GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκλογές 2012: το είμαι και το υπάρχω της αριστεράς...

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται το «είμαι» και το «υπάρχω» της Ελλάδας. Κρίνεται δηλαδή η δόμηση του κοινων...

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου

Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται το «είμαι» και το «υπάρχω» της Ελλάδας. Κρίνεται δηλαδή η δόμηση του κοινωνικού και εθνικού συμφέροντος για τις επόμενες δεκαετίες, καθώς και η υπόθεση της ισότητας και του αποκλεισμού, σε όλα τα επίπεδα.  Παράλληλα όμως κρίνεται το «είμαι» και το «υπάρχω» της αριστεράς, ως πρωτοπόρα δύναμη κοινωνικής προόδου και δημοκρατικής ανασυγκρότησης και ως παράγοντας παραγωγής πολιτικών γεγονότων: ως παράγοντας ισχύος δηλαδή. Η πρώτη σχέση «υπάρχω-είμαι», συνδέεται...
απολύτως με την δεύτερη. 
Αυτά, δίχως λεκτικές γαρνιτούρες, ωμά και ξεκάθαρα. Όπως σαφές θα έπρεπε να είναι ότι η ισχύς κάθε παράγοντα δομείται στο πλαίσιο της στρατηγικής καθορισμού του «είμαι» και του «υπάρχω», πάντα αναφορικά με κάποια διακυβέρνηση. Παράγοντας δίχως αναφορά σε διακυβέρνηση δεν μπορεί να «είναι». Άρα, για να «υπάρχει», θα πρέπει να εμφανίζει μια αναφερόμενη ταυτότητα που θα τον ορίζει στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης διακυβέρνησης. Για να υπάρχεις θα πρέπει να «είσαι». Και για να «είσαι» πολιτικός παράγοντας θα πρέπει να έχει διακυβερνητική υπόσταση: να υπάρχεις σε ένα αναφερόμενο διακυβερνητικό σχήμα.  
Αυτό δεν σημαίνει ότι για να «είσαι» θα πρέπει οπωσδήποτε να κυβερνάς. Άλλο κυβέρνηση και άλλο διακυβέρνηση, όπως έχω επανειλημμένως εξηγήσει. Ούτε όμως σημαίνει ότι για να «υπάρχεις» ως αριστερά θα πρέπει να αντιπαλεύεις τον καπιταλισμό γενικώς, αναφερόμενος σε μια άλλη μορφή διακυβέρνησης , «λαϊκή διακυβέρνηση» (σοσιαλισμός),  αδιαφορώντας για το ποιος κυβερνά σε ένα κεφαλαιοκρατικό κράτος. Αν το κάνεις τότε «υπάρχεις» μεν, αλλά δεν «είσαι» εδώ δε! Είσαι ήδη αλλού, παρουσιάζοντας ένα κενό μεταξύ του «είμαι» και του «υπάρχω». Το κενό αυτό καλύπτεται με τον μηχανισμό της επανάστασης. Αν δεν υπάρχει όμως αυτός, τότε εσύ βρίσκεσαι στο κενό, έχοντας πρόβλημα ταυτότητας και ας εμφανίζεται σε επίπεδο επικοινωνίας ότι έχεις ισχυρή ιδεολογική οχύρωση που ενδυναμώνει την αναφερόμενη ταυτότητά σου στην κοινωνία, η οποία, ας υπογραμμισθεί, διέρχεται πολιτική (καθαρά διακυβερνητική και παραγοντική), πέραν της οικονομικής, κρίση. 
Τούτο το τελευταίο αν σου διαφεύγει την πάτησες. Η κρίση διαμορφώνει από μόνη της την ανάγκη νέας διακυβέρνησης, - ως φαντασιακός μηχανισμός που επανενώνει αφηγηματικά το υποκείμενο (τον πολίτη) με την κοινωνία και τους κρατικούς θεσμούς.  Όσο πιο βαθιά συνειδητοποιείται η κρίση, τόσο πιο έντονα διαισθάνεται ο πολίτης την ανάγκη της διακυβέρνησης. Πολλές φορές μάλιστα δίχως να το συνειδητοποιεί. Στο αφηγηματικό-προεκλογικό μάλιστα επιφαινόμενο, συμβαίνει η συνειδητοποίηση της κρίσης από ένα μέρος του πληθυσμού να κινείται αντιστρόφως ανάλογα από την συνειδητοποίησης της ανάγκης ριζικής μεταβολής της διακυβέρνησης ή συνηθέστερα να εμφανίζεται άρνηση ως προς την εξουσιαστική ιδέα της διακυβέρνησης. Είναι επειδή η αντίληψη της διακυβέρνησης πονάει μέσα στην κρίση, καθώς τα διαλυτικά, καταστροφικά αποτελέσματα της συγκεκριμένης μορφής διακυβέρνησης που οδήγησαν στο γκρέμισμα της ελληνικής κοινωνίας θεωρούνται αποκομμένα από τις δομές που τα παράγουν και ο ταλαίπωρος πολίτης αντιδρά σπασμωδικά εναντίον κάθε ιδέας ηγεμονίας. Απλώς αντιδρά στην εφαρμογή πολιτικής ισχύος επάνω του, την οποία θεωρεί ζημιογόνα αν όχι «δολοφονική»! Αυτό δεν φέρνει κρίση, είναι αποτέλεσμα της κρίσης και ένδειξη διαταραχής έως αποσύνθεσης ενός μοντέλου διακυβέρνησης, που αμφισβητείται από το ίδιο το γεγονός της λειτουργικής του κατάρρευσης. Είναι ένα πρόβλημα δομής που ο πολίτης αντιλαμβάνεται ως λειτουργική παράλυση.
Εάν στο σημείο αυτό ο (αριστερός) παράγοντας, αντί να μιλήσει με ρεαλιστικούς, ενδεχομένως και μετριοπαθείς, μεταβατικούς όρους εναλλακτικής διακυβέρνησης, στην γραμμή δόμησης μιας εναλλακτικής ηγεμονίας, αναπτύσσει απλώς ρητορεία αποδυνάμωσης της κεφαλαιοκρατικής διακυβέρνησης, τότε ενισχύει την τάση αναρχοποίησης της συνείδησης του πολίτη, με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση της αντιδραστικότητάς του. Εάν αυτό είναι καλά επενδυμένο με ταξική συνείδηση, καλοδομημένης  ιδεολογικά, τότε δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα: ο αποδέκτης νοιώθει ότι η ταξική πάλη θα οδηγήσει σε λαϊκή διακυβέρνηση και έτσι πορεύεται συντεταγμένα εκλογικά με τους αριστερούς φορείς. Αν όμως δεν διαθέτει ταξικά οργανωμένη συνείδηση, τότε με την αριστερή αφήγηση της «αποδυνάμωσης», δίχως διακυβερνητική πρόταση στρατηγικά δομημένη σε ένα ρεαλιστικό περιβάλλον, πλουτίζουμε με καύσιμη ύλη της αντίδραση. Και αυτό σημαίνει δεξιά μεταστροφή. Ενίσχυση του δεξιού λαϊκισμού. Δόμηση του «είμαι» πάνω σε ένα υστερικά εθνικιστικό «υπάρχω», δίχως συστηματικό πολιτικό περιεχόμενο.
Στο βαθμό που η αριστερά, σε αυτές τις εκλογές, δεν πετύχει να συνδέσει το «υπάρχω» της με μια εναλλακτικά διακυβερνητική πρόταση στην συγκυρία, δεν θα μπορέσει να «είναι» ισχυρός παράγοντας στο νέο (διακυβερνητικό) πλαίσιο που διαμορφώνει η κρίση. Δεν θα μπορέσει να μεταβληθεί σε αποφασιστικό παράγοντα, εννοώ και αυτό το θεωρώ ήττα για την προοδευτική κοινωνία. Το αποτέλεσμα αυτής της ήττας θα είναι μεταξύ άλλων και η άνοδος της λαϊκιστικής δεξιάς που συνοδεύεται με την διασκέδαση του πολιτικού φαινομένου. Αυτό αποκαλείται οπισθοδρόμηση και την ευθύνη θα έχουν όσοι δεν αντιλαμβάνονται την διακυβερνητική διάσταση του «υπάρχω» στην επιχείρηση δόμησης του «είμαι».
Προσπαθήστε να αντιληφθείτε ότι το «είμαι» δεν προϋπάρχει του «υπάρχω», αλλά αντίστροφα το «υπάρχω» δομεί το «είμαι». Και το «υπάρχω» συστήνεται διακυβερνητικά – προφανώς και η επανάσταση ως μοντέλο διακυβέρνησης λογίζεται. Τι γίνεται όμως όταν δεν ομιλούμε με επαναστατικούς, αλλά με κοινοβουλευτικούς όρους;
Μάλλον συνεννοηθήκαμε! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ λοιπόν και αντιληφθείτε το πνεύμα μου: η αριστερά πρέπει σε αυτές τις εκλογές να επενδύσει σε μια μορφή εναλλακτικής, ριζοσπαστικά δημοκρατικής διακυβέρνησης, όπως έκανε μια μικρή δυστυχώς περίοδο η ΕΔΑ (προσοχή, όχι μιμούμενοι την ΕΔΑ). Αυτό θα προκαλέσει  ισχυροποίηση του «υπάρχω» της αριστεράς στην συγκυρία της κρίσης, δίνοντας την ευκαιρία επαναδόμησης του «είμαι» ιδιαίτερων πολιτικών φορέων της αριστεράς στο νέο περιβάλλον που θα προκύψει με προοδευτικούς όρους και όχι με τους όρους της τρόικας και τον παραγοντισμό της διαπλοκής εάν φυσικά η προοδευτική στρατηγική εκδηλωθεί και τιμηθεί από τους πολίτες στη κάλπη. Απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε πολιτική δημιουργικότητα, νηφαλιότητα και συντροφικότητα. «Τις λύσεις δεν θα τις φέρει ούτε μια πολιτική σφαίρα που δίνει την ψευδαίσθηση ότι κατέχει τις απαντήσεις στα προβλήματά μας, ούτε μια διχασμένη κοινωνία των πολιτών, ούτε τα μέσα ενημέρωσης που αναζητούν κοινό» [όπως γράφει και η  Monde]. Τις επωφελείς λύσεις για την Ελλάδα και την κοινωνία της θα τις φέρει μια αριστερά που ξέρει να συνδέει, δίχως ιδεοληψίες και υστεροβουλίες το διακυβερνητικό «υπάρχω» με το ιδεολογικό «είναι» της. Η ιδεολογία δεν μένει ποτέ σταθερή, τα ιδανικά όμως της ισότητας και της ελευθερίας θα συνεχίσουν να εμπνέουν τον προοδευτικό κόσμο και θα προκαλούν για …ανάσταση, η οποία είναι κρίμα να περιμένει την επανάσταση. Ας μην θυσιάσουμε την ουτοπία της διακυβερνητικής ανάστασης, προσβλέποντας στη διακυβερνητική χίμαιρα της λαϊκής επανάστασης! 

17 σχόλια

  1. Πολεμάει κι ο Βενιζέλος
    που αυτός θα φέρει τέλος
    και ο κάθε πατριώτης
    να μας φέρουν την ισότης

    Κι η Παναγιά που στέκει στο πλευρό μας
    δείχνει το δρόμο στο νέο αρχηγό μας
    τον ήρωα της Εθνικής ΕΥΘΥΝΗΣ
    που πολεμάει και διώχνει τους εχθρούς

    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΣΟΚ ΠΑΙΔΙΑ

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ

    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΩΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ..ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ' αυτές τις εκλογές κρίνεται κατι πιο σοβαρό απ την ύπαρξη ή όχι της Αριστεράς: Η ύπαρξη ή όχι της Ελλάδας. Δυστυχώς μιά αριστερά λαϊκίζουσα, που άλλοτε ζει στην παλαιολιθική εποχή και άλλοτε περιμένει να αναδειχθεί μεσα απο την καταστροφή, που έφτασε να αποτελεί ενα απόλυτα συντηρητικό κομάτι της ελληνικης πολιτικής, δεν μπορεί να παίξει κανένα θετικό ρόλο σε μια πορεία σωτηρίας. Ισως μονον η Δημοκρατική αριστερά, αν ξεπεράσει το κόμπλεξ και το λαϊκισμό της και αποφασίσει πως μπορεί να συνεργαστει για το καλό της πατρίδας μας. Να με συγχωρείτε μα στην παρούσα συγκυρία, αν και εδω και 25 χρόνια ψήφιζα μικρα αριστερά κόμματα, αν κατι δεν αλλάξει στην επιχειρηματολογια και στην τακτική τους θα αναγκαστώ να ψηφίσω μια πιο υπεύθυνη σταση. Η Ελλάδα και το μελλον της είναι πάνω απ' όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κομμουνισμός είναι σε διαρκή σύγκρουση με την ανθρώπινη φύση!
    Και πιό συγκεκριμένα,
    παρ' όλο που είναι δύο τρίτα εξηγήσεις κι ενα τρίτο πρακτική, πουθενά δεν αναφέρει ότι για να φας ψάρι πρέπει να βρέξεις κώλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι κομμουνιστές είναι λυπημένοι και παραπονεμένοι άνθρωποι γιατί θυμούνται ότι είχαν μια δυστυχισμένη παιδική ηλικία, παρ' όλο που ο μπαμπάς ήταν όλη μέρα στο σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΜΑΝ !!!

    Ωχ......... Αχ.........Βαχ..........

    Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του Ακη και της συμμορίας..της μικρής - όχι βέβαια της μεγάλης, του ΠΑΣΟΚ ..$$$$$$$$$$$$$$$$

    ΑΚΗΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ
    Όταν ο εισαγγελεύς λέει ότι ο Άκης είναι ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ξέρετε για πια οργάνωση μιλάει,

    ΕΤΣΙ!
    Έλα τώρα μη κάνετε τους χαζούς.

    Εμείς εδώ και χρόνια σας γράφαμε για την ΚΑΜΟΡΑ.
    ΝΑΙ την ΚΑΜΟΡΑ, για βάλτε το μυαλό σας να σκεφτεί λίγο.........

    Ρε Βενιζέλο είσαι σίγουρος ότι ο Άκης δεν σου είχε πει τι τα κάνει τα λεφτά;;;
    Για θυμήσου!

    Δεσμεύονται όλοι οι λογαριασμοί του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου ο οποίος κρατείται στη γενική ασφάλεια και θα απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

    Η εντολή δόθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου και αφορά ακόμα τα τέσσερα πρόσωπα που έχουν συλληφθεί με εντάλματα που εκδόθηκαν από τον ανακριτή.

    Πόρισμα ΣΟΚ για τον Άκη του ΠΑΣΟΚ: Είχε συστήσει "εγκληματική οργάνωση"!!!
    ______________________________
    [Για τις μίζες που διαβάσετε ο Βενιζέλος ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ έλεγε το 2005
    ότι είναι προεκλογικά τερτίπια]. !!

    Τα πλοκάμια μιας "εγκληματικής οργάνωσης" (αδίκημα που δεν απαγγέλλεται πάντως) με διασυνδέσεις στο εξωτερικό, off shore εταιρείες , παρένθετα πρόσωπα από τον πυρήνα της οικογένειας του και των φίλων του, μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα που υπέγραφε, αγοραπωλησίες ακινήτων που θα ζήλευαν οι μεγαλύτεροι μεσίτες του κόσμου, και ένα "καρουζέλ" παραφουσκωμένων λογαριασμών περιγράφει το πόρισμα - καταπέλτης για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τους υπόλοιπους 14 κατηγορούμενους στην υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

    Τα όσα αναφέρουν οι εισαγγελείς Κυβέλου και Σίσκου αποτελούν ουσιαστικά μια χαρτογράφηση μιας ομάδας που δρούσε με αποκλειστικό γνώμονα τον πλουτισμό. Με την απαραίτητη βέβαια επιφύλαξη της απόδειξης όσων αναφέρονται και του αντίλογου περί αθωότητας των εμπλεκομένων, η παράθεση των στοιχείων για έναν παρολίγον πρωθυπουργό, ακόμα και σήμερα στα χρόνια της πλήρους απαξίωσης των πάντων γύρω μας, σοκάρε._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ ΚΚΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γιατί μέ έπιασε μπόοχχχχχχχααααααααα
    ρε ΚΚΕ, πούστης είσαι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΓΑΠ(ΠΑΣΟΚ) ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ-ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ(ΝΔ) ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ-ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΔΩΣΙΛΟΓΗ-ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ...ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ.. ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ.. ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΣΑ ΛΟΓΙΑ ΕΤΣΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο αγαπημένος των Καμμένων ...πατριωτών του κώλου >>>>>>>>> στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Όταν διάβασα την είδηση για την υποψηφιότητα με το ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ κόμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Δελαστίκ, δέν μπόρεσα να συγκρατήσω τα γέλια μου!!!

    Όχι γιατί ο κ. Δελαστίκ θα είναι υποψήφιος βουλευτής (εδώ είναι ο κ. Λιάρος...) αλλά γιατί είναι αμέτρητα τα άρθρα του που έχουν φιλοξενηθεί σε "κεντροδεξιά" Blogs με σκοπό να ... πλήξουν την ΝΔ και τον Α. Σαμαρά που συμμετείχε στην κυβ. Παπαδήμου ...

    Γέλασα γιατί φανταζόμουν ότι έβλεπα τα μούτρα των διαχειριστών αυτών των "Δεξιών" blogs όταν μάθαιναν ότι τόσο καιρό, διαφήμιζαν τον υποψήφιο βουλευτή του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος της Άκρας Αριστεράς Σύμφωνοι, ο κ. Δελαστίκ έχει πολύ περισσότερες εμφανίσεις σε αυτά που το κόμμα του έχει καταχωρήσει σε "καθεστωτικά" ΜΜΕ, και σύμφωνοι περισσότερα είναι τα άρθρα του που βασίζονται στην φαντασία του συγγραφέα παρά σε "αποδείξεις"...

    Πιθανότατα γιαυτό θα έχει καλή επιτυχία ο κ. Δελαστίκ.
    Οι χειριστές τωνανθελληνικών σεναρίων, των ιστοριών τρόμου και διαπλοκής , πάντα είχαν το δικό τους κοινό στην χώρα μας.

    Όποιος κατηγορεί χωρίς αποδείξεις μπορεί να κάνει μέχρι και κόμμα στην χώρα αυτή.
    ΑΡΚΕΙ να προβληθεί καταλλήλως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΣΙΠΡΑΣ-ΠΑΠΑΡΗΓΑ
    ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΡΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ

    Μας έχεις πρήξει τα ούμπαλα και δε βγάζεις και νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο κομμουνισμός είναι σε διαρκή σύγκρουση με την ανθρώπινη φύση!

    Τι γράφεις ρε μαλακοπίτουρα;
    Είσαι βαθύς γνώστης της ανθρώπινης φύσης;
    Για ψιλοχοντρομαλάκα σε κόβω.
    Τράβα πάρε καμμιά πίπα στα χρυσά αυγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελλάς , Ελλάς , πως αντέχεις τας κομμουνιστικάς πορδάς
    που πάντοτε πορδάνε , όπου νάναι πολιτικές κορώνες
    για σωτήρες, πως δήθεν η ιδέα τους είναι η καλυτέρα
    για ξάπλα , όλη την ημέρα .

    Τα φτερά , θέλουν να σπάσουν μεσ την πολιτείαν,
    εξαφανίζοντας την ιερά μας την Δημοκρατίαν ,

    που με μεγάλο κόπο κράτησαν οι Ελληνομάχοι
    και οι κομμούνες θέλουν να είναι , καθεστωτικά , μονάχοι.

    Γι΄αυτό υποκρίνονται ότι αγαπούν ,το πολίτευμα ,την Δημοκρατία
    και σαν την γάτα σιγά-σιγά , οι διαφωτιστές ,περπατάνε

    και τους χαζούς απο ολές τις παρατάξεις τους μασσάνε,
    ανθέλληνες , στού δρόμους τους οδηγούνε , να καταστρέψουν

    των Ελλήνων τις περιουσίες, για να έχουν οι ρουφιάνοι
    του Στάλιν , πολιτικά λαμόγια, κάτι για να πούνε,

    Το κράτος , πάντοτε το κατηγορούνε ,,λαϊκισμό
    παράγουν κάθε μέρα, με κομμουνιστικά συνθήματα
    και πάρλες.

    Όμως, ο Έλλην Δημοκράτης, αύτούς τους ξέρει
    βάρδα, να μην χρειαστεί, να σηκώσει χέρι.

    Γιατί πολλά , μέχρι στιμής , έχει μαζεψει
    και το κοινωνικό το έκτρωμα,τον κομμουνισμό,
    θα τον διαλύσει , αν την Ελληνική Δημοκρατία
    κάποιος την αγγίξει.

    ******

    -Η αλήθεια πλέει σαν το λάδι στο νερό-
    Η Ιδέα του κάθε κομμουνιστή [το κοινωνικό έκτρωμα]

    ΒΗΜΑ, 09/12/2001.Συνεντευξις του Χ. Φλωρακη.

    «.. Ο Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε λήξει και οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν. Εμείς θα είχαμε
    τη δυνατότητα να οργανωθούμε κανονικά και θα κοβόταν η Ελλάδα άλα ΚΟΡΕΑ, μισή μισή… Υπήρχε
    η δική μας προσδοκία. O ΚΟΚΚΙΝΟΣ Στρατός. Αυτόν περιμέναμε να κάνει προς τα κάτω, αλλά μπήκε
    μονάχα σαράντα έως πενήντα χιλιόμετρα στην περιοχή της Θράκης, ξαναγύρισε στη Βουλγαρία και πήγε προς τη Γιουγκοσλαβία. Περιμέναμε εμείς ο έρημοι να ‘ρθει προς τα κάτω. Δεν ήρθε..»


    Τι Κρίμα!!!!!!!

    Διόσκουρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΚΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση