GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα μυστικά και τα παράπονα για το ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ...

Από την  Δήμητρα Λάζου. Πολλά λέγονται για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ. Σιγά σιγά αποκαλύπτονται μυστικά αλλά βγαίνο...

Από την  Δήμητρα Λάζου.

Πολλά λέγονται για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ. Σιγά σιγά αποκαλύπτονται μυστικά αλλά βγαίνουν στην επιφάνεια και παράπονα απο στελέχη της Συγγρού.
Είναι γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ για πρώτη φορά στερείται «μεγάλων» ονομάτων. Χωρίς να λείπουν αξιόλογες όντως υποψηφιότητες, οι υψηλές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα για «βαρύγδουπα» ονόματα από τον ακαδημαικό χώρο και τις ένοπλες δυνάμεις δεν επιβεβαιώθηκαν.
Στην πρώτη θέση τελικά τοποθετήθηκε ο Χαράλαμπος Αθανασίου, πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Πρόκειτε για μία επιλογή «χαμηλών τόνων» αφού αποτελεί την ήρεμη δύναμη στον συνδικαλιστικό χώρο της δικαιοσύνης. Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που ήθελαν στην πρώτη θέση ένα «βαρύ» όνομα του Πολιτισμού όπως την Κ. Δημουλά.
Ο Ηλίας Κονοφάγος, Χημικός Μηχανικός αποτελεί μία επιλογή του Προέδρου της ΝΔ η οποία σηματοδοτεί την σημασία που έχει για την ΝΔ η ΑΟΖ. Αποτελεί όμως «δεύτερη» επιλογή μπροστά στον καθηγητή Ν. Λυγερό ο οποίος δεν επιλέχτηκε αν και είχε εκτεθεί πολύ πρόσφατα υπέρ της ΝΔ στην παρουσίαση του βιβλίου του Β. Κικίλια στο Μέγαρο Μουσικής. Επιπλέον κυκλοφορούν φήμες στον τρίτο όροφο της Συγγρού για "ηχηρή" παρέμβαση πολύ μεγάλου ονόματος απο τον εφοπλιστικό χώρο που συνδέεται επαγγελματικά μαζί του...
Αλλά και η συμμετοχή του Θόδωρου Λαμπράκη, γιου του ιστορικού αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, μάλλον αναξιοποίητη πηγαίνει στην όγδοη θέση στην οποία ορίστηκε να συμμετέχει.
Εντύπωση προκαλεί ότι για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια δεν περιλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο, έστω και στην συμβολική δωδέκατη θέση, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Α. Παπαμιμίκος, αν και συμμετέχει άλλο στέλεχος της γαλάζιας νεολαίας (η υπεύθυνη Περιβάλλοντος Δήμητρα Λυγούρα) στην ενδέκατη θέση. Μάλιστα από πολλούς ερμηνεύεται ως κίνηση δυσαρέσκειας του Προέδρου απέναντι στον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ αφού θα μπορούσε κάλλιστα να συμπεριλάβει και αυτόν στην 12 τιμητική θέση.
Τα μυστικά κυκλοφορούν απο στόμα σε στόμα και σύντομα θα σας εχουμε και άλλα...

12 σχόλια

  1. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ .ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ; ΣΥΡΙΖΑ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΜΑΖΙΚΗ ΨΗΦΟΣ Σ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΙΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε καλέ που κυκλοφορούν και τα μυστικά και τα παράπονα στη Συγγρού για το "Επικρατείας". Όπως όλα μέχρι τώρα του Προέδρου της ΠΟλ Αν και της στενής του παρέας έτσι κι αυτό...
    Αφήστε ίντριγκες, παζάρια και διαφωίες στην άκρη.
    Οι ικανότητες της παρέας είχαν φανεί από τη γέννηση μέχρι τον πρόωρο θάνατο της "Ανοιξης"...
    Απλά τώρα είναι στο τιμόνι ενός πιό παλαιού και ανθεκτικότερου στο χρόνο "πολιτικού μαγαζιού"...
    Θα το φέρουν και αυτό είς τέλος, επί τέλους, όχι βέβαια τόσο πρόωρο τέλος όσο της Πολ.Αν και θα το δείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ..
    ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΓΑΜΙΣΑΤΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ..
    ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Συμπιλίδης? Ουάχαχαχαχα...χαχαχα

    Ο Συμπιλίδης? Ουάχαχαχαχα...χαχαχα

    Μπορεί να έγινε κακός χαμός στη ΝΔ με την υποψηφιότητα του Γ. Συμπιλίδη και τελικά να εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, όμως πληροφορίες που δημοσιεύει ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, λένε ότι ο... μίστερ "Νάντια Κομανέτσι" με τα γυαλάκια "αλά Βασιλάκη Λεβέντη", δεν θα τον αφήσει έτσι.

    Μετά τις εκλογές και στην περίπτωση που έχει αυτοδυναμία (?!) (Ουάχαχαχαχα..χαχαχαχα), θα τον τοποθετήσει σε κάποια κυβερνητική θέση, ενώ σε άλλη περίπτωση θα ζητήσει από τους συνεταίρους του, σε κυβέρνηση συνεργασίας, να τον αξιοποιήσουν.

    Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, όπως συμπληρώνει η εφημερίδα, ότι έχει ήδη προσλάβει στο Γραφείο Τύπου της ΝΔ την κόρη Συμπιλίδη.

    Ουάχαχαχαχαχα....ουάχαχαχαχα.

    Γελοίοι κακομοίρηδες της Συγγρού, θα φάτε καλά στις 6 Μαϊου!!!

    Βρε, το Συμπιλίδη...Ουάχαχαχαχα...χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ...ΚΑΙ Ο θεοβλαμμένος

    ΚΑΙ ....υπερ Μ Α Λ Α Κ Α Σ
    ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
    ΤΗΣ ...ΠΙΠΟΚΡΑΤΟΥΣ...


    χέστε τον .........
    αλλά από απόσταση
    μην κολλήστε και κανένα Αφροδίσιο..


    Σαν την κληρονομική ΣΥΦΙΛΗ
    των ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    με τα γνωστά θανατικά
    επακόλουθα + + +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πράσινο βατερλώ... Ας βγεί και ο ΓΑΠ να κάνει δήλωση στήριξης στο Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ !

    Τα χαμηλά ποσοστά που αποτυπώθηκαν σε όλες σχεδόν τις τελευταίες δημοσκοπήσεις έχουν δημιουργήσει κλίμα πανικού στην Ιπποκράτους.
    H χαμηλή συσπείρωση του κόμματος απασχολεί τα πράσινα επιτελεία, καθώς δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές φθάνει μόλις το 28% και οι ελπίδες όλων είναι να φθάσει τουλάχιστον το 50% .

    Αυτό, λένε, θα εξασφάλιζε στο ΠΑΣΟΚ την πρωτιά και την πρωτοβουλία σχηματισμού κυβέρνησης.
    Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα στις κατά τόπους τοπικές οργανώσεις του κόμματος με σκοπό οι κομματάρχες της επαρχίας να μαζέψουν τον κόσμο που τόσα χρόνια στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.
    Όμως οι ίδιες πληροφορίες καταλήγουν στο πράσινο βατερλώ...

    Ακόμα και οι πιο ένθερμοι υποστηριχτές που τόσα χρόνια, έστω και την τελευταία στιγμή πείθονταν να ψηφίσουν το κόμμα της... καρδιάς, τώρα λένε ότι δε θα πάνε καν να ψηφίσουν !
    Σκούρα τα πράγματα.....
    Ο κόσμος είναι πολύ θυμωμένος....
    Τα τηλέφωνα συνεχίζονται...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Σχόλιο - πρόταση:
    Μετά τη δήλωση Καραμανλή υπέρ ΝΔ και Σαμαρά, το πίστευα καιρό, ότι έπρεπε να γίνει μια δήλωση Καραμανλή η οποία και θα αύξανε τα ποσοστά συσπείρωσης στη παράταξη !
    Η Ν.Δ βγαίνει κερδισμένη.

    Όμως τώρα μου άνοιξε η όρεξη.
    Θα ήθελα κάτι ακόμα…
    Ας βγεί και ο ΓΑΠ να κάνει δήλωση στήριξης στο Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ!
    Η Ν.Δ και πάλι θα κερδίσει
    από αυτό !



    AΠΟ ΤΟ ..
    Ε Μ Π Ρ Ο Σ... για Ανάπτυξη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. . οσα δεν λενε τα φερεφωνα οι εγκαθετοι οι ραγιαδες..ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 προβλεπει τη σαρωτικη αλλαγη στην ασφαλιση ωστε να μειωθουν στο ελαχιστο οι δαπανες για την υγεια,να μειωθουν οι ασφαλιστικες δαπανες των εργοδοτων και να αυξηθουν οι εισφορες των αυτοαπασχολουμενων θα καταργηθουν σταδιακα θεραπειες ,ιατρικες εξετασεις και φαρμακα που μεχρι τωρα καλυπταν τα ασφλ.ταμεια. Αυτο θα φερει σαφη επειδεινωση στους ορους ζωης ολοκληρης της κοινωνιας..στελεχη του ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συμφωνησε Ο ΑΝΤΩΝΟΒΑΓΓΕΛΗΣ και ολοι εμεις οι ραγιαδες..ασχετο..στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ με το ΔΝΤ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ 25% ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑ 5,6 ΧΡΟΝΙΑ..ολε...ετσι στο ασχετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβάστε τι γράφει ο αξιοσέβαστος Χρήστος Γιανναράς , για τον κωλοτούμπα, μίστερ "Νάντια Κομανέτσι", Αντωνάκη Σαχλαμαρά!!

    ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ!!

    Αφού ξεκινάει με την διαπίστωση, ότι θα μπορούσε να γίνει ο τέταρτος, κατά σειρά ΑΕΡΓΟΣ πρωθυπουργός – κοινώς… ΜΗ ΕΧΩΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, γράφει τα εξείς:

    "...Στην πρώτη κιόλας ομιλία του, όταν σε φίνο μοντέρνο ντεκόρ εξήγγειλε την ίδρυση της "Πολιτικής Άνοιξης", όλα έδειχναν ότι το καινούργιο, το ανυπότακτο στις φθαρμένες συμβάσεις, του ήταν απρόσιτο.

    Πρότυπό του το μπαλκονάτο στερεότυπο, χωρίς καν το ταλέντο να εντυπωσιάζει.
    Λόγος ξύλινος, τετριμμένος, θρίαμβος της κοινοτοπίας. Ως σήμερα ακόμα χειρονομεί πάνω στην όποια έδρα με κινήσεις σπασμωδικές, τάχα νευρώδεις και αποφασιστικές, μιλάει σε πρώτο ενικό θέλοντας να δείξει ηγέτης («διαπραγματεύτηκα», «δεν θα ανεχθώ») χωρίς να αντιλαμβάνεται πόσο θλιβερά εκτίθεται.(..)

    Δεν έχει το ηγετικό χάρισμα να διαβλέψει το καινούργιο. Μπορεί και ο A. Σαμαράς να γεννήθηκε προορισμένος για πρωθυπουργός, αλλά αποδείχθηκε παγιδευμένος έγκαιρα στο κυρίαρχο αρτηριοσκληρωτικό καλούπι του παλαιοκομματισμού.

    Δεν υπάρχουν ερείσματα για να ελπίσουμε κάτι καινούργιο από τον A. Σαμαρά. Ως υπουργός (Οικονομικών, Εξωτερικών, Πολιτισμού), ήταν τόσο κοινότοπος, όσο οποιοσδήποτε μετριότατος ομόλογός του.

    Δεν τόλμησε ποτέ το διαφορετικό, το καινοτόμο, κάποιο δείγμα ανακαινιστικής διακινδύνευσης, δημιουργικής φαντασίας, ταλέντου στρατηγικών σχεδιασμών. Έζησε τα ολέθρια σφάλματα του προκατόχου του αρχηγού στη N. Δ. και όμως τα αναπαράγει από την πρώτη στιγμή, ωσάν θεληματικά να αυτοκτονεί:

    Οι ίδιοι χιλιοφθαρμένοι, ανίκανοι και φαύλοι στο κομματικό προσκήνιο, το πιο αποκρουστικό δείγμα παλαιοκομματισμού στη Γενική Γραμματεία, προκλητικής φτήνιας επιλογές υποψηφίων στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα κομματικά γραφεία πάντοτε αρένα αλληλομαχαιρωμάτων και μικρονοϊκών αντιπαλοτήτων.

    Ίδια θανατερή απουσία κοινωνικών στοχεύσεων, καίριων μεταρρυθμιστικών προτάσεων, τόλμης για ριζική ανάταξη της κομματικής λειτουργίας..." κλπ. κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το πράσινο βατερλώ...

    Ας βγεί και ο ΓΑΠ να κάνει δήλωση στήριξης στο Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ !

    Τα χαμηλά ποσοστά που αποτυπώθηκαν σε όλες σχεδόν τις τελευταίες δημοσκοπήσεις έχουν δημιουργήσει κλίμα πανικού στην Ιπποκράτους.
    H χαμηλή συσπείρωση του κόμματος απασχολεί τα πράσινα επιτελεία, καθώς δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές φθάνει μόλις το 28% και οι ελπίδες όλων είναι να φθάσει τουλάχιστον το 50% .

    Αυτό, λένε, θα εξασφάλιζε στο ΠΑΣΟΚ την πρωτιά και την πρωτοβουλία σχηματισμού κυβέρνησης.
    Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα στις κατά τόπους τοπικές οργανώσεις του κόμματος με σκοπό οι κομματάρχες της επαρχίας να μαζέψουν τον κόσμο που τόσα χρόνια στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.
    Όμως οι ίδιες πληροφορίες καταλήγουν στο πράσινο βατερλώ...

    Ακόμα και οι πιο ένθερμοι υποστηριχτές που τόσα χρόνια, έστω και την τελευταία στιγμή πείθονταν να ψηφίσουν το κόμμα της... καρδιάς, τώρα λένε ότι δε θα πάνε καν να ψηφίσουν !
    Σκούρα τα πράγματα.....
    Ο κόσμος είναι πολύ θυμωμένος....
    Τα τηλέφωνα συνεχίζονται...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Σχόλιο - πρόταση:
    Μετά τη δήλωση Καραμανλή υπέρ ΝΔ και Σαμαρά, το πίστευα καιρό, ότι έπρεπε να γίνει μια δήλωση Καραμανλή η οποία και θα αύξανε τα ποσοστά συσπείρωσης στη παράταξη !
    Η Ν.Δ βγαίνει κερδισμένη.

    Όμως τώρα μου άνοιξε η όρεξη.
    Θα ήθελα κάτι ακόμα…
    Ας βγεί και ο ΓΑΠ να κάνει δήλωση στήριξης στο Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ!
    Η Ν.Δ και πάλι θα κερδίσει
    από αυτό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έρχεται συντριπτική ήττα Σαμαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΚΕ Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΛΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση