GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Γράφει ο Γιώργος Κόλλιας Χριστέ μου Από μικρός έμαθα την ύπαρξή Σου. Δάσκαλοι και παπάδες φρόντισαν να με καθοδηγήσουν, μη τυχόν και πάρω...

Γράφει ο Γιώργος Κόλλιας

Χριστέ μου
Από μικρός έμαθα την ύπαρξή Σου. Δάσκαλοι και παπάδες φρόντισαν να με καθοδηγήσουν, μη τυχόν και πάρω λάθος δρόμο.
Μετά μεγάλωσα, διάβασα για Σένα, έμαθα τα σοφά Σου λόγια, πίστεψα σ΄ αυτά.
Λόγια απλά, καθημερινά, που όμως αγγίζουν την ψυχή. Πίστευα πως αν αυτά...
τα μηνύματα εφαρμόζονταν στην ζωή των ανθρώπων, ο κόσμος μας θα ήταν αλλιώς. προσπάθησα να τα εφαρμόσω στην ζωή μου. Οφείλω να πω ότι δεν το πετύχαινα πάντα.
Μετά μεγάλωσα περισσότερο και κατάλαβα.
Κατάλαβα ότι γύρω από το όνομά Σου και την ιστορία Σου, έχει στηθεί ένα ολόκληρο δίκτυο εκμετάλλευσης. όχι σήμερα, αλλά από πολύ παλιά.
Στο όνομά Σου σκότωσαν, κατέστρεψαν πολιτισμούς, δολοπλόκησαν, λήστεψαν, συναλλάχθηκαν.
Οι "εκπρόσωποί Σου επί της γης" μοιάζουν πολύ με τους δικούς μας "εκπρόσωπους εν τη Βουλή".
Εσύ ήσουν ντυμένος με ένα απλό χιτώνα κι αυτοί με χρυσοποίκιλτα άμφια, χρυσούς σταυρούς και χρυσά στέμματα.
Εσύ κυκλοφορούσες "επί πώλου όνου¨κι αυτοί με Μερσεντές, οδηγό και συνοδεία.
Εσύ συνομιλούσες με τον λαό κι αυτοί με την Εξουσία κάθε μορφής.
Εσύ δίδασκες ότι "τον Θεό μπορείς να τον λατρέψεις οπουδήποτε" κι αυτοί χτίζουν τεράστιους πολυτελείς ναούς.
Εσύ έλεγες "ο έχων δύο χιτώνας δότω τον έναν" κι αυτοί μαζεύουν χρήματα, οικόπεδα, δημιούργησαν μια αμύθητη περιουσία.
Η εικόνα Σου υπάρχει παντού.
Στους ναούς, αλλά απουσιάζει η ευλάβεια.
Στα δικαστήρια, αλλά απουσιάζει η δικαιοσύνη.
Στην Βουλή, αλλά απουσιάζει το ήθος.
Στα σχολεία, αλλά απουσιάζει η γνώση.
Το δράμα Σου έχει γίνει εμπόριο.
Πουλάνε εικόνες Σου, πουλάνε σταυρούς, πουλάνε θυμιάματα, πουλάνε λαμπάδες, πουλάνε, πουλάνε, πουλάνε...
Χριστέ μου
Έχεις μείνει σχεδόν μόνος. Εσύ και κάποιοι λίγοι που επιμένουν να πιστεύουν την ουσία των διδαγμάτων Σου κι αρνούνται το πολυθέαμα που έχει στηθεί στο όνομά Σου.
Όμως κάτι πρέπει να κάνεις. Δεν θα σου πω εγώ τι, Εσύ είσαι Θεός.
Μπορείς, όμως να πάρεις το φραγελιό, όπως τότε στον Ναό, θυμάσαι; και να αρχίσεις να χτυπάς αλύπητα, όλους αυτούς που "έχουν μετατρέψει τον οίκο του Θεού σε οίκο εμπορίου".
Δεν θα είναι τιμωρία, αλλά ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Ένας άνθρωπος που προσπαθεί να μείνεις πιστός στα διδάγματά σου.
geKollias.blogspot.com

17 σχόλια

  1. AN ZEIΣ ΜΕ ΔΑΝΙΚΑ ΔΕΝ ΣΕ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ.......ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΣΥΝΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τσόντα και θρησκεία! Ξέρει ΄΄τι πουλάει΄΄ το Press-GR. Αναρτήστε και αρθράκι για κανένα αιμοσταγές video-game και είμαστε κομπλέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι. Ενώ στα ΄΄διδάγματα Του΄΄ δεν εχει μπει χέρι εδώ και 2000 χρόνια τώρα...Χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η απάντηση σε αυτό που ζητάς έχει δοθεί από τον Προφήτη Ησαΐα "Πρόσθες αυτοίς κακά, Κύριε, πρόσθες αυτοίς κακά τοις ενδόξοις της γης" (Ησ. 26,15). Σύμφωνα με τους Άγιους Πατέρες της εκκλησίας ΔΕΝ είναι κατάρα, αλλά απαίτηση ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,όπως πολύ σωστά αναφέρεις. Οπότε καταλαβαίνουμε 2 πράγματα. Πρώτον ότι ο θεός καθυστερεί για να μετανοήσουμε ΟΛΟΙ και δεύτερον ότι πολύ σύντομα ο χρόνος θα εξαντληθεί και θα έχουμε την απάντηση του θεού για την συνεχιζόμενη αδικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. " ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ.......ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΣΥΝΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!
    9 Απρ 2012 3:42:00 μ.μ.

    "καταβάτω νῦν ἀπὸ τοῦ σταυροῦ, ἵνα ἴδωμεν καὶ πιστεύσωμεν αὐτῷ..." Μρ. 15,32

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!!!!!!......ασχέτως αν οι χριστιανοί καταστρέψαμε τους πολιτισμούς όλου του κόσμου, ομογενοποιήσαμε τα πάντα, πατσαβουριάσαμε την φιλοσοφία και την λογική, απαγορεύσαμε την καλλιτεχνική έκφραση, κάψαμε στην πυρά, βασανίσαμε, σκοτώσαμε όποιον δεν συμφωνούσε, επιβάλαμε θεοκρατία σε κάθε κυβέρνηση που ήταν προς εμάς φιλική, αυτομαστιγοθήκαμε, απομονωθήκαμε σε μοναστήρια, προφυτεύσαμε ένα εκατομμύριο καταστροφές και πανούκλες, ντυθήκαμε στα μαύρα, στο τέλος γίναμε οι ίδιοι χίλια κομμάτια και πεντακόσιες αιρέσεις, αλληλοσφαχθήκαμε, καταστρέψαμε, ισοπεδώσαμε την αξία της γυναίκας στην κοινωνία, κατεβάσαμε το πνευματικό επίπεδο του ανθρώπου στο πάτο, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΝΑ ΨΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΄΄ΔΟΞΑ ΣΥ ΚΥΡΙΕ΄΄ και να παραπονιούμαστε ότι το ΄΄σωτήριον΄΄ έτος 2012 όλα ΠΑΝΕ ΣΚΑΤΑ!!! ΓΙΑΤΙ? ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΙΑ!!!!! ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ, ΝΑ ΓΙΑΤΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χριστέ,
    εκείνον τον Ιούδα τον Παπατζή, (τον γιό του Ανδρέα του κλέφτη)
    που μας γάμησε την μάνα σου, τι θα τον κάνεις τελικά;
    Για να εξηγούμαστε, αν θα τον αφήσεις να περιφέρεται ατιμώρητος
    να ξέρεις ότι εφέτως ούτε και του λόγου σου θα δεις σταυρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΙΟ ΠΥΛΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΗΣΙΕΣ ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΨΑΛΜΟΔΙΩΝ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟΙ-ΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ..ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΟΥ... ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΩΝ..?ΑΝ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΦΩΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΚΑΦΡΟΥΣ..ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΑ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ ΤΩΝ..ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.. Η ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ..ΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΘΑ ΠΑΜΕ..ΑΜΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΧΛΙΔΑΤΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΡΑΣΑ ΑΜΦΙΑ ΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΓΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ..ΤΟΝΟΙ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑ ΑΝΤΙ..ΚΕΙΜΕΝΑ-ΤΑΜΑΤΑ.. ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ .. ΑΣ ΨΟΦΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ..ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ.. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΝΟΣ ΛΙΤΟΥ ..ΤΑΠΕΙΝΟΥ..ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΧΙΤΩΝΑ...ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΤΕ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΘΑ ΕΥΛΟΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ..ΤΟΝ ΘΕΟ..ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΙ ..ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ..ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ..ΑΜΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ... Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κ. Κολλια:
    συμμεριζομαι τις σκεψεις σου
    και τον περι δικαιου αγωνα
    γιατι ΕΤΣΙ ειμαστε εμεις οι ανθρωποι: Ανυπομονοι!

    Εαν π.χ. εσυ (η εγω) εισουν (ειμουνα) ΘΕΟΣ
    σκεψου τι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ θα ειχες (ειχα) κανει σε αυτον τον σαπιοκοσμο
    ομως
    ΕΔΩ βρισκεται
    το ΜΕΓΑΛΕΙΟ της ΑΝΟΧΗΣ του ΘΕΟΥ !

    Περιμενει μην τυχον και ΕΝΑΣ ακομα ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ μετανοησει και ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ σε Αυτον!

    'Ω! Τι ΜΕΓΑΛΕΙΟ αληθεια Θεϊκης ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ και ΑΓΑΠΗΣ,
    που εκφραστηκε με τον ΣΤΑΥΡΟ του Χριστου
    ενα θαυμα που ξεπερνα την ανθρωπινη νοηση και κατανοηση
    γι' αυτο, αγαπητε κ. κολλια εσυ (εγω) πορευου τον δικο σου δρομο, τον δικο σου γολγοθα και αφησε την ΑΝΑΣΤΑΣΗ (την ωρα της κρισης) στα χερια Του Δημιουργου σου (μου)

    καλο πασχα (οχι απο συνηθεια) με ευλογιες απο τον αναστημενο Χριστο να εχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΜΗΝ.........ΠΩΠΩ...ΤΙ ...ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΘΕ..ΑΝΘΡΩΠΟΥ...ΑΜΗΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Ο ΗΛΗΘΙΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΟΣΑ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΕ ΤΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εχουμε φθάσει σε τέτοια επίπεδα ξευτίλας όπου όλοι σχολιαστές μπερδεύουν τον Χριστό με τα καθήκια και τα κατακαθια αυτου του κόσμου;με την πολιτική κατασταση και τα ανθρώπινα δεδομένα όταν απο κοινού όλη η ανθρωπότητα έχει προσκυνησει τα αργυρια χωρις καμμια αντίρρηση; όταν ο Θεος για καθε άνθρωπο είναι το χρήμα και τα υλικα πρόσκαιρα αποκτηματα του στην συντομη ζωή που ο καθενας ζει;οταν κανει ενα σπίτι ή αγοράζει κατι που επιθυμεί πολύ λέει δοξα τον Θεό λές και τυ εκανε δάνειο ή δώρο; Τι σχεση και τι δουλεια έχει ο Χριστός μεόλα αυτά που εμείς κανουμε με στόχο το χρήμα και σκοπό; Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ και δεν μοιράζει δανεια και επιδοτήσεις και joker lotto στοίχημα ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΊΤΕ!!!! Για δανεια θα απευθυνθείτε σε όλους τους τοκογλύφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΣΕ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΓΡΑΦΩΝΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση