GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου…

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΤΟΥ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ Η Λαογραφική E...

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΤΟΥ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ
Η Λαογραφική Eταιρεία Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα, το Διαδραστικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα καθώς και το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου με το δίκτυο εθελοντών που διαθέτουν έγιναν για μία ακόμη φορά φορείς προσφοράς πολιτισμού. Αυτή την φορά διέθεσαν τους χώρους των δύο μουσείων στα τριάντα «πουλιά» και «αστέρια» του παραρτήματος Ραφήνας του ΣΕΟ για τη πραγματοποίηση της δράσης «καλλιέργειας της γης» η οποία...
πραγματοποιήθηκε από τους εθελοντές των δύο μουσείων δωρεάν.
Το αλέτρι, η σπορά, ο θερισμός, τα δρεπάνια, η παλαμαριά, το λίχνισμα, το αλώνισμα, η μυλόπετρα και η «μεταμόρφωση» του σιταριού σε αλεύρι κέντρισαν το ενδιαφέρον των μικρών επισκεπτών ενώ δεν παρέλειψαν φορώντας την ποδιά του αρτοποιού να ζυμώσουν και στην συνέχεια να δημιουργήσουν το δικό τους κεντημένο και παραδοσιακό ψωμάκι.
Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού είναι μία εθελοντική, εξωσχολική, παιδαγωγική, μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και αριθμεί 12.500 μέλη σε 111 πόλεις της Ελλάδας. Στόχος τους είναι με σύγχρονους τρόπους εκπαίδευσης και δημιουργικές δραστηριότητες να δώσουν στα παιδιά και τους νέους (5 έως 17 ετών) τα εφόδια να γίνουν άτομα ικανά και υπεύθυνα, φορείς ανάπτυξης και δημιουργίας μέσα στην κοινωνία. Τα δύο μουσεία βρίσκονται στον Βαρνάβα Αττικής του δήμου Μαραθώνα και είναι ανοιχτά καθημερινά 09.00-13.00. Περισσότερα στα http://www.mouseio-psomiou.com - http://www.ilmb.gr

3 σχόλια

  1. Η ΝΟΘΕΙΑ ΆΡΧΙΣΕ

    Πόσες φορές ψηφίζει ένας ΞΈΡΕΤΕ;
    Όσες θέλει και 1000 φορές .. μετά από οσoυς πάνε θα κάνουν λέει διασταυρώσει ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !!!!!!

    ΉΔΗ ΕΝΑΣ ΈΧΕΙ ΨΗΦΊΣΕΙ ΤΩΡΑ 10 ΦΩΡΕΣ //ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΟΎΝΕ ; ΚΑΙ ΜΕΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.

    ΈΤΣΙ ΕΓΕΙΝΕ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΑΑΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ ΈΧΕΙ ΞΑΝΑΨΗΦΊΣΕΙ .... ΔΗΛΑΔΉ ΘΈΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΌ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ (6 ΜΗΝΕΣ) ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΨΗΦΊΖΟΥΝ ΑΠΟ 1000 ΦΩΡΕΣ Ο ΚΆΘΕ ΕΝΑΣ..ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΉΞΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΊΔΙΑ.


    ΚΎΡΙΟΙ ΠΡΟΣΟΧΉ ΣΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΦΆΜΕ ΠΟΛΎ ΝΟΘΕΙΑ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΩΣΟΠΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΝΟΥΝ , ΟΜΩΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΚΙΟΜΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ 4 ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΨΗΦΟΔΈΛΤΙΟ ΠΟΥ ΈΧΕΙ 3 ΣΤΑΥΡΟΥΣ, Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΘΑ ΠΕΙΓΕΝΗ ΣΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ Η ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΛΟΒΕΡΔΟ, ΔΗΛΑΔΉ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΝ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΣΕ ΨΥΦΗΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ////

    ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΙΑΡΙΔΕΣ

    Μπουτζουκας Θ. Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς οπαδούς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ:

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΔΙΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΜΙΣΘΩΤΟΙ Ή ΣΥΤΑΞΙΟΥΧΟΙ!

    ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΓΙΑ ΤΑ 2 ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΘΑ ΑΝΑΨΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΜΠΑΚΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ, ΜΕΡΚΕΛ, ΛΑΝΓΚΑΡΝΤ ΚΛΠ. ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤ’ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!!

    ΗΔΗ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΦΩΝΕΣ, ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ... ΑΛΛΑ 20-25% ΤΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ (!!!) ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ!!!!
    ΕΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΔΩΣΕΙ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΛΒΑΝΙΑΣ!!!

    ΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ???

    ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΩΛΕΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟ????
    (ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ 2001, ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ...)

    ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ 200 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟΥΣ... Ε, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ, ΠΟΥ ΚΑΙ Μ'ΑΥΤΗ ΠΑΛΙ ΤΟΣΟ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ???

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ...ΠΡΟΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ:

    ΣΚΕΘΤΕΙΤΕ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΑ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ!!!

    ΜΗ ΒΑΖΕΤΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώην Αστυνομικός, από το περιβάλλον του Παπουτσή, με τα..."κονέ" του κατάφερε και έστησε μια αποτελεσματική μηχανή χρήματος.
    Λαογραφική Εταιρία, Λαογραφικό Μουσείο, Ευρωπαϊκό Μουσείο (!!!) Άρτου, Διαδραστικό Μουσείο..........
    Αμάν Παναγιά μου δυνατότητες που έχει ένας πρώην Αστυνομικός, νεότατος συνταξιούχος και με....πού ύφος!!!
    Ακαδημία Αθηνών, τρέμετε ! Ακαδημαϊκοι, σκιστε τα πτυχία σας, ερευνητές πηγαινετε για ψαρεμα!
    Εμπρος στο δρόμο που άνοιξαν τα λαμογια του Πασοκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση