GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν βγαίνει βουλευτής ο Κ. Καρτάλης...

Το παρασκήνιο της μετακίνησής του από την Μαγνησία στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ για να σωθεί Από τον Στάθη Παλαιολόγο ΜΟΝΟ στο PRE...

Το παρασκήνιο της μετακίνησής του από την Μαγνησία στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ για να σωθεί
Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΜΟΝΟ στο PRESS-GR

Πολλοί απόρησαν με το θέμα του Κ. Καρτάλη και το γιατί θέλει να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας για να διασφαλίσει την παοραμονή του στη Βουλή.
Η εξήγηση είναι πολύ απλή. Η Μαγνησία, όπου εκλέγεται τώρα, είναι πενταεδρική. Αρα το τοπικό εκλογικό μέτρο για την εκλογή βουλευτή από την "πρώτη κατανομή" είναι 20%. Το ΠΑΣΟΚ ήδη βρίσκεται σε χαμηλότερα ποσοστά.
Αν επομένως το ΠΑΣΟΚ είναι κάτω από 20%, την έδρα θα...
 την πάρει το τρίτο κόμμα -που φαίνεται ότι είναι η "Δημοκρατική Αριστερά"- όπως ρητά προβλέπει ο τρόπος κατανομής των εδρών στο ισχύον εκλογικό σύστημα.
Το κουφό της υποθέσεως; Το ΠΑΣΟΚ εξασφαλίζει σίγουρα μια έδρα στη Μαγνησία, αν πανελλαδικά έρθει τρίτο κόμμα - στην περίπτωση αυτή ο εκλογικός νόμος λειτουργεί υπέρ του!
Αυτά γνωρίζει καλά ο Κ. Καρτάλης και θέλει, αφού γίνει εκπρόσωπος Τύπου, να μπει στο Επικρατείας.
Οσο για την άλλη, νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο νομό, την Ροδούλα Ζήση, μάλλον την έχουν αφήσει όλοι στην τύχη της...

9 σχόλια

  1. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ

    Η παραίτηση Χρ.Παπουτσή, ώστε να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ πυροδοτεί αλλαγές στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

    Πληροφορίες, που επικαλείται το «Βήμα» αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει συζητήσει με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το ενδεχόμενο μετακίνησής του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

    Συζητήσεις γίνονται και για την είσοδο του Κ.Χατζηδάκη στην κυβέρνηση στο υπουργείο του κ. Χρυσοχοΐδη.

    Ήδη γίνονται σχετικές επαφές του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231184729

    ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΠΑΤΣΟΚ-ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ

    ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΕ.ΑΝΤΕ ΔΡΟΜΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια δεύτερη πτυχή του θέματος σχετίζεται με το γεγονός ότι η σύζυγος του υπουργού, η οποία και αιτήθηκε το δάνειο, εμφανίστηκε να ασκεί το επάγγελμα των οικιακών! (Σημείωση στο συμβόλαιο ως ιδιοκτήτες εμφανίζονται και οι δύο). Με δεδομένο ότι δικαιούχοι επιδότησης είναι μόνο εκείνοι που εργάζονται, ο σύζυγος φρόντισε να εμφανίσει την αιτούσα ως ασφαλισμένη σε δική του επιχείρηση!

    Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει στο σημείο αυτό. Το δάνειο εγκρίθηκε στους ενδιαφερόμενους και εντάχθηκαν σε ρύθμιση που αφορά πολύτεκνους. Περίπου στα τέλη του 2007 το δάνειο των 145.000 ευρώ, εγκρίθηκε στους αιτούντες. Η πρώτη καταβολή αποπληρωμής ξεκίνησε στα μέσα του 2010. Αφού καταβλήθηκαν περίπου 4.000 ευρώ σε δόσεις, ένα δεκαήμερο πριν την κατάργηση των ευνοϊκών διατάξεων για τρίτεκνους το ζευγάρι προχώρησε, στα μέσα Φεβρουαρίου του 2011, στην εξόφληση όλου του ποσού.

    Ποιο είναι το ενδιαφέρον σ’ αυτή τη περίπτωση; Το γεγονός ότι αξιοποιήθηκε η Υπουργική Απόφαση 50/165 (27/3/2000) σύμφωνα με την οποία προβλεπόταν ότι σε περίπτωση καταβολής του συνόλου του δανείου μια σειρά από κατηγορίες πολιτών, όπως οι τρίτεκνοι και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης και εξασφαλίζουν έκπτωση 40%.

    Με απλά μαθηματικά το ποσό που κατέβαλαν μετρητά ήταν της τάξεως των 85.000 ευρώ. Αν στο ποσό αυτό υπολογιστούν και οι 4.000 που είχαν πληρώσει με τη μορφή δόσεων το ποσό που καταβλήθηκε συνολικά ήταν 89.000 ευρώ και η έκπτωση έφτασε στις 56.000 ευρώ!

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης έχει υπόψη του τη σχετική υπόθεση και δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε διερεύνηση της.

    Το όλο θέμα παρουσιάζει ένα επιπλέον σημειολογικό ενδιαφέρον καθώς πριν από μερικές ημέρες ελήφθη η απόφαση κατάργησης του Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας. Ενός οργανισμού που μέχρι τώρα παρείχε επιδότηση ενοικίου σε 120.000 δικαιούχους και επιδότηση επιτοκίου σε 83.000 εργαζόμενους.

    Ο Ραγκούσης Νταλάρας έστειλε την παρακάτω απαντητική επιστολή, στην οποία ψελίζει δικαιολογίες τους στυλ η γυναίκα μου είναι 20 χρόνια στο ΙΚΑ (και πόσα της κρατάγανε για τον ΟΕΚ ρε μεγάλε; Ακόμα και 100 ευρώ να της κράταγαν, που δεν της κράταγαν, συνολικά της κράτησαν 30.000 και οφελήθηκε 56.000)...:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημοσκόπηση.
    To 74% των Ελλήνων θέλει να πάει φυλακή ο ΓΑΠ
    48% να πάει φυλακή ο Καραμανλής.

    Στη φυλακή θέλει η πλειοψηφία των Ελλήνων ( 3στους 4)τον Γιώργο Παπανδρέου για την Οικονομική κατάρευση της χώρας.

    Οι μισοί θέλουν.......στη φυλακή και τον Καραμανλή,
    ενώ λιγότεροι θέλουν τον Σημίτη πίσω από τα κάγκελα.

    Η δημοσκόπηση έγινε από την Alco για το newsbomb

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
    ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ
    ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ...ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ...ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τον 3:35
    Το ερώτημα είναι, πως μπορείς να ψηφίσεις το κόμμα που μας έστειλε μαζί με το ΠΑΣΟΚ στα σκατά της ιστορίας; Πόσο ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑΣ μπορεί να είναι κάποιος για να ξανακάνει το ίδιο λάθος; Μήπως δεν υπάρχουν άλλα κόμματα για να μας εκπροσωπήσουν ανάμεσα από την άκρα αριστερά ως την άκρα δεξιά, βολεμένε τρόμπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
    ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ
    ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ...

    ο οποιος με όραμα την ΕΛΠΙΔΑ (Ομπάμα)

    και στόχο να μην μειωθούν οι συνταξεις των ΜΙΚΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
    και οι μισθοι των ΜΙΚΡΟΜΙΣΘΩΝ

    εξαγγελει οτι μεχρι τωρα εκαναν οι

    ΛΟΒΕΡΔΟΣ-ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

    ΜΙΖΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

    ΚΑΙ
    ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΕΙΣΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση