GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και τα μυαλά στα... μουσεία

Το.... μυαλό του Αlbert Einstein θα βρίσκεται από σήμερα στην Βρετανία και θα μπορεί κανείς να το δει σε έκθεση... φαιάς ουσίας με τον τίτ...

Το.... μυαλό του Αlbert Einstein θα βρίσκεται από σήμερα στην Βρετανία και θα μπορεί κανείς να το δει σε έκθεση... φαιάς ουσίας με τον τίτλο "Wellcome Collection show Brains: The Mind As Matter".
Tα δύο δείγματα από την φαιά ουσία του Einstein προέρχονται από το...
Mutter Museum της Philadelphia όπου και εκτίθεται από πέρσι.
Όταν πέθανε ο Einstein η σορός του αποτεφρώθηκε σύμφωνα με την επιθυμία του. Ομως ο ιατροδικαστής Τhomas Harvey που εξέτασε τη σορό του πριν την αποτέφρωση, είχε προλάβει να συλλέψει τον εγκέφαλο του μεγαλοφυούς επιστήμονα σύμφωνα με την άδεια που είχε πάρει από το γιο του Einstein, όιπως τουλάχιστον υποστήριζε ο ίδιος. Αυτή η άδεια αμφισβητήθηκε στη συνέχεια, πυροδοτώντας αμέτρητες αντιπαραθέσεις.
Ο Harvey λοιπόν διατηρούσε τον εγκέφαλο του Eistein στο σπίτι του σε φιάλες φορμαλδεϋδης. Τα 46 από τα 240 κομμάτια του εγκεφάλου του Einstein τα δώρησε έπειτα στον συνεργάτη του  William Ehrich, ο οποίος στη συνέχεια τα δώρισε στο Mutter Museum.
Ετσι το μυαλό του Einstein είναι πλέον στις προθήκες της λονδρέζικης έκθεσης δίπλα σε δείγματα φαιάς ουσίας όπως: της σουφραζέτας Helen Gardener, του πρωτοπόρου ερευνητή Charles Babbage, ενός εγκληματίου του 19ου αιώνα και ενός αρχαίου αιγύπτιου.

ΠΗΓΗ: Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση