GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιδρύουν κόμμα ο Μπουτάρης με τον Ψωμιάδη...

Η « καλή χημεία » (1) δύο ισχυρών ανδρών της Αυτοδιοίκησης στη βόρεια Ελλάδα, προερχομένων από διαφορετικό πολιτικό μετερίζι , φαίνεται τελ...

Η «καλή χημεία» (1) δύο ισχυρών ανδρών της Αυτοδιοίκησης στη βόρεια Ελλάδα, προερχομένων από διαφορετικό πολιτικό μετερίζι, φαίνεται τελικά πως έρχεται και... δένει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και... μετουσιώνεται σε «κόμμα της Αυτοδιοίκησης». Βασικά του χαρακτηριστικά ο συνδυασμός του «πατριωτισμού» και του «εκσυγχρονισμού» αλλά, όπως λέει, και το όνομα του («Μακεδονική Σάρισα») το «όνομα Μακεδονία».
Ποιοι είναι αυτοί οι δύο τοπικοί άνακτες, οι οποίοι -σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr- θα προχωρήσουν μέσα στην προσεχή εβδομάδα στην αναγγελία-ίδρυση του νέου κόμματος; Ο εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης (πρόεδρος, αν και οι πηγές αναφέρουν πως θα...
επιμείνει στη λέξη «επικεφαλής» για να μη δείξει πως το νέο κόμμα θα είναι ένας προσωποπαγής σχηματισμός) και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης (αντιπρόεδρος).
Η βάση του νέου κόμματος; Το Δίκτυο Πατριωτικής Αφύπνισης «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α» (2) του Π. Ψωμιάδη από τη μια πλευρά, και οι επιχειρηματίες και νέοι πολίτες που στηρίζουν διαχρονικά το Γ. Μπουτάρη από την άλλη. Φιλοδοξία της «Μακεδονικής Σάρισας», να συγκεντρώσει ένα μεγάλο ποσοστό στις εκλογές, ικανό να του εξασφαλίσει την είσοδό του στη Βουλή.
«Στήριξη» και από Βενιζέλο!
Μάλιστα, φαίνεται ότι το εγχείρημα βλέπει με καλό μάτι και ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Κι αυτό, γιατί σε ποιοτικές μετρήσεις που έχουν γίνει φαίνεται ότι ένα τέτοιο ετερόκλητο σχήμα αφενός δεν λαμβάνει ικανό αριθμό ψήφων από το ΠΑΣΟΚ και αφετέρου κόβει ψήφους από τη Ν.Δ. και την (Δημοκρατική) Αριστερά.
Εδώ και καιρό οι (μυστικές) επαφές
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών έχουν αρχίσει εδώ και καιρό κάτω από άκρα μυστικότητα. Ωστόσο, ο προσεκτικός παρατηρητής μπορούσε να αντιληφθεί αυτή την προσέγγιση:
- Δεν είναι τυχαία η στάση του αναπληρωτή περιφερειάρχη-αδελφού Διονύση Ψωμιάδη στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον οποίο το τελευταίο διάστημα υποστηρίζει πλειστάκις, όπως, για παράδειγμα, στο θέμα του τουρισμού (3), ή στη μήνι του αδελφού Ψωμιάδη κατά της κυβέρνησης, όταν ο δήμαρχος δεν ήταν ο «οικοδεσπότης» στα εγκαίνια του ανακαινισμένου Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης (4).
- Δεν είναι επίσης τυχαίο το ότι ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας «τα βρήκε» με το Γ. Μπουτάρη στο θέμα των εορτασμών για τα 100 χρόνια για την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να ανακοινώσει ότι ο δήμος εντάσσεται στο συντονιστικό όργανο της περιφερειακής ενότητας για τους εορτασμούς.
Οι υποστηρικτές
Στο πλευρό του νέου κόμματος αναμένεται, πέραν της μετεχόντων αιρετών στην «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α», όπως, λ.χ., ο δήμαρχος Βόλβης, νέος πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Γαλαμάτης (5), αλλά και κάποιοι από την «κίνηση των ανεξάρτητων δημάρχων» (6), όπως, για παράδειγμα, ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φ. Φίλιος. Αλλά και δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης με την «ανεξάρτητη Θράκη» του (7).
Η καινοτομία του νέου κόμματος
Η «Μακεδονική Σάρισα» των Π. Ψωμιάδη και Γ. Μπουτάρη δε θα μπορούσε ως νέος κομματικός σχηματισμός, που θέλει να φέρει «καινά δαιμόνια» στην πολιτική να μην έχει... καινοτομίες: έτσι, πέραν του «επικεφαλής» που τελεί εν αργία, κανένας άλλος αιρετός δήμαρχος (ούτε, δηλαδή, ο Γ. Μπουτάρης) ή περιφερειάρχης δε θα είναι υποψήφιος βουλευτής, ακόμα και αν παραιτηθεί.
Οι υποψήφιοί της θα είναι, κυρίως, εκλεγμένοι ή μη δημοτικοί και περιφερειακή σύμβουλοι, καθώς το νέο κόμμα θέλει να βασιστεί σε νέα πρόσωπα αλλά και να πλασαριστεί ως το «κόμμα της Αυτοδιοίκησης».
aftodioikisi.gr

11 σχόλια

  1. ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΑΤΜΕ ΣΤΟ ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ!!

    ΚΥΛΗΣΕ Ο ΤΕΝΤΖΕΡΗΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ!!

    ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ!!!

    ΛΑΙΚΕΣ ΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΥΧΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΒΑΡΕΛΟΦΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΛΑΚΟΠΑΙΚΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ..
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τον ατσαλακωτο μην ξεχνατε βαλτε τον αντιπροεδρο είναι φορτωμενος "νομιμο" δουλεμενο καλα χρήμα!!!

    Την ανακυρηξη του κομματος να την κανετε στην μαντρα του Καραγκιοζη.

    Τόπο στα νιατα των 80 φευγα...

    Ξευτίλα ακόμα και για πρωταπριλιάτικο ψέμμα, άλλωστε ειμαστε μια χωρα που ζουμε στο ψεμμα από καραγκιόζηδες μαλακες που επαγγελονται τους πολιτικούς και και τα δημοσια πρόσωπα (αποχωρητηρια) καλύτερα.

    ΟΥΣΤ κοπριές.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρωταπριλιάτικο και αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτοι θα ξεπερασουν τον ηλιθιο και τον πανηλιθιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μην γραφετε ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
    Καλο μηνα να εχουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άντε και του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αφού ηθελες να πείς κάτι πρωταπριλιάτικο γιατι δεν έβαζες και τον άνθιμο να κάνει και τα εγκαίνεια;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,,ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ 3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,,ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ..ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΛΑΟΣ ΠΑΡΟΥΝ 30% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 2.100.000 ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ ..ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΣΦΑΖΕΙΣ ΤΟΣΑ ΖΩΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ..ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ...ΣΑΜΑΡΑΣ,,ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΧΧΑΧΑΧΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ- ΚΑΜΙΝΗΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση