GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοινή δήλωση για το ΠΑΣΟΚ...

Πολλοί τους τελευταίους μήνες έχουν επικαλεστεί τη φράση «πρώτα η χώρα και μετά η παράταξη». Υπηρετήσαμε όπως και όλη η Κοινοβουλευτική Ομά...

Πολλοί τους τελευταίους μήνες έχουν επικαλεστεί τη φράση «πρώτα η χώρα και μετά η παράταξη». Υπηρετήσαμε όπως και όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τη θέση αυτή. Αναλάβαμε ιστορικές ευθύνες δεκαετιών και γενεών οι οποίες όμως έχουν ονοματεπώνυμο. Οι ευθύνες είναι ξεκάθαρες για όσους κυβέρνησαν τη χώρα επί δεκαετίες υπηρετώντας το πελατειακό κράτος, την μηχανική συσσώρευσης χρέους και την ατολμία. Για αυτούς που επέλεξαν την ασφάλεια της «ακινησίας» από τις επώδυνες και δύσκολες επιλογές μεταφέροντας την ευθύνη στις επόμενες γενιές.
Τολμήσαμε στην πρόσφατη κοινή μας δήλωση – εκφράζοντας την αγωνία πολλών περισσοτέρων – να πούμε την αλήθεια. Δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι...
προτεραιότητα είναι η προστασία της χώρας και της κοινωνικής συνοχής, η αποφυγή της πτώχευσης και η συνέχιση της προσπάθειας από κυβέρνηση με την ευρύτερη δυνατή πολιτική στήριξη. Επιβεβαιώνεται καθημερινά, ότι ο αγώνας αυτός είναι σκληρός και το αποτέλεσμα καθόλου δεδομένο, όπως κάποιοι εκ δεξιών και εξ αριστερών ισχυρίζονταν λαϊκίζοντας ασύστολα. Οι εκλογές, με συναίνεση των κομμάτων που εκπροσωπούν τη μεγάλη πλειοψηφία του Κοινοβουλίου δεν έγιναν το Φλεβάρη και έχουν μετατεθεί. Θα πραγματοποιηθούν στην ημερομηνία που θα συμφωνηθεί από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Στην ίδια κοινή μας δήλωση σημειώναμε ότι η διαδικασία εκλογής Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ «πρέπει να ξεκινήσει μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και την εξασφάλιση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας με καταστατικές διαδικασίες, χωρίς διευθετήσεις και μετά από ειλικρινή, επώδυνο, δημοκρατικό διάλογο». Πήραμε τη θέση αυτή, γιατί προτάξαμε τη διαχείριση της εθνικής κρίσης από τις εσωκομματικές εξελίξεις.
Ήρθε η ώρα για τα επόμενα βήματα, τα όποια όμως δεν μπορούν να γίνουν ούτε βασιζόμενα στη «σοφία» της βαρωνίας ούτε σε προσωπικές στρατηγικές που μπορεί να προκαλέσουν νέες περιπέτειες και δεινά στην παράταξη. Σήμερα διαπιστώνουμε δυστυχώς, ότι οι έκτακτες συνθήκες της περιόδου δεν επιτρέπουν να εφαρμοστεί, ελπίζουμε για τελευταία φορά, μια μεγάλη τομή και κατάκτηση στη λειτουργία των κομμάτων που πρώτο το ΠΑΣΟΚ κατοχύρωσε. Γιατί δεν υπάρχουν στοιχειώδεις πολιτικές, οργανωτικές και οικονομικές προϋποθέσεις που θα επέτρεπαν την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας με μαζικές ψηφοφορίες σε όλη την επικράτεια. Μένουμε προσηλωμένοι στις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες και την εμπιστοσύνη στη λαϊκή βάση του κινήματός μας, προτείνουμε όμως ότι στις παρούσες συνθήκες πρέπει να μετατραπεί η επικείμενη προγραμματική συνδιάσκεψη σε Θεσμικό Συνέδριο Εκλογής νέου Προέδρου.
Σήμερα, όλοι οι υποψήφιοι, έχουν ύψιστη υποχρέωση να συνθέσουν και όχι να συνδιαλλαγούν.
Το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί πλέον να συνεχίσει να λειτουργεί ούτε ως αρχηγικό κόμμα, ούτε ως άθροισμα «προσωπικοτήτων». Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να λειτουργήσει ως άθροισμα υπογραφών. Αν το ΠΑΣΟΚ εξακολουθήσει στον δρόμο της παθογένειας και της καταστροφικής εσωστρέφειας τότε ο επόμενος Πρόεδρος νομοτελειακά θα ζήσει μόνος με τους «επιτελείς» του στο άδειο πολιτικά καβούκι της Ιπποκράτους κινδυνεύοντας να γίνει ο τελευταίος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ…
Ο νέος πρόεδρος μπορεί και πρέπει να στηριχθεί στη συλλογικότητα και την δημοκρατική λειτουργία.
Να ξεκινήσει την διαδικασία ενός ειλικρινούς, επώδυνου διαλόγου.
Να προχωρήσει σε μια διαδικασία πολιτικής και οργανωτικής ανασύνθεσης.
Με μια νέα καταστατική διακήρυξη η οποία θα περιγράφει με σαφήνεια και τόλμη το ιδεολογικό πλαίσιο της προοδευτικής παράταξης αλλά και τους στόχους για τη χώρα.
Αυτή είναι η ιστορική ευθύνη του νέου Προέδρου και η μεγάλη πρόκληση για όλους μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ
ΘΑΝΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΟΘΩΝΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ

17 σχόλια

  1. Οι άνθρωποι, χρεωκόπησαν τη χώρα, την έφεραν 200 χρόνια πίσω, ύστερα απο κρυφή συμφωνία για το Μνημόνιο και το ΔΝΤ,

    ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ!!

    Ο λαός θέλει να του δώσουν τον Κουϊσλινγκ. Ο σουπερ-ζάμπλουτος πρέπει να πληρώσει!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιούχαραν και έβρισαν άγρια τον Νταλάρα σε συναυλία στη Νίκαια.
    -------------------------------------------------------------
    Συναυλίες αλληλεγγύης στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά ετοίμαζε καιρό τώρα ο Γιώργος Νταλάρας. Και η αρχή έγινε σήμερα στη Νίκαια και στο κλειστό γυμναστήριο του Πλάτωνα στις 7.30 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της παραγωγής: «αυτή η πρωτοβουλία είναι μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης και συμμετοχής που μας θυμίζει ότι η μουσική πάντα μπορεί να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας.
    Φίλος ανάμεσα σε φίλους, γνωστούς και μη, με βαθιά την πρόθεση και επιθυμία να βρεθεί και να συνομιλήσει μαζί τους, μέσα από τα τραγούδια και τις μουσικές του, που πάντοτε ενώνουν, ψυχαγωγούν, συντροφεύουν, παρηγορούν, δίνουν χαρά και λυτρώνουν. Το ελληνικό τραγούδι στάθηκε, πάντα, δίπλα στους Έλληνες και στις πιο δύσκολες στιγμές τους. Έτσι μπορεί να κάνει και σήμερα ξορκίζοντας την παραλυτική επίδραση του φόβου, της απομόνωσης και της κοινωνικής αποξένωσης».
    _________________________________________________
    Έλα όμως που οι απόψεις του καλλιτέχνη περί μνημονίου
    έριξαν λάδι στην φωτιά;
    Το τί έγινε στη συναυλία δεν περιγράφεται.

    Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων γιούχαραν εν χορώ τον καλλιτέχνη, έβριζαν, τον ειρωνευόταν για την οικονομική επιφάνειά του και για το ότι συμφωνεί με το μνημόνιο.
    Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη κι όταν παρενέβησαν άτομα της παραγωγής οι κραυγές αγανάκτησης δεν σταμάτησαν με αποτέλεσμα να διακοπεί κάποιες φορές η συναυλία.
    Και δεν κατάφεραν κάτι καθώς δεν ήταν οργανωμένη ομάδα αλλά οι αντιδράσεις ακουγόταν από διάφορα σημεία του σταδίου.

    Ο ίδιος ο καλλιτέχνης μιλώντας από το μικρόφωνο είπε «Εδώ ήρθαμε για τα τραγούδια μας και όχι για να κάνουμε πολιτική. Ωστόσο δημοκρατία έχουμε και μπορείτε να λέτε ότι θέλετε» και τότε ήταν που η σπίθα έγινε Πυρκαγιά....... ........Καθώς μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι του απάντησαν
    «Πώς μπορείς εσύ να τραγουδάς την φτώχεια που έχει εξασφαλίσει τόσο την δική σου ζωή όσο και των δισέγγονων σου >..

    - Ήρθε η ώρα να δικαιωθεί ο Πανούσης από τους εκμεταλλευτές του συστήματος.

    -- "Τα πορτοκάλια απούλητα τα μήλα πεταμένα... αχ πατρίδα μου καημένη..." κλπ κλπ...

    Τότε που τα έλεγες αυτά αλήτη παίζοντας το αριστερό χαρτί, καλύτερα περνάγαμε.
    Τώρα να δεις πορτοκάλια και μήλα εισαγωγής κάθαρμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα τσακιδια να πατε ολοι σας αλητες. Στα τσακιδια εσεις και οι οικογενειες σας. Καταστρεψατε την Ελλαδα ΜΑΣ. Φυγετε οσο σας παιρνει. Σε λιγο καιρο θα ειναι πολυ αργα για πολλους απο εσας!
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο κείμενό σας Κύριοι Υπουργοί και Βουλευτές, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να δοθεί στα παιδιά της Β Γυμνασίου σε όλη τη χώρα ως δείγμα...αυτοαναιρούμενων τύπου "λέω και...ξελέω" ΄η πάλι, "φάσκω και αντιφάσκω" λογικής και πολιτικών επιχειρημάτων...
    Δηλαδή αφού ΔΕΝ έχετε τα χρήματα (που είχε η κακομοίρα ΝΔ τον Νοέμβριο του 2009) για να στηθούν κάλπες σε όλη την Ελλάδα τότε ΠΩΣ θα αποφύγετε τις ¨παρέες" τις "αυλές" του αυλοκόλακες και τους...ήδη γνωστούς ΗΓΕΜΟΝΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν βουλιάζει το καράβι πρωτα τα ποντικια πηδουν και ειδικα τα καλοθρεμμενα. Πριν πηδηξουν όμως βγαλανε και φωτογραφια αναμνηστικη μια και θα ειναι η τελευταία τους.
    Μεσα απο αυτούς τους αρουραίους καποιοι θα κατσουν συντομα στο σκαμνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πασοκομαλακες..
    θα πεθανουν..
    αλλα η πασοκομαλακια ανικητη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. συντομα θα παψουν
    να σας φυλανε ασφαλιτες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΤΕ

    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΣΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι γελοίοι.ΓΕΛΟΊΟΙ!
    Το χειρότερο; Δεν το καταλαβαίνουν!
    Δες και απ' την άλλη τον...Παππουτσή που θα μας σώσει. Ο αναίσθητος με τους 86 νεκρούς του "ΣΑΜΙΝΑ".
    ΓΕΛΟΊΟΙ!!!
    Θα υποβάλλουν, λέει, δήλωση οι συνταξιούχοι εάν θέλουν να παίρνει μετά το θάνατό τους την επικουρική σύνταξη η ... χήρα.
    Τί λέτε ρε νούμερα; Ξέρετε τώρα και ποιος θα πεθάνει πρώτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΔ Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΝΩΤΙΚΟ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ETSI THA KANOUME PALI THA TOUS PSIFISOUME KAI THA TOUS VRIZOUME
    KAI YSTERA THA MAS FTEY IMERKEL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΣΙΠΡΑ-ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΔΑΓΚΩΤΟ.

    εκδικηση,οχι λογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πασοκα παινεμενη η 11.10..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το ΠΑΣΟΚ έκανε στην Ελλάδα μας
    οτι κάνει κι ενα σκουλήκι στο μήλο.

    Το μόνο τους όπλο ήταν και είναι το πως να λασπώσουν
    και τούς άλλους για να εμπεδώσουν στον κόσμο
    το ότι "όλοι είναι ίδιοι".
    Πιάσανε ένοχους τόσους δικούς τους
    έβαλαν μέχρι παπάδες και δικαστές στη φυλακή
    μα δεν μπόρεσαν ποτέ οι κουφάλες όσο κι αν προσπάθησαν
    να βρούν ένοχο εστω και εναν απο άλλο κόμμα.

    Νομίζετε οτι τους διέφυγε κανείς;
    Πιστεύετε ότι έκαναν χάρη σε κάποιον;
    Εναν ΑΚΗ δεξιό αν είχαν βρεί, εναν, μόνο εναν
    σήμερα θα ήταν πρώτο κόμμα.

    Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι παρά ένα βρωμερό σκουλήκι.
    Πατήστε το οπου το βρήτε!


    ---ο Βόγλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριοι υφυπουργοί, έχετε σκεφτεί την πιθανότητα να μην εκλεγείτε στην επόμενη βουλή? Τότε οι ασφαλίτες που σας φυλάνε σήμερα δεν θα υπάρχουν. Και σας το υπόσχομαι ότι θα σας γαμήσουμε ό,τι έχετε και δεν έχετε αγάμητο. Καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση