GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τεράστιες ποσότητες αναξιοποίητων υλικών σε αποθήκες του ΙΚΑ...

Τεράστιες ποσότητες υγειονομικών υλικών, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, που δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ και που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες τ...

Τεράστιες ποσότητες υγειονομικών υλικών, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, που δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ και που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες του ΙΚΑ για χρόνια βρέθηκαν σε αποθήκες του Ιδρύματος. Παράλληλα, γίνονταν νέες παραγγελίες με...
τις υπερκοστολογήσεις να αγγίζουν το 1.000%.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), προκειμένου να εντοπισθούν τυχόν ατασθαλίες που αφορούν προμήθειες στις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ, οι οποίες πλέον έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ.
Η ΕΔΕ είναι σε εξέλιξη, αλλά το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του, με βάση τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων σε 11 αποθήκες της Αθήνας αλλά και της κεντρικής αποθήκης στον Άλιμο αποκαλύπτει ότι βρέθηκαν:
  • Τέσσερις τόνοι γύψου, ο οποίος είχε αγορασθεί προ ετών και δεν είχε αξιοποιηθεί, δεδομένου ότι οι ποσότητες υπερβαίνουν κατά πολύ τις ανάγκες των Μονάδων Υγείας του Ιδρύματος. 
  • Μεγάλες ποσότητες οδοντιατρικών αναλώσιμων και μη υλικών, βαμβάκι, οινοπνεύματα και αντίστοιχα υλικά. 
  • Στις ίδιες αποθήκες εντοπίσθηκαν 369 πιεσόμετρα που είχαν αγορασθεί, αλλά δεν είχαν διανεμηθεί στις Μονάδες Υγείας με αποτέλεσμα πολλές εξ αυτών να παρουσιάζουν ελλείψεις σε πιεσόμετρα. 
  • Επίσης βρέθηκαν 8.000 τεμάχια πανάκριβων επιθεμάτων τα οποία κόστισαν σε κάθε Μονάδα Υγείας στην οποία θα μεταφέρονταν 60.000 ευρώ.
Αξίζει, να σημειωθεί, ότι πολλά υλικά αγοράσθηκαν, αφού είχε λήξει η σύμβαση με τον προμηθευτή, ενώ βρέθηκαν φαρμακευτικά είδη που είχαν λήξει και άλλα που πρόκειται να λήξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Με βάση τα πρώτα στοιχεία της υπόθεσης, που αφορά κυρίως το διάστημα από το 2005 έως το 2010, εμπλέκονται γιατροί, υπάλληλοι του Ταμείου, αλλά και εταιρίες που χορηγούσαν τα υλικά. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ζήτησε από τα ασφαλιστικά ταμεία να καταγράψουν αναλυτικά τα υγειονομικά υλικά που έχουν στις αποθήκες τους.
Ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, δήλωσε στο «Έθνος»: «Θα πορευτούμε με γνώμονα το συμφέρον του ασφαλισμένου και θα διαχειριστούμε με διαφάνεια το δημόσιο χρήμα. Αυτού του είδους οι πρακτικές δεν πρόκειται να συνεχιστούν. Δεν πρόκειται να κρύψουμε τίποτα από τους ασφαλισμένους».
Η ΕΔΕ για την υπόθεση συνεχίζεται και το τελικό πόρισμα του ΕΟΠΥΥ με τα συμπεράσματα θα δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη εβδομάδα από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Σημειώνεται πως σε αυτήν τη φάση εξετάζονται άλλα εννέα υποκαταστήματα του ΙΚΑ για τη χορήγηση συντάξεων και επιδομάτων-μαϊμού. Η ζημιά για το μεγαλύτερο Ταμείο της χώρας εκτιμάται πως ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ.

3 σχόλια

  1. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΙΚΑΖΩ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΔΗΛΩΘΟΠΥΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ. ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΠΟΣΑ ΜΑΙΜΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ----------

    Το 9% όσων έπαιρναν επιδόματα δεν απογράφηκε στο Ηράκλειο...
    Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα απο το υπουργείο Υγείας και σε ότι αφορά στο Ηράκλειο, απο την απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, προέκυψε πως μόλις το 9% εκείνων που έπαιρναν επιδόματα το 2011, δεν πήγε να απογραφεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΑ$$$$$$$ΟΚ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΚΕΙ
    ΕΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΜΑΣΣΕΛΕΣ..ΔΥΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολο παραμυθια και προπαγανδα
    τρεμουν τις εκλογες και αμολανε φούμαρα οι αλήτες της κυβερνησης τσολακογλου
    Φυσικα δεν λένε τι περιμενει τον κόσμο με τα τεκμήρια και τι τρελλους φόρους θα πληρώσεις
    Αλλα΄θα φανε τετοια πουτσα που θα ψαχνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση