GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το νέο Χόλιγουντ είναι στην Κίνα...

 Περίπου 10.000 χιλιόμετρα δυτικά του Χόλιγουντ (Λος Αντζελες) και 5.500 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μπόλιγουντ (Μουμπάι), μια νέα κινημα...

 Περίπου 10.000 χιλιόμετρα δυτικά του Χόλιγουντ (Λος Αντζελες) και 5.500 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μπόλιγουντ (Μουμπάι), μια νέα κινηματογραφική βιομηχανία γεννιέται με επίκεντρο το Πεκίνο: η κινεζική. Αφού πρώτα κατέκτησε την παγκόσμια βιομηχανική παραγωγή με τα προϊόντα του, πλέον ο κινεζικός τίγρης αρχίζει να βρυχάται και στον χώρο του παγκόσμιου θεάματος, όχι μόνο ως καταναλωτής-θεατής αλλά και ως παραγωγός και πρωταγωνιστής.
Ενδεικτικά, τα ετήσια έσοδα του κινεζικού box office (οι συνολικές εισπράξεις από εισιτήρια) ξεπέρασαν πέρυσι τα 2 δισ. δολ. (2,09 δισ. δολ.) σημειώνοντας μια άνοδο της τάξης του 29% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ μέχρι το 2015 προβλέπεται πως θα έχουν αγγίξει τα 5 δισ. δολ. Οσο για τις κινεζικές κινηματογραφικές παραγωγές, αυτές μόνο πέρυσι ανήλθαν σε 791 (συγκριτικά, το 2010 ήταν 526) καθιστώντας την Κίνα μία από τις μεγαλύτερες μηχανές παραγωγής ταινιών παγκοσμίως μετά την αμερικανική (Χόλιγουντ) και την ινδική (Μπόλιγουντ).
Οι σημαντικότερες από τις εν λόγω ταινίες γυρίστηκαν σε ένα συγκρότημα από κινηματογραφικά στούντιο ονόματι «Βάση Ταινιών Χουαϊρού» (Huairou Film Base), μόλις μία ώρα (με το αυτοκίνητο) έξω από το Πεκίνο.
Όπως αναφέρει σε δημοσίεύμά του το «Έθνος», το εν λόγω συγκρότημα, το οποίο άνοιξε τις πύλες του το καλοκαίρι του 2008, είναι το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ασία. Καλύπτει μια έκταση περίπου 530 στρεμμάτων και αποτελείται από συνολικά 16 στούντιο (κάποια από τα μεγαλύτερα στον κόσμο) στα οποία εργάζονται περίπου 2.000 άτομα, ενώ εντός των ορίων του, αναμένεται να κάνει εγκαίνια μέσα στους επόμενους μήνες και ένα πεντάστερο ξενοδοχείο. Ενδεικτικά, εκεί, στην επονομαζόμενη «κινηματογραφική πρωτεύουσα της Κίνας», έχουν γυριστεί ταινίες που έκαναν τον γύρο του κόσμου όπως το «Ασε τις Σφαίρες να Χορεύουν» («Let the Bullets Fly»).

4 σχόλια

  1. ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΜΕ
    Συνεχίζονται οι απεργίες πείνας των πολιτικών κρατουμένων για την ζωή και την αξιοπρέπεια

    Tα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού ξεκίνησαν στις 8/4 απεργία πείνας απαιτώντας την οριστική μεταγωγή τους στις Φυλακές του Κορυδαλλού έχοντας έρθει σε ρήξη με τους ανθρωποφύλακες της Δομοκού και συγκεκριμένα τον επικεφαλής αρχιφύλακα της Δομοκού, τον θρασύδειλο Χρήστο Κλιάρη λόγω της αξιοπρεπούς στάσης τους να μην δέχονται σωματικό έλεγχο. Από 8/4 ξεκίνησε απεργία πείνας αλληλεγγύης στους συντρόφους του και ο Χρήστος Τσάκαλος μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης θα ξεκινήσουν σταδιακά μαζι με τον αναρχικό Θεόφιλο Μαυρόπουλο, την απεργία αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των συντρόφων τους. Από την Τρίτη 17/4 ξεκίνησαν απεργία πείνας και τα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Χάρης Χατζημιχελάκης, Δαμιανός Μπολάνο, Γιώργος Πολύδωρος.

    ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
    ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ..ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΜΠΟΓΚΣ- ΠΑΡΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ..ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6 ΜΑΗ Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΚΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ..!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΤΡΕΞΕ ΚΑΙ Η ΠΟΡΔΗ Ο ΑΥΤΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΨΕΥΤΗ ΔΙΚΟΛΑΒΟ ΧΑΡΑΤΣΑ.ΕΣΥ ΓΑΥΓΙΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΔΙΚΟΛΑΒΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ,ΧΩΡΙΑ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ .ΤΙ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΗΣ Η ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση