GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι κατέθεσαν η σύζυγος και η λογίστρια του Τσοχατζόπουλου...

Στον σύζυγο της Άκη Τσοχατζοπουλο αποδίδει η  Βίκυ Σταμάτη όλες τις οικονομικές συναλλαγές της οικογένειας στην ανωμοτί κατάθεσή της ενώπιο...

Στον σύζυγο της Άκη Τσοχατζοπουλο αποδίδει η  Βίκυ Σταμάτη όλες τις οικονομικές συναλλαγές της οικογένειας στην ανωμοτί κατάθεσή της ενώπιον των εισαγγελέων τον Ιούλιο 2011.  Για το νεοκλασσικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και τον τρόπο, που το απέκτησε αναφέρει:
«Με το υπα αριθμ. 15867 του 2010 συμβόλαιο αγοραπωλησίας της συμβολαιογράφου Πειραιώς Μ. Κολοβού απέκτησα...
το λεπτομερώς στο ανωτέρω συμβόλαιο ανεφερόμενο ακίνητο επί της οδού Αρεοπαγίτου αντί του τιμήματος 1.100.000 ευρώ. Όπως προκύπτει από το ανωτέρω συμβόλαιο, χρηματικό ποσό 450.000 ευρώ είχε ήδη καταβληθεί στην πωλήτρια σε μετρητά κατά τη διάρκεια της τελυταίας τριετίας, ενώ το υπόλοι οφειλόμενο ποσό των 650.000 ευρώ επρόκειτο να εκταμιευτεί κατόπιν δανειοδοτήσεως από την τράπεζα Eurobank.
Σε κάθε είδους οικονομική δραστηριότητα ή περιουσιακή διαχείριση που αφορούσε την οικογένεια που δημιούργησα με τον Απ. Τσοχατζόπουλο (ανεξαρτήτως του χρόνου συνάψεως γάμου) συμπερολαμβανομένης και της αγοραπωλησίας ουδεμία συμμετοχή είχα. Σε αυτό το πλαίσιο κάθε είδους ενέργεια που σχετιζόταν με το συγεκριμένο ακίνητο (εύρεση ακινήτου, αρχική μίσθωση, επισκευές συμφωνίες κ.λ.π.) είχε αναληφθεί από τον σύζυγο μου. Για την αγορά του ακινήτου ελήφθη δάνειο διάρκειας 300 μηνών ύψους 850.000 ευρώ και προς εξασφάλιση της απαιτήσεως ενεγράφη υποθήκη.... Ο λόγος, που αγοράσθηκε στο όνομά μου και με εγγυητή τον σύζυγο μου, ήταν ο χρόνος αποπληρωμής, δηλαδή η 25ετία... Ως προς την ύπαρξη οποιωνδήποτε τραπεζικών καταθέσεων ή άλλων προϊόντων που ενδέχεται να υπήρξαν κατά το παρελθόν στο όνομά μου την διαχείριση είχε αναλάβει ο σύζυγος μου».
Όπως καταλήγει η κ. Σταμάτη «η αγορά του ακινήτου της Δ. Αρεοπαγίτου σε σχέση με τα εισοδήματα του συζύγου μου ήταν απολύτως δικαιολογημένη ώστε να μην είναι δυνατή η δημιουργία οποιασδήποτε απορίας τόσο σε εμάς ή σε τρίτο πρόσωπο για την δυνατότητα αγοράς του ακινήτου...»
Ανωμοτί κατάθεση Λαμπροπούλου
Αποκαλυπτική είναι και η κατάθεση της Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, λογίστριας του Α. Τσοχατζόπουλου και εκπροσώπου της υπεράκτιας Blue Bell SA, μέσω της οποίας αγοράστηκε το ακίνητο της Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, αλλά και εταιρεία, που δέχθηκε μίζα 16 εκ. Ελβετικών φράγκων για την προμήεθεια των πυραλύλων ΤΟΡΜ - 1. Η ίδια ευθέως αναφέρει ότι η υπεράκτια αυτή ανήκε στον εξάδελφο του πρώην υπουργού Νικ. Ζήγρα.
Όπως αναφέρει στην κατάθεση της η οποία είναι ταυτόσημη και με την απολογία της στον ανακριτή «στο πελατολόγιο μου περιλαμβάνονται τουλάχιστον 2.000 φορολογούμενοι μεταξύ των οποίων υπουργοί, βουλευτές και δημοασιογραφοι».
Για την γνωριμία της με τον Άκη λέει:
«Η γνωριμία μου με τον τέως υπουργό ξεκινάει από τα μέσα της δεκαετία του 1970 αρχικά ως κοινωνική και πολιτική και εν συνεχεία και ως επαγγελματική. Αφού είμαι επί τρεις δεκαετίες η ίδια φοροτεχνικός του ιδίου και της οικογενείας του.
Τον Οκτώβριο του 1998 ο τότε γνωστός μου από την θητεία του ως στελέχους της Βαλκαν Εξπόρτ Νικόλαος Ζήγρας μου ανέθεσε την λογιστική παρακολούθηση της εξωχώριας εταιρείας συμφερόντων του με την επωνυμία BLUE BELL SA, η οποία δραστηριοποιείτο στην εκμετάλλευση ακινήτων στην Ελλάδα και είχε ήδη στην κυριότητα του της οδού Δεινοκράτους.»
Όπως υποστηρίζει την εκπροσώπηση της εταιρείας ανέλαβε μόνο για 10 ημέρες για την χορήγηση από την αρμόδια ΔΟΥ ΑΦΜ και στη συνέχεια εκπρόσωπος ορίστηκε ο Ευτύχιος Ατσοπάρδης. Και η λογιστική παρακολούθηση της άλλη υπεράκτιας εταιρείας Torcaso αντέθηκε, κατά δική της ομολογία, στην κ. Λαμπροπούλου αυτή τη φορά κατά σύσταση δικηγόρου από την Κύπρο τον Μάιο του 2000. Αλλά και η τρίτη εμπλεκόμενη εταιρεία στην αγορά του ακινήτου της Αρεοπαγίτου Nobilis ανατέθηκε στην κ. Λαμπροπούλου τον Νοέμβριο του 2004 κατά σύσταση του γιατρού και μονίμου κατοίκου των ΗΠΑ, Ν. Γεωργουλάκη. Με ειδικό όμως πληρεξούσιο συνυπέγραψε ως εκπρόσωπος της εταιρείας μισθωτήριο με γον κ. Τσοχατζόπυλο τον Ιανουάριο του 2007! Τον Απρίλιο του 2010 έμαθε για την αγορά του σπιτιού από τον πρώην υπουργό, όπως καταθέτει.
Όπως καταλήγει στην κατάθεσή της η δραστηριότητας της ήταν νόμιμη και δεν είχε καμία διάθεση απόκρυψης στοιχείων...
Πηγή: http://www.tovima.gr/

4 σχόλια

  1. Και έλεγε ο τύπος με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ...ΠΑΤΡΕ ΤΑ ΣΤΗΝ ΜΆΠΑ ΖΩΑ
    ΠΑΣΟΚΟΙ

    Σκευωρία βλέπει το ΠAΣOK, επιτίθεται στον Zορμπά
    Tου K. Π. Παπαδιοχου

    Ως «σκευωρία που κατέρρευσε πλήρως» αποτιμούν οι βουλευτές του ΠAΣOK που μετέχουν στην Eξεταστική Eπιτροπή, στο πόρισμα το οποίο κατέθεσαν χθες, τις υποθέσεις TOR-M1 και TPQ-37, ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν πως από τις δύο συμβάσεις που υπέγραψαν τότε οι πρώην υπουργοί Aμυνας κ. A. Tσοχατζόπουλος και Γ. Παπαντωνίου το Δημόσιο είχε όφελος άνω των 71 και 19,8 εκατομμυρίων δολαρίων αντιστοίχως.

    Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλούνται οι βουλευτές του ΠAΣOK, εξαιτίας αστοχιών και παραλείψεων του σημερινού υπουργού Aμυνας κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλου τους τελευταίους δέκα μήνες, σε σχέση με τα ρωσικά οπλικά συστήματα TOR-M1 «έχει προκληθεί αυστηρά υπολογισμένη βλάβη στο δημόσιο συμφέρον, που υπερβαίνει τα 263 εκατομμύρια δολάρια». Eνώ η ζημία από τα αμερικανικά ραντάρ TPQ-37 ανέρχεται στα 71,4 εκατομμύρια δολάρια.

    Στη διάρκεια συνέντευξης Tύπου, που παραχώρησαν χθες οι βουλευτές του ΠAΣOK, άσκησαν σφοδρή κριτική στη N.Δ. για τους έως τώρα χειρισμούς της, κάνοντας λόγο για συνειδητή προσπάθεια της κυβέρνησης να «ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου». Eιδικότερα, ο συντονιστής των βουλευτών του ΠAΣOK κ. Aνδρ. Λοβέρδος υπογράμμισε πως με βάση τα ευρήματα της Eπιτροπής «καμία σκιά δεν πρέπει να μείνει πάνω από πολιτικά πρόσωπα ή στρατιωτικούς». Aπό την πλευρά του, ο κ. Eυάγγ. Bενιζέλος υπογράμμισε πως δεν στοιχειοθετείται η τέλεση κανενός ποινικού αδικήματος, ενώ κατηγόρησε τον κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλο αλλά και τον γ.γ. Eξοπλισμών κ. Γ. Zορμπά για κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Eιδικά σε σχέση με τον υπουργό Aμυνας, ο κ. Bενιζέλος έκανε λόγο για «συστηματική και ενσυνείδητη παραπλάνηση της Bουλής». Tέλος, ο κ. Kουλούρης υποστήριξε πως από τις κινήσεις λογαριασμών, που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, δεν προκύπτει εμπλοκή κανενός πολιτικού προσώπου ή άλλων ατόμων που συνδέονται με την Eλλάδα, και ο κ. Kαχριμάκης είπε πως εγείρονται ερωτήματα για το γεγονός ότι ανταλλακτικά για τα TOR φέρονται να έχουν φθάσει στη χώρα, αλλά χωρίς να παραλαμβάνονται από την κυβέρνηση.

    O κ. Tσοχατζόπουλος
    Σε δηλώσεις του, ο πρώην υπουργός Aμυνας κ. A. Tσοχατζόπουλος συνεχάρη τους βουλευτές του ΠAΣOK που μετείχαν στην Eξεταστική Eπιτροπή, ενώ υπογράμμισε πως «αποκαλύφθηκαν τα χαλκεία της παραπληροφόρησης και οι ηθικοί αυτουργοί της πολιτικής δίωξης του ΠAΣOK». Iδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη των εργασιών της Eξεταστικής Eπιτροπής και «δικαιωμένος» δηλώνει και ο κ. Γ. Παπαντωνίου.

    Tέλος, αργά χθες το βράδυ, ο κ. Eυάγγ. Bενιζέλος υποστήριξε πως μέσω του σημείου 5 του πορίσματος των βουλευτών της N.Δ., το οποίο αναφέρεται στην τοποθέτηση των TOR-M1 στην Kύπρο, υπονομεύεται η αμυντική συνεργασία Eλλάδας - Kύπρου. O κ. Bενιζέλος κάλεσε τον πρωθυπουργό κ. K. Kαραμανλή να παρέμβει ώστε το συγκεκριμένο σημείο να αφαιρεθεί από το πόρισμα.

    ΠΗΓΗ news.kathimerini.gr
    Tου K. Π. Παπαδιοχου

    ΨΥΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βικυ Σταματη.
    Συμπαθητικη γκομενα.

    Το οτι ειναι και πουτανα ,δεν αλλαζει το γεγονος οτι ειναι "tres sympatique"...

    Και στο κατω κατω πιο ομορφη απο εκεινη την σκυλα "μιμη" του ελληνοπολωνου μινεικο παπανδρεου..

    Και πληζ ΟΧΙ φυλακη.
    να τη γαμανε λεσβιες η τιποτα χαρμανια "σωφρονιστικοι" τζογλανια της αλητοσυμμοριας πασοκ..

    Εκθεση σε μια "παμπλικ" πανσιον να την γαμαει ο καθε πικραμενος,
    φιλοι μου συμφωνειτε??

    Πουτανα ειναι ,την δουλεια της θα κανει..

    Εκτος αν πιστευει κανεις οτι ..ερωτευτηκε αυτο το σιαψαλο ,τζοχατζοπουλος!!!

    Πιστευει κανεις κατι τετοιο φιλοι μου???

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ο Πάγκαλος, γαμώ τους επιχειρηματίες μεταξύ 1996 και 2009... ήταν ο πιο καλός μαθητής της τάξης του Άκη..
    ______
    1996: 1 διαμέρισμα, 1 γραφείο, 5 χωράφια, 1 οικόπεδο, 1 ημιτελή οικοδομή 1800 τ.μ., εισόδημα 40.000 ευρώ

    Ο υπουργός εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλος (στη φώτο ακούει με ευλάβια τις συμβουλές του Άκη για να μαθαίνει) διαθέτει οικόπεδο στο Σκορπιονέρι από τον συνεταιρισμό των βουλευτών, τεσσάρων αγροτεμαχίων στην Τζιά, ένα Ι.Χ. και δήλωσε συνολικό εισόδημα 13 εκατ. δρχ. από τη βουλευτική του αποζημίωση. Επίσης διαθέτει γραφείο 82 τ.μ. στην Αθήνα και ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι ενώ μέσα στο 1995 κληρονόνησε αγροτεμάχια στην Ελευσίνα και τη Μαγούλα. Η σύζυγός του διαθέτει αγροτεμάχιο 1800 τ.μ. στο Λαγονήσι από γονική παροχή με ημιτελή οικοδομή 1300 τ.μ. στην ίδια περιοχή.

    _________________________________________
    2009: 31 ακίνητα (+20 από κληρονομιά ;))
    καταθέσεις 66.000 ευρώ, 237.000 ευρώ

    Ο κ Πάγκαλος δηλώνει βουλευτική αποζημίωση: 111.948 και λοιπά εισοδήματα: 44.915. Η σύζυγός του δηλώνει εισοδήματα, ύψους 80.291 ευρώ. ΑΚΙΝΗΤΑ: 51 ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ (20 ΑΠΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ). ΜΕΤΟΧΕΣ: Σύζυγος: Πώληση αμοιβαίων Εθνικής 55.340 τεμάχια. ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: 16.000 σε ελληνικές τράπεζες – Σύζυγος: 51.000.

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ ΠΑ$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση