GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ολλανδία (που ήταν "υπόδειγμα") πάει για εκλογές λόγω ελλείμματος...

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία φαίνονται «πρόδηλες» μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη μείωση του ολλανδικού δημοσ...

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία φαίνονται «πρόδηλες» μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη μείωση του ολλανδικού δημοσίου ελλείμματος, ανακοίνωσε ο φιλελεύθερος πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ο οποίος ήδη κάλεσε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο για διαχείριση της κατάστασης τη Δευτέρα. Οι συνομιλίες που κατέληξαν αδιέξοδες ύστερα από επτά εβδομάδες αφορούσαν πακέτο περικοπών μεταξύ 14 και 16 δισ. ευρώ.
Τη δήλωση «οι εκλογές φαίνονται πρόδηλες» έκανε ο ολλανδός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη  μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κεντροδεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού και του συμμάχου της ακροδεξιού κόμματος του Γκερτ Βίλντερς στο κοινοβούλιο.
Ο ολλανδός πρωθυπουργός τόνισε ότι προτιμά να περάσουν πρώτα από το Κοινοβούλιο τα μέτρα λιτότητας, που στοχεύουν στη μείωση του ελλείμματος στα όρια της συνθήκης της ΕΕ.
Λίγο αργότερα, ο Γκερτ Βίλντερς κάλεσε ανοικτά για «εκλογές όσο το γρηγορότερο δυνατό» λέγοντας και επισήμως ότι αποσύρει τη στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση μειοψηφίας Ρούτε.
Η Ολλανδία, από τις ελάχιστες χώρες της Ευρωζώνης με άριστη αξιολόγηση από του οίκους αξιολόγησης, θεωρείται δημοσιονομικό «υπόδειγμα» της Ευρωζώνης και η απειλή πολιτικής αστάθειαςλόγω της οικονομικής πολιτικής προκαλεί ανησυχίες στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ηγεσίες.

7 σχόλια

  1. πάρτε μας μια ωραία πίπα τώρα και βγάλτε το σκασμό βρωμόκωλοι Ολλανδοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπαρχει μια μεγαλη διαφορα μεταξυ Ελλαδας και Ολλανδιας ομως. Εμεις συνεχιζουμε να ειμαστε οι ζητιανοι της Ευρωπης ενω αυτοι εχουν ενα ελλειμα που θα το καλυψουν μονοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. esy parakalas gia pipes kopriti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαν σήμερα:η Ελλάδα μπαίνει στο ΔΝΤ
    _____________________+ _____________

    34: Ο Ιησούς Χριστός σταυρώνεται, σύμφωνα με το Νεύτωνα.

    971: Οι Βυζαντινοί υπό τον Ιωάννη Τσιμισκή νικούν τους Ρώσους.

    1821: Η Μάχη της Αλαμάνας. Οι ελληνικές επαναστατικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν στη γέφυρα της ....
    Αλαμάνας τις οθωμανικές ορδές του Ομέρ Βρυώνη και του Κιοσέ Μεχμέτ και ηττώνται.

    1920: Το Εθνικό Συμβούλιο της Τουρκίας, στο οποίο κυριαρχούν οι Νεότουρκοι του Μουσταφά Κεμάλ, αποκηρύσσει την κυβέρνηση του Σουλτάνου Μεχμέτ Δ' και συντάσσει προσωρινό Σύνταγμα.

    1941: Αεροπλάνο της RAF μεταφέρει τον βασιλιά Γεώργιο και την ελληνική κυβέρνηση στο Κάιρο.

    1944: H φιλοεαμική ανταρσία πληρωμάτων του ελληνικού στόλου που ναυλοχεί στο Κάιρο, καταστέλλεται με αιματηρό τρόπο.

    2010: Η Ελλάδα ζητά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανακοινώνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελόριζο.



    - απο την φανταστική απεικόνιση του ΕΦΙΑΛΤΗ.

    - απο τις γκραβούρες του Πήλιου Γούση

    - απο τις γελοιογρφίες των Νενέκων

    - απο τις φωτο των Τσολάκογλου της Κατοχής

    - ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟ....
    του μαλάκα
    + ΤΣΟΓΛΑΝΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Σάπιου Ανδρέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν βρίσκω τον λόγω για προσφυγή σε ανταλλαγή ύβρεων ή για μοιρολατρία.
    Το μεγάλο πρόβλημα της Ολλανδίας είναι η εξάρτηση από τις εισαγωγές και το μεγάλο μεικτό εξωτερικό χρέος δηλαδή δημόσιο+ιδιωτικό. Σχεδόν 3,5 φορές το ΑΕΠ τους.
    Η κρίση είναι ακόμη μόνο στην αρχή της ας περιμένουμε και θα δούμε.
    Δες τε τον παρακάτω πίνακα:
    ΠΙΝΑΚΑΣ Ι: Μεγέθη 2011 (εκτιμήσεις) σε δολάρια
    Μεγέθη
    Ελλάδα
    Ολλανδία
    Αυστρία

    Εργαζόμενοι
    4.972.000
    7.785.000
    3.663.000

    ΑΕΠ (ονομαστικό) σε δις $
    312,00
    858,30
    351,40

    Κατά κεφαλή εισόδημα
    27.600
    42.300
    41.700

    Δημόσιο χρέος / ΑΕΠ*
    165,40%
    64,40%
    72,10%

    Εξαγωγές σε δις $
    26,64
    575,90
    180,70

    Εισαγωγές σε δις $
    65,79
    514,10
    183,10

    Εμπορικό Ισοζύγιο
    -39,15
    81,80
    -2,40

    Εξωτερικό χρέος
    583,3
    2.655,0
    883,50

    * Η Ολλανδία, μία χώρα σχεδόν απόλυτα εξαρτημένη από τις εξαγωγές, κυρίως προς τη Γερμανία, αντιμετωπίζει ήδη μεγάλα προβλήματα από την ύφεση των πελατών της – ενώ το ισχυρότατο ακροδεξιό κόμμα εισηγείται την άμεση έξοδο από την Ευρωζώνη και την υιοθέτηση του εθνικού νομίσματος.
    Πηγή: World Factbook
    Πίνακας: Β. Βιλιάρδος
    http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2578.aspx

    Το πρόβλημα της χώρας μας είναι αν και όχι μεγάλο στην παργαματικότητα και αφορά στην δραματική έλλειψη εθνικου σχεδίου, για μια ανάλυση οτυ προβλήματος δες:
    charitos.wordpress.com
    το κείμενο "Η Δυναμική μιάς έλλειψης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση