GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΛΠΙΔΑ...​ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

Γράφει ο Μανώλης Μαυρομμάτης Υποψήφιος στην Α΄Αθηνών με την Ν.Δ .   Την περασμένη Τετάρτη , στη Θεσσαλονίκη, ο βραβευμένος με «Όσκαρ Ιταλός ...

Γράφει ο Μανώλης Μαυρομμάτης
Υποψήφιος στην Α΄Αθηνών με την Ν.Δ.
 
Την περασμένη Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη, ο βραβευμένος με «Όσκαρ Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπέρτο Μπενίνι, αναγορεύτηκε σε επίτιμο Διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στο τμήμα Ιταλικής γλώσσας και φιλολογίας.
Στην αντιφώνησή του, ο διάσημος ηθοποιός, αναφερόμενος στην Ελληνική Οικονομική Κρίση, είπε, ανάμεσα στα άλλα:
«Δεν είναι η Ελλάδα που χρωστάει, αλλά όλος ο κόσμος, η Ευρώπη, χρωστάνε στην Ελλάδα!...»
Τα χειροκροτήματα στην κατάμεστη αίθουσα του πανεπιστημίου, ήταν εύλογο να...
κρατήσουν πάρα πολύ χρόνο. Ενθουσιώδες κοινό, το οποίο στη συνέχεια, με σχεδόν κατανυκτική ευλάβεια, άκουσε κι ένα απόσπασμα από την «Θεία Κωμωδία» του Δάντη.
Από τα αγαπητά τμήματα, με σχόλιο του Ρομπέρτο Μπενίνι: «Μια στάλα ακόμα πίσω γύρισε, όπου του Θεού την καλοσύνη, οι τοκογλύφοι πλήγωσαν, λες, και λύσε μου τον κόμπο…»
Λόγια μιας αποκάλυψης, που φιλοσοφώντας τον Δάντη και ανατρέχοντας στην βραβευμένη ταινία του Ιταλού καλλιτέχνη που έχει τίτλο «Η ζωή είναι ωραία», φτάνουμε στην σημερινή σκληρή πραγματικότητα που ζει ο τόπος μας.
Και δεν ξέρεις, τελικά, πώς πρέπει να αντιμετωπίσεις τη ζωή, πέρα από την ελπίδα για κάτι καλύτερο. Πιο αποτελεσματικό. Να βγούμε από τα αδιέξοδα για κάτι τραγικό που βρήκε τους Έλληνες πολίτες. Τον Ελληνικό λαό.
Κυριακή των Βαΐων. Ξεκινά Μεγάλη Εβδομάδα. Η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Τα Θεία Πάθη. Η Σταύρωση και η Ανάσταση του Ιησού Χριστού.
Κοιτάζοντας γύρω μας, τους συνανθρώπους μας χωρίς στέγη, ένα πιάτο φαγητό. Ανάγκη ζεστασιάς κι ένα απλωμένο, καλοσυνάτο χέρι.
Δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες προσμονές, μέσα σ’ ένα βαρύ κλίμα, που καμιά σκέψη δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει από τον ανθρώπινο νου, για να βρει καταφύγιο στο πολιτικό κλίμα που ζει αυτόν τον καιρό ο τόπος μας.
Αντίθετα, υπάρχουν διαπιστώσεις όπου η ανθρωπιά επιστρέφει με ευαισθησία στον αβάσταχτο, για τον άνθρωπο, πόνο.
ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Μια μεγάλη ευκαιρία για να βρεθούμε κοντά στις οικογένειές μας. Να σκεφθούμε τους συνανθρώπους μας. Ιδιαίτερα εκείνους που υποφέρουν κι έχουν ανάγκη.
Η Εκκλησία, η Θεία Λειτουργία μας οδηγεί στη περισυλλογή. Για όσα ο Ιησούς Χριστός υπέφερε, με την ανθρωπότητα και τους πιστούς να περιμένουν και να προσδοκούν την Ανάσταση.
Η Ελλάδα, ο τόπος, η χώρα, η πατρίδα μας, δεν μπορεί να βγει από την κρίση με καταστροφολογία και μηδενισμό των πάντων. Όλων όσων έχει επιτύχει. Από το ελάχιστο, έως το μεγαλύτερο και περισσότερο. Όλων όσων κατέκτησε με μόχθο, προσπάθειες, αγώνες σε όλα τα μέτωπα και φυσικά, με αιματηρές θυσίες.
Και όλα αυτά να τα ξεχνάμε, με γνώμονα τις πολιτικές σκοπιμότητες. Η ζωή, όμως, είναι από μόνη της Θείο Δώρο! Ας μην της γυρίζουμε την πλάτη. Ας κοιτάξουμε την θετική της πλευρά:
Όπως είναι η οικογένεια, τα παιδιά, οι φίλοι, οι συγγενείς, η φύση, που αυτή την εποχή μας χαμογελά, στέλνοντας ελπίδα, αισιοδοξία, ώστε να ατενίσουμε το μέλλον με άλλες προοπτικές και κυρίως, δύναμη και πίστη που θα μας επιτρέψουν να αντιμετωπίσουμε ακόμα και τα πιο δύσκολα, μιας, αληθινά, παράξενης, αλλά υπαρκτής, παγκόσμιας εποχής.
ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ παραδείγματα, δηλαδή, πώς αντιμετωπίζουν την κρίση συνάνθρωποί μας, με κύριο μέσο και μοχλό την αλληλεγγύη, προς τους αδύναμους, είναι ένα από τα πολλά χαρίσματα του Έλληνα.
Με την υποστήριξη κάθε προσπάθειας συμπαράστασης στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, από την Εκκλησία, τους πάσης φύσεως φορείς και ιδιώτες. Είναι όλοι αυτοί που δίνουν το παράδειγμα μιας κοινωνίας διαφορετικής, η οποία με ομοψυχία και ευαισθησία, δείχνει τον δρόμο της αρετής και της ανθρώπινης υπόστασης.
ΑΥΤΟΣ είναι ο Έλληνας πολίτης! Με όλα και όποια, αρνητικά, αλλά και με τις μεγάλες, ανθρώπινες αρετές του.
Ο ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΜΠΕΝΙΝΙ, μας έδειξε τον δρόμο. Ρεαλιστής, ονειροπόλος, με ανοιχτό μυαλό και βαθειά γνώση, κουβαλώντας στην πλάτη και την μνήμη, την «Θεία Κωμωδία» του Δάντη. Και την ευγνωμοσύνη του κόσμου στους Έλληνες!

15 σχόλια

  1. πηγαινε σπιτι σου παπουλικο
    να ακους μπαλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. K. Μαυρομμάτη, Με συναισθηματισμούς δεν κάνεις πολιτική. Και εμείς όταν πάμε σε κάποια χώρα, όποια και να είναι αυτή, θα πούμε δυο καλές κουβέντες που χαιδεύουν τα αυτά των πολιτών της χώρας αυτής. Σήμερα με την παγκοσμιοποίηση, αλλά και πάντα είναι σε ισχύ ότι το συναίσθημα είναι κακός σύμβουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από πού βγήκε αυτή η νεκροκεφαλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mανολο, εχει γιαουρτακι και για σενα. Κανονισε να εισαι νηστικος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΙΑ Η ΛΥΣΗ ____________________ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ
    ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΜΕ έξωθεν βοήθεια πάλι..
    ΤΩΝ διαφόρων χρωμάτων και πτωμάτων
    εξαπτέρυγα και δεκανίκια.
    Πρωθυπουργος ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΜΠΕΝΥ-ΜΠΑΚΑΤΣΑΛΕΡΟΣ-βΕΝΙΖΕΛΟΜΟΥΣΟΥΛΙΝΙ
    και η γνωστή ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑ$$ΟΚ.


    Αντ.Σαμαράς: Ζητώ αυτοδυναμία για να αποφύγω μετεκλογικούς εκβιασμούς.

    Τους λόγους για τους οποίους ζητά αυτοδυναμία στις εκλογές της 6ης Μαΐου αναλύει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι η μη ανάδειξη ισχυρής κυβέρνησης θα οδηγήσει σε παρατεταμένη ακυβερνησία και μετεκλογικούς εκβιασμούς.
    Μιλώντας στην εφημερίδα «Αξία» και αναφερόμενος στα περί επαναληπτικών εκλογών, ο κ. Σαμαράς σημειώνει: «Ο πρώτος που δεν θέλει ακυβερνησία είμαι εγώ. Πώς μπορεί να 'εκβιάζω' με κάτι που πρώτος εγώ δεν θέλω; Αντίθετα, εκβιασμός είναι να επιβάλουν σε ένα κόμμα που κέρδισε τις εκλογές να κυβερνήσει μαζί με αυτούς που έχασαν.

    » [...] Τι όρους θα θέσει το δεύτερο κόμμα στο πρώτο; Ξέρουμε; Τι όρους θα θέσει, ας πούμε, ο κ. Βενιζέλος σε εμάς προκειμένου να μας στηρίξει; Το ξέρουμε; Μήπως ξέρουμε τι όρους θα θέσει το κόμμα του στον ίδιο τον κ. Βενιζέλο για να μας στηρίξει;»

    Ο ίδιος υποστηρίζει ακόμα ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας λειτουργούν, όταν λειτουργεί το Κράτος, οι θεσμοί και η οικονομία.
    «Στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν τολμηρές και βαθιές αλλαγές. Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται ισχυρή εντολή και ισχυρή πολιτική βούληση.»

    Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει την πρόταση του κόμματός του για έναν φόρο στο ακίνητα, όπως το ΕΤΑΚ, ενώ καταθέτει την πρόταση για φορολογική αμνήστευση, ώστε να έλθουν και πάλι στην Ελλάδα οι καταθέσεις.

    Για το θέμα των τραπεζών τονίζει: «Πρώτα να ανακεφαλαιοποιηθούν, ύστερα πρόσθετη ρευστότητα από την ΕΚΤ και, τέλος, ανακούφιση των δανειοληπτών, ειδικά στα στεγαστικά.»

    Για την περίπτωση Τσοχατζόπουλου δηλώνει ότι το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη..___________________________________________

    ΧΩΝΕΞΤΕ ΤΟ.....ΣΤΗΝ ΕΛΙΤ ΑΛΗΤ ΤΟΥ ΠΑΣ$$ΟΚ είναι αδιάφορο να είναι τόσοι πολλοί οι πεθαμένοι που θα τους μαζεύει το κάρο
    της Δημαρχίας του ΛαθροΚαμίνη.

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ
    ΝΑ ΕΙΝΑΙ πάντα ..ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ________ μαλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέρετε τι σημαίνει Καραγκιόζης;
    Μαυρομάτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενας σωτηρας παρα πανω ρε παιδια...
    Δεν ειναι κακο..Θα σωσει την Ελλαδα αμα βγει βουλευτης.Μετα την εκλογη σου Μανολακη να περασεις απεναντι..εκει που αυτοκτονησε ο φαρμακοποιος..εκει διπλα απ το δεντρο θα ειναι στημενες οι κρεμαλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γλείψε κάνα κοψίδι και συ και φάε πατσά άσε μας στο χάλι που μας πήγατε να αυτόμαστιγονόμαστε επειδή σας ψηφίζαμε, μαλάκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πήρες χαμπάρι πως είσουν στο κόμμα του λουκουμά της Ραφήνας και τώρα είσαι στο κόμμα του υπουργού του λουκουμα; Τι ιδεολογίες πουλάς μετά ρε μπάζο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. γρκινί...γεκινί...γεκινί, γεκιΝΙ, ΓΕΚΙΝΙΓΕΚΙΝΙΓΕΚΙΝΙΓΚΟΛ!!!!!!!!!
    (και μας πήρε ο διάολος....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. TU EMMANUELE,
    HAI STUDIATO IN ITALIA VERO?
    PERCHE' NON SCRIVI IL TUO ARTICOLO IN ITALIANO?
    NON TELO RICORDI BENE L' ITALIANO?
    NO E!!!
    ALLORA ,CHE CAZZO HAI STUDIATO?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. anrte re karagiozi mpouxesike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 12 Απρ 2012 2:38:00 μ.μ.
    Corrego: te lo e non telo. Invece glielo, gliela e non glie lo, glie la. Intato lo so che lo sapevi. Ciao.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΡΕ Μαυρομάτη
    Σαν αθλητικός σχολιαστής ήσουν γραφικός
    Σας πολιτικός παραμένεις το ίδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ"

    "ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΝΔ ΝΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ"

    "Πανικοβλήθηκε ΚΑΙ η γνωστή, γριά, Σα(χλα)μαρική πουτάνα της Συγγρού, το ανεκδιήγητο γνωστό τραβέλι- Τζων (η γνωστή σε όλους πουτάνα με τα πολλά $$$$$$)."

    "Έγκυρες πηγές αναφέρουν, ότι ΕΣΚΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΤΟΥ, από τη "σούπερ μεταγραφή" Κύρτσου στον ΛΑΟΣ, που όπως ομολογούν πολλοί αναλυτές, ήταν μια κίνηση ματ από την πλευρά του κ. Καρατζαφέρη, στον άεργο (σύμφωνα με πηγές του ΙΚΑ, ο κ. Σαμαράς δεν κατέχει ούτε ένα ένσημο…) βουτηρομπεμπέ της Βοστώνης, τον γυαλάκια Σαχλαμαρά "

    "Είναι σαν να παίρνει ο Πανιώνιος τον Μέσι!", δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Χαχαχαχαχα....Θα σκάσετε από το κακό σας, πανικόβλητα τραβέλια της Συγγρού!!

    Όχι 18%, στα ποσοστά του κόμματός του - της ΠΟΛΑΝ, θα σας οδηγήσει ο μοιάζων το Βασιλάκη Λεβέντη, Αντωνάκης-Κομανέτσι-Σαχλαμαράς!!!

    Χαχαχαχα...αει στα τσακίδια, κωλόγερε $$$$ Τζων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση