GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αισιοδοξία και νευρικότητα λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί το PSI...

Την Πέμπτη το βράδυ στις 22:00 ώρα Ελλάδας λήγει το χρονικό διάστημα όπου οι ομολογιούχοι θα πρέπει να έχουν απαντήσει για τον εάν αποδέχον...

Την Πέμπτη το βράδυ στις 22:00 ώρα Ελλάδας λήγει το χρονικό διάστημα όπου οι ομολογιούχοι θα πρέπει να έχουν απαντήσει για τον εάν αποδέχονται το κούρεμα ή όχι στα Ελληνικά Ομόλογα. Οι τελευταίες πληροφορίες και εκτιμήσεις αξιωματούχων κάνουν λόγω για ποσοστό συμμετοχής πάνω από...
75% και κάτω από 90% όπου αρχικά ήθελε η Ελληνική Κυβέρνηση. Μέσα σε αυτό το κλίμα νευρικότητας και ανυπομονησίας κύλησε η συνεδρίαση της Τετάρτης για τις «αγορές» εντός και εκτός Ελλάδας.
Για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση υποχώρησε ο Nikkei την Τετάρτη κατά 0,64% στις 9576,06 μονάδες, κάτι το οποίο συνέβη για πρώτη φορά μέσα στο 2012. Οι βασικοί δείκτες στην Ευρώπη, παρά την νευρικότητα που επέδειξαν σε όλη την συνεδρίαση κατάφεραν να αντιδράσουν και να κλείσουν με κέρδη μετά από το μίνι sell-off της Τρίτης. Ο DAX κέρδισε 0,57%, ο CAC έκλεισε με μεγαλύτερη άνοδο 0,89%, ενώ ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,44%.
Κέρδη κατέγραφαν οι βασικοί δείκτες μετοχών στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, μετά από την πτώση της Τρίτης. Τόσο οι αγορές μετοχών σε Ευρώπη, όσο και στην Αμερική εμφάνισαν πολύ καλύτερη εικόνα την Τετάρτη γύρω από το "ελληνικό ζήτημα".
Το Ευρώ, έκλεισε με οριακά κέρδη λίγο πάνω από το 1,3140, καθώς και πάνω από την δοκιμασία του ΚΜΟ 50 ημερών του. Η ελαφρός θετική κίνηση του Ευρώ, βοήθησε και τα βασικά εμπορεύματα να κινηθούν με κέρδη. Ο χρυσός έκλεισε στα 1683 δολάρια, ενώ το Πετρέλαιο στα 106 δολάρια.
Τέλος, το ΧΑ κινήθηκε πολύ νευρικά, και στο τέλος υποχώρησε κατά 1,30% στις 745,23 μονάδες. Ο Τραπεζικός κλάδος υποχώρησε μόλις κατά 0,46%, ενώ η πτώση της ΕΕΕΚ κατά 4,83% επηρέασε αρνητικά τον βασικό δείκτη του ΧΑ. Η αξία συναλλαγών έφτασε τα 68 εκ ευρώ, με το μηχανικό σύστημα του 3F2012 να δίνει ουδέτερη βαθμολογία στον ΓΔ.

GSTA/EKTA

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση