GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θέαμα, χωρίς άρτο...

Του Κώστα Γιαννακίδη Στην εγχώρια πολιτική αρένα υπάρχουν αναμετρήσεις που θα ήταν κρίμα να φυτευτούν στις μικρές γλάστρες του τοπικού ...

Του Κώστα Γιαννακίδη

Στην εγχώρια πολιτική αρένα υπάρχουν αναμετρήσεις που θα ήταν κρίμα να φυτευτούν στις μικρές γλάστρες του τοπικού θεάματος. Φέρτε στο μυαλό σας μία τηλεοπτική αντιπαράθεση μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Παναγιώτη Καμμένου-εύκολα έρχεται, το πρόβλημα είναι να μείνει και το μυαλό σας εδώ. Ωραία. Τώρα δώστε εύρος στη φαντασία σας, επιτρέψτε της να τρέξει ελεύθερη, σαν ματιά, κατά προτίμηση αλλήθωρη. Δεν έχετε μπροστά σας ένα στείρο debate. Άλλωστε το debate βρίσκεται ανάμεσα σε σας και στον εαυτό σας: αλλάζεις κανάλι ή τηλεόραση, αφού...
προηγουμένως την έχεις σπάσει; Αυτό που βλέπετε δεν είναι πολιτική. Είναι θεάμα. Και αν το αντιμετωπίσεις με όρους θεάματος, ξέρεις και πώς να το αξιοποιήσεις.
Yπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν για να δουν σε μία οθόνή παραστάσεις της Metropolitan Opera. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολλοί περισσότεροι που θα δώσουν τον αριθμό της κάρτας και το θερμότερο χειροκρότημα τους για ένα καλοστημένο debate Άδωνι-Πάνου. Αξίζει τα λεφτά του. Εν ανάγκη έχουν φωνές που θα έκαναν και την αυλαία της όπερας να ριγήσει. Φυσικά και δεν είναι οι μοναδικοί, μη σας πω ότι θεωρούνται απλοί κομπάρσοι μπροστά σε μεγαλύτερους και λαμπρότερους αστέρες του εγχώριου πολιτικού θεάματος. Διότι ναι, δεν χρειάζεται να υψώνεις τη φωνή και να τραβάς το εκουαλάιζερ στα άκρα για να βγεις μπροστά την ώρα της ψήφου και τη υπόκλισης. Αρκεί μια ατάκα, μια ματιά, ένα σχόλιο στην κατάλληλη στιγμή. Υπάρχουν συγγραφείς που ανταλλάσσουν ψυχή για λίγο από το συναίσθημα σας. Αλλά υπάρχουν και Έλληνες πολιτικοί που χωρίς να σας δώσουν τίποτα, ούτε καν την ησυχία σας, θα σας πάρουν τα πάντα.
Στον πολιτισμένο κόσμο η πολιτική γίνεται με όρους επικοινωνίας. Εδώ πλέον γίνεται με όρους θεάματος. Αυτό δεν πρέπει να μας τρομάζει. Είναι φυσιολογικό. Σε μία οριακή συγκυρία εκδηλώνονται και ακραία επικοινωνιακά φαινόμενα. Θέλουν να μιλήσουν όλοι και στο δρόμο προς το δημόσιο βήμα πέφτει κλωτσοπατινάδα. Εκ των πραγμάτων αν επιθυμείς να ακουστείς πρέπει να φωνάξεις και να προβληθείς περισσότερο από τους άλλους. Θα γίνεις κόκορας ή παγώνι. Και ναι, μέχρι ένα σημείο η εξέλιξη έχει μία διασκεδαστική ελαφρότητα. Όμως αυτό είναι απολαυστικό όσο το θέαμα αντιγράφει τη ζωή. Όταν γίνεται το αντίθετο, όταν η ζωή ακολουθεί το θέαμα, τότε η απόλαυση χάνεται μαζί με τη λογική.
Σε αυτήν την προεκλογική περίοδο θα δούμε και θα ακούσουμε απίστευτα πράγματα. Και φοβούμαι ότι θα νοσταλγήσουμε την παλιά καλή εποχή των «υψηλών τόνων» και των αντιπαραθέσεων με αστική ευγένεια - εξαιρείται η περίπτωση της Δήμητρας όπου διέγειρε το ένστικτο της κλειδαρότρυπας. Παλαιότερα ο Ανδρέας αποκαλούσε τον Μητσοτάκη «Εφιάλτη» και η κοινωνία ντρεπόταν να σηκώσει τα μάτια να δει τα πρωτοσέλιδα. Τώρα τα «προδότης για κρεμάλα και κλέφτης για εξορία» ακούγονται στις πρωινές εκπομπές όπως το δελτίο καιρού. Τέρατα, συνωμοσίες και μοχθηρές προδοσίες ξεπηδούν από το καζάνι του δημόσιου λόγου. Πολιτικοί άνδρες ουρλιάζουν σαν υστερικές καθολικές δασκάλες, δημοσιογράφοι κρίνουν σαν ιεροεξεταστές και ανώνυμοι της κοινωνικής δικτύωσης βγάζουν φιδίσια γλώσσα. Ναι, θα έχουν γέλιο αυτές οι εκλογές. Ένα υστερικό χάχανο.  

3 σχόλια

  1. *

    ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ τερατώδους..ΦΩΦΩΣ
    ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ...ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ...;;;
    _____________________________________
    ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ...(3,1 ΔΙΣ) ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΝ... ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ και ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ...!!!

    Ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ελλάδα πού δεν είδε καν τα φώτα της δημοσιότητος από τις "Ναυλωμένες Ουκρανέζες" των ΜΜΕ, και ο σύζυγος της Φώφης, με τον Κ.Λαλιώτη και άλλους 13 κατηγορούμενους την γλίτωσαν λόγω...παραγραφής...!!!

    Σέ πρώτο βαθμό το Δικαστήριο τους αθώωσε, όμως ο τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδάς, έκανε αναίρεση της απόφασης και ξαναδικάσθηκαν.

    Οκτώ χρόνια μετά την παραπομπή τους οι Εφέτες εκριναν ότι χρησιμοποιήθει λάθος άρθρο για την παραπομπή, και αντί του 256, έπρεπε να παραπεμθούν με βάση το άρθρο 390.
    Βάση του άρθρου 390, το αδίκημα των κατηγορουμένων ήταν... πλημμέλημα και όχι κακούργημα.

    Έτσι η κατάχρηση των ΠΑΣΟΚ ΚΛΕΜΕΝΩΝ δισεκατομμυρίων....παραγράφηκε...!!!

    Τα ακούτε ;;

    Πλημμέλημα η κατάχρηση των ..(3,1 Δις Ευρώ)..!!

    Και ύστερα γιά να σωθούμε κόβουνε μισθούς-συντάξεις και αυξάνουν την φορολογια και θέλουν οι "εγκληματίες" του Πασοκ και την ψήφο μας...!!!

    Όταν βλέπω αυτή την "γυναίκα"-σίχαμα θυμάμαι...
    AΠΕΙΡΑ ΦΑΓΩΜΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
    απο το Κτηματολόγιο
    ΠΟΥ ΤΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΔΙΠΛΑ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$...

    --------------------
    ΠΑ$$ΟΚ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ;

    ΜΠΑ...
    Ο ΦΑΣΙΣΤΑΡΑΣ
    ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ
    ΜΠΕΝΥ-ΜΠΑΚΑ-ΤΣΟΓΛΑΝΑ-ΛΕΡΟΣ
    ήταν πάντα εδω..

    Με τον νόμο αθώωσης των Λαμογιών του πα$$οκ.

    απλώς τώρα τελευταία..
    με τα 2 ευρα γέρων με Αλτσχάϊμερ
    και μαϊμου ψηφοφόρων φάντασμα
    έγινε και
    ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡ ΜΟΥΣΟΥΛΙΝΙ ΠΑ$$ΟΚ.


    >>>>>>>>>
    απο την Κυριακή
    ΜΕ ΤΙΣ ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΚΤΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ των ΜΠΑΤΣΟΚ
    Η Ελλάδα απογειώθηκε
    μετά από μόλις 1 βδομάδα Μπένυ!!
    Προχωράμε 1 ώρα στο μέλλον!!!

    και 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ..
    ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ......>>>>>>>>>>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοκ προκαλλεί η δήλωση της τρόικας στην κοινή συνεδρίαη των Επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την μείωση του βασικού μισθού της Ελλάδας, στα 150 ευρώ.

    Συγκεκριμένα σε ερώτηση του ερωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή αφού ομολόγησαν την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου μέχρι σήμερα, παραδέχτηκαν ότι «...σκοπός τους είναι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, δηλαδή στο επίπεδο των 150 ευρώ το μήνα».

    Όταν ακόμη σήμερα υπάρχουν άνθρωποι (και είναι αρκετοί) που ελπίζουν σε Σαμαράδες, Βενιζέλους και λοιπούς ομοίους τους, πράγματι χρειάζεται ένας Τόμσεν για να μας εξαθλιώσει ακόμη περισσότερο, μπας και καταλάβουμε. Μεγαλύτερος είναι ο εχθρός εντός παρά εκτός.

    ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ:
    "Ναι, σε όλα."

    Θα πληρώσετε το κακό που κάνατε στην Ελλάδα... και δεν χωράτε όλοι στο ελικόπτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση