GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψαλίδι 25% στις αποδοχές των ελλήνων υπαλλήλων

Ψαλίδι 25% δέχθηκαν οι καθαρές αποδοχές του μέσου Έλληνα υπαλλήλου σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ετα...

Ψαλίδι 25% δέχθηκαν οι καθαρές αποδοχές του μέσου Έλληνα υπαλλήλου σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας συμβούλων Ernst & Young, στοιχεία της οποίας δημοσιεύει η βελγική εφημερίδα «Le Soir».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται, φέτος ο μέσος ετήσιος ακαθάριστος μισθός ενός Έλληνα είναι περί τα 17.524 ευρώ. Αν αφαιρεθούν φόροι και κρατήσεις, το καθαρό ποσόν είναι 13.167 ευρώ, δηλαδή κατά 23% λιγότερο από το 2011, χρονιά κατά την οποία ο μέσος ετήσιος καθαρός μισθός είχε διαμορφωθεί στα 17.024 ευρώ.
Πάντως, οι Έλληνες υπάλληλοι φορολογούνται φέτος πολύ λιγότερο στην εργασία τους. Η φορολογική πίεση μειώθηκε κατά 41,33% και η «Τax Freedom Day», δηλαδή η πρώτη μέρα του χρόνου στην οποία εργαζόμαστε για λογαριασμό μας, πέφτει φέτος στις 31 Μαΐου, ενώ πέρυσι ήταν στις 12 Ιουνίου.
Με 59,21%, το Βέλγιο είναι η χώρα με την υψηλότερη φορολογική επιβάρυνση των μισθών στην Ευρώπη. Από το ετήσιο μέσο ακαθάριστο μισθό 41.407 ευρώ, ο Βέλγος κρατάει μόνο 22.412 ευρώ καθαρά.
Όσο για τη Μάλτα, πρόκειται για την ευρωπαϊκή χώρα όπου η εργασία φορολογείται λιγότερο. Εκεί, ο πραγματικός φόρος ανέρχεται μόνο στο 27,56%.

23 σχόλια

  1. Έκτακτη εισφορά 1% στα εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ, αύξηση των φορολογικών συντελεστών στα υψηλότερα εισοδήματα και αποκατάσταση συμβασιούχων που απολύθηκαν εξήγγειλε ο αρμόδιος επί των οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης.

    Ακόμη, ο Γ. Σταθάκης είπε πως θα αποκατασταθούν οι συμβασιούχοι του δημοσίου οι οποίοι απολύθηκαν ενώ κάλυπταν πάγιες ανάγκες.


    Α, και εγώ φοβήθηκα μήπως λαϊκίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από αυτές τις δύο ρεαλιστικές τομές που εξήγγειλε ο Σταθάκης, ("δώσε προσλήψεις και φορολογία πλουσίων στο λαό") δεν μπορεί, κάτι θα κάνει και για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψαλίδι 25% στις αποδοχές των ελλήνων υπαλλήλων...

    ΓΟΥΣΤΑΡΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ/// ΡΊΧΝΕΤΕ ΦΌΒΟ , ΈΤΣΙ ΝΑ ΠΆΡΕΙ Η Ν.Δ 59% .. ΜΕΤΆ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΟ 59% ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΚΩΤΟΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξ όσων προκύπτουν από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, από τις εξαγγελίες στελεχών του - θα είναι υπουργοί σε ενδεχόμενη «αριστερή κυβέρνηση» Τσίπρα - και από όσα λέει ο αρχηγός τους, τα σχέδια αυτής της κυβέρνησης είναι πολύ συγκεκριμένα.
    Συνοπτικά οι πρώτες ενέργειές της θα είναι: η καταγγελία του Μνημονίου και η ακύρωση των νόμων που ψηφίστηκαν κατ' εφαρμογή του, η επιστροφή στο Δημόσιο των ΔΕΚΟ που ιδιωτικοποιήθηκαν, συνακόλουθα και η ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων που τρέχουν, η αμφισβήτηση του χρέους, άρα μη εξυπηρέτησή του και διακοπή των σχέσεων με τους δανειστές, η επιστροφή των χαρατσιών που επιβλήθηκαν κ.λπ.

    Ερώτηση: Πράγματι θα τα κάνει; Δεν ξέρουμε. Αν δεν τα κάνει, πάντως, σημαίνει ότι θα εφαρμόσει το Μνημόνιο και θα νταραβερίζεται κανονικά με την τρόικα, οπότε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς κοροϊδεύει τον κόσμο. Κατά συνέπεια, για να μην τον πάρουν με τις πέτρες όσοι τον ψήφισαν, είναι υποχρεωμένος να τα κάνει.
    Ολα αυτά, φυσικά, κοστίζουν αμέτρητα δισ. ευρώ. Κανείς δεν ξέρει επακριβώς πόσα, γιατί οι επίδοξοι κυβερνήτες δεν έχουν μπει σε λεπτομέρειες. Π.χ., θα αποζημιώσουν τους σημερινούς ιδιοκτήτες των πρώην ΔΕΚΟ ή θα τις πάρουν τζάμπα; Θα επιστρέψουν όλα τα λεφτά στους χαρατσωμένους ή ένα μέρος; Θα αποκαταστήσουν αμέσως μισθούς και συντάξεις ή λίγο λίγο; Θα ξαναπιάσουν όλοι δουλειά στο κράτος;
    Πάντως, νο πρόμπλεμ. Οσα και αν είναι τα λεφτά θα βρεθούν. Με νέους φόρους, φυσικά. Αλλη πηγή δεν θα υπάρχει, άλλωστε. Δηλαδή, η λιτότητα θα καταπολεμηθεί με μεγαλύτερη λιτότητα. Στην πράξη, το Αντιμνημόνιο είναι πιο σκληρό από το Μνημόνιο. Ή, όπως θα έλεγε ο ρώσος πολιτικός Βαντίμ Μπακάτιν: «Είναι σαν να φτιάχνεις αυγά από ομελέτα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπούτζουκας Θ. Τ ..Ηράκλειο Κρήτης..

    Πουλημένοι πουλημένοι
    Άλλη στράτα δεν σας μένει
    Μνήμα σας προσμένει
    Κάσα καρφωμένη

    Για τους πουλημένους
    Βόλι δεν χαλάμε
    Με πέτρες και κοτρόνια
    Τους πετροβολάμε

    Πουλημένοι πουλημένοι
    Άλλη ώρα δε σας μένει
    Μνήμα σας προσμένει
    Κάσα αφορισμένη

    Και για όλους ίδια
    Θα ’χετε κονάκι
    Λακούβες με σκουπίδια
    Κι απάνω τους κοράκι

    Όλοι οι πουλημένοι
    Είστε καταραμένοι
    Απ’ την δική μας τη γενιά
    Από εργάτη ποιητή
    Κι από γραφιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκατόγυφτοι!!!!!
    Γυφτοσκοπιανοί!!!!

    Ονειρεύεστε γκουβέρνο
    με Τσιπρόγυφτο και πασοκ-σκυλιά


    Εγώ θα λέω πάντα
    δαγκωτό ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!!
    ουουουστ!!!



    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To ΣΥΡΙΖΑ λέει ό,τι έλεγε και το ΠΑΣΟΚ . ΣΥΡΙΖΑ: «Αν κλείσει η στρόφιγγα της ΕΕ θα επιβάλουμε έκτακτη φορολογία και μείωση δαπανών»

    Την φορολόγηση των πολιτών πρότεινε ως λύση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής όταν ρωτήθηκε για το που θα βρεί η Ελλάδα χρήματα για την κάλυψη των τρεχουσών της αναγκών σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι δεν ενδώσουν στην επαναδιαπραγμάτευση αλλά κλείσουν τη στρόφιγγα της δανειακής σύμβασης.

    Ο ίδιος εξήγησε πως υπολογίζει το πρωτογενές έλλειμμα του 2012 στα 4 δις και σε περίπτωση plan B, θα παρθούν έκτακτα μέτρα, τα οποία προσδιόρισε αναλυτικότερα ως έκτακτα έσοδα, δηλαδή φορολόγηση των πολιτών, τουλάχιστον 1 δις , μείωση δαπανών (μισθοί-συντάξεις) βραχυχρόνιο δανεισμό.

    Στην ερώτηση αν αυτά τα μέτρα αυξάνουν την ήδη υπάρχουσα ύφεση, ο Σταθάκης εξήγησε πως εφόσον τα έκτακτα έσοδα δεν έχουν οριζόντια διάσταση, δεν θα αυξήσουν την ύφεση….
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΛΕΓΕ
    ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ .

    Χώρια τις θέσεις του Συριζα να νομιμοποιηθούν οι λαθρομετανάστες
    να πάρουν ιθαγένεια
    να αναγνωριστεί η Τουρκική Ενωση Ξανθης
    τα Σκόπια ως Μακεδονία, κλπ κλπ.

    ΨΑΞΤΕ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ..δεν χρειάζεται να πέσουμε ΠΑΛΙ μέσα σε κανούργια λακούβα + ΟΜΑΔΙΚΗ +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κραχ στις ελληνικές οικογένειες από τις νέες φορολογικές δηλώσεις, εφεύρεση του Βενιζέλου με τα "τεκμήρια" ! Σύμφωνα με ακροατές του real fm που τηλεφώνησαν για να διαμαρτυρηθούν :
    Πολύτεκνος με 5 παιδιά και εισόδημα 25.000 ευρώ ενώ πέρσι είχε επιστροφή φόρου, φέτος υποχρεώνεται να πληρώσει ( λόγω τεκμηρίων και μείωσης του αφορολογήτου ) 4.500 φόρο !
    Άνεργος με 8.000 εισόδημα, υποχρεώνεται να πληρώσει φόρο σαν να είχε εισόδημα 17.000 ευρώ( λόγω τεκμηρίων )!!!
    Προβλέπω άγριες καταστάσεις. Βλέπω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να πολιορκούν τα γραφεία των υπουργών και βουλευτών τους , με τα εκκαθαριστικά στο χέρι, και να γίνεται η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Και η οργή εξαπλώνεται κάθε μέρα σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις επόμενες εκλογές, αφού μέχρι τις 15 Ιουνίου, όλοι θα έχουν μάθει το νέο χαράτσι που τους φόρεσε ο Βενιζέλος και το επιτελείο του, ενώ ακόμα δεν έχει έρθει το χαράτσι στη ΔΕΗ του 2012, το ΕΤΑΚ του 2009 και όσους άλλους φόρους ετοίμασε για τους Έλληνες το πασοκ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόνο 25% ;
    Εγώ έχω μείωση σχεδόν 40% ...
    Μας κατέστρεψε ο Βενιζέλος και το επιτελείο του.

    Δεν μας κοβόταν το χέρι όταν ψηφίζαμε πασοκ ; Που να ξέραμε τι κάνει ο άκης και οι άλλοι 40 κλέφτες ; Και όλοι τους καλύπτουν, μόνο ένας την πλήρωσε ...

    Μαύρο στο σάπιο πασοκ των Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Κουτρουμάνη,Σαχινίδη, Αννούλας Μπίλντεμπεργκ. Στείλτε τους για πάντα στις επαύλεις τους να χαίρονται τα εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις τους, τα κότερα και τα κανό τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΤΖΩΝ; ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΕΛΕΕΙΝΟ ΣΚΑΤΟΠΟΥΣΤΑΚΙ; ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπαλάφας (ΣΥΡΙΖΑ):
    Μειώνουμε τις αμυντικές δαπάνες
    και ____________________________
    ρισκάρουμε επεισόδιο με Τουρκία!
    (βίντεο)

    Ένα ακόμη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ
    ο Γ. Μπαλάφας στην εκπομπή «επί του Πιεστηρίου» στο Contra channel τόνισε πως θα περικοπούν οι αμυντικές δαπάνες ρισκάροντας ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία...................!!

    Δείτε το βίντεο:Γ. Μπαλάφας 24-5-2012
    Δημοσιεύτηκε στις 25 Μάι 2012 από Realgrportal

    - Το κόμμα "θα το ρισκάρουμε"......νομίζει ότι
    η Ελλαδάρα μας είναι καζίνο !
    Πρέπει να είσαι 10 κιλά μαλάκας για να τα λες αυτά !

    Τι στο διάολο λές ρε αληταρά;
    Οι Τούρκοι χθες ολοκλήρωσαν τεράστια αποβατική άσκηση απέναντι από τη Χίο και εσύ θα το ρισκάρεις;

    Τι λέει ο μαλακας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. θα χρειαστουν δυο ακομα εκλογες,
    αλυγιστος και ψυχραιμος λαος,
    και αντοχη στη φτωχεια για δυο χρονια
    Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και στην ευρωζώνη θέλουμε να είμαστε,και 1.000.000 δημόσιους υπάλληλους να έχουμε,και επίπεδο ζωής πάνω από τις δυνατότητες μας να απολαμβάνουμε.

    ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ,ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

    Απίθανοι δεν είμαστε?

    ΚΠ

    Υ.Γ. Οι κρατικοδίαιτοι αργόμισθοι και όλοι εκείνοι που θεωρούν το κρατικό χρήμα ιδιοκτησία τους,μετακινήθηκαν μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ.
    Αυτό να μην το λησμονεί ο μικρομεσαίος πολίτης που παλεύει καθημερινά γιά την επιβίωση του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @8.23
    ο ΣΥΡΙΖΑ ηταν πρωτο κομμα στους αυτοαπασχολουμενους,ανεργους,ιδιωτικους υπαλληλους,δημοσιους υπαλληλους,νεους και γυναικες..

    πολυ μεγκα βλεπεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΙΣΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
    25% ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ Η ΠΤΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα κόλπα της Ιπποκράτους δεν πιάνουν πιά.
    Και αυτό γιατί ο κόσμος έχει μπροστά του την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης και όσο περνάνε οι μέρες το πασοκ θα συρρικνώνεται, όσο περισσότεροι βλέπουν τα κόλπα με τα τεκμήρια και τη μείωση του αφορολογήτου, που αναγκάζει το κόσμο, ενώ είναι άνεργος ή έχει χάσει το 1/3 των εισοδημάτων του να πληρώνει τριπλάσιους φόρους από πέρσι.
    Είναι το δεύτερο "σατανικό" σχέδιο του κ. Βενιζέλου, μετά το επάρατο χαράτσι, για να αρπάξει ότι έχει απομείνει από τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων, να αρπάξει τα 1-2 ακίνητα που έχουν από κληρονομιά ή από στεγαστικό δάνειο, όπως "έφαγε" τις αποταμιεύσεις των ομολογιούχων, των ασφαλιστικών ταμείων και των δημόσιων ιδρυμάτων με το "κουρεμα" ! Κι ετοίμαζε και άλλα μέτρα, πέρα από τις δυσβάσχατες αναδρομικές μειώσεις όλων των συντάξεων, όπως φορο ιδιοκατοίκησης, φόρο στα αγροτεμάχια και στα οικόπεδα, φόρο στα ενοίκια, και στέλνει ( παράλληλα με το χαράτσι ) άλλους 4 φόρους με ΕΤΑΚ και ΦΑΠ μέσα στην ίδια χρονιά !
    Ο λαός, όμως, κυρίως οι ψηφοφόροι του, τον σταμάτησαν ! Τώρα ήρθε η ώρα σε όσους απέμειναν ( γιατί πολλοί ήδη έχουν διαρρεύσει προς Νέα Δημοκρατία, Ανεξάρτητους Έλληνες, Σύριζα και Δημ. Αριστερά ) να τον σταματήσουν και να τον τιμωρήσουν, για τις ΑΝΗΘΙΚΕΣ φορολογικές δηλώσεις και το ακόμα πιο ΑΝΗΘΙΚΟ χαράτσι στη ΠΡΩΤΗ κατοικία των Ελλήνων! Χθες στο Ίλιον μαζεύτηκαν μόνο καμιά 100αριά άτομα, σε μια αίθουσα 70 ατόμων ! Η τιμωρία έρχεται από όσους πρόδωσαν τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και τους ταπείνωσαν, στέλνοντας τους στην ανεργία, στα συσσίτια, στις ουρές για πατάτες και ρύζι ! Την ίδια ώρα που αποκαλύπτεται ο πλουτισμός του Άκη ( που ειναι η κορυφή του παγόβουνου γιατί καλύπτονται όλοι οι άλλοι ... ), οι καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, οι επαύλεις, τα κότερα και κανό, τα πολυτελή αυτοκίνητα, τα πολυτελή ταξιδάκια αναψυχής στο εξωτερικό. Ένα σάπιο κόμμα, τι δουλειά έχει να μπει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση.
    Ξέρετε τι κάνουν τώρα ; Το παίζουν δίπορτο ; Αν βγει ο Σύριζα να μπουν στη κυβέρνηση με Δημ. Αρ. Αν βγει πρώτη η ΝΔ να μπουν σε κυβέρνηση της ΝΔ ! Οι άνθρωποι είναι άρρωστοι με τις καρέκλες, την εξουσία, την κουτάλα ! Στείλτε τους σπίτια τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κρήτη: Αυτοκτόνησε 61χρονος με φυτοφάρμακο

    TO PASOK EINAI EDO, ENOMENO DYNATO. KAI KSANAFERNEI KAI LALIOTI ! O TEMPORA O MORES ! ARXIZEI PALI O LASPOPOLEMOS ; H MHPOS THA EKSAFANISEI TO XARATSI;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ.
    25% ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ
    50% ΑΠΟ ΠΡΟΠΕΡΣΙ
    100% ΣΤΟΥΣ 2.000.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ---------------------------------

    ΝΑ.. και η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ....ΑΕροψεκασμένοι Τσιπροκαμμένοι..ολε-ole-ΟΛΕ !!!!
    ___________________________________________
    Δραγασάκης: Θα κινηθούμε βάση του μνημονίου

    Δείτε το βίντεο και διαπιστώστε και μόνοι σας ότι ο Δραγασάκης ο οποίος είναι υπεύθυνος για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
    -(το οποίο λένε ότι τώρα θα ξαναγράψουν επειδή μπορεί να κυβερνήσουν ενώ μέχρι τώρα έλεγαν ότι μαλακία τους κατέβαινε)-
    λέει πως θα κινηθούνε ανάλογα με τον μνημόνιο και ενδεχομένως και πιο σκληρά!!
    Τα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο θα μείωναν το έλλειμμα σε κάποιο ποσό, ο Δραγασάκης όμως λέει ότι αν το έλλειμμα είναι μεγαλύτερο τότε θα χρειαστούν επιπλέον (έκτακτα) μέτρα από αυτά που προβλέπει το μνημόνιο!!!

    Άρα τι μας λένε ότι θα καταργήσουν το μνημόνιο;;
    Εννοούν ότι θα σκίσουν το χαρτί αλλά θα κρατήσουν σε ισχύ όλα τα μέτρα που περιγράφει και θα πάρουν κι άλλα αν δεν βγούνε τα νούμερα;
    (βίντεο)
    Real gr ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ


    Ψηφοθήρες ή επικίνδυνοι;
    ------------------------
    Και «Στις 18 σοσιαλισμός» έλεγε ένα παλιό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ, για την επαύριο των εκλογών του μακρινού 1981.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δε χρειάζεται να περιμένει ούτε μέχρι τις 17 Ιούνη. Γιατί όπως μας πληροφορεί η χτεσινή ΑΥΓΗ με το πρώτο της θέμα: «Μετά την πρωτοβουλία...Ρουπακιώτη και την παρέμβαση Τσίπρα άρχισε το "ξήλωμα" του Μνημονίου από τα εργασιακά» !

    Να, λοιπόν, που για τον ΣΥΡΙΖΑ και την «Αυγή» τα ζητήματα είναι πολύ απλά. Αρκεί μια συνάντηση του προέδρου τους με τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας, φτάνει μια πρόσκληση σε διαβούλευση του υπουργού προς τους κοινωνικούς εταίρους για να μιλήσουν για τις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς και τη μετενέργεια και ...αρχίζει το ξήλωμα του Μνημονίου.
    Μαγεία;
    Όχι.
    Πρόκειται για φθηνή και απροκάλυπτη εξαπάτηση των εργαζομένων.
    Για άλλη μια επιχείρηση αλίευσης ψήφων, όπως ακριβώς έκαναν και με την εκλογή Ολάντ στη Γαλλία. Όλα υποτάσσονται στην κάλπη.
    Και προκειμένου αυτή να γεννήσει ψήφους δεν έχουν πρόβλημα να γεννήσουν ακόμα πιο πολλές αυταπάτες.

    Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Είναι δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ να αλιεύει ψήφους με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα. Δικαίωμά του και να θεωρεί ότι αρκεί μια δήλωση για να ξηλωθεί το Μνημόνιο. Άλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος του μετά τις εκλογές δήλωνε ότι «το μνημόνιο έχει τελειώσει...», αφού ο λαός ψήφισε με το συγκεκριμένο τρόπο στις 6 Μάη.

    Δεν είναι όμως δικαίωμα του να παίζει παιχνίδια στις πλάτες των εργατών. Να σπέρνει τη σύγχυση, ότι φτάνει μια κίνηση του χεριού τους για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι. Γιατί τότε δεν είναι μόνο ψηφοθήρες, αλλά πέρα για πέρα επικίνδυνοι για τα εργατικά συμφέροντα. Εφησυχάζουν τους εργάτες και τους στέλνουν κατευθείαν στο συμβιβασμό και την απογοήτευση.

    (Ριζοσπάστης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα το οποίο κανείς δεν το ανέδειξε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι το θέμα της κατοχής των δημόσιων συχνοτήτων που εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Είναι δημόσιες αυτές οι συχνότητες, δεν είναι ιδιοκτησίας τους. Πληρώνουν, δεν πληρώνουν; Πώς τις κατέχουνε; Υπάρχουν ασυμβίβαστα; Μπορούν αυτή την στιγμή άνθρωποι, οι οποίοι διαμορφώνουν μέσω από την κατοχή μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών την κοινή γνώμη, να εξυπηρετούν και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτά τα θέματα τα οποία έχουν καταταλαιπωρήσει την ελληνική πολιτική ζωή, πρέπει να είναι από τις προτεραιότητες μας, έτσι και ο λαός μας εμπιστευτει και βρεθούμε στα πράγματα. Είναι αυτό το οποίο έχει κάνει όλους αυτούς του διαπλεκόμενους να μας χτυπούν λυσσαλέα".
    ΑΥΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 26 Μαϊ 2012 9:37:00 π.μ.

    Τους ρώτησες έναν-έναν?

    Όντως,πολύ "Αυγή" διαβάζεις.

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση