GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιασε το στόχο τριμήνου το έλλειμμα...

Στα 7,278 δισ. ευρώ ανήλθε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου, ενώ το πρωτογενές έλλειμμα για την ίδι...


Στα 7,278 δισ. ευρώ ανήλθε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου, ενώ το πρωτογενές έλλειμμα για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκε στα 333 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Οικονομικών.Έτσι παρουσίασε βελτίωση έναντι του στόχου ελλείμματος για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 8,596 δισ. ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος ύψους 1,399 δισ ευρώ.Από τα στοιχεία προκύπτει ότι αυξήθηκε κατά 2,3 δισ. ευρώ η επιχορήγηση του προϋπολογισμού για τα ασφαλιστικά ταμεία (ΟΓΑ, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ) από αδιάθετα κεφάλαια και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ΙΚΑ εμφανίζεται πλέον να έχει καλύψει το 43,7% της ετήσιας επιχορήγησης έναντι 64,5% που ήταν στο δίμηνο Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2012.Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 12,840 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση της τάξης των 135 εκατ. ευρώ, έναντι του στόχου 12,975 δισ. ευρώ του συμπληρωματικού προϋπολογισμού του 2012.Ειδικότερα, το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 11,443 δισ. ευρώ , παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 160 εκατ. έναντι του στόχου 11,603 δισ. ευρώ.Η υστέρηση αυτή οφείλεται στη μείωση των εσόδων του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων, κυρίως λόγω μεγαλύτερης της αναμενόμενης μείωσης στην κατανάλωση πετρελαιοειδών προϊόντων, και κυρίως της βενζίνης, και στη μείωση των εσόδων από το Φ.Π.Α. εξαιτίας του περιορισμού της εγχώριας ζήτησης.Τα έσοδα προ επιστροφών εμφανίζονται υψηλότερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2011 κυρίως - σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών - λόγω των θετικών επιπτώσεων του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων η οποία υπερκάλυψε την υστέρηση των εσόδων λόγω της λήξης της έκτακτης εισφοράς σε κερδοφόρες επιχειρήσεις που είχε επιβληθεί το 2011 και τη μείωση των εσόδων από φόρους συναλλαγών (κυρίως ΦΠΑ).Τα Έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων διαμορφώθηκαν σε 1,397 δισ. ευρώ έναντι στόχου για 1,372 δισ. ευρώ. Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο του 2012 ανήλθαν στα 20,118 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 1,453 δισ. ευρώ έναντι στόχου 21,571 δισ. ευρώ.Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στον περιορισμό των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού που είναι μειωμένες 991 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο.Όπως σημειώνει το υπουργείο η μείωση είναι αποτέλεσμα του ελέγχου των πρωτογενών δαπανών που έχουν περιοριστεί κατά 592 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο ενώ οι δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα είναι χαμηλότερες κατά 116 εκατ. ευρώ και η δαπάνη για τόκους σε καθαρή βάση είναι μικρότερη κατά 252 εκατ. ευρώ.Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων επίσης περιορίστηκαν κατά 462 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο, φτάνοντας τα επίπεδα των 488 εκατ. ευρώ.Οι δαπάνες κρατικού προϋπολογισμού έως το Μάρτιο 2012 παρουσίασαν αύξηση της τάξης των 3,795 δισ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, κυρίως λόγω της αύξησης των δαπανών για τόκους κατά 3,711 δισ. ευρώ ως μέρος της ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

6 σχόλια

  1. ΕΚΤΑΚΤΟΝ ...........



    ___________________________________
    ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


    ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ
    ΤΑ .....ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΚΥΣΕΑ
    ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ..ΜΑΣ


    1. ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    2. ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Υ.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
    3. ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΥΠΕΧΩΔΕ.
    4. ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΙΟΣ ΥΠ.ΔΗΜ.ΤΑΞΗΣ
    5. Α.ΤΖΟΑΝΟΣ Α΄ΓΓΕΘΑ
    6. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠ.ΑΝ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
    7. ΑΚΗΣ (ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ) ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠ.ΑΜΥΝΗ$
    8. ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΠΡ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.


    ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ

    ΣΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ
    ΠΑ$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ωραια λιστα για να δουλεψουν οι ΚΡΕΜΑΛΕΣ..

    Μπουμπουκια ειναι ολοι τους..
    Κρεμαλα και στου χαντακιιι τα αχρηστα κουφαρια τους να τα φανε οι σκανζτοχοιροι και οι αλεπουδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ρεμάλια του κινήματος της κρεμάλας θα τρίβουν τα μάτια τους.

    1. Για το εκλογικό αποτέλεσμα, θα είναι τόσο συστημικό όσο δε φαντάζονται

    2. Για τα αποτελέσματα του μνημονίου, σε 2 χρόνια ο τόπος θα είναι ισορροπημένος και σε 10 θα πετάει

    Η ιστορία θα καταγράψει Παπανδρεόυ και Βενιζέλος, το δίδυμο της σωτηρίας.

    Δυστυχώς το κίνημα της κρεμάλας θα έχει ξεχαστεί και δεν θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη σχιζοφρενή κοινωνική αποτυχία των εμπνευστών του να χαρούμε για την τιμωρία τους που καθυστερούν την ανάπτυξη του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ
    ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟΥ
    ΚΕΝΤΡΟΥ.
    ΟΙ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΣΑΝ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΚΑΓΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΥΧΑΙΑ.
    ΒΓΑΛΑΝΕ ΑΠ'ΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΝΥΣΤΑΛΕΟΣ ΚΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ,ΑΛΛΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ,ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ.
    ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ.
    ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΟΧΙ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ
    ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΣΚΟΠΟ.
    ΝΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
    20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ ΚΙ Ο ΣΑΜΑΡΟΥΛΗΣ
    ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.Ο GAP ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ 151 ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΜΕ 180 ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑΙ ΚΑΙ Η ΝΔ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΕΡΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΓΕΛΑΓΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ.ΜΟΛΙΣ ΣΦΙΞΑΝΕ ΟΙ ΚΩΛΟΙ ΚΑΙ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΗΤΑΝ.ΑΜΕΣΩΣ ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ.
    Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΦΥΓΕ.ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΤΑΝ ΑΛΛΟ.
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΙ Ο ΣΑΜΑΡΟΥΛΗΣ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειμαστε κρατος υπο κατοχη .Αν οι αφενταδες μας αποφασισουν να γινει η Θρακη Τουρκικη Επαρχια ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΑΣ ΚΑΤΩ..Ε ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ -ΔΝΤ-ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΦΕΝΤΗ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΑΣΑ-ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ? ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ(ΚΡΕΜΑΛΑ) ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ -ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ? ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΑ-ΚΑΤΣΕΛΗ...ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ? ..ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ-Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ..ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΗΔΗ 2,6 ΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ......ΟΛΗ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ..ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ..(ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ) ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ Π.Χ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ..ΕΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛ.ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΘΑ ΚΑΘΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ Η ΟΧΙ..ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΠΕΡΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ..ΤΟΥΡΚΙΑΣ.ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ!.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΡΙΣΤΙΚΑΝ.. ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ...ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ!!! ΑΓΟΡΩΝ!!!ΤΩΝ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ..ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ.. ΔΝΤ.. ΕΕ.. ΗΠΑ ..ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ..ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ -ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ -ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ-ΚΑΙ Η ΦΑΡΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠ-ΛΗΣΤΩΝ..ΑΣ ΣΙΩΠΟΥΝ..ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΥΤΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση