GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισπανία: Εκτίναξη του δημόσιου χρέους, νέα άνοδος της ανεργίας...

Μαύρα μαντάτα για την Ισπανία. Εκτίναξη του δημόσιου χρέους της χώρας στο 78% του ΑΕΠ από 68% που ήταν το 2011 προβλέπει ο ΥΠΟΙΚ της χώρας,...

Μαύρα μαντάτα για την Ισπανία. Εκτίναξη του δημόσιου χρέους της χώρας στο 78% του ΑΕΠ από 68% που ήταν το 2011 προβλέπει ο ΥΠΟΙΚ της χώρας, Λουίς ντε Γκίντος. Την ίδια ώρα, νέα άνοδο σημείωσε ο αριθμός των ανέργων, για όγδοο συνεχή μήνα, το Μάρτιο. Το επίσημο ποσοστό της ανεργίας ανήλθε στο 22,9% το τέταρτο τρίμηνο του 2011 και είναι το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε την Παρασκευή μέτρα ύψους 27 δισ. ευρώ, ενώ η...
λαϊκή δυσαρέσκεια αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.
Εκτίναξη του δημόσιου χρέους
Εκτίναξη του δημοσίου χρέους της Ισπανίας σε περίπου 78% του ΑΕΠ από 68% που ήταν το 2011 προβλέπει για φέτος ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Λουίς ντε Γκίντος, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal.
Το δημόσιο χρέος της Ισπανίας, αν και είναι χαμηλότερο από αυτό άλλων χωρών της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, έχει ήδη ξεπεράσει το όριο του 60% που συνιστά η Ε.Ε. και θα συνεχίσει να διογκώνεται εξαιτίας των χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης.
«Αν δεν προχωρήσεις σε αρκετές προσαρμογές, οι αγορές θα σε τιμωρήσουν. Αλλά αν προχωρήσεις υπερβολικά μακριά, οι αγορές μπορούν επίσης να σε τιμωρήσουν» υποστήριξε ο Ισπανός υπουργός.
Την περασμένη Παρασκευή η Μαδρίτη ανακοίνωσε περικοπές 27 δισ. ευρώ από τον κεντρικό προϋπολογισμό για το υπόλοιπο του 2012, οι οποίες αναλογούν σε περίπου 2,5% του ΑΕΠ.
Νέα άνοδος της ανεργίας
Εν τω μεταξύ, νέα άνοδο σημείωσε ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία, για όγδοο συνεχή μήνα, το Μάρτιο, καθώς οι επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας συνέχισαν τις απολύσεις.
Από τα στοιχεία του ισπανικού υπουργείου Εργασίας προκύπτει ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων αυξήθηκε κατά 0,8%, ή κατά 38.769 άτομα, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα για να διαμορφωθεί στα 4,75 εκατομμύρια.
Ο αριθμός των 4.750.867 ανέργων αποτελεί ρεκόρ από την αρχή της κρίσης το 2008 και την πρώτη δημοσιοποίηση των μηνιαίων αυτών στατιστικών το 1996.
Το επίσημο ποσοστό της ανεργίας ανήλθε στο 22,9% το τέταρτο τρίμηνο του 2011 και είναι το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, η Ισπανία είχε για μια ακόμα φορά το μεγαλύτερο ποσοσό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση τον Φεβρουάριο, δηλαδή 23,6%.
Η κυβέρνηση προβλέπει ότι το ποσοστό της ανεργίας θα φθάσει το 24,3% του ενεργού πληθυσμού στα τέλη του έτους.

1 σχόλιο

  1. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,,ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ 3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,,ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ..ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση