GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τα κόμματα ...λεφτά υπάρχουν!

Με τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την τοπική αυτοδιοίκηση, στο παρά πέντε της προκήρυξης των εκλογών...

Με τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την τοπική αυτοδιοίκηση, στο παρά πέντε της προκήρυξης των εκλογών, προβλέπεται η απελευθέρωση της τέταρτης δόσης του 2011, καθώς και οι δυο πρώτες δόσεις του τρέχοντος έτους της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων και των συνασπισμών τους.
Μάλιστα, λόγω  των ανεξόφλητων οφειλών τους προς τις τράπεζες, οι οποίες για το ΠΑΣΟΚκαι τη ΝΔ είναι 244,2 εκ. ευρώ, προβλέπεται τα χρήματα της κρατικής χρηματοδότησης να μην μπορούν να κατασχεθούν από τους πιστωτές, όπως και να μην...
εκχωρούνται από τα κόμματα, προφανώς προς τις τράπεζες. Σημειώνεται, ότι λόγω των ανεξόφλητων υποχρεώσεών τους προς τις τράπεζες, είχαν «παγώσει» οι κρατικές χρηματοδοτήσεις, οι οποίες τώρα απελευθερώνονται.
Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην εν λόγω ρύθμιση, προκειμένου να διασφαλισθούν οι προϋποθέσεις απρόσκοπτης λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων, ενόψει διενέργειας των εθνικών εκλογών, ορίζεται εξαιρετικά ότι η οφειλόμενη τέταρτη δόση έτους 2011 (περίπου 13,5 εκ. ευρώ) καθώς και η πρώτη και δεύτερη δόση έτους 2012, της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων και των συνασπισμών τους, καθώς και οι αντίστοιχες δόσεις της οικονομικής ενίσχυσης, είναι ανεκχώρητες και ακατάσχετες και καταβάλλονται υποχρεωτικά σε τραπεζικό λογαριασμό του κόμματος ή του συνασπισμού, που γνωστοποιείται στο υπουργείο Εσωτερικών μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.
Διευκρινίζεται, εξάλλου, ότι οι επόμενες δόσεις του έτους 2012 και εφ’ εξής, θα διέπονται από τους περιορισμούς και τις δεσμεύσεις που έχουν συνομολογήσει τα πολιτικά κόμματα με τις τράπεζες με τις οποίες έχουν συνάψει δάνεια.
Υπενθυμίζεται, ότι η χρηματοδότηση των κομμάτων για το 2011 ήταν 54 εκατ. ευρώ, δηλαδή αυξημένη κατά 5,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2010 που ήταν 48,8 εκατ. ευρώ. Από αυτά μόνον το ΠαΣοΚ και η ΝΔ λαμβάνουν τα 38,8 εκατ. ευρώ (21,8 εκ. και 17 εκ. ευρώ αντιστοίχως), ενώ το ΚΚΕ 5,2 εκατ. ευρώ, ο ΛΑΟΣ 4,4 εκατ. ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,9 εκατ. ευρώ και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,8 εκατ. ευρώ.

6 σχόλια

  1. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,,ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ 3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,,ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ..ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βαρέθηκα έξη χρόνια τώρα να γράφω
    για τα σκατοκόμματα.
    Σε κάθε σχόλιο μου,δεχόμουν άλλα
    3-4 ειρωνικά έως υβριστικά απο
    εγκάθετους βολεμένους που είχαν
    το φόβο ότι θα χάσουν τη κουτάλα.
    Τώρα βέβαια ξύπνησαν και όλοι όσοι
    κοιμόντουσαν.
    Το μόνο καλό με την οικονομική
    κρίση,είναι οτι αργά ή γρήγορα θα
    γίνει format και επανεκκίνηση.
    Αυτό δεν φτάνει όμως.
    Πρέπει να υπάρχει και τιμωρία.
    Όχι βέβαια με το νόμο του Lynch
    διότι θα επικρατήσουν φασιστικές
    συμπεριφορές.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσλήψεις απ' τους ΠΑΣΟΚους,
    στο παρά πέντε των εκλογών,
    σε Δήμους και υπουργείο Πολιτισμού.

    Νέες προσλήψεις στο παρά πέντε των εθνικών εκλογών έρχονται σήμερα στο φως μετά και τις αποκαλύψεις την περασμένη εβδομάδα για το θέμα των ΕΛΤΑ και της ΕΛΣΤΑΤ που οδήγησαν σε σφοδρή επίθεση από τη μεριά της ΝΔ.

    Πιο συγκεκριμένα, το δρόμο για 6.000 νέες προσλήψεις άνοιξε με εγκύκλιο της...λίγο πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Εσωτερικών η κα. Φώφη Γεννηματά.
    Προσλήψεις που αφορούν σε προσωπικό καθαριότητας, ύδρευσης και αποχέτευσης στους Δήμους της χώρας.

    Η εν λόγω απόφαση έχει μάλιστα ήδη περάσει σε ΦΕΚ άρα μέσα στην προεκλογική περίοδο θα γίνουν οι τοποθετήσεις και σαφώς δημιουργεί ερωτηματικά ως προς τη χρονική της συγκυρία και δεδομένου του ρόλου της Γεννηματά στο ΠΑΣΟΚ και την προεκλογική του καμπάνια.

    Την ίδια ώρα, σε προσλήψεις 680 εποχικών υπαλλήλων σε φορείς του υπουργείου Πολιτισμού και κυρίως στο κέντρο της Αθήνας (όπου ενδεχομένως θα πολιτευτεί) πηγαίνει ο Γιώργος Γερουλάνος.
    Από αυτούς 450 θα είναι φύλακες, 140 νυχτοφύλακες και 90 καθαριστές. πρόκειται για προσλήψεις που αφορούν στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (που βρίσκεται στην Α΄Αθήνας παρεμπιπτόντως),
    το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (επίσης στην ίδια εκλογική περιοχή),
    το Νομισματικό Μουσείο στο κέντρο της Αθήνας κ.ά.

    Δλδ....η ΑΛΗΤΕΙΑ ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΚΟΜΑ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΕΓΚΑΘΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ ΔΩΣΙΛΟΓΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΡΕ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΕ,,ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΠΡΑΣΙΝΟ-ΓΑΛΑΖΙΑ ΦΑΡΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΔΗΛ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ..ΟΧΙ ΑΔΕΛΦΙΑ..........ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EXOYN ΒΡΕΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ.ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση