GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα πρώτα crash test του Βενιζέλου...

Τι κρίνεται από τη σημερινή συμμετοχή Η ακροβασία του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ Οι στόχοι του μέχρι τις κάλπες Ποια σχέδια συζητά για την ε...

Τι κρίνεται από τη σημερινή συμμετοχή
Η ακροβασία του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Οι στόχοι του μέχρι τις κάλπες
Ποια σχέδια συζητά για την επομένη των εκλογών
Μπορεί να του καταλογίζουν πολλά οι άσπονδοι φίλοι του, αλλά ουδείς αμφιβάλει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πλήρη συναίσθηση της συγκυρίας και της πολιτικής πραγματικότητας. Από αύριο Δευτέρα, όπως όλα δείχνουν, θα ηγείται ενός κόμματος που...
δίνει μάχη για να μη βρεθεί στην τρίτη θέση των εκλογών και -ενώ σφράγισε όλη την μεταπολιτευτική περίοδο με τη δράση του- κινδυνεύει τώρα να μεταβληθεί σε δευτεραγωνιστή των εξελίξεων .
Το πλεονέκτημα του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι και το μειονέκτημά του. Και αντίστροφα. Ο λόγος φυσικά για την υπερβολική αυτοπεποίθησή του. Αυτή αποτέλεσε και το κίνητρο με το οποίο το περασμένο καλοκαίρι δέχτηκε τη θέση του υπουργού Οικονομικών την ώρα που και οι στενότεροι φίλοι του τον συμβούλευαν να μην δεχτεί να πιει το «πικρό ποτήριον». Με την ίδια υπερβολική αυτοπεποίθηση θεωρεί και τώρα ότι θα καταφέρει να βγάλει το ΠΑΣΟΚ από το τέλμα και να το ξανακάνει κόμμα εξουσίας.
Το πρώτο crash test αποτελεί η σημερινή εσωκομματική ψηφοφορία στην οποία ως γνωστόν θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος. Ο βαθμός συμμετοχής ωστόσο θα επηρεάσει καθοριστικά εκτός από τη μάχη των (εσωτερικών αλλά και ευρύτερων) εντυπώσεων και την πολιτική νομιμοποίηση του κ. Βενιζέλου στο νέο αξίωμά του. Οι προβλέψεις σε αριθμητικό τουλάχιστον επίπεδο αποφεύγονται βέβαια για προφανείς λόγους. Με το πολύ αρνητικό κλίμα που επικρατεί ο πήχης εκ των πραγμάτων δεν τίθεται ψηλά αλλά από την άλλη πλευρά εκφράζονται φόβοι ότι η προσέλευση θα είναι πολύ περιορισμένη. Ο φόβος αυτός ενισχύεται από το αντικειμενικό γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλη υποψηφιότητα ύστερα από την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου να μην ανάψει το «πράσινο φως» στον Χρήστο Παπουτσή και τον Στέφανο Τζουμάκα. Οι υποστηρικτές των δύο αυτών στελεχών και γενικότερα το «αντιβενιζελικό» στρατόπεδο προσανατολίζονταν είτε στο «λευκό» είτε (πολύ περισσότερο) στην αποχή εκτιμώντας ότι όσο μεγαλύτερη είναι τόσο εντονότερα να αποτυπωθεί και η αποδυνάμωση του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ανάλογα λοιπόν με τη δυναμική που θα διαμορφώσει το αποτέλεσμα, ο κ. Βενιζέλος από την Δευτέρα (που αναμένεται και να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών) θα πρέπει να θέσει σε εφαρμογή τη στρατηγική του για το ΠΑΣΟΚ. Βασικό ζητούμενο είναι να διαμορφώσει όσους συσπείρωσης στο χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές ώστε το ΠΑΣΟΚ να ξεκολλήσει από τα ποσοστά του 10-11% που έχει σήμερα και να διασφαλίσει ένα «αξιοπρεπές» αποτέλεσμα που σε δεύτερη φάση, μετά τις κάλπες, θα επιτρέψει την ανασύνταξή του και την αντιστροφή της πτωτικής πορείας.
Η προσπάθεια αυτή ισοδυναμεί με μια ακροβασία από πλευράς του κ. Βενιζέλου τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία ήδη το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί σοβαρές ρωγμές από τα «αριστερά» του τόσο με το νέο κόμμα που ανακοίνωσαν η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης όσο και με την άλλη ομάδα βουλευτών οι οποίοι θα συνεργαστούν με την «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη.
Σε αυτή την πρώτη φάση, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να τραβήξει προσεκτικά διαχωριστικές γραμμές από την μέχρι πρότινος πορεία και πολιτική του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Παπανδρέου. Με το δικό του τρόπο θα θελήσει να καταδείξει ότι δεν θα «απολογείται» ο ίδιος για όσα έγιναν από τις εκλογές του 2009 μέχρι το πρόσφατο παρελθόν που εκείνος ανέλαβε την ευθύνη της οικονομικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η «συγγνώμη» που επανέλαβε στην πρώτη του συνέντευξη στην Ιπποκράτους, κάνοντας ένα είδος αυτοκριτικής η οποία, όπως φαίνεται, θα αποτελέσει ένα συστηματικό εργαλείο της προεκλογικής του ρητορικής. Από την άλλη πλευρά, δεν πρόκειται να θέσει «απέναντι» του τον Γ. Παπανδρέου, την παρουσία του οποίου στον προεκλογικό αγώνα θα συνεχίσει να επισημαίνει ενώ ήδη ο τέως πρωθυπουργός έγινε γνωστό ότι θα πολιτευθεί αυτή τη φορά στην Περιφέρεια Αττικής. Πάντως είναι ασαφές ακόμη πόσο ενεργή θα είναι η παρουσία του κ. Παπανδρέου στο μπαλκόνι των εκλογών καθώς υπάρχουν πολλοί που στο περιβάλλον του κ. Βενιζέλου θεωρούν ζημιογόνα μια τέτοια προοπτική.
Επίσης αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε στη συνέντευξή του στην Ιπποκράτους με φόντο που δεν περιείχε τα γνωστά σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, αλλά μόνο μια πράσινη οριζόντια γραμμή με τη λέξη «Αρχίζουμε». Ακόμη, περισσότερες φορές από τη λέξη ΠΑΣΟΚ ανέφερε τον όρο «δημοκρατική παράταξη». Αυτά, εκτός από τη διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν προοιωνίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόθεση του κ. Βενιζέλου να προχωρήσει σε μια γενική ανοικοδόμηση του κόμματος μετά τις εκλογές και πιθανότατα με αφορμή το συνέδριο του Ιουνίου. Στα προς συζήτηση σχέδια εντάσσονται ακόμη και οι αλλαγές στα σύμβολα, μη αποκλειομένου και του ονόματος στο πλαίσιο μιας «επανίδρυσης» της κεντροαριστεράς. Όλα αυτά προφανώς θα συγκεκριμενοποιηθούν ανάλογα και με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.
www.attikipress.gr

19 σχόλια

  1. κοντος ψαλμος αλληλουια θατριβετε τα ματια σας δημοσκοποι το πασοκ θα ειναι πρωτο κομα .ο λαοσ θα του πιστωσει την παταξη της διαφθορας που τοσα χρονια ταλανιζε τη οικονομια και μαζι ολη την κοινωνια. τα λαμογια στο σπιτι τους στη καλλητερη περιπτοση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ....ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ
    ΟΛΟΥΣ ΣΚΟΝΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιά πάταξη διαφθοράς μας δουλεύεις;; πασοκ ψήφισα και τι έγινε; κοιτούσαν τα προβλήματα που άφησε ο σκατιάρης της ραφήνας και δεν έκαναν τίποτα, δεν τόλμησαν να ανοίξουν ούτε τα ταξί! Ένας δυό υπουργοί δούλεψαν και αυτούς τους αντιπάθησε το βαθύτατο πασόκ, που προσκυνά ο Βενιζέλος! τώρα θα εκλεγεί ο σαμαράς για τους λίγους μήνες που απομένουν μέχρι την επίσημη χρεωκοπία μας, γιατί οι διάδοχοι του σκατιάρη είναι επίσης ανίκανοι............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΟΣ του "άλογου" ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΥ, θα πει, να υψώσουν τα χόρτα στα βοσκοτόπια του Πάγκαλου! (προσέξτε στο (1+30") του Καρατζαφέρη! του Μαυρίκου! να σαλαγάν τα ερίφιά τους παίζοντας φλογέρα, κι επιδεί ζούμε σ΄ ένα κόσμο ιδεατό, δε λαμβάνουμε υπ΄ όψι ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΛΙΒΕΡΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ

    23 Δεκεμβρίου 2007
    Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ.
    Από τις πολλές δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ της χθεσινής ημέρας αξίζει να αναφερθεί η δήλωση του Μιχ. Χρυσοχοΐδη, που υποστήριξε ότι η σχέση του Κινήματος με την κοινωνία είναι ένας έρωτας που έχει τελειώσει και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια ανάταξης του κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου είναι εξαιρετικά δύσκολη γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι ασθενής σε κώμα που επιχειρείται να αναταχθεί.


    3 Δεκεμβρίου 2011 στο Mega
    Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ.
    Η διετής διακυβέρνησή μας οδήγησε σε αδιέξοδα οικονομικά, κοινωνικά εθνικά και γίνομαι πιο συγκεκριμένος, οδήγησε σε φτώχεια, κοινωνική αποσύνθεση, σε προτωφανή βαθειά ύφεση. Οδήγησε σε εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια, και τέλος οδήγησε και σε κρατική αποδιοργάνωση και ευθύνη έχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
    Ετσι όπως τα κάναμε έτσι όπως καταντήσαμε την παράταξη πρέπει να ταπεινωθούμε.


    --Βόγλης ο Κηφισεύς

    υ.γ.
    για το πως καταντήσατε την παράταξη ενδιαφέρεσαι μαλάκα;
    για το πως καταντήσατε την χώρα και τον λαό είναι δευτερεύον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΟΓΛΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΧΕΣΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΧΕΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΤΗΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ. ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Kώστας Καραμανλής αρκεί να το αποφασίσει να επιτρέψει ... ο λαός και η ιστορία τον έχουν δικαιώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 7 και 01 τα ταξι δεν ειναι διαφθορα ασχετε διαφθορα ειναι το ικα οι εφοριες οι πολεοδομιες κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έκλεισαν οι κάλπες του ΠΑΣΟΚ.... αγωνία για το ποιος κέρδισε!!!
    _______________________________
    [Στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2007 ψήφισαν 769.156.
    Άκυρα 5.482, λευκά: 1.212.
    Γ.Α.Π.: 427.021, Ε.Βενιζέλος:291.593, Κ.Σκανδαλ.:43.848 ]

    Ολοκληρώθηκαν στις 7:00 το απόγευμα της Κυριακής, έπειτα από δίωρη παράταση, οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
    Η διαδικασία κύλησε χωρίς σημαντικά παρατράγουδα και η συμμετοχή είναι, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, ικανοποιητική.

    Εκτιμήσεις μιλούν για προσέλευση 170-180.000 μελών και φίλων του κόμματος, ενώ άλλοι μιλούν και για 200.000.

    Δεν έλειψαν κάποια «παρατράγουδα».
    Για παράδειγμα, μικροένταση προκλήθηκε έξω από το πνευματικό κέντρο Βριλησσίων, όταν ομάδα περίπου τριάντα ατόμων πέταξε γιαούρτια, φωνάζοντας συνθήματα κατά των ψηφοφόρων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από το πνευματικό κέντρο.

    Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε αργά το μεσημέρι στο Λουτράκι, όταν μικρή ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο όπου είχε στηθεί η κάλπη και φώναζε υβριστικά συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ και των μελών του.
    Αργότερα, η ομάδα αυτή αποχώρησε.

    Επίσης, όπως μετέδωσε το Cretalive, αγρότες της Ιεράπετρας προχώρησαν σε κατάληψη των εκλογικών τμημάτων και για αρκετή ώρα δεν επέτρεπαν στους ψηψοφόρους να εισέλθουν σε αυτά, ακφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη διαμαρτυρία τους για τα προβλήματα που προκαλεί στη μεταφορά των κηπευτικών η επ' αόριστον απεργία της ΠΝΟ, από τη Δευτέρα.

    Στη Θεσσαλονίκη, με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας έφτασαν τα λευκά ψηφοδέλτια στα εκλογικά τμήματα και οι πολίτες που προσήλθαν νωρίτερα διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη τους, καθώς και για την έλλειψη φακέλων.

    Στην Αχαΐα δεν άνοιξε ένα εκλογικό τμήμα -σε σύνολο 14, διότι όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας της νομαρχιακής οργάνωσης του κόμματος Παναγιώτης Αλεξόπουλος, υπήρχαν φόβοι για πρόκληση έντασης και για αυτό κρίθηκε σκόπιμο να μην λειτουργήσει.


    Μετά μέχρι του MEGA ΣΠΟΝΣΟΡΑ του ΠΑ$$ΟΚ, γνωστά.
    --------------------------------
    50.000: Είναι οι ΜΑΪΜΟΥ των προνομιακών επιδομάτων που φυσικά και δεν απογράφηκαν (τυφλοί-στραβοί-ανάπηροι-πεθαμένοι κλπ).

    50.000: Είναι τα ΛΑΜΟΓΙΑ του δημοσίου (στυλ ΙΚΑ.ΟΑΕΔ.Δήμοι-Νομαρχίες Νοσοκομεία.Πολεοδομίες.Εφορίες κλπ).

    50.000: Είναι τα βαθύ πλούσιος Βολευτκός και Κομματικός στρατός των ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ.
    &
    50.000: Είναι τα ζώωωααααα και φυτά.....σκέτο.

    __________________________________
    Προσκυνάμε τον νέο Αυτοκράτορα του ΠΑ$$ΟΚ.. 98%
    τον εκατομμυριούχο
    ΜΠΕΝΥ -ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΜΟΥΣΟΥΛΙΝΙ.

    Ο Αλλάχ μαζί του.
    Υπογραφή
    Οι Μουσούλμ φίλοι και μέλη
    του Διεθνούς ΠΑΣΟΚ.

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΠΑΑΘ & O AΣΑΝΤ της ΣΥΡΙΑΣ
    Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΖΕΙ __________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΙΛΤΑΤΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΒΡΙΖΕΤΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΩΣ Ο ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΑΤΑΣΤΕΨΕ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ- ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ-
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΣΤΩ ΑΡΓΑ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΠ
    ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗ ΜΠΟΥΧΕΣΟΠΑΡΕΑ ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. &
    30.000: Είναι τα ζώωωααααα και φυτά.....σκέτο.

    _______________________________________________
    Προσκυνάμε τον νέο Αυτοκράτορα του ΠΑ$$ΟΚ.. 98%
    τον εκατομμυριούχο
    ΜΠΕΝΥ -ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΜΟΥΣΟΥΛΙΝΙ.
    Ο Αλλάχ μαζί του.


    Υπογραφή
    Οι Μουσούλμ φίλοι και μέλη
    του Διεθνούς ΠΑΣΟΚ.

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΠΑΑΘ & O AΣΑΝΤ της ΣΥΡΙΑΣ
    Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΖΕΙ __________________ η ψυχή μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτο το Βαζελενο
    αραγε θα ξερεις ποδηλατο;
    η
    δεν ξερει ισορροπια καθολου;










    ανισοροποι ψοφοφοροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ένταξη πέρασε και αυτό , ας κάνουμε μια ανάλυση με όριο της 200.000 χιλιάδες ψηφοφόρους , φίλους ,αν και αμφιβάλω αλλά δεν θέλω να τους χαλάσω την σούπα, οι πολιτικοί αυτού του είδους και ήθους νομίζουν ότι όλοι οι άνθρωποι είναι σε ραστώνη ...

    Η Πρώτη επισήμανση που θα κάνω είναι ότι οι ψηφοφόροι που είδα να ψηφίζουν το 90% ήταν άνω των 75 ετών , αν μιλάνε για μέλλων δεν έχουν.

    Συνολικά, είχαν στηθεί 1.074 κάλπες σε 768 εκλογικά κέντρα.

    Τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, 11 Νοεμβρίου 2007 είχαν ως έξεις:

    Γιώργος Παπανδρέου 427,021 55.91%

    Ευάγγελος Βενιζέλος 291.593 38.18%

    Κώστας Σκανδαλίδης 43,848 5.74%

    Έγκυρες ψήφοι 763,674

    Στις εκλογές του 2007 δύο μήνες πριν τις εσωκομματικές εκλογές του Νεμβρίου, το κόμμα είχε λάβει σε εθνικό επίπεδο το 38,10% των ψήφων.

    Που σημαίνει αναλογικά ότι αυτό ΤΟ 200.000 χιλιάδες δεν είναι και τόσο επιτυχία, αλλά εν πάση περιπτώση θα είναι μία αποτύπωση της πραγματικής εκλογικής δύναμης στο σύνολο των ψηφοφόρων θα επιβεβαίωση ότι στο εκλογικό σώμα το ΠΑΣΟΚ πάρει έστω και 9-10%.

    Αν τώρα στο Επιτελείο του Ε.Βενιζέλου προσπαθούν να εξωραϊσουν την κατάσταση και δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις υγείες τους.. Φαντάζεστε αν εγώ ο κακοπροαίρετος σκεφτώ και νοθεία τα ποσοστά θα είναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΆ
    6-7%!!!

    Οι δημοσιογράφοι -αναλυτές τα ξέρουν δεν τα λένε όλοι, από μια εκλογική δεξαμενή περίπου 6.000.000--7.000.000 εκατομμυρίων ανθρώπων ας δούνε την δύναμη τους..

    Είχε και καλώ καιρώ και βγήκαν τα γερόντια έξω φανατίζεστε να έβρεχε;..

    Μπούτζουκας Θ. Τηλέμαχος Ηράκλειο Κρήτης τ.λ 2810-371079

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ..(ΝΔ) ..ΟΧΙ ΦΘΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ (ΠΑΣΟΚ) ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ,,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΑ ΣΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ? ΟΧΙ! ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ -ΔΗΣΥ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗ.. ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΕΦΕΔΡΙΕΣ ..ΜΑΥΡΟ ΡΕΕΕΕ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ..ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΑΤΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αρχισαν τα ορφανα

    Περιεργοι τυποι αρχισαν να περιτιχιζουν τον Βαγγελη!

    Εχτες ενας τυπος ονοματι Φ.. πρωην νομαρχιακος συμβουλος

    τολμησε να μιλησει ασεμνα στον δρ Κουτσουκο
    που εφερε 200.000 κοσμο νο ψηφισει μεσω του πρεσσ!!

    Αυτος ο τυπος το επαιζε φιλος αλλα τωρα που βρηκε στεφη στον Βαγγελη το παιζει "παραγων"...

    Ας προσεξει ο Βαγγελης να μην μαζεψει οπως και ο προηγουμενος τους Φ..... φιδες που απετυχαν στην νομαχια!

    Πασοκος ωτακουστης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δημοσιεύτηκε το Προεδρικό Διάταγμα με την εκλογική νομοθεσία
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012
    [Εκτύπωση] [Αποστολή με Email] [Μικρότερη Γραμματοσειρά] [Μεγαλύτερη Γραμματοσειρά]
    Άρωμα εκλογών φέρνει η δημοσιοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος με την κωδικοποίηση της εκλογικής νομοθεσίας. Όπως προκύπτει από το ΠΔ, οι εκλογικές περιφέρειες παραμένουν αναλλοίωτες και, παρά τον «Καλλικράτη», εξακολουθούν να ταυτίζονται με τα διοικητικά όρια των νομών, με εξαίρεση βεβαίως την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

    Οι προσεχείς εκλογές θα διενεργηθούν για πρώτη φορά με τον εκλογικό νόμο που ψηφίσθηκε επί ΝΔ και καταρτίσθηκε από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο. Ο «νόμος Παυλόπουλου» πριμοδοτεί με 50 έδρες, αντί για 40 που ίσχυε έως τώρα, το πρώτο σε ψήφους κόμμα, ανεξαρτήτως της διαφοράς από το δεύτερο.

    Κατά τα αλλά, για την κατανομή των εδρών ισχύει η απλή αναλογική και οι έδρες κατανέμονται με βάση τους ψήφους που λαμβάνουν τα κόμματα στο σύνολο της επικράτειας.

    Υψηλά, παρά ταύτα, διατηρείται και με το «νόμο Παυλόπουλου» ο πήχης της αυτοδυναμίας. Για να σχηματίσει το πρώτο σε ψήφους κόμμα αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα πρέπει να συγκεντρώσει ποσοστό πάνω από 37%. Όσο περισσότερα μάλιστα κόμματα υπερβαίνουν το φράγμα του 3% και μπαίνουν στη Βουλή, τόσο αυξάνεται το ποσοστό που απαιτείται για την αυτοδυναμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση