GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε βάρος της Μαγνησίας... 5 εκ. ευρώ έχασε ο K. Αγοραστός_

ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ την Μαγνησία από το LIDER Αλιείας, γιατί "η αναβίωση της ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. πάσχει νομιμότητας"...!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ την επιστολ...

ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ την Μαγνησία από το LIDER Αλιείας, γιατί "η αναβίωση της ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. πάσχει νομιμότητας"...!!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ την επιστολή του Υπουργείου, η οποία εκθέτει ανεπανόρθωτα στους νησιώτες και ολόκληρη την Μαγνησία, τον Κώστα Αγοραστό
5 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ, όσο δηλαδή ήταν το ύψος του προγράμματος LIDER Αλιείας και με τα οποία, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα ενισχύονταν σημαντικά η νησιωτική Μαγνησία, κατάφερε να χάσει ο Λαρισαίος Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, αφού η αρμόδια Επιτροπή απέκλεισε από τον διαγωνισμό την "ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε.", η οποία για λογαριασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας κατέθεσε έγγραφα και δικαιολογητικά.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω υπουργική απόφαση, η αναβίωση της "ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε.", με βάση και τα στοιχεία που συνέλλεξε και έχει στη διάθεσή της η Υπηρεσία που διενεργεί τον διαγωνισμό, πάσχει νομιμότητας.
Τα ερωτήματα βεβαίως που προκύπτουν είναι πολλά και αμείλικτα έναντι της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του επικεφαλής της Κώστα Αγοραστού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ όμως την υπουργική απόφαση, η οποία εκθέτει ανεπανόρθωτα στους νησιώτες και ολόκληρη την Μαγνησία, τον Κώστα Αγοραστό και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:
«Η Επιτροπή αφού εξέτασε το σύνολο των προαναφερόμενων εγγράφων και δικαιολογητικών εκτιμά ότι η ανωτέρω υποψήφια εταιρία «ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε.» πρέπει να αποκλειστεί από τον παρόντα διαγωνισμό για τους ακόλουθους λόγους:
Η αναβίωση της εν λόγω εταιρίας, με βάση και τα στοιχεία που συνέλλεξε και έχει στη διάθεσή της η Υπηρεσία που διενεργεί το διαγωνισμό, πάσχει νομιμότητας.
Εν προκειμένω με βάση τα στοιχεία του ισολογισμού χρήσης 2010 η εταιρία παρουσιάζει αρνητικό σύνολο ιδίων κεφαλαίων (-943.431,06€), το οποίο προφανέστατα είναι πολύ μικρότερο του 1/10 του μετοχικού της κεφαλαίου, το οποίο ανέρχεται σε 1.877.783,65€, κατ’ άρθρο 48 του ν.2190/1920. Επίσης το γενικό σύνολο ενεργητικού της εταιρίας (1.647.711,38€), υπερσύνολο του καθαρού ενεργητικού της, υπολείπεται του μετοχικού της κεφαλαίου (1.877.783,65€) και άρα το καθαρό ενεργητικό δεν καλύπτει το κεφάλαιο.
Αμφότερα αυτά τα γεγονότα καθιστούν την αναβίωση μη επιτρεπτή (βλ. Κ. Παμπούκη, ΔΙΚΑΙΟ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ’), παρ εκτός εάν ταυτόχρονα με την αναβίωση λάμβανε χώρα και εξυγίανση της εταιρίας (π.χ. με μείωση του κεφαλαίου, με μείωση και αύξησή του κ.ά.). το οποίο δεν συνέβη.
Επίσης για την εν λόγω εταιρία με βάση τα στοιχεία του ισολογισμού έναρξης της εκκαθάρισης οι ζημιές παρελθουσών χρήσεων, αλλά και της χρήσης του α΄ εξαμήνου ΑΔΑ: Β4ΩΧΦ-ΕΜΓ18 του 2011 είναι σχεδόν υπερδιπλάσιες (-3.355.961,88€) από το μετοχικό της κεφάλαιο (1.877.783,65€), αλλά και από το σύνολο του ενεργητικού της (1.525.110,06€).
Άλλωστε και οι επισημάνσεις του ορκωτού λογιστή στο προσάρτημα του ισολογισμού έναρξης της εκκαθάρισης επιτείνουν περαιτέρω τη δυσμενή οικονομική κατάσταση της επιχείρησης.
Επιπλέον στο με αρ.20/30-6-2011 Πρακτικό της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΚΕΚΑΝΕΜ ΑΕ, όπου αποφασίστηκε η λύση και εκκαθάριση της εταιρίας, ο εκπρόσωπος της εταιρίας ανακοίνωσε ότι διατηρεί επιφυλάξεις για το νόμιμο της διαδικασίας (βλ. θέμα 9ο ), η δε γενική συνέλευση αποφάσισε αρνητικά για την απαλλαγή των μελών του ΔΣ και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της χρήση του 2010 (βλ. θέμα 3ο ).
Τέλος σε δημοσιευμένο την 5-1-2012 άρθρο στο διαδίκτυο αναφέρεται ότι το σύνολο των εργαζομένων του ΚΕΚ της ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. (η ΚΕΚΑΝΕΜ ΑΕ αποτελεί προϊόν συγχώνευσης δύο ανωνύμων εταιριών: της ΑΝΕΜ και του ΚΕΚΑΝΑΜ) έχει προβεί σε επίσχεση εργασίας για οφειλές δεδουλευμένων άνω των 12 μηνών.
Μετά ταύτα η Επιτροπή από το συγκερασμό όλων των παραπάνω στοιχείων εκτιμά ομόφωνα ότι η εταιρία ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. πρέπει να αποκλειστεί από το διαγωνισμό, διότι δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει το δημοπρατούμενο έργο, αφού πέραν της - κατά την άποψή της - μη νόμιμης αναβίωσης, η εταιρία δεν παρέχει εχέγγυα διοικητικής και λειτουργικής ικανότητας για την εκτέλεση του έργου και την υλοποίηση του προγράμματος.

3 σχόλια

  1. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ :
    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ Ή ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗ Ν.Δ.

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΣΑΠΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ, ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ ! ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ 1.000.000 ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΡΑΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥ Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΕΝΩ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΑ ΕΚΤΙΝΑΧΘΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΠΡΟΙΟΝ ΤΗΣ ΥΦΕΣΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ, ΠΛΕΟΝ, ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΠΟΣΟΣΤΩΝ.

    ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΕ 3-4 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ,ΕΝΩ ΟΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΨΗΦΟΙ, ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ Ν.Δ.

    Η ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΚΑΡΠΩΘΕΙ 2-3% ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΑΦΡΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ.

    Η Χ.Α, ΤΟ ΛΑΟΣ, Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ 8/10 ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΛΟΓΩ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΙΔΕΩΝ ΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Ή ΆΛΛΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

    ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΟΥ ΔΗΣΥ, ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΑΝ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 11- ΕΩΣ 120 ΕΔΡΕΣ, ΑΡΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΛΗΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ. ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ "ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ" ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιδού τα κατορθώματα του επιτελείου Βενιζέλου- Σαχινίδη. Μετά το χαράτσι, στέλνουν νέους φόρους για τα ακίνητα. Και το καλοκαίρι ακόμα χειρότερα.

    Αίρεται το «απαγορευτικό» εκκαθαριστικών με φόρους

    Στο «στόχαστρο» του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν και πάλι από την επόμενη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς αρχίζει η αποστολή από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) των εκκαθαριστικών του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) για το 2009.!

    Τα έσοδα σε σχέση με τον Μάιο του 2011 (πρώτο 15ημερο) είναι “πεσμένα” περίπου 15% και ουσιαστικά το κράτος οριακά μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, καθώς εαν δεν τονωθούν αναμένεται η μείωση να φτάσει και το 50% ως τα τέλη του μήνα.

    Από 23/05 τέρμα και τα φάρμακα, από 20 Μαίου πετσοκομμένες οι συντάξεις, και όλες σχεδόν οι φορολογικές δηλώσεις έχουν να πληρώσεις φόρο, ενώ πέρσι είχες επιστροφή !!! Με μειωμένους μισθούθς, άνεργος, με μειωμένες συντάξεις, και πρέπει να πληρώνεις τις ανοησίες του Βενιζέλου !!!

    Και το Χρηματιστήριο πέφτει και σήμερα, όλα τα διέλυσαν μέσα σε 2 χρόνια οι Παπακωνσταντίνου- Βενιζέλος. Και αντί να κρύβονται, να έχουν παραιτηθεί, να πάνε σπίτια τους, ζητάνε τη ψήφο μας. Θα πάρουν κάτι άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση