GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας...

Οι εργασίες για τη στερέωση-αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας δρομολογήθηκαν μεν τεχνικο-διοικητικά με την έντ...

Οι εργασίες για τη στερέωση-αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας δρομολογήθηκαν μεν τεχνικο-διοικητικά με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ από το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού (ΥΠ.ΠΟ.Τ). Οι λειτουργικές ανάγκες της Ενορίας θα εξυπηρετούνται προσωρινά στο απέναντι κτήριο των ισόχρονων- ιστορικών Εκπαιδευτηρίων της πόλης. Οι προεργασίες ξεκίνησαν, εμπνέοντας ελπίδα στην...
ιστορική πόλη και γενικότερα στην περιοχή, για την απόδοση του οφειλόμενου χρέους προς ένα ιστορικό μνημείο-σύμβολο της πόλης και της Παιονίας.
Ωστόσο εποφειλόταν και η τελετή του Αγιασμού ως ουσιώδης ευλογία για την εξέλιξη των εργασιών που έγινε την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 στις 05.00 μ.μ. μέσα στον εκκενωθέντα ήδη χώρο του ευμεγέθους μητροπολιτικού Ναού. Της τελετής προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριος. Παραβρέθηκαν εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού (ΥΠ.ΠΟ.Τ.) η Γενική Γραμματέας κ. Λίνα Μενδώνη με επίλεκτα στελέχη. Επίσης οι νόμιμοι εκπρόσωποι της αναδόχου κοινοπραξίας «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΑΤΕ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΕ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΕΡΟΝΙΚΗΣ» και το εργατικό δυναμικό.
Ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στο ευοίωνο τεχνικοδιοικητικό αποτέλεσμα για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, ευχαρίστησε χρεωστικώς και οφειλετικώς την παρούσα Γενική Γραμματέα για την αμέριστη συμπαράστασή της και το ειλικρινές ενδιαφέρον που έδειξε για την ακριτική μας Μητρόπολη. Επιπλέον εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους δύο τοπικούς πρώην Υπουργούς Σ. Τσιτουρίδη και Γ. Φλωρίδη για την πολύχρονη αρωγή που προσέφεραν ώστε να φτάσουμε σ’ αυτήν την ευτυχή στιγμή. Και τέλος τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού, που καθοδήγησαν την προσπάθειά μας και υποβλήθηκαν στον κόπο να ταξιδέψουν και να τιμήσουν με την παρουσία τους την τοπική μας Εκκλησία, το έργο και την κοινωνία. Από τους τοπικούς παράγοντες παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, ο δήμαρχος Παιονίας και λοιπά μέλη της δημοτικής αρχής.
Καταλήγοντας, επισήμανε για μια φορά ακόμα την αξία και την πολλαπλή σημασία του έργου, που δικαιώνει τις εργώδεις πολυετείς προσπάθειες αλλά και τις άριστες τεχνικοδιοικητικές μελέτες της Μητρόπολης.
Μετά τον Αγιασμό παρατέθηκε σε εγκάρδιο κλίμα Δεξίωση προς όλους τους παρόντες στη Γουμένισσα, ενώ ο Σεβασμιώτατος με την Γενική Γραμματέα και τον κ. Δήμαρχο και μία μικρή ομάδα επισκέφτηκαν την Ι.Μ. Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης Γουμενίσσης-Γρίβας που τους υποδέχθηκαν ο ηγούμενος και η αδελφότητα. Μετά από την ξενάγιση στο καθολικό της Μονής, έγινε στο αρχονταρίκι ενδελεχής συζήτηση πάνω σε προτάσεις για την αξιοποίηση των μνημείων της Περιφέρειάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση