GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαμαράς: Οι 6 προτάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση

Έξι προτάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, την ανάπτυξη και τη μείωση των συνεπειών των Μνημονίων, κατέθεσε στις Βρυξέλλες ο ...

Έξι προτάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, την ανάπτυξη και τη μείωση των συνεπειών των Μνημονίων, κατέθεσε στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς. Για κάποιους που διάβασαν τις προτάσεις αυτές ίσως να μην έγινε αντιληπτό πόσο θα βοηθήσουν τον ελληνικό λαό. Διότι δεν πρόκειται απλά για μια κατάθεση τεχνοκρατικών θέσεων, ασαφούς προσανατολισμού και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Είναι προτάσεις που μπορούν να συμβάλουν στο να ξεπεραστεί η κρίση και οι πολίτες να δουν γρήγορα αποτελέσματα.
Project bonds
Κατ’ αρχάς ο κ. Σαμαράς υποστήριξε την αναγκαιότητα των project bonds δηλαδή των ομολόγων έργων. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα μπορούσαν να εκδοθούν ευρωομόλογα ανάπτυξης με χαμηλό επιτόκιο από τα οποία τα κράτη, και στην προκειμένη περίπτωση η Ελλάδα, θα μπορεί να δανειστεί εύκολα και φθηνά ώστε να προωθήσει μεγάλα έργα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να γίνουν τεράστιες επενδύσεις στην Ελλάδα που θα φέρουν ανάπτυξη. Σκεφτείτε μόνο τους μεγάλους οδικούς άξονες ή το έργο στο Ελληνικό που μπορεί να φέρει επενδύσει ύψους τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ. Με τα project bonds είναι δυνατό να επιτευχθεί κατασκευαστικός οργασμός αλλά και να προχωρήσουν έργα στον τομέα της ενέργειας και των μεγάλων τουριστικών έργων.
Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
Η δεύτερη πρόταση του κ. Σαμαρά κάνει λόγο για υποστήριξη της Ελλάδας και ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Μέσω της ΕΤΕπ μπορούν να χρηματοδοτηθούν τόσο έργα ανάπτυξης όσο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η χρηματοδότηση μπορεί να γίνει ταχύτερα και ασφαλέστερα μέσω της ΕΤΕπ και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Παράλληλα, μπορούν να παρακαμφθούν γραφειοκρατικές δυσκολίες και να αναθερμανθεί η οικονομία χωρίς την υποχρεωτική εμπλοκή των τραπεζών. Παράλληλα, η ΕΤΕπ θα μπορούσε να συμμετάσχει σε ένα ελληνικό επενδυτικό ταμείο στήριξης των μικρομεσαίων.
Ειδικό εργαλείο ρευστότητας
Πρότεινε τη δημιουργία ενός ειδικού εργαλείου ρευστότητας αποκλειστικά για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά το εργαλείο αυτό θα μπορούσε να λάβει διάφορες μορφές και να συνδυασθεί με την στήριξη ενός νέου Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου το οποίο με κεφάλαια από το ΕΣΠΑ, την ΕΤΕΠ και τις αποκρατικοποιήσεις να επικεντρωθεί στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ουσιαστικά είναι μια ταχύτερη διαδικασία για να ξεμπλοκάρει το χρήμα και να τρέξει στην αγορά ταχύτερα και ευκολότερα. Άλλωστε, πάνω απ’ όλα η Ελλάδα χρήματα χρειάζεται αυτή την περίοδο για να κινηθεί η οικονομία.
 Ταμείο άμβλυνσης των κοινωνικών επιπτώσεων του Μνημονίου
Σημαντική είναι η πρόταση για ταμείο άμβλυνσης των κοινωνικών επιπτώσεως του Μνημονίου. Διότι χρήμα στην αγορά και τα μεγάλα έργα δε θα αποδώσουν αν δε συνδυαστούν με χρήματα και άλλες δράσεις για τους φτωχούς, τους άνεργους και τους συνταξιούχους. Αύξηση της κατανάλωσης μπορεί να επιτευχθεί μόνο με άνοδο του βιοτικού επιπέδου αυτών που πράγματι καταναλώνουν. Ένα ταμείο αρωγής των ανθρώπων που επλήγησαν από το Μνημόνιο θα μπορούσε να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά κι άλλων φορέων και ιδρυμάτων που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Από την άλλη, τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που παραμένουν αδιάθετα, θα μπορούσαν να απορροφηθούν ευκολότερα μέσω του ειδικού αυτού ταμείου.
 Δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών
Σημαντική είναι η πρόταση για τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών. Στις περιοχές αυτές θα μπορούσαν να υπάρχουν φορολογικά κι άλλα κίνητρα για επιχειρήσεις που θα θελήσουν να εγκατασταθούν εκεί. Κύριο μέλημα ο σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματα, όχι δηλαδή να υιοθετηθούν μισθοί πείνας από τους επιχειρηματίες αλλά μέσω της διευκόλυνσής τους να δώσουν φθηνότερα και περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες.
 Μηχανισμός Εγγύησης Καταθέσεων σε Ευρωπαϊκή κλίμακα
Η τελευταία του πρόταση είναι η δημιουργία ενός Μηχανισμού Εγγύησης Καταθέσεων σε Ευρωπαϊκή κλίμακα, σύμφωνα και με τη σχετική πρόταση Μόντι, που θα αποτρέψει την «αιμορραγία» καταθέσεων από το Νότο προς το Βορρά της Ευρώπης. Το βασικό πρόβλημα των καταθετών σήμερα είναι ότι δεν εμπιστεύονται τις τράπεζες και φοβούνται για τις αποταμιεύσεις τους. Ετσι προκύπτει και η διαρροή δισεκατομμυρίων στο εξωτερικό με αποτέλεσμα τον κίνδυνο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος. Η εγγύηση των καταθέσεων ώστε να μείνουν στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες του νότου δε θα αποστερήσει σημαντικά κεφάλαια από την ανάπτυξη. Αν οι τράπεζες έχουν χρήματα μπορούν να χορηγήσουν δάνεια και να κινηθεί η αγορά.
Σε γενικές γραμμές πρόκειται για προτάσεις που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στην Ελλάδα, να δώσουν δουλειά σε χιλιάδες, να ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα, να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις και να απαλυνθούν οι προσφάτως πληγέντες από την κρίση και τη σκληρή δημοσιονομική πολιτική.

15 σχόλια

  1. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
    ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.
    ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΚΡΑΤΗΤΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΠΥΡΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
    ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.
    ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΚΡΑΤΗΤΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΠΥΡΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
    ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.
    ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΚΡΑΤΗΤΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΠΥΡΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
    ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.
    ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΚΡΑΤΗΤΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΠΥΡΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. MALAKA SAMARA FONAZES EKLOGES EKLOGES PARE TORA TA ARCHIDIA MOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως τελικά είχε δίκαιο ο Μητσοτάκης ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι όμως, αναγκαστικά, η κατάσταση σπρώχνει το κόσμο προς τη Νέα Δημοκρατία.
    Το πρόβλημα είναι άλλο :
    ο κόσμος για να πάει θέλει λύσεις
    - στο κωλοχάρατσο του Βενιζέλου
    - στα κωλοτεκμήρια του Βενιζέλου
    - στις οριζόντιες μειώσεις του Βενιζέλου.

    ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΛΥΣΕΙ ΑΥΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΧΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΝΑ ΖΑΠΕΙΟ ΚΑΝΕ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ.
    ΑΠΛΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ ΕΣΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΝΑ ΣΕΡΝΕΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ" ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΙΚΕΤΕΥΟΥΝ ΜΙΑΣ ΩΡΑ "ΔΟΥΛΕΙΑ". ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΟΥ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΧΑΡΑΤΣΑΣ Νο 2ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΟΥΡΟΥΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΝΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ, ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ.

    ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ; ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΤΙ, ΔΙΑΒΑΖΑΖΟΝΤΑΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ "ΑΝΙΚΑΝΑ" ; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ,ΕΝΩ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ 25 -30 ΜΑΘΗΤΩΤΩΝ, ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ !!!

    Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΝΟΥΛΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥΝ. ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ, ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ, ΜΕ ΤΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ;

    ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΩΝΤΑΙ - ΜΕΤΑ- ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑΤΙ Η ΝΔ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ Ή ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΝΟΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στρατηγείο στη Ρηγίλλης!

    Στρατηγείο στήνει σε γνώριμο στέκι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, θέτοντας επικεφαλής Αχαιό βουλευτή, ο οποίος θα έχει ως αποστολή να προσελκύσει τους χαμένους ψηφοφόρους της Ν.Δ. και να τους πείσει να ψηφίσουν τη φιλελεύθερη παράταξη.

    Το γνώριμο στέκι είναι η Ρηγίλλης και ειδικότερα η ιστορική Αίθουσα
    Κήπου , και επικεφαλής ο πολύπειρος πρώην βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της ΝΑ, ο οποίος... προήχθη από περιφερειακός λοχαγός σε στρατηγό του λεκανοπεδίου Αττικής.

    Ο Αχαιός πολιτικός μαζί με δεκάδες υφισταμένους του θα οργώσει το λεκανοπέδιο, με δυο στόχους: πρώτον, να προσελκύσει όσους από τους παλαιούς ψηφοφόρους της Ν.Δ. ψήφισαν από αντίδραση άλλο κόμμα ή απείχαν από τις εκλογές, και δεύτερον, να προσεγγίσει φίλους, ψηφοφόρους αλλά και στελέχη όμορων κεντροδεξιών κομμάτων.

    Το στρατηγείο είναι ήδη έτοιμο με όλες τις απαραίτητες υποδομές: τηλέφωνα, fax, υπολογιστές και πολλή διάθεση, όπως υποστηρίζει ο κ. Νικολόπουλος. Είναι αυτονόητο ότι η Ρηγίλλης θα είναι σε ανοιχτή γραμμή με τα κεντρικά της Ν.Δ. στη Συγγρού. Στη Ν.Δ. ο προεκλογικός αγώνας έχει ξεκινήσει για τα καλά και στόχος είναι το κόμμα να αναδειχθεί πρώτο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Στο στόχαστρο του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά έχει μπει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και η πολιτική που ακολουθεί.

    Έτσι, ολομέτωπη επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χθες από τις Βρυξέλλες, καθώς τον κατηγόρησε για αλαζονεία και επισήμανε “πως την ώρα που εμείς χτίζουμε, ο κ Τσίπρας κατεδαφίζει τις συμμαχίες”.

    Ο κ. Σαμαράς ανέφερε άτι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών, το οποίο ήταν “συνεργασία από τη μια, και μέσα στο ευρώ από την άλλη” , καθώς είπε ότι “όλα τα κόμματα κάναμε μια μικρή υποχώρηση” .

    “Δεν έχει δικαίωμα να χαλάσει τις συμμαχίες της χώρας.
    Όταν βγαίνει ο Ολάντ και υποστηρίζει τις θέσεις που θα βγάλουν την Ελλάδα από το τέλμα, και ο Τσίπρας λέει μέσα στο Παρίσι να μη γίνει ο Ολάντ Ολαντρέου, αυτό είναι επικίνδυνο για τον τόπο” εξήγησε.

    Επίσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι είπε ότι “δεν είναι λάθος, αλλά ψέμα αυτή η άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να καταγγείλει τη συμφωνία χωρίς να βγει από το ευρώ” , ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι εξαρτημένος από τις πολλές συνιστώσες που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Τόνισε ακόμη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ “τρέφονται από την απελπισία του κόσμου.


    _________________________________
    γιατί δεν αναφέρει κανείς απο τους
    παρασιτικούς Πα$$όκους-νυν καπότες μεταχειρισμένεΣύριζα

    το Γιώργο το "χαρισματικο" παιδί
    που απο το Καστελόριζο
    μα ΕΧΩΝΕ στο απάνεμο λιμάνι του ΔΝΤ
    με το Μνημόνιο της ευτυχίας
    μετά ........ΘΑΝΑΤΟΝ σας +
    ζώα !!


    ΕΕ.........

    εεεεεεεεεεεεεε...ρεμαλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O Κωλοτουμπας... νομιζει σε χρυσοψαρα μιλαει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πουλημένοι πουλημένοι
    Άλλη στράτα δεν σας μένει
    Μνήμα σας προσμένει
    Κάσα καρφωμένη

    Για τους πουλημένους
    Βόλι δεν χαλάμε
    Με πέτρες και κοτρόνια
    Τους πετροβολάμε

    Πουλημένοι πουλημένοι
    Άλλη ώρα δε σας μένει
    Μνήμα σας προσμένει
    Κάσα αφορισμένη

    Και για όλους ίδια
    Θα ’χετε κονάκι
    Λακούβες με σκουπίδια
    Κι απάνω τους κοράκι

    Όλοι οι πουλημένοι
    Είστε καταραμένοι
    Απ’ την δική μας τη γενιά
    Από εργάτη ποιητή
    Κι από γραφιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και μια εβδομη: τζων, σάλτα ρε φίλε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν πάθατε συμφορές εξαιτίας της ανανδρίας σας, μην αποδίδετε μέρος αυτών στους θεούς.

    Γιατί σεις οι ίδιοι καταστήσατε αυτούς (τους τυράννους) ισχυρούς μια και τους δώσατε στηρίγματα, και εξαιτίας αυτού έχετε περιπέσει σε ταπεινωτική δουλεία.

    Κι ενώ ο καθένας από σας ξεχωριστά βαδίζει στα ίχνη της αλεπούς, όλοι μαζί έχετε νου νωθρό.

    Γιατί δίνετε προσοχή στη ρητορική δεινότητα και στα λόγια δόλιου άνδρα, αλλά στα έργα δεν βλέπετε τίποτα να γίνεται - ΣΟΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση