GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πράσινο και το μαύρο...

Γράφει η Λώρη Κέζα Τελικά πρέπει να έχει αλλεργία στο πράσινο, στο γκαζόν δηλαδή. Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου συνεχίζει να ενθαρρύνει την παρά...

Γράφει η Λώρη Κέζα

Τελικά πρέπει να έχει αλλεργία στο πράσινο, στο γκαζόν δηλαδή. Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου συνεχίζει να ενθαρρύνει την παράνομη δόμηση ακόμη και μέσα στο δάσος. Αποφάσισε, ως σερίφης της Λαυρεωτικής, να νομιμοποιήσει όλες τις κατασκευές που χτίστηκαν παράνομα σε βάρος του περιβάλλοντος. Ας είμαστε προσεκτικοί στις διατυπώσεις: δεν «νομιμοποιεί» (δεν του επιτρέπει άλλωστε το Σύνταγμα) αλλά κατά την προσφιλή μέθοδο «τακτοποιεί». Σε κάθε περίπτωση, χαϊδολογεί.
Δεν θα αναφερθούμε καθόλου στην αδικία που συντελείται σε βάρος του νομοταγή πολίτη, εκείνου που σεβάστηκε τους κανόνες, πλήρωσε τα τέλη που αναλογούσαν και έβαλε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του χωρίς να...
στερήσει το οξυγόνο των υπολοίπων. Ο κ. Παπακωνσταντίνου στον νόμο για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό παράχωσε μια τροπολογία με την οποία ευνοούνται όσοι παρανόμως έχτισαν σε Καλύβια, Κερατέα, Λαυρεωτική, Άγιο Κωνσταντίνο, Ανάβυσσο, Κουβαρά, Παλαιά Φώκαια και Σαρωνίδα. Αν το δηλώσουν μπορούν να το σώσουν.
Θα προβάλλουν αντιρρήσεις οι φίλοι του υπουργού Περιβάλλοντος: δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που επιβραβεύει όσους αναγείρουν αυθαίρετα. Εδώ κοτζάμ οικολόγος, η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, αποδέχτηκε τις παρεκκλίσεις, με τις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους. Ας αποδεχτούμε όμως την ειδοποιό διαφορά. Είναι άλλο να αλλάζει κάποιος τη χρήση ενός χώρου χωρίς να επεκτείνει το κέλυφος της νόμιμης οικοδομής και άλλο να βάζει θεμέλια όπου του αρέσει. (Για τις καταπατήσεις θα πούμε άλλη φορά κι επειδή οι ιστορίες της Λαυρεωτικής είναι πολλές κι ευφάνταστες θα ήταν καλό να τα πούμε σε μορφή πολυσέλιδου μυθιστορήματος).
Η διάθεση να τακτοποιούν (χαϊδολογούν) την αυθαιρεσία βρήκε υπέροχο άλλοθι με το Πράσινο Ταμείο. Είχανε πει τότε, με τους ημιυπαίθριους, ότι τα πρόστιμα θα μαζεύονται σε έναν κουμπαρά τον οποίο είχε δικαίωμα να σπάσει ο κάθε δήμαρχος. Τα χρήματα της αυθαιρεσίας θα πήγαιναν σε καλό σκοπό, σε κοινόχρηστους πράσινους χώρους. Αυτό βαπτίσθηκε Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο, με το οποίο ακόμη κι αν διαφωνούσαμε, λέγαμε… ας πάει και το παλιάμπελο. Τώρα βέβαια όχι παλιάμπελο, ούτε παλιόφυλλο σε συντηρεί το περιλάλητο Πράσινο Ταμείο.
Για όσους τυχόν δεν το πρόσεξαν, τα χρήματα που μαζεύονται από όοοολα τα αυθαίρετα δεν έχουν πράσινη κατεύθυνση αλλά μαύρη. Το 95% των κεφαλαίων του Πράσινου Ταμείου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της Μαύρης Τρύπας. Επισήμως. Δηλαδή όσο περισσότερο χτίσουμε στο δάσος τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από την κρίση. Και όταν βγούμε από την κρίση και έλθει η ώρα να βγάλουμε κάπου μια ξαπλώστρα και να απολαύσουμε τον καφέ μας, δεν θα έχουμε άγχος μην τυχόν και λερώσουμε τα παπούτσια μας με λάσπες. Τσιμέντα θα πατάμε, τσιμέντα θα βλέπουμε. Τις πρασινάδες και τα γκαζόν από την εκπαιδευτική τηλεόραση.

4 σχόλια

  1. καμμενος
    καρατζαφερης
    ντορα
    κουβελης
    θα στηριξουν νδ-πασοκ
    μετα τις εκλογες..

    ανθρωποι που φοβουνται
    να καταψηφισουν τους τυραννους τους
    ακομα και στην ανωνυμια
    ακομα και πισω απο το παραβαν
    ειναι φοβισμενοι δουλοι
    και θα χασουν
    και οτι ελευθερια εχει μεινει
    και το βιος τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασοκ


    Κανεις δεν εμαθε τις προσμιες υποβολης υποψηφιων στο Πασοκ!


    Στις 29-3-2012 βγηκε η εγκυκλιος στις 31 - 3 2012 εληγε!
    μεσα στο Σαββατοκυριακο ολα!!

    Η ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος θα γίνει ως εξής:

    Άρθρο 1. Κατάθεση υποψηφιοτήτων

    1. Τα Μέλη και οι Φίλοι του Κινήματος, αλλά και άλλοι πολίτες, που θέλουν να είναι υποψήφιοι, καταθέτουν από την Πέμπτη 29 Μαρτίου έως και το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, την υποψηφιότητά τους μέσω Διαδικτύου (ypopsifioi.vouleftes2012@pasok.gr) στη Γραμματεία της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, με κοινοποίηση στην Γραμματεία της οικείας Νομαρχιακής Επιτροπής.

    (Στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ είναι αναρτημένα τα σχετικά έντυπα 54 και 55 της ΕΚΑΠ.)


    Να δωθει παραταση στις υποψηφιοτητεσ εδω και τωρα!

    Νικος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΛΑΟΣ ΠΑΡΟΥΝ 30% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 2.100.000 ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ ..ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΣΦΑΖΕΙΣ ΤΟΣΑ ΖΩΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έλα ρε ..μην παραμυθιάζεται τον κόσμο

    _______________________________
    Αυτοδύναμος Πρωθυπουργός είναι
    ο Καμμένος Α.Ε.

    και Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
    ο Χαφιές Κουβέλης του Δυαριού Πασόκ.




    απο εκεί και κάτω σκόνη και θράψαλλα....ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ
    στο τηγάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση