GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βασανίζονται οι ψυχικά διαταραγμένοι κρατούμενοι

 Θύματα κακομεταχείρισης γίνονται κρατούμενοι σε γαλλικές φυλακές, αλλά και κρατούμενοι με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. Αυτό διαπιστών...

 Θύματα κακομεταχείρισης γίνονται κρατούμενοι σε γαλλικές φυλακές, αλλά και κρατούμενοι με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. Αυτό διαπιστώνει η έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων και της ταπεινωτικής μεταχείρισης του Συμβουλίου της Ευρώπης, μετά από επισκέψεις σε γαλλικές φυλακές και ψυχιατρεία.

Σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξε υπέρμετρη χρήση βίας από αστυνομικούς εναντίον ατόμων που συνελήφθησαν για προληπτικούς λόγους. Η Επιτροπή συνιστά στις γαλλικές αρχές να μεταδώσουν στην αστυνομία το μήνυμα της «μηδενικής ανοχής στην κακομεταχείριση». Συστήνει, ακόμη, την λήψη μίας σειράς μέτρων για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στα αστυνομικά τμήματα και στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών.

Η Επιτροπή εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία της για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από τις αρχές οι ψυχικά ασθενείς κρατούμενοι, επισημαίνοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις οι άνθρωποι αυτοί αναγκάζονται να ζουν απομονωμένοι στα κελιά τους και καθηλωμένοι στα κρεβάτια τους.

Προς απάντηση όλων αυτών η γαλλική κυβέρνηση, αναφέρεται στα μέτρα που λαμβάνει, για την πρόληψη της κακομεταχείρισης κρατουμένων και για την ανάγκη ανάπτυξης ορθών πρακτικών, στην μεταχείριση των ψυχικά ασθενών κρατουμένων.

Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση