GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H άνοδος των φασιστών στη Γαλλία και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής...

Του Πέτρου Κωνσταντίνου Η άνοδος του φασιστικού Εθνικού Κόμματος της Μαρί Λεπέν στο 18% δεν έπεσε από τον ουρανό. Δεν πρόκειται για προ...

Του Πέτρου Κωνσταντίνου

Η άνοδος του φασιστικού Εθνικού Κόμματος της Μαρί Λεπέν στο 18% δεν έπεσε από τον ουρανό. Δεν πρόκειται για προσαρμογή των θέσεων του Εθνικού Μετώπου με την ανάδειξη ενός πιο ήπιου προφίλ.
Τον δρόμο άνοιξε η ίδια η πολιτική του Σαρκοζύ με...
τις σκληρότερες επιθέσεις κατά των μεταναστών της τελευταίας εικοσαετίας. Έπαιξε το χαρτί του νέου ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας, για να αποπροσανατολίσει την οργή των εργαζόμενων  να τις εκτρέψει σε μίσος κατά των μεταναστών. Επέβαλε ποσοστώσεις για να κλείσει την στρόφιγγα εισόδου μεταναστών στη χώρα. Έστειλε τις μπουλντόζες να γκρεμίσουν καταυλισμούς Ρομά ενώ προχώρησε σε μαζικές διώξεις και απελάσεις από τη χώρα. Ξεδίπλωσε μια άγρια επίθεση κατά του μουσουλμανικού πληθυσμού με τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας στο δρόμο γυναικών με καλυμμένο πρόσωπο και δημόσιας τέλεσης προσευχής.
Ολη η προεκλογική του εκστρατεία έσταζε χολή κατά των μεταναστών συναγωνιζόμενος τις ρατσιστικές κορώνες της Λεπέν. Η ισλαμοφοβία των δεξιών και  φιλελεύθερων κομμάτων νομιμοποίησε τους φασίστες του Εθνικού Μετώπου.
Η σύγκριση με την Ελλάδα δεν αφήνει αμφιβολίες ότι ο δρόμος για τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής άνοιξε με τις ίδιες πολιτικές του Παπανδρέου και  του Σαμαρά, του Χρυσοχοίδη αλλά και του Δημάρχου Αθήνας Καμίνη.
Οι χειραψίες του Καμίνη με το φύρερ της Χρυσής  Αυγής Μιχαλολιάκο που εξελέγη δημοτικός σύμβουλος έδωσαν την συνέχεια σ τα σχέδια τάχα «ανάπλασης του ιστορικού και εμπορικού κέντρου» όπου στοχοποιήθηκαν οι μετανάστες ως πηγή της υποβάθμισης προς απαλλαγή κάθε ευθύνης των κυβερνήσεων, του ίδιου του καπιταλισμού. Στη κρίση του το σύστημα έσπειρε την φτώχεια, τη πείνα, την ανεργία αλλά και τη κατάρρευση ολόκληρων γειτονιών με τη πλήρη απόσυρση του κράτους πρόνοιας.
Τα πογκρόμ των συμμοριών της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές, όπως στον Άγιο Παντελεήμονα, είχαν τη συνεργασία και την κάλυψη  της ΕΛΑΣ. Η συμμετοχή του τσεκουροφόρου Βορίδη και του Γεωργιάδη στη συγκυβέρνηση  του μαύρου μετώπου νομιμοποίησε παραπέρα τη δράση των φασιστών. Η επίθεση σε βάρος των μεταναστών με το σταμάτημα κάθε διαδικασίας νομιμοποίησης, με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα και την αποκορύφωση με τα ναζιστικού τύπου στρατόπεδα συγκέντρωσης άνοιξαν τη πόρτα διάπλατα για την νομιμοποίηση των συμμοριών της Χρυσής Αυγής.
Την ίδια περίοδο, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και Καμίνης εξαπολύουν μια ολομέτωπη επίθεση στην αριστερά και τις μαχητικές μορφές αντίστασης  απέναντι στη λαίλαπα του Μνημονίου και των μαζικών απολύσεων με τις Πανεργατικές απεργίες, τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια επεκτείνοντας το διαβόητο δόγμα «μηδενικής ανοχής στους μετανάστες» σε κάθε αντιστεκόμενο. Άραγε ποιος ενισχύεται,  αν όχι οι φασίστες,  με τα σχέδια Καμίνη για  απαγόρευση των διαδηλώσεων, με το νόμο Διαμαντοπούλου που καταργεί το άσυλο, με τα κηρύγματα «νόμου και τάξης» ενάντια στις κινητοποιήσεις που τάχα προκαλούν χάος;
Η προσπάθεια ταύτισης μάλιστα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής ως «άκρων με ίδια πολιτική βίας» στην οποία προχώρησε ο ίδιος ο Δήμαρχος Καμίνης στη ΝΕΤ, η ταύτιση γενικότερα όλης της Αριστεράς με τους φασίστες ως άκρα από πολιτικούς και δημοσιογράφους της δεξιάς αλλά και της προοδευτικής παράταξης είναι ό άλλος τρόπος όπου η συμμορία των νεοναζί νομιμοποιείται προβαλλόμενη ως δήθεν αντιμνημονιακή, αντισυστημική και μαχητική δύναμη.
Αντίθετα, η πραγματικότητα είναι ότι η Χρυσή Αυγή είναι η πιό συστημική, φιλοκαπιταλιστική δύναμη που επιχειρεί να αντικαταστήσει το ΛΑ.Ο.Σ στο ρόλο του απεργοσπάστη, του κυνηγού κεφαλών μεταναστών και αριστερών, του καταδότη στην Αστυνομία «τιμώντας» τις παραδόσεις των γερμανοτσολιάδων της κατοχής. Συκοφαντούσεστο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας  τις κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα ως «επανάσταση του φραπέ»ακόμη και τις μέρες που το αίμα έτρεχε από τα ανοιχτά με ρόπαλα των ΜΑΤ  κεφάλια των διαδηλωτών και τα χημικά προκαλούσαν ασφυξία. Προβοκάρισε τον  αγώνα των χαλυβουργών στηρίζοντας το βιομήχανο Μάνεση ενάντια στα συνδικάτα που τάχα  κλείνουν επιχειρήσεις!
Η «συνάντηση» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το φασισμό είναι μόνο στο δρόμο της πλήρους ρήξης και σύγκρουσης μαζί του, τόσο ιστορικά όσο και στο παρόν.
Υπάρχει μια δύναμη που τη γέννηση της ως μαζικό ρεύμα τη χρωστάει στον αγώνα για τη δημοκρατία,  στο ρόλο του πυροδότη της εξέγερσης ενάντια στη χούντα με τη κατάληψη του Πολυτεχνείου και αυτή είναι η επαναστατική αριστερά, μεγάλο μέρος της μάλιστα συγκροτείται σήμερα στο μέτωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η αριστερά της Αντίστασης στη ναζιστική κατοχή είναι συνολικά η δύναμη που πάλεψε κατά του ναζισμού αλλά και κατά τω γερμανοτσολιάδων συνεργατών τους, των δοσίλογων που αργότερα με τις πλάτες των ΗΠΑ άνοιξαν τα ξερονήσια. Η σημερινή αριστερά είναι στο σύνολο της υπερήφανη για την Αντίσταση.
Και όμως, διάφοροι φιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες επιχειρούν να ταυτίσουν τη κριτική για τη χρεοκοπία του κοινοβουλευτισμού με το φασισμό! Χτυπάνε σε λάθος κατεύθυνση όταν φλυαρούν για το κίνδυνο μετατροπής της Ελλάδας σε Δημοκρατία της Βαϊμάρης εννοώντας ότι η άνοδο του Χίτλερ ήρθε λόγω της μαχητικής αντίστασης της αριστεράς στην άνοδο του! Η αλήθεια είναι ότι η σοσιαλδημοκρατία χτύπησε με λύσσα την αριστερά, κατέστειλε τις επαναστατικές διαθέσεις της εργατικής τάξης και έτσι άνοιξε ο δρόμος για το Χίτλερ, ο οποίος μάλιστα πήρε επίσημη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης!
Ο κόσμος που είναι εξαγριωμένος με την στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που πρόδωσαν τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις τους στα συνδικάτα, στον  απλό κόσμο της δουλειάς και ψήφισαν τη καταστροφή του παρόντος και του μέλλοντος με τα Μνημόνια της χρεοκοπίας αντιδράει μαχητικά και με οργή, δεν είναι ναζί, δημοκρατία θέλει!Σιχαίνεται ο κ΄σομος και τους βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ που πουλήθηκαν.
 Μπορεί να ελέγχει και να ανακαλεί ο απλός κόσμος όσους τον πουλάνε; Αυτή θα ήταν η ασφαλιστική δικλείδα για να υπάρχει πραγματική δημοκρατία! Μπορούν αυτοί που εκλέγονται να αμείβονται με τον κατώτατο μισθό της ΕΓΣΣΕ και όχι με προνόμια φανερά και μυστικές μίζες; Μπορούν να εκλέγονται από συνελεύσεις με δημοκρατική ανοικτή συζήτηση και λογοδοσία αυτοί που αποφασίζουν για τη μοίρα ΟΛΩΝ μας σε πόστα κλειδιά, όπως οι διοικήσεις των Τραπεζών, των εταιριών, των οργανισμών, των σχολείων, των  νοσοκομείων; Τι είδους δημοκρατία είναι αυτή που εμείς ψηφίζουμε αλλά μια μειοψηφία μερικών οικογενειών του πλούτου και του κεφαλαίου αποφασίζει για τα πάντα; Αγωνιζόμαστε λοιπόν για να κερδίσουμε τη δημοκρατία που μας λείπει και για αυτό δεν υπερασπίζουμε το φάντασμα της νεκρής αστικής δημοκρατίας.
Η φασιστική απειλή στην Ευρώπη και την Ελλάδα απαιτούν μια αριστερά που έχει ψηλά τη σημαία της αντικαπιταλιστικής πάλης, της σύγκρουσης με την ΕΕ του κεφαλαίου, του πολέμου και του ρατσισμού, της υπεράσπισης της δημοκρατίας και των ελευθεριών. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή συμβάλλουν σε αυτή τη προοπτική.


Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, υποψήφιος βουλευτής Α Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

14 σχόλια

  1. Gia na pshfishs "Xrysh Aygh", prepei na eisai tzampatzhs kai amorfwtos gyftokarabanas 'h komple3ikos... pseytontahs kwlompatsos 'h neonazi - opados toy Hitler poy katestrepse thn Ellada 'h apla na eisai egkefalika anaphros. Den einai dynaton na yparxoyn kommata opws o LA.O.S. kai h X.A.. Einai ntroph gia th dhmokratia mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να ψηφίζεις ΚΚΕ , μ-λ, λ-μ, δ-η, θ-ε..... πρέπει να είσαι νοσταλγία του Στάλιν που σκότωσε εκατομυρια Πολίτες της χώρας του, νοσταλγος των συμμοριτων που έμπαιναν στα δεξιά χωριά και έκοβαν με κονσέρβες τα βυζια των γυναικών(βιβλίο ιστορικό φιλοσοφικής π. Αθηνών) και γενικά απολιθωμα και αγκυλωμενος παππούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΥΡΡΕΙΟΣ «ΝΤΟΠΑ» ΣΤΟ... ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...!!!
    «ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΑ» ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ...!!!

    Το δοξασμένο ονομά του με την επιτυχία του Ολυμπιονίκη περιφέρει από κόμμα σε κόμμα ο Πύρρος Δήμας, αφού ο πατέρας του υπήρξε Υπ. Βουλευτής με τον Παπαθεμελή το 2007 στην Β! Αθηνών...!!!

    Ό ίδιος όμως θέλησε προφανώς να ακολουθήσει το παράδειγμα του προπονητή του Χρήστου Ιακώβου
    συνεπέστατου Πασοκτζή πού άνοιξε το δρόμο της «ντόπας» σε ...όλους τους αρσιβαρίστες...

    θυμόμαστε μία δηλωσή του όταν αποκαλύφθηκε ότι «ντοπαριαζε»
    τούς αθλητές του:
    «Είναι ένα Κινέζικο λάθος απο μία χαλασμένη παρτίδα αμινοξέων,
    η οποία ήρθε στα χέρια μας διά της μαύρης οδού»...!!!

    Φαίνεται ότι την μαύρη οδό των αμινοξέων ακολούθησε και ο Πύρρος πού άνετα και ανέξοδα θα μας εκπροσωπήσει στο κοινοβούλιο...

    Προσέξτε αυτή τη φορά παιδιά, τα αμινοξέα να μην είναι χαλασμένα
    και να έρθουν στα χέρια σας απο την Κίνα διά της... διάφανης οδού...!!!


    ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΑ$$ΟΚ ΖΕΙ
    χέρι-χέρι
    με τις μεγαλειώδεις κομπίνες
    των Ολυμπιακών και του Κτηματολογίου
    και των Εξοπλιστικών ΜΙΖΩΝ.

    ΖΗΤΩ Η ΠΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
    ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. METAΞΥ ΑΝΑΡΧΟ-ΠΡΕΖΑΚΗΔΩΝ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kai h akra aristera kai h akra de3ia einai la8os.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είτε κόκκινος είτε μαύρος, ο φασισμός είναι φασισμός... και όπου υπάρχει εμφύλιος ,άλλοι επωφελούνται.

    Ο Βίλχελμ Ράιχ για τον (οποιοδήποτε χρωματισμό)φασισμό: http://www.islandanarchy.com/t2320-topic

    Καπετάν Μακρύς. Πατριώτες ψάχνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΡΧΙΔΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΙΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΛΑΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ψηφίζουμε κουμούνια και,,, ας μην το θέλουνε.
    Και τον Πού-σ-τιν στον χορό και… ας το σκέφτεται ακόμα.
    Πολιτική είναι, να βάζεις τα θηρία που σε ορέγονται να μαλώνουν για δικό σου όφελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν δεν ντρέπονται αυτοί να είναι “αντιεξουσιαστές”, γιατί θα πρέπει να ντραπώ εγώ αν με πούνε “χρυσαυγίτη; Επειδή αρνιέμαι να φοβηθώ;Επειδή αρνιέμαι να τους δώσω ότι μου ανήκει;
    Επειδή δεν κάθομαι να με τσακίσουν σαν άνθρωπο, σαν προσωπικότητα, με απειλή τη ζωή μου, με όπλο τον τρόμο;
    Τον είπαν ηλίθιο τον συνάνθρωπό μας, γιατίτον απείλησαν με τους σουγιάδες να τους δώσει την κάμερα και δεν ενέδωσε, λες και είναι σίγουροι ότι τον προειδοποίησαν για τις προθέσεις τους!
    Φτάσαμε στο σημείο η αξιοπρέπεια και η οντότητα μας σαν άνθρωποι, να μπαίνουν στο ζύγι του να “ζήσω η να πεθάνω!”
    Η απόφασή σου να υπερασπιστείς την περιουσία σου , την οικογένεια σου, την τιμή σου , η επιλογή σου να πεθάνεις για να μείνεις αυτό που σέβεσαι να είσαι, κατάντησε να είναι καταγέλαστη πράξη!
    Μας τύπτουν ότι το λάθος(!) ενός ή δυο παρανόμων δεν είναι “ συλλογική ευθύνη”, αυτοί που για το έγκλημα ενός Κορκονέα, κατέστρεψαν την Ελλάδα, την πυρπόλησαν και την μάτωσαν !
    Προσέφεραν φρέσκο κρέας τα ίδια τους τα παιδιά, για τη δημιουργία Πυρήνων Καταστροφής και Σεχτών Μαλακίας!
    Ψάχνοντας αντίβαρα στην αλητεία τους, ύφαλες σιχαμερές δικαιολογίες της προδοσίας εναντίον του τόπου που τους έθρεψε, τα πουλημένα αθύρματα, με στόχο την υγεία, προπάντων, της ψυχής μας, ταμπελώνουν με τις λεριές, τις οντότητες μας!
    Αλλά να προσέξουν οι Πυλοφόροι με το μυστρί....
    Η λάσπη, μια χαρά γίνεται σώμα κα ισχυροποιεί το "πληθί", που μας μέμφονται ότι κατοικήσαμε!
    Μια χαρά εμείς οι κυνηγημένοι, αντίθετα μ΄ αυτούς που θέλουν να διαβρώσουν με τον τρόμο και την απαξία της ρετσινιάς την ζωή μας, μπορούμε να δούμε σ´ αυτό το τσαρδί , καταφύγιο και , μόνοι μας, να επιλέξουμε τις ταμπέλες τους, ως τίτλους τιμής!
    Γιατί έτσι θα ξεχωρίζουμε από τις σιχαμερές τους εργολαβίες!
    Τις αδρά αμοιβόμενες, με το αίμα μας και την πατρίδα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οταν σε μια δημοκρατία οι πολιτικοί που την υπηρετούν διαπράττουν εγκληματα απατες κλοπές καταχρωνται την εξουσία με αλλαζονεία και τυχοδιωκτισμό δειχνωντας το πιο αναλγητο πρόσωπο προς την κοινωνια και οχι την από κοινού συμφωνία προς συγκεκριμενες κατευθύνσεις αναπτυξης προοδου και ελπίδας και με προκλητικους νόμους που οι ιδιοι ψηφισαν μενουν ατιμωρητοι χλευαζοντας τον λαο, μοιραία εκκολάπτουν και το αυγό του φιδιού. Αυτό εκκολαπτεται με την επίφαση του πατριωτισμού αλλα βασικό στοιχείο της ειναι η αντιδραση στοιχείο που λειτουργεί έντονα στον ανθρωπο οταν ζει και βιώνει την αδικία. Ο φασισμός μαυρος ή κόκκινος δεν εχει διαφορές εχει κοινο τα παρονομαστή την βια.
    Όταν αγαπάς την πατρίδα σου δεν σημαινει ότι πρεπει να την αιματοκυλίσεις. Αυτα τα παιδια που χαιρετούν ναζιστικα ίσως να μην γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό για την ανθρωπότητα. Ο ύμνος πρός ενα ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟ ΤΕΡΑΣ με σαλεμενα λογικα δεν τους δίνει το δικαίωμα του πατριωτισμού.
    Οταν οι κυβερνησεις σπερνουν ανεμους θυελλες θα θερισουν. Οταν σπερνουν φοβο πανικο ανασφαλεια καταστροφες μεσω πολιτικών επιλογών που κανενας δεν τους ψηφισε για να εφαρνοσουν τοτε ο λαός αντιδρα σπερνωντας τον ιδιο φοβο προς όλους αυτους με επιλογες μη δημοκρατικές που εχουν περιεχόμενο τα ιδια συστατικα με τα αποτελεσματα των πολιτικων επιλογων τους.
    Σιγουρα κανεις δεν ξεχνα αυτα που διεπραξαν οι ναζι και οι συνοδοιποροι τους κατα την διαρκεια του β παγκοσμιου πολεμου και περισσοτερο δεν μπορει στο προσωπο ενος βλαμμενου που αιματοκυλισε την ευρωπη και τον κοσμο να αναζητείται η έννοια πατριωτισμός.
    Σιγουρα δεν ειμαι λιγοτερο πατριώτης από όλα αυτα τα παιδια που ακομα και τωρα θα μπορουσα να προσφερω την ψυχη μου για την Ελλαδα ποτε όμως δεν θα το εκανα αυτό επαινωντας αιμοσταγείς ηλίθιους δολοφονους ή πολιτικούς αγύρτες.
    Η περιθωριοποίηση της νεολαίας η ανεργία και η καταστροφη της χωρις ελπίδα και προοπτικη ειναι συστατικα που μεσω του παρορμητισμού των νεων λειτουργουν αντίθετα με αυτα τα αποτελεσματα, που καποιοι επιτηδειοι αρχηγισκοι της κακιας ωρας παρασιτα για ίδιο όφελος ή πολιτική ανωμαλία τους βαζουν ταμπελες και σηματα χαρακτηρίζοντας την αντιδραση φασισμό και ναζισμό.
    Οταν σε μια κοινωνια η νεολαια εχει προοπτική για δημιουργία αναπτυξη σεβομενοι τις δημοκρατικές αρχές του τόπου τοτε τα αυγα του φιδιου παραμενουν μεσα στα σκατα και δεν μπορουν να εκκολαφθουν.
    Η χρυση αυγή είναι δημιουργημα των πολιτικών που εφαρμοσαν τα κομματα που κυβερνησαν την Ελλαδα φερνοντας την στην σημερινή καταντια και ξεφτίλα.
    38 χρονια μετα από την καταδικη του φασισμού και της χουντας στην Ελλαδα οι ιδιοι αυτοι που ηταν υποτιθεται αγωνιστές της ανατροπής αυτου του ξενοφερτου τυραννικου καθεστωτος στην Ελλαδα οι ιδιοι δημιουργησαν ξανα το περιβαλλον να αναπτυχθεί και σημερα και να ειναι προ των πυλων στα εδρανα του κοινοβουλείου απεναντι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΟΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ... ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝΙΖΕΛΟΥ , ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ.

    Ο Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ. ΜΕΙΟΝ 500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ... ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΤΑΦΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΚΕ Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΛΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση