GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταματήστε τους νεοφιλελεύθερους...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Ερώτηση: Κύριοι, τι σκοπεύετε να κάνετε για να ξεφύγει η χώρα μία ώρα αρ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Ερώτηση: Κύριοι, τι σκοπεύετε να κάνετε για να ξεφύγει η χώρα μία ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο
Στον χθεσινό Δευκαλίωνα δώσαμε ήδη μία απάντηση για το πώς μπορεί η χώρα μας να ξεφύγει μία ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο. Δεν την σκεφτήκαμε μόνοι μας ούτε εφεύραμε εμείς πρώτοι τον τροχό. Απλά παρακολουθούμε τι γίνεται στον...
υπόλοιπο κόσμο και αντλούμε παραδείγματα (τηρουμένων των ιστορικών, πολιτικών, νομικών και οικονομικών παραμέτρων) που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και στην πατρίδα μας.
Συγκεκριμένα και με αφορμή το παράδειγμα της πολιτικής στάσης της Προέδρου της Αργεντινής Χριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ, η οποία αποφάσισε να επανα-εθνικοποιήσει την πετρελαϊκή εταιρεία YPF, είπαμε κάτι παρά πολύ απλό. Αντί να ξεπουλάμε τον πλούτο της χώρας σε εξευτελιστικές τιμές γιατί δεν κάνουμε κάτι πιο απλό. Να εκμεταλλευθούμε αυτό τον πλούτο για να ξεχρεώσουμε μία ώρα αρχύτερα. Φυσικά αυτή η πρόταση προσκρούει σε συμφέροντα που περιμένουν να αγοράσουν έναντι πινακίου φακής αυτό τον πλούτο, αλλά και σε κατεστημένες νεοφιλελεύθερες αντιρρήσεις.
Σήμερα θα ασχοληθούμε με μία αγαπημένη της στήλης. Την τέως Υπουργό Παιδείας και νυν Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα. Άννα Διαμαντοπούλου. Η συγκεκριμένη κυρία αφού πέτυχε το ακατόρθωτο, δηλαδή να αφήσει τους μαθητές χωρίς βιβλία ολόκληρη την σχολική χρονιά, βγήκε σήμερα και δήλωσε την θέση της για το νέο οικονομικό μοντέλο που θα πρέπει να υιοθετήσει η χώρα προκειμένου να ξαναμπεί στον δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης.
Τι μας είπε λοιπόν η εν λόγω φέρελπις πολιτικός; (αντιγράφουμε από το www.euro2day.gr)
• «Στο επίπεδο των επιχειρήσεων θεωρεί ότι η λογική της μικρό-επιχειρηματικότητας δεν λειτουργεί πλέον, υποστηρίζοντας ότι σήμερα θα πρέπει να αξιοποιηθούν κίνητρα για συγχωνεύσεις, συνενώσεις και για δημιουργία clusters (σσ ελεύθερη μετάφραση μεγάλα επιχειρηματικά group), προκειμένου το μέγεθος της ελληνικής επιχείρησης να μεγαλώσει και να αποκτήσει ανταγωνιστικότητα».
Ακόμα και ο κατ’ εξοχήν θεωρητικός της οικονομικής θεωρίας laissez faire (ελεύθερης οικονομίας), ο περιβόητος Adam Smith, αποστρέφεται και απορρίπτει την δημιουργία ολιγοπωλίων. Θεωρεί ότι τα ολιγοπώλια διαστρεβλώνουν τον ανταγωνισμό και διαταράσσουν ελεύθερη λειτουργία της αγοράς. Τέλος πιστεύει ότι η λειτουργία ολιγοπωλίων είναι η πρώτη αρνητική παράμετρος για την δημιουργία οικονομικής κρίσης. Αυτά λέει ο Adam Smith, ο θεωρητικός της ελεύθερης οικονομίας, τα αντίθετα λέει η ελληνίδα κα. Άννα Διαμαντοπούλου κήρυκας του ελληνικού νεοφιλελευθερισμού.
Κάτι ανάλογο με την κα. Άννα Διαμαντοπούλου έλεγε και έπραξε και ο περιβόητος Alan Greenspan, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ έως το 2006. Για ιστορικούς λόγους αναφέρουμε ότι ο Alan Greenspan επέτρεψε να καταργηθεί η νομοθεσία Glass-Steagall με την οποία απαγορεύονταν η συγχώνευση Εμπορικών και Επενδυτικών τραπεζών. Δημιουργήθηκαν έτσι τραπεζικά ολιγοπώλια τα οποία ήταν πολύ μεγάλα για να αποτύχουν, σύμφωνα με την νεοφιλελεύθερη δοξασία. Χρεοκόπησαν όμως και προκάλεσαν την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008. Τώρα έρχεται η κα. Άννα Διαμαντοπούλου να μας προτείνει να φτιάξουμε ολιγοπώλια, τα οποία αν παρ’ ελπίδα καταρρεύσουν θα οδηγήσουν την Ελληνική Οικονομία σε χειρότερη άβυσσο από αυτή την οποία βρίσκεται σήμερα.
Συμπέρασμα: αυτοί οι άνθρωποι λόγω άγνοιας και νεοφιλελεύθερης δογματικότητας είναι επικίνδυνοι. Είναι ικανοί να μας οδηγήσουν μόνο σε πιο μεγάλα αδιέξοδα. Και εδώ προκύπτει ένα ακόμα διακύβευμα των εκλογών. Να σταματήσουμε τον επελαύνοντα νεοφιλελευθερισμό που το μόνο που κάνει είναι να προωθεί το βραχυπρόθεσμο οικονομικό συμφέρον του.
Σταματήστε τους νέοφιλελεύθερους!

* φωτομοντάζ "Το Γρέκι"

9 σχόλια

  1. Καμμένος ο Καμμένος λόγω Δημαρά και ΣΥΡΙΖΑ
    - Χάνει 2 μονάδες μέσα σε μια εβδομάδα !!!!

    Ο γάμος Καμμένου-Δημαρά έγινε εξαρχής χωρίς…
    το γλέντι καθώς ελάχιστα στελέχη του Άρματος Πολιτών συμφώνησαν με την απόφαση του Γιάννη Δημαρά και έδειξαν προθυμία να τον ακολουθήσουν στους Ανεξάρτητους Έλληνες.
    Οι περισσότεροι μάλιστα να ανακοινώσουν την συνεργασία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Μετά τους ύμνους του Καμμένου προς ΣΥΡΙΖΑ και την αηδία που έζησαν οι Νεοδημοκράτες από την πιθανότητα συνεργασίας με το κόμμα που επιθυμεί την έξοδό μας από το Ευρώ, με το κόμμα της Υπατίας και της Λαθρομετανάστευσης, με το κόμμα που ενθυλακώνει τους κουκουλοφόρους, οι δημοσκοπήσεις έδειξαν αυτή την καθίζηση.

    - Ήδη η δημοσκόπηση της Εταιρίας VPRC για τα επίκαιρα δείχνουν πτώση των ποσοστών του κατά δύο μονάδες.

    Πλήγμα, θεωρείται, ότι δέχθηκε επίσης το αντιμνημονιακό προφίλ που με επικοινωνιακή μαεστρία είχε χτίσει ο Πάνος Καμμένος.
    Ο Γιάννης Δημαράς δεν καταψήφισε το πρώτο μνημόνιο ενώ η πολιτική του πορεία παραπέμπει περισσότερο σε κομματικό γυρολόγο, έχοντας διανύσει μέσα πολιτική πορεία από την κομμουνιστική αριστερά, το ΔΗΚΚΙ και αργότερα το ΠΑΣΟΚ, μέχρι την Λαική δεξιά των Α.Ε.

    Η δυσαρέσκεια αποτυπώνεται ιδιαίτερα σε στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων που αντιμετωπίζουν με καχυποψία την ξαφνική πολυσυλλεκτικότητα των ψηφοδελτίων.

    Γκρίνια στο εσωτερικό του νεοσύστατου κόμματος έχει επίσης δημιουργήσει η έλλειψη προγράμματος και προτάσεων – πέραν του ΟΧΙ σε όλα.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Κατερίνα Αναστασοπούλου, αναπληρώτρια υπεύθυνη προγράμματος και υποψήφια βουλευτής Αχαΐας, η οποία εμφανίστηκε σε μεσημεριανή τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι με ιδιαίτερο άγχος αλλά και… χωρίς πρόταση, εκθέτοντας τον αρχηγό της, για την επιλογή των στελεχών αυτών.

    Σε αυτό το κλίμα παραιτήθηκε ολόκληρο το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο Ρέθυμνο, για να ενταχθεί και πάλι στη Ν.Δ.___________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΕ(ροψεκασμένοι)... κωλοτούμπες!!!
    Αποδέχονται πλήρως τη δανειακή σύμβαση και θα την καταγγείλουν αν και εφόσον...

    Διαβάζω στο πρόγραμμά (σελ.18) των ΑΕροψεκασμένων του Πάνου, το σημείο όπου προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα καταγγείλουν το Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις:
    "ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ ΜΝΗΜΟΝΊΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑΚΏΝ ΣΥΜΒΆΣΕΩΝ
    Καταγγελία Μνημονίου Ι και ΙΙ, Καταγγελία των αντίστοιχων Δανειακών Συμβάσεων και Κατάργηση όλων των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων.
    Οι ανωτέρω καταγγελίες θα γίνουν...
    μόνον εφόσον (1) περιέλθει ο έλεγχος της ΤτΕ στο Ελληνικό Δημόσιο, αφού η ΤτΕ λειτουργεί ως αντιπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στις σχετικές συμβάσεις, ενώ (2) θα έχει ήδη τεθεί το ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεων στα αρμόδια Διεθνή Δικαστήρια και τη Διεθνή Κοινότητα και (3) θα έχει προηγηθεί η Ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, (4) η εξασφάλιση βραχυπρόθεσμης ρευστότητας και (5) εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης του Ελληνικού Δημοσίου και (6) μετά την ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου του Δημοσίου Χρέους, με τον προσδιορισμό του επαχθούς και επονείδιστου μέρους αυτού, προκειμένου η Ελλάδα να έχει στη διάθεσή της ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα και εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης...."

    Αν μέτρησα σωστά ο Πάνος Καμμένος θέτει 6 προϋποθέσεις προκειμένου να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση... δεν θα σταθώ στην απορία "και μέχρι να γίνουν όλα αυτά, θα ισχύει το μνημόνιο δηλ. θα μας κατασχέσουν οι Γερμανοί
    τα σπίτια; " γιατί μπορεί να απαντήσουν ότι οι παπαριές σαν την κρατικοποίηση της ΤτΕ είναι θέμα ενός Νόμου και μιας μέρας.

    Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι η "εξασφάλιση βραχυπρόθεσμης ρευστότητας και εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης του Ελληνικού Δημοσίου" που αναφέρει ο Καμμένος μιας και είναι το ζητούμενο για όλους...

    και η ΝΔ το ίδιο λέει: "θα βρούμε ενναλακτικά έσοδα από τον έλεγχο της φοροδιαφυγής προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα μέτρα, να καταργηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ και να μειωθεί η φορολογία (επιχειρήσεις, ΦΠΑ) ώστε να τονωθεί η ζήτηση και να έχουμε τα ίδια ή περισσότερα φορολογικά έσοδα"...
    Αρα που διαφέρει ο Καμμένος;

    Μάλλον στο ότι η πρόταση της ΝΔ είναι συγκεκριμένη και λέει από που θα βρεθούν τα εναλλακτικά έσοδα ενώ η δικιά του μένει στο τσιτάτο...


    __

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KAI ENA ...Quiz για Καμμένους.

    Ποιος είναι ο υποψήφιος του Π. Καμμένου στη Θεσσαλονίκη
    (Α' ή Β' θα το βρείτε εσείς ;))
    που είναι από τους φανατικότερους...
    Μάρτυρες του Ιεχωβά ;
    οοεεοο;

    Αφού έφτιαξε μερικά δικά του κινήματα τελικά αντιλήφθηκε ότι είναι ΑΕροψεκασμένος... αλλά είπαμε:
    .......Πάνω από όλα ο Γιαχβέ

    _________________________
    Η βοήθεια του κοινού είπε...
    Ο Εβραίος Γαβριήλ Αβραμ...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πληρώνεται κιόλας το κορίτσι θαύματου Π.Καμμένου!!

    [Αφιερωμένο σε όσους αφελείς πατριώτες "τρέχουν" για την πατρίδα, παρασυρμένοι από τα παχιά λόγια, τη στιγμή που οι φελλοί αμοίβονται για να τη βουλιάξουν ακόμα πιο κάτω]

    Έμμισθη υπάλληλος του Π. Καμμένου είναι η αναπληρώτρια γραμματέας προγράμματος των ΑΕ...
    Κατερίνα Αναστασοπούλου.


    Το αναφέρει στη σελίδα της στο Facebook η δυνητική βουλευτής που με τόση ευφράδεια παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματος της...

    - Γελοιότητα στο μεγαλέιο της...
    Να χαίρεστε και τον Μαρκάτο καμμένα αναρχοπασόκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε τους γαμημένο@@ τους συνειρμούς !

    Γιατί εγώ διαβάζοντας την κυρίαρχη θέση στο οικονομικό πρόγραμμα του Π. Καμμένου, περί κουρέματος των δανείων των ιδιωτών κατά 30-40%, συνειρμικά σκέφτηκα αυτό:

    Μόνο 30-40% ρε παιδιά;
    Τζαμπατζήδες είστε...

    ο Γιωργάκης χάριζε το 90% πριν χρόνια και εσείς μόνο 30%;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρόταση εξόδου από τη οικονομική κρίση

    Καλούμε τον εισηγητή του χαρατσιού στη ΔΕΗ κ.Βενιζέλο,το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και όλους όσους συμφωνούν με το μνημόνιο ( υπουργούς, βουλευτές, υποψηφίους, δημάρχους τους, περιφερειάρχες τους, κομματικά στελέχη,συνδικαλιστές , φοιτητές και ψηφοφόρους - πόσοι είναι αυτοί ; το 50% των Ελλήνων ; ) και ΔΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΟΥΝ, ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και το ΔΝΤ.

    ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΤΗΣ ΝΔ, ΤΟΥ ΛΑΟΣ, ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων !

    Αν παραμείνουν, να δηλώσουν ότι δέχονται να πληρώνονται με 500 ευρώ το μήνα. Όσοι ψηφοφόροι των μνημονιακών κομμάτων είναι συνταξιούχοι, να δηλώσουν ότι θα παίρνουν σύνταξη μόνο 500 ευρώ το μήνα, χωρίς επικουρικές ή άλλα επιδόματα, για να βοηθήσουν το Κράτος και την επιτυχία του μνημονίου. Και από το σύνολο της κινητής ( καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές ) και ακίνητης περιουσίας να κρατήσουν 150.000 ευρώ για ώρα ανάγκης και 2 ακίνητα ο καθένας από αυτούς τους μνημονιακούς και τα άλλα να τα δωρίσουν στο Κράτος για την απόσβεση του χρέους. Και όσοι εκλεγούν από αυτούς να παίρνουν μισθούς 500 ευρώ μέχρι να βγει η χώρα από το μνημόνιο.
    Επίσης, να δημεύσουν την κινητή και ακίνητη περιουσία, όσων δημοσίως έχουν παραδεχθεί την είσπραξη μεγάλων ποσών για τον εαυτό τους ή τα κόμματά τους. Αφού ισχυρίζονται ότι το μνημόνιο είναι αναγκαίο και ότι ενδιαφέρονται να σώσουν τη χώρα, ας κάνουν ΑΥΤΟΙ τις μεγάλες θυσίες, θυσιάζοντας τη περιουσία τους, ώστε να συμπάσχουν με τον άνεργο των 360 ευρώ, το νέο των 400 ευρώ, τον Οικογενειάρχη των 900 ή 1000 ευρώ με παιδιά ! Αλλιώς είναι ψεύτες και υποκριτές και δεν θα τους ψηφίσουμε. Τους καλούμε να δεσμευτούν πάνω σε αυτά. Αλλιώς είναι τζάμπα μάγκες όσοι βάζουν υποψηφιότητα ( με γεμάτες τσέπες και βίλες και ακίνητα και καταθέσεις εκ. ευρώ και κότερα ) με φιλομνημονιακά κόμματα και ειδικά με το κόμμα του χαρατσάκια κ. Μπενιζέλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για όσους δεν ξέρουν, οι μάρτυρες του Ιεχωβά δεν αναγνωρίζουν πολιτικές εξουσίες και δεν συμμετέχουν στα πολιτικά, γιατί θεωρούν ως μόνη νόμιμη κυβέρνηση του Θεού στη γη, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας Σκοπιά στην Αμερική.
    Και στις εκλογές υποχρεώνονται να ρίξουν λευκό, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Κατά συνέπεια αυτό περί υποψηφίου "χιλιαστή" δεν πρέπει να στέκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΣΟΚ και 2 ευρώ η βενζίνη
    ΠΑΣΟΚ και 1,5 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης
    ΠΑΣΟΚ και χαράτσι στη ΔΕΗ
    ΠΑΣΟΚ και φόρος στα ενοίκια και στα αγροτεμάχια και στα οικόπεδα
    ΠΑΣΟΚ και φόρος ιδιοκατοίκησης
    ΠΑΣΟΚ και κόψιμο σε 300.000 Έλληνες των κοινωνικών, τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων.
    ΠΑΣΟΚ και διπλασιασμός τεκμηρίων και αντικειμενικών αξιών.
    Θα σας τα πάρουμε ΟΛΑ, λεφτά, σπίτια, αυτοκίνητα, για να να έχουμε λεφτά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση