GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατηγορεί, κατόπιν εορτής, Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το χρέος ο (δικός τους άνθρωπος) Π. Χριστοδούλου...

Αιχμές για τους κρίσιμους χειρισμούς που έγιναν στις αρχές του 2010 όσον αφορά την διαχείριση της κρίσης χρέους, όπως οι περιβόητες δηλώσει...

Αιχμές για τους κρίσιμους χειρισμούς που έγιναν στις αρχές του 2010 όσον αφορά την διαχείριση της κρίσης χρέους, όπως οι περιβόητες δηλώσεις του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είχε παρομοιάσει την ελληνική οικονομία με τον «Τιτανικό», αλλά και οι δηλώσεις της τότε «πολιτικής ηγεσίας», όπως την προσδιόρισε χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει, περί ΔΝΤ, διατύπωσε ο γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ Π. Χριστοδούλου στην Βουλή.
Καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009, ο κ. Χριστοδούλου δεν δίστασε να...
 χαρακτηρίσει «ατυχή έκφραση» την σχετική αναφορά του κ. Παπακωνσταντίνου περί «Τιτανικού», όσον αφορά το δυσμενές κλίμα που διαμόρφωνε εις βάρος της Ελλάδας.
Επιπλέον, διατύπωσε εμμέσως πλην σαφώς τις ενστάσεις του για συγκεκριμένους χειρισμούς: «Τον Απρίλιο του 2010 που είχαμε ξεκινήσει, είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση ομολόγων που ήταν πενταετίας, μία πολύ επιτυχημένη δεκαετίας και είχαν αρχίσει τα spreads να "μαζεύουν" στην Ελλάδα και ξαφνικά πληροφορούμαι ότι μέσα σ’ ένα μήνα θα έχουμε νέα αναθεώρηση και μου ήλθε ταμπλάς», κατέθεσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα πρόσθεσε ότι «έτρεχα να βγάλω ένα ομόλογο όσο μπορούσα, ό,τι σηκώσω, για να μπορέσουμε να έχουμε, τουλάχιστον όταν σκάσει αυτό, το ταμείο μας γεμάτο, διότι άλλο να είσαι "βρεγμένος" με το ταμείο άδειο και άλλο "βρεγμένος" με το ταμείο γεμάτο».
«Φωτογράφισε» τον Γ. Παπανδρέου
Ερωτηθείς από τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Π. Κουρουμπλή ο μάρτυρας μεταφέροντας το διαταραγμένο κλίμα που επικρατούσε στην αγορά, είπε ότι «όταν βλέπεις και έχεις να κάνεις με την αγορά, πρέπει να κρατήσεις μία στάση πόκερ, γιατί πρέπει να κερδίσεις και να διατηρήσεις τη ψυχραιμία της αγοράς, τη θετική στάση της αγοράς και να μην τρομάζεις την αγορά γιατί μετά σου γυρίζει μπούμερανγκ».
Και πρόσθεσε: «Ήταν τότε που ενώ είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση της δεκαετίας, έγιναν κάποια σχόλια ότι εμείς εάν δεν πάρουμε βοήθεια από τη Γερμανία, θα πάμε στο IMF (ΔΝΤ). Ήταν μία ατυχής τοποθέτηση για τις αγορές, γιατί οι αγορές ενώ άκουγαν ότι το χαρτί πάει καλά, τα spreads έπεφταν κλπ., ξαφνικά έλεγαν "καλά αφού αυτοί σήκωσαν λεφτά και πάνε πάρα πολύ καλά, γιατί συνεχίζουν και μας απειλούν ότι θα πάνε στο IMF; Μήπως υπάρχει κάτι που δεν βλέπουμε;". Και ξαφνικά φρίκαραν. Αρχίζουν και λένε ότι μήπως γίνεται κάτι; Αλλιώς τους περιμένουμε να συμπεριφέρονται και αλλιώς συμπεριφέρονται».
Ο κ. Κουρουμπλής τον ρώτησε: «Βλέπετε ότι οι αγορές αντιδρούσαν σε κάποια, αν θέλετε έστω και ως υπονοούμενο, απειλή ότι η Ελλάδα άμα δεν μας δώσετε, θα πάμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;». Και ο κ. Χριστοδούλου απάντησε: «Σωστά. Εγώ δεν μίλησα για IMF. Απλώς έλεγα ότι μη μιλάτε για IMF»! Ενώ όταν ρωτήθηκε ποιος μίλησε για ΔΝΤ αρκέστηκε να πει: «Κυβερνητικός παράγοντας». Ο διάλογος που ακολούθησε είχε ως εξής:
- Αθ. Πλεύρης: «Ποιος;».
- Π. Χριστοδούλου: «Εσείς είστε πολιτικοί, οι επικεφαλής σας».
- Π. Κουρουμπλής: «Δεν θυμάστε ποιος την έκανε;».
- Π. Χριστοδούλου: «Εγώ θυμάμαι, αλλά δεν είμαι πολιτικός».
- Π. Κουρουμπλής: «Ο υπουργός Οικονομικών την έκανε;».
- Π. Χριστοδούλου: «Όχι, όχι».
- Π. Κουρουμπλής: «Πείτε μας, ποιος την έκανε».
- Π. Χριστοδούλου: «Εγώ απλώς αρκέστηκα σαν τεχνοκράτης να πω "μη μου χαλάτε την αγορά"».
Πηγή: http://www.tovima.gr/

8 σχόλια

  1. Οσο πλησιαζουν οι εκλογές ενας ενας ολα τα πρασινα λαμογια θα ξερνανε.
    Οταν γινουν και ξεκουμπιστουν απο την καθε εξουσιαστική θέση εκει να δεις γουνακια και σκαμνακια.
    Τωρα αν προσπαθήσουν να τα κουκουλώσουν και να βγαλουν λαδι τα πουσταρια ΠΑΠΑ την δίκη θα την κανει ο λαός, το εγκλημα που διαπράχθηκε ειναι πολυ μεγαλο για να ξεχασθει.
    Εχουν αυτοκτονήσει ανθρωποι εχουν καταστραφει επιχειρήσεις πεταχτηκαν στο δρόμο 1,5 εκατομυριο ανθρωποι, κατασχεθηκαν περιουσιες, υποθηκευτηκε το μελλον της χωρας, καταλήθηκε η εθνικη κυριαρχία καταπατησαν το συνταγμα,έκλεψαν τις ζωες των νεων μαζι με τα ονειρα τους, σερνουν σε προωρο θανατο τους απόμαχους της ζωής, εξευτελισαν καθε εννοια της πατρίδας.

    Ειναι πολλα για να ξεχαστούν.

    Καλό θα ειναι όλοι οι αρχηγοι των κομματων να συμφωνησουν να μην παραγραφουν τα αδικηματα και η διερευνηση του θεματος να συνεχιστει και περα από τις εκλογες
    μεχρι τον τελικο καταλογισμό ευθυνών και την παραδειγματική τιμωρια.Τωρα ανα μας πουν ααυτο ειναι αντισυνταγματικο η απαντηση θα ειναι να πατε να γαμηθειτε όλοι μαζι γιατι επί 3 χρόνια ξεσκιζανε το συνταγμα και κανενας δεν μιλούσε.

    Προσεξτε καλά κοπρόσκυλα πολιτικοί μην πατε να κουκουλώσετε τιποτε γιατι τοτε θα καταλαβετε όλοι σας τι σημαίνει οργή και μίσος.
    Ουτε στο περιπτερο της γειτονιάς δεν θα βγαίνετε.

    Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ και αυτα περι πολιτικών ευθυνων που σιγομουρμουρίζει το αλλο μπουμπουκι ο Αντωνακης ειναι του κώλου τα εννιαμερα.

    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΔΟΤΗ !!!!!!
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ . ΛΑΜΟΓΙΑ .!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι μιλας τωρα? Σου στερησαν την κουταλα? Η' εφαγαν αλλοι απο την κουταλα και εσυ εμεινες να ξυνεις την καραφλα σου? Στα τσακιδια ολοι σας αλητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όταν ρωτήθηκε ποιος μίλησε για ΔΝΤ αρκέστηκε να πει: «Κυβερνητικός παράγοντας»

    ο «Κυβερνητικός παράγοντας» που τα ελεγε αυτα,ηταν αυτος που ελεγε για "πιστολι στο τραπεζι"?
    χαιρει της εμπιστοσυνης τραπεζων και καναλαρχων?
    ειναι και καθηγητης?
    δεχτηκε προσφατα συγχαρητηρια απο τον παπαδημο?
    γιατι ΚΑΝΕΝΑΣ δημοσιογραφος δεν μιλαει,ενω ΟΛΟΙ ξερουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αφιερωμένο.____________________ στην
    γνωστλη gay Πριγκιπική ¨οικογένεια΅.



    Την παγκόσμια ημέρα της μπριζόλας και πεολειχίας ,(κοινώς πίπας)
    διάλεξε η Κατσέλη να ανακοινώσει το νέο κόμμα..

    ___________________________________
    [14 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα της μπριζόλας και πεολειχίας!
    Ελπίζουμε το γεγονός να είναι τυχαίο και να μην υπονοεί τη σχέση του νέου κόμματος με το ΠΑΣΟΚ ].

    Έναν μήνα ακριβώς μετά την γιορτή των ερωτευμένων, στην οποία οι γυναίκες λαμβάνουν δώρα, και οι αγαπημένοι τους τούς φέρονται σαν βασίλισσες, έχει θεσπιστεί μία ανάλογη ημέρα, που όμως στοχεύει περισσότερο στην ικανοποίηση των ανδρών.
    Αυτή είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας.

    Επειδή στις 14 Φεβρουαρίου εορτάζουν οι ερωτευμένοι, αλλά είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας, ο Αμερικανός ραδιοφωνικός παραγωγός Τομ Μπέρτσι, σκέφτηκε πως καλό θα ήταν να υπάρξει και μία αντίστοιχη, πιο «ανδρική» εορτή.
    Έτσι λοιπόν μέσω του διαδικτύου, ξεκίνησε μία προσπάθεια να καθιερώσει την Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας.

    Σε αυτήν λοιπόν την εορτή των «ερωτευμένων», την πρωτοβουλία της έκπληξης και των κινήσεων έχει η γυναίκα, η οποία πρέπει να περιποιηθεί καταλλήλως τον αγαπημένο της.

    Το «εθιμοτυπικό» λέει πως η γυναίκα πρέπει να μαγειρέψει στον σύντροφό της μία ζουμερή, λαχταριστή και χορταστική μπριζόλα, και στην συνέχεια να.... του προσφέρει την υπέρτατη ηδονή !


    Για άλλη μία φορά μας εκπλήσσει το «περιεχόμενο» αυτών των... Παγκόσμιων Ημερών και η επιλογή της κ.http://www.iefimerida.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι καταθέσεις εναντίον Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου στήνουν Ειδικό Δικαστήριο για το έλλειμμα....

    Σε εξεταστική επιτροπή που ράβει κουστούμι
    με… ρίγες στον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, εξελίσσεται η υπόθεση διερεύνησης του ελλείμματος του 2009.

    Οι μάρτυρες προβαίνουν σε αποκαλύψεις φωτιά, οι οποίες επαρκούν πλέον για να αρχίσουν να ετοιμάζονται τα …γουνάκια και το κατηγορητήριο για το ειδικό δικαστήριο.

    Επιβεβαιώνεται επίσης το σχέδιο να μας πάνε στο ΔΝΤ αλλά και το ότι οι ΠΑΣΟΚοι θα αρχίσουν πλέον να βγάζουν μόνοι τα ματάκια τους.

    Παράδειγμα, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, Πέτρος Χριστοδούλου, ο οποίος αν και διορίσθηκε από το ΠΑΣΟΚ, ήταν καταπέλτης και για τον Παπανδρέου και για τον Παπακωνσταντίνου.


    Αναφερόμενος χαρακτηριστικά στην δήλωση του Παπανδρέου (στις 4 Μαρτίου του 2010) ότι η Ελλάδα θα πάει στο ΔΝΤ και ότι “έχει το πιστόλι πάνω στο τραπέζι“, ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι τον Ιανουάριο του 2010 όταν η Ελλάδα είχε βγάλει “μία πολύ πετυχημένη έκδοση ομολόγων δεκαετίας, έγιναν κάποια σχόλια ότι εμείς εάν δεν πάρουμε βοήθεια από τη Γερμανία, θα πάμε στο ΔΝΤ. Ήταν μία ατυχής τοποθέτηση για τις αγορές. Γιατί οι αγορές ενώ άκουγαν ότι το χαρτί πάει καλά, τα spreads έπεφταν κ.λπ., ξαφνικά έλεγαν “καλά αφού αυτοί σήκωσαν λεφτά και πάνε πάρα πολύ καλά, γιατί συνεχίζουν και μας απειλούν ότι θα πάνε στο ΔΝΤ; Μήπως υπάρχει κάτι που δεν βλέπουμε;”. Και ξαφνικά φρίκαραν. Αρχίζουν και λένε ότι μήπως γίνεται κάτι; Αλλιώς τους περιμένουμε να συμπεριφέρονται και αλλιώς συμπεριφέρονται.”.

    Να σημειωθεί ότι όταν ο κ. Χριστοδούλου ρωτήθηκε ποιος έκανε τις δηλώσεις για το ΔΝΤ, προσπάθησε να μην απαντήσει λέγοντας ότι “ήταν η πολιτική ηγεσία“!!!.

    Το ίδιο επικριτικός ήταν ο Π. Χριστοδούλου και για τη δήλωση του Γ. Παπακωνσταντίνου περί “Τιτανικού”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κελάιδα όσο θες... δεν ήρθε ακόμα η ώρα σου +

    Μετά τις αιχμές που άφησε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου, στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το έλλειμμα του 2009, μιλώντας για ατυχείς δηλώσεις του Γ.Παπακωνσταντίνου και του Γ.Παπανδρέου που μας οδήγησαν στο μνημόνιο, ο υπουργός Περιβάλλοντος υπεραμύνθηκε των χειρισμών του και τόνισε:


    «Η χώρα δεν μπήκε στο Μνημόνιο λόγω δηλώσεων, αλλά λόγω ψεμάτων. Οι αβλεψίες και η απόκρυψη στοιχείων οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο».

    Τα ψέμματα τα δικά σου εννοείς... όταν μας παραμύθιαζες και έλεγες χαμογελώντας: "όλοι φανταζόμαστε ποιον πρωθυπουργό εννοούσε ο Γιούνκερ" (όταν έλεγε ότι Πρωθυπουργός είπε: "διοικώ μια διεφθαρμένη χώρα")

    ________________
    Φυσικά ο ψεύτης,
    στους Φακέλους την περασμένης εβδομάδας όταν τον ρώτησε ο Παπαχελάς "αν επιδείνωσε το κλίμα η δήλωση Παπανδρέου ότι διοικεί μια διεφθαρμένη χώρα", απάντησε:
    "γιατί ψέμματα ήταν;",
    χωρίς καν να τολμήσει να αμφισβητήσει πως τη δήλωση που τότε ήθελε να μας πείσει ότι την έκανε ο Καραμανλής,
    την είχε κάνει τελικά ο Γιωργάκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Tι μαλακια πευτει σε αυτη την χωρα ρε παιδια?? εχουν βουλωσει οι υπονομοι της ΕΥΔΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση