GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενεση ρευστότητας 6 δισ. ευρώ στις εμπορικές τράπεζες...

Από το  banksnews.gr Aμεση ένεση ρευστότητας ύψους 6 δισ. ευρώ προς τις εμπορικές τράπεζες, εκτός των κεφαλαίων ύψους 23 δισ. ευρώ για ...

Από το banksnews.gr

Aμεση ένεση ρευστότητας ύψους 6 δισ. ευρώ προς τις εμπορικές τράπεζες, εκτός των κεφαλαίων ύψους 23 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους, θα σημάνει η πλήρης ενεργοποίηση της δανειακής σύμβασης των 130 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται μετά τη...
νέα αξιολόγηση της τρόικας στα μέσα Ιουνίου.
Το οικονομικό επιτελείο εναποθέτει τις ελπίδες του στην πλήρη υλοποίηση των συμφωνιών της 28ης Οκτωβρίου. Με βάση τις εκ των υστέρων αναπροσαρμογές, η πρώτη μεγάλη δόση του δανείου έχει διαμορφωθεί στα 75 δισ. ευρώ. Από αυτά, 5,9 δισ. ευρώ καταβλήθηκαν ήδη και αναλώθηκαν άμεσα για την κάλυψη των τόκων του πρώτου τριμήνου.
Αλλα 25 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν για την πρώτη φάση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, 30 δισ. ευρώ θα είναι η συμμετοχή σε ρευστό στο PSI και άλλα 14,1 δισ. θα αποτελέσουν την επίσημη πρώτη δόση του δανείου.
Για σταθερό αποθεματικό
Η δόση αυτή θα χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί ένα σταθερό αποθεματικό ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου οι καθυστερήσεις στις πληρωμές από τις Βρυξέλλες αλλά και οι υστερήσεις στα έσοδα ή οι έκτακτες δαπάνες να μη φτάνουν τη λειτουργία του κράτους σε κατάσταση συναγερμού.
Τα χρήματα αυτά, όπως είναι φυσικό, θα κατατεθούν στις εμπορικές τράπεζες ενισχύοντας άμεσα τη ρευστότητα του συστήματος, αφού ακόμη και αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν θα αναπληρώνονται από την αμέσως επόμενη δόση του δανείου.
Το μέτρο αυτό κρίθηκε απαραίτητο από τους δανειστές μας, με δεδομένο ότι η νέα δανειακή σύμβαση προβλέπει σαφώς πιο σφικτή διαχείριση των χρημάτων του νέου δανείου. Είναι γνωστό ότι το μέρος των χρημάτων για τις δανειακές ανάγκες αλλά και τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων θα εντάσσονται στον ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό, ενώ ένα άλλο μέρος θα κατευθυνθεί στην κάλυψη του ελλείμματος του 2012.
Από το 2013, θα πρέπει τα χρήματα του νέου δανείου να λειτουργούν επικουρικά στο πρωτογενές πλεόνασμα της οικονομίας.
Ενα δεύτερο μέτρο, στην κατεύθυνση της ρευστότητας των εμπορικών τραπεζών, θα είναι η μείωση του υπολοίπου των κυκλοφορούντων εντόκων κατά 3 δισ. ευρώ. Με δεδομένο ότι οι εκδόσεις των εντόκων γραμματίων καλύπτονται σχεδόν αποκλειστικά από τις ελληνικές εμπορικές τράπεζες, η κάλυψη μέρους του υπολοίπου από τη δόση του δανείου θα αυξήσει ισόποσα τη ρευστότητα στις εμπορικές τράπεζες.
Επιπρόσθετα μέτρα
Ανώτερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τόνιζαν ότι όλα αυτά θα είναι επιπρόσθετα μέτρα στην αναπλήρωση των απωλειών των ελληνικών τραπεζών από το PSI που θα καλυφθούν με ομόλογα μικρής διάρκειας με ελάχιστο επιτόκιο που θα εκδώσει για το λόγο αυτό το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Τα ομόλογα αυτά θα έχουν όπως είναι φυσικό πιστοληπτική διαβάθμιση ΑΑΑ και άρα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για την αποπληρωμή υποχρεώσεων είτε για εγγυήσεις δανείων.
Η ένεση ρευστότητας προς την πραγματική οικονομία από το νέο δάνειο θα έχει ολοκληρωθεί με τη δρομολόγηση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους περίπου 6 δισ. ευρώ προς ιδιώτες, χρήματα τα οποία αφορούν κυρίως προμήθειες και αμοιβές κατασκευαστικών εταιρειών για έργα υποδομής. Τα χρήματα αυτά, με βάση τις δεσμεύσεις του υπουργείου Οικονομικών, θα πρέπει να συμφωνηθούν με την τρόικα τον Ιούνιο και θα αρχίσουν να αποπληρώνονται σταδιακά μάλλον από τον Ιούλιο.
Το βασικό στην περίπτωση αυτή είναι να πειστεί η τρόικα ότι έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα ώστε οι οφειλές αυτές, είτε αφορούν φορείς της Γενικής Κυβέρνησης (νοσοκομεία, ασφαλιστικά Ταμεία, ΟΤΑ) είτε όχι, θα εξοφληθούν και δεν θα επανέλθουν στο άμεσο μέλλον. Αλλωστε σε κάθε διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των επίσημων δανειστών μας υπάρχει το θέμα της γκρίζας ζώνης που αφορά τις οφειλές προς τους ιδιώτες.
Εκκρεμότητες
Στο μεταξύ, μέσα στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι και το κλείσιμο της Βουλής μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών, το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για να ολοκληρώσει όλες τις εκκρεμότητες οι οποίες περιλαμβάνονται στο μνημόνιο και θα πρέπει να υλοποιούνται κανονικά τον Απρίλιο και τον Μάιο.
Εχει δηλωθεί επανειλημμένα ότι το οικονομικό επιτελείο δεν επιθυμεί να λάβει αποφάσεις για παρεμβάσεις που ξεπερνούν τον χρόνο «ζωής» του. Θέλει όμως να ετοιμάσει όλα τα εκκρεμή θέματα, με βασικότερο το Μεσοπρόθεσμο, ώστε «η ηγεσία του υπουργείου που θα προκύψει από τις εκλογές, αν το επιθυμεί, να είναι έτοιμη για άμεση δράση, και να μη χαθεί χρόνος».
Το βασικό θέμα που αναμένεται να λυθεί μέσα στις επόμενες μέρες είναι το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας θα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο η πράξη με την οποία θα οριστικοποιούνται οι όροι.
Θα ορίζεται δηλαδή το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών μετόχων (παλιών και νέων), καθώς και η διαδικασία επαναγοράς των μετοχών που θα αποκτήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μετά τη συμμετοχή του στις αυξήσεις των μετοχικών κεφαλαίων των τραπεζών που θα εξελιχθούν τους επόμενους μήνες μέχρι και τον Σεπτέμβριο.
Συντονισμός δράσεων
Ενα βασικό θέμα για την κυβέρνηση θα είναι ο συντονισμός των δεκάδων δράσεων του μνημονίου. Δεκάδες παρεμβάσεις του Μαρτίου αλλά και εκκρεμότητες του Απριλίου και του Μαΐου σε κλειστά επαγγέλματα, απελευθέρωση των αγορών προϊόντων, επενδύσεις, υγεία, φάρμακα κ.λπ., θέλουν προετοιμασία από τώρα ώστε να είναι λειτουργικές με την έλευση της τρόικας τον Ιούνιο.
Σε πιο διαρθρωτικό επίπεδο, μέχρι και τα τέλη Μαΐου θα πρέπει να είναι έτοιμη η έκθεση για τις περικοπές δαπανών που θα γίνουν το 2013 και το 2014 με στόχο την εξοικονόμηση τουλάχιστον 11,5 δισ. ευρώ.

10 σχόλια

  1. ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΠΕΙΝΑΜΕ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί εγώ δεν πιστεύω σε ψευτοδιλήμματα και σε λόγια ότι θα υπάρξουν άδεια ράφια, θα έλθει η ανάπτυξη με μείωση μισθών, συντάξεων, Η ευρώ η θάνατος, και όλες αυτές της μπουρδολογίες που θα πρέπει να καταπίνουμε αμάσητες:

    Πρέπει να Ξεκινήσουμε οργανωμένα να πιαστούνε και να λογοδοτήσουν ΑΥΤΟΊ που έκλεψαν η κλέβουνε ακόμα το κράτος, από τον παρανομώ τυφλό η ΑΜΕΑ, μέχρι τον Πρωθυπουργό με τα ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...

    Οι αμπελοφιλοσοφίες που ακούμε σήμερα από πολιτικάντηδες , συγνώμη, σας συμπονούμε, σας καταλαβαίνουμε,αύριο θα έχομε αναπτύξει και όλες αυτές της μαλακίες {πια αναπτύξει} ποιος και γιατί να έλθει να επένδυση στην Ελλάδα με φόρο 45% και 23% ΦΠΑ αλήθεια ; ... Πώς θα κινηθεί η αγορά με μισθούς των 300-500 ευρώ;

    Αυτά με ευχολόγια και με συσσίτια δεν λύνονται , απλώς εξυπηρετούν κάποια μεγάλα συμφέροντα, είναι αυτά που έχουν και τα ΜΜΕ ώστε πάντα επηρεάζουν την κοινή γνώμη , είναι ΑΥΤΟΊ που δεν θέλουν επενδύσεις στην χώρα μας ώστε να την έχουν υπό ΚΑΤΟΧΉ ΤΟΥΣ, είναι αυτοί που θέλουν να εξαθλιώσουν όλο τον ΛΑΟ ώστε να του πάρουν το σπίτι, το χωράφι ,ακόμα και τα χρυσαφικά του , αυτό γίνετε σήμερα οργανωμένα ώστε να αρπάξουν τα πάντα βάζοντας δυσβάστακτους φόρους ώστε δημόσιος και ιδιωτικός πλούτος να πάει τηλεκατευθυνόμενα στα χέρια τους..

    Πως θέλουν σε μια χώρα με μισθούς 300+ 500 ευρώ,να βάζουν τεκμαρτό φόρο στο σπίτι του Έλληνα ( δηλαδή ενοίκιο στο ίδιο το σπίτι που κατοικεί , ΠΡΟΣΈΞΕΤΕ που κατοικεί , αυτοί που το έχουν ως εισόδημα και το ενοικιάζουν ήδη φορολογούνται ληστρικά )...

    Αυτά κύριες και κύριοι είναι αιτία πολέμου , και μάλιστα ανεξέλεγκτου πολέμου για πολλά χρόνια , έχουν μια προπαγανδιστική τεχνική να στρέφουν τον ένα εργαζόμενο ενάντια στον άλλο...

    Και τι πρωτινής θα πούνε πολλοί;

    Επιθετική οικονομική πολιτική κύριες και κύριοι, ανταγωνιστική φορολογία με κράτη που είναι οικονομικοί αντίπαλοι μας , πόσο είναι στα Σκόπια για της επιχείρησης ο φόρος 5% , 4% εμείς εδώ ,πόσο είναι στα καύσιμα , πόσο είναι φορολογία στην σημαία ενός πλοίου για έναν εφοπλιστής; την κατώτερη εμείς Κ.Ο.Κ
    Αυτά και αυτά θα φέρουν το ισοδύναμο ανάπτυξης με μισθούς αξιοπρεπής με την εγγύηση του κράτους στων κατωτέρω που τον έχουν πετσοκόψει..

    Τι να το κάνω εγώ σαν κράτος να βάζω 45% φορολογία την οποία δεν εισπράττω; τι να βάζω ασφαλιστικά που δεν θα εισπράξω;

    Αυτά θέλουν μηχανισμούς που όποιος παραβαίνει τους νόμους να του κόβουν τον κώλο για παραδειγματισμό , βαρέθηκα να ακούω ,έλα μωρέ τι ψάχνεις εδώ είναι Ελλάδα ..

    Μπούτζουκας Θ.Τ Ηράκλειο Κρήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανείς σοβαρός οικονομολόγος δεν ΠΟΤΈ κόψετε μισθούς και συντάξεις βάλετε φόρους δυσαναλόγους ΓΙΑ ΑΝΆΠΤΥΞΉ.. Αυτά ένα έχουν σίγουρο την κατάρρευση της κοινωνίας είναι σίγουρο 1000% , αλλά εις βάρος των πολλών για τους λίγους.

    Ένα είναι σίγουρο αυτό θα φέρει κοινωνική αναταραχή,κλοπές, δολοφονίες και ΑΊΜΑ πολύ αίμα ..

    Αυτό το ξέρουν , μήπως αυτό επιδιώκουν; θα το αφήστε να γίνει;

    Διαβάστε τα σημάδια τον καιρών , αθωώνουν την ζιμενς , αναταραχές, χτυπούν ένα αθώο που κάνει την εργασία του ,τον πρόεδρο των φωτορεπόρτερ , σήμερα όμως χτυπούν και έναν αθώο αστυνομικό γιατί είδε ο όχλος στο πρόσωπο του εργαζόμενου αστυνομικού τον ένοχο…

    Όλα αυτά είναι σημάδια που έφερε η ατιμωρησία , του ρουσφετιού, του ας τον αυτόν είναι δικός μας, ΟΧΙ να εφαρμόζετε το ιδιώνυμο και να τιμωρούνται ΟΛΟΙ ιδικά αυτή την εποχή παραδειγματικά…

    Αυτό είναι το μείζων ΣΗΜΕΡΑ και όχι η αυτοδυναμίες και οι μπουρδολογίες πως θα καταφέρομαι να μην τους κάνομε την χάρη να έχομε αιματοκύλισμα μεταξύ μας , {που ίσως αυτό επιθυμούν ώστε να φέρουν Κανονικές στρατιωτικές ειρηνευτικές δύναμης } με ότι αυτό συνεπάγεται σε μια αδύναμη ΧΩΡΑ όπως κατάντησαν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ την Ελλάδα ..

    Όσο περνάνε οι μέρες και δεν λέμε ΣΤΟΠ , κύριοι θα πάτε φυλακή.. ΔΕΝ ΘΑ δείτε καμιά επένδυση στην χώρα, ΜΟΝΌ ΑΠΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΜΑΖΙΜΕ 10.000 {{ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΩΣΊΛΟΓΟΥΣ}} ΝΑ ΤΡΏΝΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΠΛΟΎΤΟ ..

    ΛΕΝΕ θα φτιάξουμε μαρίνες να τρώνε στα κότερα τους ψάρια και φιλέτα κάποιοι!! αλλά δίπλα τους θα είναι πεινασμένοι; ΕΕ αυτό δεν το αντέχει ο Έλληνας θα πηδήξει στο κότερο ,εδώ πηδούσε στα γερμανικά καμιόνια την κατοχή θα κωλώσουν τώρα; Έτσι και οι μαρίνες θα αδειάσουν και πεινασμένοι θα στραφούν αλλού..

    Μην βάζουν διλήμματα λοιπών τα ΑΠΟ-ΚΟΜΜΑΤΑ Ν.Δ ,ΠΑΣΟΚ , ΔΥ.ΣΗ ,ΛΑ.ΟΣ Ευρώπη η χάος, σας λέω με αυτή την πολιτική ότι μέχρι το 2024 θα έχομε πάρει ένα
    τρισεκατομμύριο ευρω δάνειο, ΕΝΑ ΤΡΙΣ ευρω, προβλέπονται ακόμα τρία Μνημόνια προβλέπονται .

    Τα μνημόνια που έχουν όμως έχουν υπογράψει ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Ν.Δ ,ΠΑΣΟΚ, ΔΥ.ΣΗ και ΛΑ.ΟΣ δεν μπορούνε να τα διαπραγματευτούν, τα δυο μικρά κόμματα που το παίζουν αθώα έφεραν και αυτά με τον τρόπο τους την Τρόικα και στήριξαν με τον διορισμένο πρωθυπουργό Παπάδημο.. …

    Ακόμα και σήμερα Βλέπω καθαρά την προπαγάνδα των ΜΜΕ, παίζουνε κατά κόρο τα εξής πρόσωπα, Όλγα Κεφαλογιάννη, Αργύρης Ντινόπουλος, Ψυχάρης , Πρωτόπαπας , Ρέπας, Αδωνις Γεωργιάδης , Παναγιώτης Παναγιότου {ΠΑΝ –ΠΑΝ}, Άννα Νταλάρα και νομίζουν ότι τους ακούνε

    ΑΥΤΆ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΞΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ , ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΦΑΡΔΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ- ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΦΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΘΕΊ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ …

    Μπούτζουκας Θ.Τ Ηράκλειο Κρήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 7 Απρ 2012 11:22:00 μ.μ.

    ΕΧΩ 1000 ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΤΕ ΜΕ 42 ΕΥΡΩ ΑΓΟΡΑ.

    ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 1650 ΕΥΡΩ.

    ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΤΙΝΑΞΗΣ ΣΤΟ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
    ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ
    ΕΓΩ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΡΑ 4 ΕΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΑ 0,30% ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

    ΕΓΩ ΤΑ ΕΧΩ ΧΑΜΕΝΑ ΓΙΑ ΧΑΜΕΝΑ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ.
    ΑΣ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,,ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ 3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,,ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ..ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ..ΟΛΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΑΥΤΟΥΣ..ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ..ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.. ..ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ(ΧΑΡΑΤΣΙΑ)..Η ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ..ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ..ΚΑΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑ ΠΙΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ..ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ..ΠΑΡΕΙΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ..ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΟΡΑΣΕ ΜΕΤΚΑ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΘΑΝΑΤΟ 10000000 ΕΛΛΗΝΩΝ ..ΑΝ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ Η ΑΔΕΚΑΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΙΣΟΒΙΑ..ΕΝΩ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ..ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΡΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΗ ΑΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΠΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι Κυριακή πρωί, 8-4-2012 και κάνω ζάπινγκ σε όλα τα κανάλια, που έχουν αυτήν την ώρα ενημερωτικές εκπομπές, δηλαδή ΝΕΤ, Μέγα και Σκάϊ.
    Και στα 3 αυτά κανάλια υπάρχουν εκπρόσωποι ΜΟΝΟΝ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, με ολίγη γαρνιτούρα από… την αριστερά "του σαλονιού", του Κουβέλη!!!

    Ούτε ίχνος από Ανεξάρτητους Έλληνες, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και λοιπές δυνάμεις, που στέκονται απέναντι στην αθλιότητα του Μνημονίου!!!!
    Θαυμάστε "δημοκρατία", θαυμάστε "έγκυρη" και "απρόσκοπτη" ενημέρωση ενόψει των εκλογών!!

    Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι το άθλιο πολιτικο-οικονομικό σύστημα σε συνεργασία με τους νταβατζήδες του- διαπλεκόμενους μεγαλο-καναλάρχες, ΕΧΕΙ ΘΟΡΥΒΗΘΕΙ και δεν κοιμάται τα βράδια... από την προοπτική να εισπράξει ένα ηχηρό χαστούκι στις επικείμενες εκλογές!!

    Μη φοβάστε όμως συμπολίτες μου...

    Όσο και να προσπαθούν, θα φάνε καλά στις εκλογές ΟΛΟΙ οι δοσίλογοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση