GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι τέσσερις πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ...

Toυ Κώστα Γιαννακίδη Τέσσερις πρόεδροι σε 38 χρόνια . Λες και πρόκειται για κόμμα του υπαρκτού σοσιαλισμού. Για την ακρίβεια το ΠΑΣΟΚ είναι...


Τέσσερις πρόεδροι σε 38 χρόνια. Λες και πρόκειται για κόμμα του υπαρκτού σοσιαλισμού. Για την ακρίβεια το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα κάποιου ιδιαίτερου σοσιαλισμού, αλλά, τέλος πάντων, η σχέση του χρόνου με τους προέδρους καθορίζεται από τον ιδρυτή. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δημιούργησε το κίνημα το 1974 και παρέμεινε πρόεδρος ως τον θάνατο του, το 1996, διάστημα 22 ετών. Συνεπώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ο...
τρίτος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέσα σε 16 χρόνια, αφού Σημίτης και Γ. Παπανδρέου είχαν οκταετείς θητείες. Αν διατηρηθεί αυτή η διάρκεια θητείας, ο Βενιζέλος θα παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ως το 2020, κοινώς θα αποχωρήσει όταν η Ελλάδα βγει στις αγορές. Αλλά το θέμα δεν είναι η διατήρηση της θητείας, είναι η επιβίωση του ΠΑΣΟΚ.
Τι είναι σήμερα το ΠΑΣΟΚ; Με απόλυτους αριθμούς ένα μεσαίο κόμμα, αν θέλετε ένα πρώην μεγάλο κόμμα ή ένα κόμμα που, στο καλύτερο σενάριο, συμπεριφέρεται σαν ακορντεόν-μάζεψε, αλλά μπορεί να ανοίξει. Ένα είναι βέβαιο: ποτέ στη σύγχρονη ιστορία της χώρας ή, τουλάχιστον, στη μεταπολίτευση, ένα κόμμα δεν υπέστη τόσο μεγάλη απώλεια ακροατηρίου όσο αυτή που υφίσταται τώρα το ΠΑΣΟΚ. Ένα κόμμα που ήταν πρώτο-και αυτοδύναμο κυβερνητικά-πριν από τριάντα μήνες, σήμερα είναι τρίτο με αποσπώμενα κομμάτια. Μπορεί ο Βενιζέλος να ανακτήσει την ισχυρή τροχιά στο κέντρο του πολιτικού συστήματος; Λογικά μπορεί. Αν ισχύει το αξίωμα που λέει ότι σε περιόδους κρίσης οι άνθρωποι συνηθίζουν να συσπειρώνονται γύρω από ηγεσίες που θεωρούν ισχυρές, τότε, ναι, ο Βενιζέλος ίσως κλείσει τις τρύπες στις εκλογικές δεξαμενές. Όσο η άλλη άποψη, η «αντιμνημονιακή» δεν κομίζει τίποτα περισσότερο από οργή και απόρριψη, τόσο οι παραδοσιακοί σχηματισμοί θα αποτελούν μία καταφυγή για πολίτες από αστικό περιβάλλον.
Ο Βενιζέλος καλείται, σε πολλά επίπεδα, να ακυρώσει την πολιτεία του των τελευταίων μηνών. Δεν αποκλείεται να αντιπολιτευτεί και τον ίδιο του τον εαυτό. Συνάμα, δεν μπορεί να καταγγείλει μία διαχείριση με την οποία επέλεξε να συμπορευτεί για να σφυρηλατήσει το ηγετικό του προφίλ. Όμως έχει την ευκαιρία να κλέψει δύναμη από τη δημιουργική αδυναμία των άλλων. Είναι άνθρωπος που μπορεί να εμπνεύσει, αλλά και να τρομάξει. Θα είναι καλός κομματάρχης γιατί έχει την πυγμή ή, αν θέλετε, τη σκληράδα για τη βρομοδουλειά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι η προβολή της εικόνας του στο εκλογικό ακροατήριο θα είναι θετική. Θα δείξει ο χρόνος, αν και δεν είναι βέβαιο ότι τον διαθέτει ούτε ο ίδιος, ούτε το κόμμα του.

11 σχόλια

  1. Ο καλύτερος είναι ο Βενιζέλος. ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ 1950!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έκλεισαν οι κάλπες του ΠΑΣΟΚ.... αγωνία για το ποιος κέρδισε!!!
    _______________________________
    [Στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2007 ψήφισαν 769.156.
    Άκυρα 5.482, λευκά: 1.212.
    Γ.Α.Π.: 427.021, Ε.Βενιζέλος:291.593, Κ.Σκανδαλ.:43.848 ]

    Ολοκληρώθηκαν στις 7:00 το απόγευμα της Κυριακής, έπειτα από δίωρη παράταση, οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
    Η διαδικασία κύλησε χωρίς σημαντικά παρατράγουδα και η συμμετοχή είναι, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, ικανοποιητική.

    Εκτιμήσεις μιλούν για προσέλευση 170-180.000 μελών και φίλων του κόμματος, ενώ άλλοι μιλούν και για 200.000.

    Δεν έλειψαν κάποια «παρατράγουδα».
    Για παράδειγμα, μικροένταση προκλήθηκε έξω από το πνευματικό κέντρο Βριλησσίων, όταν ομάδα περίπου τριάντα ατόμων πέταξε γιαούρτια, φωνάζοντας συνθήματα κατά των ψηφοφόρων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από το πνευματικό κέντρο.

    Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε αργά το μεσημέρι στο Λουτράκι, όταν μικρή ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο όπου είχε στηθεί η κάλπη και φώναζε υβριστικά συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ και των μελών του.
    Αργότερα, η ομάδα αυτή αποχώρησε.

    Επίσης, όπως μετέδωσε το Cretalive, αγρότες της Ιεράπετρας προχώρησαν σε κατάληψη των εκλογικών τμημάτων και για αρκετή ώρα δεν επέτρεπαν στους ψηψοφόρους να εισέλθουν σε αυτά, ακφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη διαμαρτυρία τους για τα προβλήματα που προκαλεί στη μεταφορά των κηπευτικών η επ' αόριστον απεργία της ΠΝΟ, από τη Δευτέρα.

    Στη Θεσσαλονίκη, με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας έφτασαν τα λευκά ψηφοδέλτια στα εκλογικά τμήματα και οι πολίτες που προσήλθαν νωρίτερα διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη τους, καθώς και για την έλλειψη φακέλων.

    Στην Αχαΐα δεν άνοιξε ένα εκλογικό τμήμα -σε σύνολο 14, διότι όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας της νομαρχιακής οργάνωσης του κόμματος Παναγιώτης Αλεξόπουλος, υπήρχαν φόβοι για πρόκληση έντασης και για αυτό κρίθηκε σκόπιμο να μην λειτουργήσει.


    Μετά μέχρι του MEGA ΣΠΟΝΣΟΡΑ του ΠΑ$$ΟΚ, γνωστά.
    --------------------------------
    50.000: Είναι οι ΜΑΪΜΟΥ των προνομιακών επιδομάτων που φυσικά και δεν απογράφηκαν (τυφλοί-στραβοί-ανάπηροι-πεθαμένοι κλπ).

    50.000: Είναι τα ΛΑΜΟΓΙΑ του δημοσίου (στυλ ΙΚΑ.ΟΑΕΔ.Δήμοι-Νομαρχίες Νοσοκομεία.Πολεοδομίες.Εφορίες κλπ).

    50.000: Είναι τα βαθύ πλούσιος Βολευτκός και Κομματικός στρατός των ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ.
    &
    50.000: Είναι τα ζώωωααααα και φυτά.....σκέτο.

    __________________________________
    Προσκυνάμε τον νέο Αυτοκράτορα του ΠΑ$$ΟΚ.. 98%
    τον εκατομμυριούχο
    ΜΠΕΝΥ -ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΜΟΥΣΟΥΛΙΝΙ.

    Ο Αλλάχ μαζί του.
    Υπογραφή
    Οι Μουσούλμ φίλοι και μέλη
    του Διεθνούς ΠΑΣΟΚ.

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΠΑΑΘ & O AΣΑΝΤ της ΣΥΡΙΑΣ
    Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΖΕΙ __________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν
    τά χρήματα που εχει ανα τα έτη δανεισθεί πατέρας και γιός μπορούσαν να προσφέρουν πραγματικές εργασίες και αληθινή ευημερία θα έπρεπε τώρα να έχουμε ανεργία 0.1% και τα έρημα τα μαγαζιά να είναι γεμάτα! (όσα δεν έχουν κλείσει ακόμη).

    Αλλά
    οι Πασόκοι για να μην οδηγήσουν το κάθε τους σήμερα σε πτώχευση, με την πληρωμή του τόκου στις χαρές και στίς χάρες του χθες, εξακολουθούσαν να δανείζονται εκ των προτέρων τα προβλήματα του αύριο.

    Με δυό λόγια,
    το Πασοκ έκανε στην Ελλάδα ότι έκανε και το σκουλήκι στο μήλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί Ελληνες συμπατριώτες!
    Εσείς οι κακομεταχειρισμένοι και αφελείς φίλοι του Πασοκ,
    εδώ στο Texas έχει μια παροιμία που λέει,
    "you don’t learn anything the second time a mule kicks you"

    love you man
    Dinos
    Tx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ..ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ

    30.000: Είναι τα ζώωωααααα και φυτά.....σκέτο.
    &
    20.000: Είναι οι Λάθρο μουσούλμ Παπανδρέλληνες

    _______________________________________________
    Προσκυνάμε τον νέο Αυτοκράτορα του ΠΑ$$ΟΚ.. 98%
    τον εκατομμυριούχο
    ΜΠΕΝΥ -ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΜΟΥΣΟΥΛΙΝΙ.
    Ο Αλλάχ μαζί του.


    Υπογραφή
    Οι Μουσούλμ φίλοι και μέλη
    του Διεθνούς ΠΑΣΟΚ.

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΠΑΑΘ & O AΣΑΝΤ της ΣΥΡΙΑΣ
    Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ..ΖΕΙ __________________ η ψυχή μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σας εφαγε το ζηλια


    ..







    χαχοληδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. -


    MEGA: ΠΑΝΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επικράτηση Βενιζέλου δείχνουν
    τα αποτελέσματα στο 25%.

    Με καταμετρημένο το 25% των αποτελεσμάτων στο ΠΑΣΟΚ,
    ο αριθμός των ψηφισάντων ανέρχεται σε 49.742...

    Νικητής είναι όπως όλα δείχνουν ο Βενιζέλος
    που με 96% κερδίζει τον "λευκό"...



    Aλλά ας περιμένουμε καλύτερα για να μην εκτεθούμε από καμιά ανατροπή..

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Χασαπόσκυλοι του πα$$οκ...που Τρέμουν..απο την Κάψηηηη

    -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Πέφτουμε απ' τα σύννεφα λέμε:
    Εκτεταμένη νοθεία στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ο Στέφανος Τζουμάκας

    ____________________________
    Δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα.

    Επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις που εκφράσαμε στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ:
    -για τις συνέπειες των πολιτικών αποκλεισμών,
    -για την πολιτική αποχή από τη διαδικασία 175 και πλέον μελών του Εθνικού Συμβουλίου
    -για το διάτρητο χαρακτήρα της σημερινής διαδικασίας και της ψηφοφορίας για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ .

    Οι μεθοδεύσεις αυτές συνδέονται πολιτικά με μελανές περιόδους της νεότερης Ιστορίας της χώρας.
    Πρωτοφανής και εκτεταμένη ήταν η νοθεία σε πανελλήνια κλίμακα με κύριες κατευθύνσεις την παραβίαση της αρχής της μυστικότητας και την αλλοίωση του αποτελέσματος.
    Σε πολλά εκλογικά τμήματα δεν παρέχονταν λευκά ψηφοδέλτια. Το 2007 δίνονταν λευκά ψηφοδέλτια. Επίσης, δεν παρέχονταν φάκελοι γεγονός που συνιστά ευθεία παραβίαση της αρχής μυστικότητας -πολύ περισσότερο τώρα που μόνο το ένα εκ των δύο ψηφοδελτίων ήταν τυπωμένο- Το 2007 δίνονταν φάκελοι.
    Δεν εδίδετο απόδειξη για τη συνδρομή και δεν τηρήθηκε ονομαστικός κατάλογος συνδρομών για να μπορεί να «φουσκωθεί», εκ των υστέρων το αποτέλεσμα. Το 2007 εδίδετο απόδειξη και τηρείτο ονομαστικός κατάλογος για την συνδρομή. Περιέφεραν ψηφοφόρους σε περιοχές της Αθήνας.

    Μεθόδευση προκειμένου να προστεθούν ψηφοδέλτια ανεξέλεγκτα αποτέλεσε και η μη τήρηση ονομαστικών καταλόγων των ψηφισάντων. Το 2007 τηρούνταν ονομαστικοί κατάλογοι. ψηφισάντων. Συγκεκριμένα, έγκυρο θα πρέπει να είναι μόνο ένα αποτέλεσμα που θα περιλαμβάνει ονομαστικούς καταλόγους ψηφισάντων κατά Νομό και εκλογικό κέντρο. Σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρήθηκαν ονομαστικοί κατάλογοι, προκειμένου να «προστεθούν» εκ των υστέρων ψηφοφόροι «μαϊμού» στους υπολογιστές.

    Το 2007 προσήλθαν στη ψηφοφορία 770 χιλιάδες. Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και στελέχη δεν συνέπραξαν σε αυτή την αντιδημοκρατική παρακμή, δεν παρακολουθήσαν αυτές τις μεθοδεύσεις και γύρισαν την πλάτη σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές. .
    Τώρα τον αριθμό των ψηφισάντων θα τον προσδιορίσουν οι καλπονοθείες και οι μεθοδεύσεις μέσω των κομπιούτερ.

    Αυτή δεν είναι πολιτική αρχών, είναι συνέχεια αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων. Αυτά δεν μπορούν να αποτελούν πολιτικές κατακτήσεις, όπως και η ανακήρυξη ενός υποψηφίου ως αρχηγού, γιατί περί αυτού πρόκειται........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ-ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ
    -ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ -ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΤΑΝ
    ΟΙ ΠΙΟ ΥΠΟΦΕΡΤΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ
    ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ..
    ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ=
    ΙΣΩΣ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ..(ΝΔ) ..ΟΧΙ ΦΘΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ (ΠΑΣΟΚ) ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ,,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΑ ΣΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ? ΟΧΙ! ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ -ΔΗΣΥ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗ.. ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΕΦΕΔΡΙΕΣ ..ΜΑΥΡΟ ΡΕΕΕΕ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ..ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΑΤΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση