GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο νομικός Σπύρος Καρανικόλας, υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών με τη Κοινωνική Συμφωνία...

...απαντά  στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ, αποκλειστικά για το PRESS-GR ( Επιμέλεια: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης ) Γεννήθηκα στις ...

...απαντά 
στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ,
αποκλειστικά για το PRESS-GR

(Επιμέλεια: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης)

Γεννήθηκα στις 7 Σεπτεμβρίου 1981 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσα. Η καταγωγή μου είναι από την Πάτρα και το Βόλο. Το 1999 αποφοίτησα από το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων και εισήχθην στη Νομική Σχολή Αθηνών.
Το 2005 έγινα δεκτός από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου University College London (UCL) για μεταπτυχιακές σπουδές, τις οποίες ολοκλήρωσα με επιτυχία, ενώ το 2007 το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Queen Mary μου χορήγησε, μετά από παγκόσμιο διαγωνισμό αιτήσεων, πλήρη υποτροφία για την εκπόνηση της διδακτορικής μου διατριβής με θέμα: "Η επίδραση του Ευρωπαϊκού Ποινικού Δικαίου στην Ελληνική Ποινική Έννομη Τάξη", την οποία ολοκλήρωσα με απόλυτη επιτυχία το 2010, αποκτώντας τον τίτλο του Διδάκτορος Νομικής.
Έχω συμμετάσχει σε πληθώρα ελληνικών και ευρωπαϊκών συνεδρίων και ημερίδων, καθώς και έχω δημοσιεύσει αρκετές επιστημονικές μου μελέτες. Εκτός από τη διάκριση της χορήγησης πλήρους υποτροφίας από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Queen Mary, τον Ιούνιο 2008, το Institut des Hautes Etudes Européennes (IHEE) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μου απένειμε πλήρη υποτροφία, μετά από ευρωπαϊκό διαγωνισμό, για την εκπόνηση και παρουσίαση της διδακτορικής μου διατριβής. Εκτός της ελληνικής γλώσσας, μιλώ αγγλικά και γαλλικά.
Δουλεύω από τον Σεπτέμβριο 2005 μέχρι τώρα ως δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο "Καρανικόλας και Συνεργάτες". Επίσης, από τον Οκτώβριο 2010 έως και τον Φεβρουάριο 2012 εργάστηκα ως νομικός σύμβουλος της Αναπληρωτού Υπουργού Εξωτερικών κας Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζας. Από τον Οκτώβριο 2009 έως τον Σεπτέμβριος 2010 εργάστηκα ως νομικός σύμβουλος του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κατσιφάρα Αποστόλη, ενώ από τον Ιανουάριος 2008 έως και Οκτώβριο 2009 εργάστηκα ως ειδικός νομικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον έλεγχο της εφαρμογής της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης στην ελληνική έννομη τάξη.
Είμαι ενεργό μέλος του E.C.L.A.N (European Criminal Law Academic Network). Επίσης, διατελώ μέλος της ομάδας εργασίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Φαρμάκων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπόνηση του ΑΤΟΜΕ project, σχετικά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα ναρκωτικά. Επίσης, μέλος της ομάδας εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπόνηση της έκθεσης αξιολόγησης της Ελλάδος σχετικά με την ενσωμάτωση της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης στην Ελληνική Έννομη Τάξη. Επιπλέον, μέλος της ομάδας εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπόνηση της έκθεσης αξιολόγησης της Ελλάδος σχετικά με την λειτουργία της Απόφασης-Πλαίσιο για τα ναρκωτικά, ενώ είχα ενεργή συμμετοχή και επικεφαλής της ομάδας νεολαίας ‘Think Tank’ του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου (ΙΑΠ) η οποία ασχολείται με την έρευνα, συζήτηση και υποβολή προτάσεων για την επίλυση κοινών προβλημάτων της νεολαίας, τόσο σε εθνικό, όσο και παγκόσμιο επίπεδο (2000-2011).

Η απόλυτη ευτυχία για σένα είναι;
Να βρίσκομαι με ανθρώπους που αγαπάω και με αγαπούν.
Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί;
Η ανάγκη να κάνω μία νέα αρχή, κάτι δημιουργικό.
Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια;
Όταν βρίσκομαι με αγαπημένους μου ανθρώπους. Και ειδικά με το Λευτέρη και το Νίκο.
Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι;
Υπομονή.
Το βασικό ελάττωμά σου;
Τελειομανής.
Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια;
Ουδείς αναμάρτητος!
Η τελευταία φορά που έκλαψες;
Στην ορκωμοσία μου ως Διδάκτωρ της Νομικής.
Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο;
Ελευθέριο Βενιζέλο.
Ποιοι είναι οι ήρωές σου σήμερα;
Οι άνθρωποι της καθημερινότητας που παλεύουν άνισα με τα προβλήματά τους.
Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε;
Η Σιδηρά Κυρία.
Το αγαπημένο σου ταξίδι;
Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο μόλις προχτές. Ένιωσα ένα ρίγος να με διαπερνάει μιλώντας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και αντιλαμβανόμενος το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του μέσα στην Τουρκία.
Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;
Δεν ξεχωρίζω κάποιον γιατί διαβάζω διαφορετικά πράγματα και προσπαθώ να κερδίσω όσα μπορώ περισσότερα από όλους.
Ποια αρετή προτιμάς σε έναν άντρα;
Την υπομονή.
…Και σε μια γυναίκα;
Την επιμονή.
Ο αγαπημένος σου συνθέτης;
Μίκης Θεοδωράκης.
Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους;
Let it be..(Beatles)
Το βιβλίο που σε σημάδεψε;
Κάθε βιβλίο έχει να μου προσφέρει κάτι.
Ο αγαπημένος σου ζωγράφος;
Δομίνικος Θεοτοκόπουλος.
Το αγαπημένο σου χρώμα;
Πράσινο.
Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου;
Την ολοκλήρωση των σπουδών μου.
Το αγαπημένο σου ποτό;
Κρασί.
Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο;
Για όσους έχω, άθελα μου ελπίζω, πικράνει.
Τι απεχθάνεσαι περισσότερο απ’ όλα;
Το ψέμα.
Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία;
Η ενασχόλησή μου με τα κοινά και η προσφορά σε όσους το έχουν ανάγκη.
Ο μεγαλύτερος φόβος σου;
Το να νιώθω ότι δεν είμαι ελεύθερος.
Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα;
Προσπαθώ να είμαι όσο πιο ειλικρινής γίνεται.
Ποιο είναι το μότο σου;
Νέα Δύναμη σε μια Νέα Εποχή!
Πώς θα επιθυμούσες να πεθάνεις;
Όρθιος και σκεπτόμενος.
Εάν συνέβαινε να συναντήσεις το Θεό, τι θα ήθελες να σου πει;
Η πίστις σου σέσωκέ σε, πορεύου εις ειρήνην!
Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό;
Δημιουργίας.

6 σχόλια

  1. ΠΛΑΝΗΘΗΚΕΣ ΛΕΒΕΝΤΗ Μ¨...ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΑΣΧΕΤΟ...οσα δεν λενε τα φερεφωνα οι εγκαθετοι οι ραγιαδες..ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 προβλεπει τη σαρωτικη αλλαγη στην ασφαλιση ωστε να μειωθουν στο ελαχιστο οι δαπανες για την υγεια,να μειωθουν οι ασφαλιστικες δαπανες των εργοδοτων και να αυξηθουν οι εισφορες των αυτοαπασχολουμενων θα καταργηθουν σταδιακα θεραπειες ,ιατρικες εξετασεις και φαρμακα που μεχρι τωρα καλυπταν τα ασφλ.ταμεια. Αυτο θα φερει σαφη επειδεινωση στους ορους ζωης ολοκληρης της κοινωνιας..στελεχη του ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συμφωνησε Ο ΑΝΤΩΝΟΒΑΓΓΕΛΗΣ και ολοι εμεις οι ραγιαδες..ασχετο..στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ με το ΔΝΤ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ 25% ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑ 5,6 ΧΡΟΝΙΑ..ολε...ετσι στο ασχετο ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ-ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΕΦΟΠ-ΛΗΣΤΕΣ ... ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ-ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΟΚΑΤΣΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΗ(ΔΕΚΑΝΙΚΙ) ΚΑΙ ΑΣ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ....ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. oμορφο παλικαρι απο καλη οικογενεια, σπουδασε με τα λεφτα του μπαμπα εις τα αγγλιας και εισηλθην εις την πολικην δια την ελλαδα και την ορθοδοξιαν. Σουδεος παπαρολογος με την προοπτηκην για διδακτορικον εις το θεμα τουτον.
    εγω παντος εχω διδακτορικο εις την ανορθογραφιαν , με κανεται πρωθυποργον.... αλλα δεν ειμαι και τοσο τεμπελης οσο θα θελατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τουλάχιστον αυτός είναι σοβαρός δόκτορας, έχει και ένα παρουσιαστικό, όχι σαν το ούφο της μυκόνου, που δεν έχει αφήσει κοσμοπολίτικο μέρος και το παίζει γιαλαντζί σοσιαλιστής !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το 1999 αποφοίτησα από το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων και εισήχθην στη Νομική Σχολή Αθηνώ...
    //////////////////////////////////
    Τώρα τι θέλεις?
    χίπ χίπ ούραααα η μούντζες?
    Τι΄ναι αυτοί ρέ?
    Άντε ρε νομικέ να ψαρέψεις γύλους.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση