GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποσύρεται η διάταξη για τους «τακτοποιημένους» ημιυπαίθριους...

Την απόσυρση των διατάξεων για τον τρόπο υπολογισμού και το ύψος του τεκμηρίου δαπάνης των υπόγειων χώρων, των παταριών και των σοφιτών, πο...

Την απόσυρση των διατάξεων για τον τρόπο υπολογισμού και το ύψος του τεκμηρίου δαπάνης των υπόγειων χώρων, των παταριών και των σοφιτών, που «τακτοποιήθηκαν» με τις διατάξεις του νόμου περί ημιυπαίθριων χώρων ανακοίνωσε την Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών. Οι διατάξεις θα αποτελέσουν αντικείμενο του διαλόγου που διενεργείται στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου εθνικού φορολογικού συστήματος. Την απόσυρση της διάταξης προανήγγειλε σε δηλώσεις του το πρωί, ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου. Επιπλέον, το ΥΠΟΙΚ καλεί τη ΝΔ να επανέλθει στον...
διάλογο για το νέο φορολογικό σύστημα, ο οποίος πρόκειται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, αποσύρονται επίσης, οι διατάξεις που έχουν  ενταχθεί στο ίδιο σχέδιο νόμου και αφορούν σε θέματα της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων, προκειμένου να προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, πριν από τη συζήτηση των διατάξεων στη Βουλή.
Όπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών, «πρωταρχικό μέλημα στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα είναι η σύγκλιση των απόψεων σε ενιαίο, απλό, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα». Έτσι, καταλήγει η ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών καλεί τη Νέα Δημοκρατία να επανέλθει στον διάλογο για το νέο φορολογικό σύστημα, ο οποίος πρόκειται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ημέρες.
Οικονόμου: Αποσύρεται η διάταξη ώστε να βρεθεί νέος τρόπος υπολογισμού
Την απόσυρση της διάταξης με την οποία επιβαρύνονται φορολογικά όσοι έσπευσαν να τακτοποιήσουν αυθαίρετους χώρους προανήγγειλε, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, μιλώντας την Δευτέρα σε πρωινή εκπομπή του Mega.
Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ανάπτυξης και Οικονομικών της Βουλής, την Τρίτη, όπου θα συζητηθεί το σχετικό νομοσχέδιο (σ.σ. του υπουργείου Ανάπτυξης όπου εντάχθηκε η συγκεκριμένη τροπολογία), θα ανακοινώσει την πρόθεσή του να αποσυρθεί η διάταξη, για λόγους αξιοπιστίας του κράτους, καθώς είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.
«Αποσύρουμε την τροπολογία για τους ημιυπαίθριους. Δεν θα πληρώσουν όσοι έκαναν τακτοποίηση» ανέφερε. «Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα και το κράτος εμφανίζεται ως αναξιόπιστο, παρότι είναι σωστή η ρύθμιση» σημείωσε.
Ο κ. Οικονόμου ότι η ρύθμιση θα αποσυρθεί ώστε να βρεθεί ένας διαφορετικός τρόπος υπολογισμού μέχρι τον Ιούνιο.
Αναφερόμενος στη φορολογία ακινήτων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι, το σχέδιο είναι, αντί να υπάρχουν δεκάδες επιβαρύνσεις, να ενοποιηθούν όλες αυτές σε δύο φόρους, ένας υπέρ του δήμου και ένας υπέρ του δημοσίου. Τόνισε ακόμη, ότι στο τέλος του έτους τελειώνει το χαράτσι στη ΔΕΗ (το ειδικό τέλος ακινήτων), ενώ προσέθεσε ότι οι αντικειμενικές αξίες θα καταργηθούν με τον τρόπο που υπάρχουν μέχρι σήμερα. Προανήγγειλε τέλος, ότι θα μειωθεί ο φόρος στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

4 σχόλια

  1. H σοβαρότητα αυτής της κυβέρνησης ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γ. Βρούτσης: Η επιμονή της ΝΔ γλίτωσε τους πολίτες από ένα ακόμα φόρο Βενιζέλου.

    «Σήμερα, πλέον, όλοι κατάλαβαν πόσο διαφέρουμε από τη φορομπηχτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που για δυόμισι χρόνια, συνέβαλε στην καταστροφή της οικονομίας μας.

    Η επιμονή της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε άτακτη υποχώρηση. Και να γλιτώσει τους πολίτες από ένα ακόμη φόρο.
    Άλλη μια δικαίωση για τη Νέα Δημοκρατία.

    Εμείς μιλάμε για ένα απλό, δίκαιο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα, που θα εφαρμόσουμε μετά τις εκλογές.

    Τις θέσεις μας τις έχουμε καταθέσει δημόσια στον ελληνικό λαό. Τις καταθέσαμε, επίσης, σε όλες τις συναντήσεις.

    Το ΠΑΣΟΚ, μέχρι σήμερα, δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Και, όπως αποδείχτηκε, παραμένει πιστό στις επιλογές των φοροεπιδρομών.
    Οι κάλπες πλέον θα κρίνουν και θα αξιολογήσουν τα κόμματα, τα προγράμματά τους, τις ευθύνες τους και την αξιοπιστία τους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κράτος, ανεξάρτητα ποιο κόμμα είναι στην Κυβέρνηση, πρέπει να είναι σοβαρό, συνεπές, αξιόπιστο και φερέγγυο, για να το σέβονται και να πειθαρχούν οι πολίτες του.
    Επομένως,κακώς υποβλήθηκε και σωστά τώρα αποσύρεται η τροπολογία.
    Έχουν διαχρονικά πικρή γεύση οι πολίτες από τις απατηλές "ρυθμίσεις". Τώρα με το κούρεμα των ομολόγων, όπως και παλιότερα επί Ν.Δ. με τα τεκμήρια των τζιπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΧΙΣΑΜΕ ;
    ΜΠΑ......

    Ο ΦΑΣΙΣΤΑΡΑΣ
    ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ
    ΜΠΕΝΥ-ΜΠΑΚΑ-ΤΣΟΓΛΑΝΑ-ΛΕΡΟΣ
    ήταν πάντα εδω
    Με τον νόμο αθώωσης των Λαμογιών του πα$$οκ.

    απλώς τώρα τελευταία..
    με τα 2 ευρα γέρων με Αλτσχάϊμερ
    και μαϊμου ψηφοφόρων φάντασμα
    έγινε και
    ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡ ΜΟΥΣΟΥΛΙΝΙ ΠΑ$$ΟΚ.


    >>>>>>>>> απο χθες

    Η Ελλάδα απογειώθηκε
    μετά από μόλις 1 βδομάδα Μπένυ!!

    Προχωράμε 1 ώρα στο μέλλον!!!

    και 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ..ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ >>>>>>>>>>>>>>


    ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ τερατώδους..ΦΩΦΩΣ
    ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ...ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ...;;;
    _____________________________________
    ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ...(3,1 Δις ). ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΝ... ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ και ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ...!!!

    Ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ελλάδα πού δεν είδε καν τα φώτα της δημοσιότητος από τις "Ναυλωμένες Ουκρανέζες" των ΜΜΕ, και ο σύζυγος της Φώφης, με τον Κ.Λαλιώτη και άλλους 13 κατηγορούμενους την γλίτωσαν λόγω...παραγραφής...!!!

    Σέ πρώτο βαθμό το Δικαστήριο τους αθώωσε, όμως ο τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδάς, έκανε αναίρεση της απόφασης και ξαναδικάσθηκαν.

    Οκτώ χρόνια μετά την παραπομπή τους οι Εφέτες εκριναν ότι χρησιμοποιήθει λάθος άρθρο για την παραπομπή, και αντί του 256, έπρεπε να παραπεμθούν με βάση το άρθρο 390.
    Βάση του άρθρου 390, το αδίκημα των κατηγορουμένων ήταν... πλημμέλημα και όχι κακούργημα.

    Έτσι η κατάχρηση των ΠΑΣΟΚ ΚΛΕΜΕΝΩΝ δισεκατομμυρίων....παραγράφηκε...!!!

    Τα ακούτε ;;

    Πλημμέλημα η κατάχρηση των ..(3,1 Δις Ευρώ)..!!

    Και ύστερα γιά να σωθούμε κόβουνε μισθούς-συντάξεις και αυξάνουν την φορολογια και θέλουν οι "εγκληματίες" του Πασοκ και την ψήφο μας...!!!

    Όταν βλέπω αυτή την "γυναίκα"-σίχαμα θυμάμαι...
    AΠΕΙΡΑ ΦΑΓΩΜΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
    απο το Κτηματολόγιο

    ΠΟΥ ΤΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΔΙΠΛΑ
    ...ΕΣΕΙΣ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση