GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δύο χρόνια από το Καστελλόριζο, μία μέρα από την Ημέρα κατά των πειραμάτων σε ζώα...

Γράφει ο Νίκος Π. ( Δημοσιεύω αυτό το κείμενο σήμερα, για να αποφευχθούν συνειρμοί ). Τα τότε δεδομένα : Εσωτερικό περιβάλλον: Η Ελληνικ...

Γράφει ο Νίκος Π.
(Δημοσιεύω αυτό το κείμενο σήμερα, για να αποφευχθούν συνειρμοί).

Τα τότε δεδομένα:
Εσωτερικό περιβάλλον:
Η Ελληνική Οικονομία το 2009 χαρακτηριζόταν από πρωτογενές δημοσιονομικό έλλειμμα (χωρίς τοκοχρεολύσια) 10% του ΑΕΠ και έλλειμμα εξωτερικών συναλλαγών 15,4% του ΑΕΠ. Δηλαδή, το ελληνικό Δημόσιο ξόδεψε εκείνη τη...
χρονιά 24 δισεκατομμύρια που δεν είχε και ως χώρα εισαγάγαμε 37 δισεκατομμύρια περισσότερα, κυρίως για καύσιμα, φάρμακα και τρόφιμα, από όσα εξαγάγαμε. Ταυτόχρονα, το πραγματικό ΑΕΠ της χώρας (παραμετροποιημένο ως προς την κατανάλωση στους Ευρωπαϊκούς μέσους όρους), ήταν
170 δις.
Εξωτερικό περιβάλλον:
Έπειτα από 2 χρόνια παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τα παγκόσμια οικονομικά κεφάλαια, αναζητούσαν ασφαλέστερους προορισμούς. Αυτό ανέβαζε τα επιτόκια, σε επίπεδα τοκογλυφικά.
Πολιτική κατάσταση:
6 μήνες πριν, το ΠΑΣΟΚ, με επιχειρηματολογία του επιπέδου «λεφτά υπάρχουν» κέρδισε τις εκλογές, από ένα κόμμα που δεν ήθελε να κυβερνήσει (ΝΔ). Κανένας δεν γνωρίζει, προς τι η προεκλογική επιχειρηματολογία, τη στιγμή που ήταν βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ θα ήταν κυβέρνηση. Ειπώθηκαν βέβαια και άλλα γραφικά: (θα βγάλουμε την COSCO από το λιμάνι – η οποία διπλασίασε την παραγωγή παρά τις αντιξοότητες, θα ξαναγοράσουμε τον ΟΤΕ – και εν συνεχεία πούλησε επιπλέον ποσό, κλπ). Από τη στιγμή που διαπίστωσε την κατάσταση, αρχίσαμε τις φανφάρες περί πιστολιού στο τραπέζι κα. Όλα αυτά δημιούργησαν ασφυξία οικονομική. Στους 6 μήνες της διακυβέρνησης, είδαμε μία προετοιμασία virtual, και η οποία καμμία σχέση με την πραγματικότητα δεν είχε. Ο Παπανδρέου, εμπιστευόταν μόνο τις επιλογές του, ενώ η ιστορία του έδειχνε άτομο ανίκανο να επιλέξει συνεργάτες. Επιπλέον, το κλασσικό ΠΑΣΟΚ, σε κάθε ευκαιρία δυναμίτιζε τις όποιες του προσπάθειες. Αδύναμος να αντιδράσει σε συντεχνείες, σε αυθαιρεσίες και στον παλαιοκομματισμό, βρέθηκε από την κατάσταση της απόλυτης ευτυχίας, στον πανικό.

Πριν 2 χρόνια, (23/4/2010), ο τότε πρωθυπουργός Παναδρέου, από το Καστελλόριζο όπου βρέθηκε για κωπηλασία, απήυθυνε διάγγελμα στον Ελληνικό λαό, ενημερώνοντάς τον ότι προχωρά στις διαδικασίες δανεισμού από το ΔΝΤ και στην υπογραφή μνημονίου με τους νέους δανειστές μας.
Το Μνημόνιο που υπογράψαμε με τους δανειστές μας το 2010 είχε ως στόχο τον μηδενισμό του πρωτογενούς ελλείμματος το 2012 και τη βελτίωση του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών μέσα από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Το μνημόνιο εκτός από στόχους, έδινε και μία όδευση προς αυτούς. Αποτύχαμε πλήρως. Όχι τόσο ποσοτικά, αλλά κυρίως ποιοτικά.
Αιτίες αποτυχίας :
· Δεν αντιμετωπίσαμε την κρίση σαν ευκαιρία και ως εκ τούτου, ποτέ δεν σχεδιάσαμε στρατηγικά, για την αντιμετώπισή της. Για να χαράξεις στρατηγική, αρχικά θα πρέπει να ανατρέξεις στα πιστεύω σου. Ποιά είναι η θεωρία σου. Καπιταλισμός, σοσιαλισμός, φιλελευθερισμός, τί τέλος πάντων. Μέσα από τα πιστεύω σου, θα μπορέσεις να βρείς απαντήσεις στην πορεία υλοποίησης, που θα σε απελευθερώσουν από τις αναστολές πραγματοποίησης.
· Αρνηθήκαμε την πραγματικότητα, ώστε να εστιάζουμε στο αίτιο του κακού. Το πρόβλημά μας δεν είναι οικονομικό. Είναι πρόβλημα κοινωνικό. Δεν λειτουργούν οι θεσμοί και τίποτε δεν προδικάζει, ότι ο κάθε ένας που μπορεί, θα αρχίσει να εκδίδει νομοθετήματα που δεν θα απαιτούν την παρέμβαση – διαμεσολάβηση της γραφειοκρατίας. Στη διετία της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δεν έγινε ούτε μία ιδιωτικοποίηση, ούτε βέβαια απολύθηκε κανείς από το Δημόσιο.
Δύο χρόνια και το Καστελλόριζο φαντάζει μακρυνό. Θα το βρίσκουν μπροστά τους μόνο οι φοιτητές της Πολιτικής Οικονομίας, σαν ένα τόπο από τον οποίο ένας αδύναμος Πρωθυπουργός νομίζοντας ότι έπαιζε monopoly, προσπάθησε virtual να σώσει μία χώρα.

12 σχόλια

  1. ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι τον εβαλες φωτογραφία το παλιοαρχιδι τον φαλακροκορακα τον παλιοπουστο.

    Πηγαινε ψοφα ρε κοπροσκυλο τεμπελχανα τσόγλανε που να σε καψει η φωτια και εσενα και ολο το κωλοσογο σου παλιογαμημενε. Αληταρα ξεφτιλα κανε μια βολτα ρε καριολοπουστα να δεις τον κοσμο στα παγκακια και στα συσσιτια ρε παλιογαμημενε ξεφτιλα. 2000 αυτοκτονίες ρε πουστοπαιδο που να σου γαμηθει οτι εχεις και δεν εγκληματια στο τοιχο παλιοπουστα ψοφιμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. . οσα δεν λενε τα φερεφωνα οι εγκαθετοι οι ραγιαδες..ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 προβλεπει τη σαρωτικη αλλαγη στην ασφαλιση ωστε να μειωθουν στο ελαχιστο οι δαπανες για την υγεια,να μειωθουν οι ασφαλιστικες δαπανες των εργοδοτων και να αυξηθουν οι εισφορες των αυτοαπασχολουμενων θα καταργηθουν σταδιακα θεραπειες ,ιατρικες εξετασεις και φαρμακα που μεχρι τωρα καλυπταν τα ασφλ.ταμεια. Αυτο θα φερει σαφη επειδεινωση στους ορους ζωης ολοκληρης της κοινωνιας..στελεχη του ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συμφωνησε Ο ΑΝΤΩΝΟΒΑΓΓΕΛΗΣ και ολοι εμεις οι ραγιαδες..ασχετο..στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ με το ΔΝΤ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ 25% ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑ 5,6 ΧΡΟΝΙΑ..ολε...ετσι στο ασχετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην αφησεις την ευκαιρεια να σου φυγει στις 6 Μαη..Αναστησου βρες την δυναμη ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥ και παψε να εισαι ΡΑΓΙΑΣ..ειδαλως ΡΑΓΙΑΣ ΕΣΥ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πασοκ

    Το Πασοκ προηγειται με 2,2% της ΝΔ!

    Μετα το αρθρο του δρ Κουτσούκου στο πρεσσ την περασμενη Κυριακη

    και πριν αλεκτωρ λαλησει....

    αρχισαν να "αλλαζουν" οι προβλεψεις!

    Ο Δρ ειχε πει οτι το Πασοκ προηγειτε με 1,5% και ολοι βριζανε

    Τωρα ολοι τα αλλαζουν....

    Αν ο Σαμαρας δεν παει για ντιμπειτ με τον Βαγγελη, εχασε τις εκλογες με 7% διαφορά, ειπε ο δρ Κουτσουκος στην Μηλιωνη!

    Το Πασοκ πηρε τα μετρα του Μνημονιου γιατι το επεβαλλε ο Σαρκοζι και η Μερκελ!

    Δεν εφταιγε το Πασοκ αλλά οι δεξιοι Σαρκοζι και Μερκελ!

    Τωρα ο Σαρκοζι χανει!

    Το Πασοκ ανασταινεται!

    «Αν εκλεγώ θα ελαφρύνω το φορτίο των Ελλήνων»...είπε ο Oλαντ

    Βαγγελη πηγαινε στο Παρισι στον Ολλαντ

    Εκει κρινονται ολα!

    Το Πασοκ να κυταξει τους υπερδανεισμενους, τους φτωχους, τους ψηφοφορους του και να κανει προγραμμα αναπτξης ειπε ο δρ Κουτσουκος

    που ανακοινωσε ότι ηδη το Πασοκ προηγειτε με 2,2% της ΝΔ!

    Βαγγελη προχωρα, αλλα και αν δεν προχωρας ο κοσμος που ειναι 35% αναποφάσιστοι θα ψηφισουν Πασοκ

    Από την Πρωτομαγια και μετα θα υπάρξει αιφνίδια μεταστροφή του κόσμου υπέρ του Πασοκ.

    Νικη Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι εχουμε καθε δικαιωμα να βρισουμε οσο ΧΥΔΑΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ-ΣΙΜΗΤΗΔΕΣ-ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ.. που απορρεει τοσο απο την αγανακτηση για την προδοσια την καταστροφη της χωρας οσο και για τις αυτοκτονιες χιλιαδων Ελληνων καθως επισης για τον αργο θανατο του 95% του Ελληνικου Λαου...ΜΗΝ εχετε την ψευδαισθηση ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΣ-ΑΝΙΚΑΝΟΙ ..ΟΧΙ... ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΑΣ.. ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ.. ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ..ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ...ΜΕ ΤΟ..ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΒΕΒΑΙΑ...ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ..ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ..ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗ..Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΧΗΡΟΤΑΤΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΟΛΕΡΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΛΕΦΤΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΝΟΩ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΡΙΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    -----------
    Το τελευταίο στοιχείο, που δόθηκε στη δημοσιότητα κι αναφέρει ότι περίπου 200.000 συνταξιούχοι έπαιρναν διάφορες παροχές τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν δικαιούντο, είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί συνολικά στο χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑ ΜΗ ΣΕ ΒΡΕΙ ΤΡΙΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ___________________________________________________
    Δείτε τα πρωτοσέλιδα την παραμονή των εκλογών του 2009
    ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΓΑΠ
    ( ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ..ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!!)

    ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ

    Αναρτήθηκε από kafeneio στις 4/26/2012 05:45:00 μμ
    ----------------------------------------------------


    - ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ -

    Αν προσθεσουμε και την συνεντευξη του ΓΑΠ στον Κουλογλου,
    οπου ο ΓΑΠ περιγραφει προεκλογικα ποσο καταστρεφεται καθε χωρα που προσφευγει στο ΔΝΤ τοτε εχουμε την πληρη εικονα του μεγεθους της αλητειας.

    * ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ *


    ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ : XAΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ
    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ..
    Και πανηγυρίζαμε τα ζώα όλο το βράδυ την Κυριακή
    και τρέξανε ....μά το Θεό μου !!!
    το πρωί της Δευτέρας
    στην τράπεζα σε δύο - εν απόλυτη γνώση μου- σε δύο χωριά,
    στην Αγροτική !!

    Τα ζώαααααααααααααα παστόκ
    που γίνανε φυτά, οι ηλίθιοι
    για την πράσινη ανάπτυξη..

    ζώωωωωωωωααααααααααααα σου λέω......
    ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ ___________ΑΠΟΛΥΤΑ ΖΩΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ.

    τελος + μωρέ με αυτά τα ζώα, τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση