GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι καθόμαστε και συζητάμε;;..

Από την εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ"  του Σαββάτου, 26 Μαΐου 2012, σελίδα 7 Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐουπίστευα ότι ως πολίτες θα...

Από την εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" 
του Σαββάτου, 26 Μαΐου 2012, σελίδα 7

Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐουπίστευα ότι ως πολίτες θα γινόμασταν λίγο πιο «πονηρεμένοι»απέναντι σε όσα μας σερβίρονται γενικώς, από όλες τις πλευρές καιαπό κάθε «πλανόδιο» οικονομικό αναλυτή, ινστρούχτορα της πτώχευσης ή αυτοσχέδιο ιεροκήρυκα του μηδενισμού και του χάους. Πίστευα ότι όλο και περισσότεροι πολίτες θα έμπαιναν στη διαδικασία να μελετήσουν, να αναζητήσουν πηγές και αναφορές, να ψάξουν ιστορικά προηγούμενα ή να διαμορφώσουν ένα ρεαλιστικό πλαίσιο συζήτησης και διαλόγου.
Είχα αυτή την πεποίθηση γιατί πιστεύω και αυτή τη φορά, όπως και την προηγούμενη, ότι οι πολίτες πρέπει να κατευθυνθούν στις κάλπες κατόπιν ενδελεχούς εξέτασης των δεδομένων και των όποιων συνεπειών των επιλογών τους. Όσο και να μιλήσει πλέον κάποιος, όσο και να γράψει, όσο και να «προπαγανδίσει» κάποια άποψη, τελικά ο καθένας θα αναλάβει μόνος την ευθύνη του την ώρα της κάλπης. Έχω πει πολλές φορές, και επιμένω, ότι το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας επέλεξε να μεταθέσει στους Έλληνες πολίτες μια τεράστια ευθύνη που πρώτονδεν τους αναλογεί και δεύτερον δεν έχουν επαρκή πληροφόρηση και δεδομένα για να την αναλάβουν. Οι Έλληνες καλούνται εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και δυσχέρειας, για όσους βρίσκονται μέχρι τα 50 περίπου χρόνια τους, να πάρουν αποφάσεις που μπορούν να επιφέρουν συνέπειες που τις έχουν βιώσει μόνο πολύ μεγαλύτερες ηλικίες στην Ελλάδα.
Την ίδια ώρα οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου δημόσια αντιπαράθεση επιστημονικών απόψεων και σχολών, που μέχρι πρότινος αντιμετώπιζαν μόνο όσοι ασχολούνταν με επιστημονικές δημοσιεύσεις (papers) σε επίπεδο μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τίτλων σπουδών. Έρχονται αντιμέτωποι με τον κάθε επιστήμονα που βγαίνει στην τηλεόραση, στον τύπο ή στο διαδίκτυο, με ύφος αυθεντίας και ενίοτε υπό «καρδιναλικό» ναρκισσισμό ή αυτισμό, και διατυπώνει είτε την καθαρά προσωπική του άποψη, είτε τη θεωρία του που θα προσπαθήσει να διατυπώσει στο επόμενο επιστημονικό άρθρο του που θέλει να δημοσιεύσει σε κάποιο προσεχές οικονομικό forum ή συνέδριο.
Από την άλλη πλευρά, στα ίδια μέσα εμφανίζονται διάφοροι αυτόκλητοι, αυτοδίδακτοι ή ακόμα και «κατευθυνόμενοι» ιέρακες της όποιας ακραίας άποψης και μπουρδολογούν, παριστάνοντας τους νοσταλγούς της «UNRRA» (United Nations Relief and Rehabilitation Administration), θέλοντας να πείσουν τους Έλληνες πολίτες να στραφούν σε μια εκδοχή κλειστής οικονομίας που δεν έχει εμφανιστεί πουθενά αλλού στον πλανήτη στη σύγχρονη εποχή και που δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν δεν επιβληθεί κάποιου είδους ολοκληρωτικό καθεστώς.
Αυτοί οι άνθρωποι, αφαιρώντας από το συλλογισμό τους τις ακραία αρνητικές εκφάνσεις ενός τέτοιου ενδεχομένου, ευαγγελίζονται ως παράδεισο το σενάριο της λεγόμενης «λαϊκής άτοκης δραχμής», σενάριο που εμφανίστηκε στο δημόσιο διάλογο σχεδόν αμέσως μετά τη διαφαινόμενη πανευρωπαϊκά αδιέξοδη πρόταση που επιχείρησε να προτάξει ο ΣΥΡΙΖΑ και αναγκάζεται σταδιακά να διαφοροποιήσει, αντιλαμβανόμενος ότι οδηγεί σε βήμα προς την ελεύθερη πτώση. Δεν λέω ότι οι άνθρωποι αυτοί ανήκουν στον πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν όμως εν δυνάμει ή ήδη ψηφοφόρους του, ή παράγοντες που επιχειρούν μέσω αυτού να επιβάλουν τις ζοφερές και σκοταδιστικές σκέψεις τους. Εκεί, δηλαδή, που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τις γνωστές συνιστώσες του, έχει αποκτήσει πλέον και μια ομάδα προσκολλούμενων που προσπαθούν να τον παρασύρουν στις ανεδαφικές τους επιδιώξεις, χρησιμοποιώντας τα γνωστά δικανικά τους επιχειρήματα και προπαγανδίζουν ανερυθρίαστα, ουτοπικά σενάρια για τα οποία είμαι βέβαιος ότι κάποια στιγμή θα αποκαλυφθούν και τα ελατήριά τους, απλά ίσως τότε να είναι αργά.
Παράλληλα, υπάρχει μια ομάδα επαγγελματιών που εμφορείται από τις ίδιες ιδέες και τις διαλαλεί φορώντας τους μανδύες της σοβαροφάνειας, του «έγκριτου», του αντισυμβατικού, του αριστερίστικου ακτιβισμού, της επιστημοσύνης, των κενών λεκτικών ακροβατικών που εκστομίζουν, καθήμενοι στην ακριβή καρέκλα του επαγγελματικού τους γραφείου για το οποίο πληρώνουν και ένα παχύ ενοίκιο.
Αυτή η μερίδα προσδοκά, φανερά πια, σε αύξηση της πελατείας της με κάθε τρόπο. Σκεφτείτε απλώς ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο εργαζόμενοι θα ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους συνεχώς στα δικαστήρια, φτάνοντας ακόμα και μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια (15 – 20 χρόνια δικαστικό αγώνα), σκεφτείτε κόσμο που θα τρέχει να φτιάχνει συμβόλαια για να πουλάει την περιουσία των γονιών και των παππούδων του προκειμένου να ζήσει τα παιδιά του, σκεφτείτε δουλειά στις προσημειώσεις και στα υποθηκοφυλακεία, αναλογιστείτε υπερασπιστές «πακέτων» απολυμένων με το αζημίωτο βέβαια, σκεφτείτε δικαστικές διαμάχες σχετικά με την αμφισβήτηση αξιών που θα προκύψουν από μια πιθανή μετάβαση σε ένα εθνικό νόμισμα ή ακόμα χειρότερα σε «λαϊκό άτοκο νόμισμα», σκεφτείτε μια ολόκληρη βιομηχανία αγωγών, ασφαλιστικών μέτρων ή ακόμα και απλών καταγγελιών που θα προκύψουν μέσα σε ένα περιβάλλον που θα καταρρέουν τα πάντα. Εδώ ήδη είμαστε μια χώρα που την χαρακτηρίζουμε «ελαχίστως ευνομούμενη» και στα ελληνικά δικαστήρια γίνεται της κακομοίρας, φανταστείτε τι θα γίνεται σε ένα τέτοιο εφιαλτικό σενάριο. Μιλάμε για πολλή και εξασφαλισμένη δουλίτσα.Τονίζω ότι μιλώ για μερίδα και όχι για σύνολο.
Μπροστά σε όλα αυτά στέκονται σήμερα οι πολίτες απηυδισμένοι και απεγνωσμένοι, αναζητώντας μια ελπίδα, μια χαραμάδα από την οποία να μπορούν να δουν λίγο φως. Βλέπουν και ακούν όλους αυτούς και νομίζουν ότι όλα είναι απλά, λογικά και έχουν πίσω τους αγνές προθέσεις. Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα και δεν είναι τίποτα απλό και μονοσήμαντο. Κουράστηκε όμως ο κόσμος πια και είναι έτοιμος να κάνει ακόμα και ακραίες επιλογές, ειδικά όταν του τις παρουσιάζουν σαν κάτι σχεδόν ιδανικό.
Ποιος μπορεί και δικαιούται σήμερα να διακηρύττει σύστημα κλειστού οικονομικού κύκλου τη στιγμή που η Β.Κορέα δέχεται αμερικάνικη βοήθεια για να σιτίσει τον πληθυσμό της ; Ποιος έχει το δικαίωμα να παρασύρει το λαό σε μια τέτοια επιλογή και να αναλάβει την ευθύνη ; Τουλάχιστον ας πει την αλήθεια. Ότι αυτά τα πράγματα για να δουλέψουν χρειάζονται ολοκληρωτισμό. Ας πει τουλάχιστον αυτό.
Όλα αυτά βέβαια αποτελούν συζητήσεις εσωτερικής κατανάλωσης γιατί «έξω» τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και αυτό έχει πια αποδειχθεί. Η αλήθεια είναι ότι ο λαός καλείται να αναλάβει μια ευθύνη μεγαλύτερη από αυτή που του αναλογεί. Οι περιστάσεις όμως και το"αιμορροφιλικό" πολιτικό σύστημα τον οδηγούν σε μια κομβική, ιστορική επιλογή. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Μερικοί νομίζουν ότι πάντα κάτι θα γίνεται και θα σώνεται η κατάσταση. Κάνουν λάθος. Εδώ η φάση δεν είναι όπως στα αεροπλάνα που ο καθένας έχει το δικό του αλεξίπτωτο. Μακάρι εκείνοι που ευαγγελίζονται την ελεύθερη πτώση να είναι τόσο μάγκες που την ώρα εκείνη θα δώσουν το δικό τους αλεξίπτωτο για να σωθεί ο διπλανός τους. Μακάρι.

13 σχόλια

  1. ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΕΛΛΗΝΑ,

    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ!

    ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΗ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ;;;

    ΕΧΕΙΣ ΒΙΤΣΙΟ ΝΑ ΣΕ ΚΑΘΥΒΡΙΖΕΙ Η ΜΑΝΤΑΜ ΛΑΝΓΚΑΡΝΤ;;;

    ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;;;

    ΤΟΤΕ ΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΜΕΡΚΕΛΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ- ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!!

    ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;;;

    ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΛΑΟΙ, ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΠΟΥ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΡΥΚΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ;;;;

    ΤΟΤΕ ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ,

    ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ,

    ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ,

    ΟΤΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΡΟΪΚΑΝΟ ΖΥΓΟ!!!

    ΨΗΦΙΣΕ ΣΥΡΙΖΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

    Το "βαθύ" ΠΑ$$$$$$$$$$$ΟΚ έγινε ΣΥΡΙΖΑ!
    Φωτόπουλος, Ραυτόπουλος, Κοτσακάς και λοιποί

    Ο Αλ.Τσίπρας ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του για το παλιό ΠΑΣΟΚ ("Είμαστε το ΠΑΣΟΚ του 1981"). Και η στρατηγική που ακολουθεί αυτό ακριβώς φανερώνει...
    Το "άνοιγμα" στον Γ. Αρσένη ήταν μόνο ένα από τα πολλά στοιχεία που καταδεικνύουν πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να..σκυλεύσει το ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, τις τελευταίες μέρες, επαφές με την Κουμουνδούρου έχει και ο Ν.Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Οι σχέσεις του κ.Φωτόπουλου με το ΠΑΣΟΚ έχουν "παγώσει" από τη περίοδο της διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, ενώ ο κ. Βενιζέλος δεν έχει επιχειρήσει κάποιο "άνοιγμα" προς τον συνδικαλιστή. Έτσι, ο κ. Φωτόπουλος βρίσκεται σε επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα, με τον οποίο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις.
    Συν τοις άλλοις, πολλά ιστορικά συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν προσχωρήσει, εδώ και αρκετούς μήνες, στον ΣΥΡΙΖΑ. Μερικοί από αυτούς είναι οι κ. Ραυτόπουλος, Κοτσακάς και Γκόβας.

    Οι δύο πρώτοι, μάλιστα, ήταν στο πλευρό του Ακ.Τσοχατζόπουλου, στη "μεγάλη σύγκρουση" του 96'.

    Επίσης, από το ΠΑΣΟΚ προέρχονται και οι εκλεγέντες, στις τελευταίες εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής και Σ. Σακοράφα, ενώ συζητήσεις με τον Αλ. Τσίπρα έχει κατά καιρούς και ο Ν. Κοτζιάς, παλιός συνεργάτης του Θ. Πάγκαλου και του Γ. Παπανδρέου. Από το ΠΑΣΟΚ, τέλος, προέρχεται και ο εργατολόγος, Αλ. Μητρόπουλος.

    Με τον Τσίπρα ο Φωτόπουλος.
    Όλα τα μπάζα του ΠΑ$$$$$$$ΟΚ μαζεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ήταν επόμενο !

    Που θα πήγαινε δηλαδή ο Φωτόπουλος;
    Ο κύριος εκφραστής του βαθέως ΠΑΣΟΚ, ο μαχητής των κεκτημένων και βολεμένων.

    Μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να βρει καταφύγιο και ένα απάνεμο κομματικό χώρο που εγγυάται την διατήρηση του αμαρτωλού και κρατικοδίαιτου παρελθόντος.
    Μαζί με τους παχυλούς φυσικά μισθούς που πληρώνει τώρα πολύ ακριβά ολόκληρος ο ελληνικός λαός! ...

    - Aπό τη στιγμή που μίλησε ο ΣΥΡΙΖΑ για εξουσία και κυβέρνηση, γέμισε από Πασόκους.
    Αποτελεσματική πολιτική ..100% !
    τα ΛΑΜΟΓΙΑ θα πάν΄ ΕΚΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ,

    ΤΟ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ ΤΖΩΩΩΩΝ$$$$$////!!!,

    ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ,

    ΤΟΝ ΚΩΛΟΓΛΥΦΤΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ,

    ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΕΡΚΕΛ!!!!!!

    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΤΖΩΩΩΝ$$$$,

    ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΑΡΧΙΔΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΤΖΑΚΙΟΥ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!

    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στους κώλους των Ρουζα συνιστωσών

    οχι μόνο δυνατή
    ΑΠΥΘΜΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζουμε το σχεδιο Φαιδωρα;!

    δες τε εδω:
    http://1greek.wordpress.com/2012/05/26/σχεδιο-φαιδωρα-εχει-ηδη-ξεκινησει/#more-19461

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ,

    ΤΟ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ ΤΖΩΩΩΩΝ$$$$$////!!!,

    ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ,

    ΤΟΝ ΚΩΛΟΓΛΥΦΤΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ,

    ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΕΡΚΕΛ!!!!!!

    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΤΖΩΩΩΝ$$$$,

    ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΑΡΧΙΔΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΤΖΑΚΙΟΥ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!

    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Τζώρτζης Σόρος ψηφίζει ... Αλέξη Τσίπρα!

    Τί άλλο θα ψήφιζε;

    Ο George Soros δίνει τα πάντα για την διάλυση της ευρωζώνης.
    Ως εκ τούτου είναι λογικό να υποστηρίζει Αλέξη.
    Μέχρι στιγμής έχει υποστηρίξει στην Ελλάδα οτιδήποτε διαλυτικό έχει υπάρξει.
    Από τις ταραχές και τις καταστροφές στην Αθήνα, μέχρι τους indymedia
    ανά τον κόσμο.
    Οπότε ήταν λογικό να φτάσει και στον Αλέξη.

    Την σίγουρη επιλογή για την κατάρρευση της Ευρώπης και την αύξηση των κερδών της διεθνούς κερδοσκοπίας.

    Έτσι προέκυψε και η αιφνίδια επίσκεψη του δραχμολάγνου Β(μπ)αρουφάκη
    στην Κουμουνδούρου,που κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας!
    Γιατί άραγε; ...

    Έδωσε μήπως σίγουρες συμβουλές για τους τρόπους που αναζητούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιστροφή στη δραχμή και την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού ή μήπως έστειλε τα χαιρετίσματά του ο George;
    Είναι γνωστό ότι ο Soros τζογάρει στην διάλυση της Ευρώπης, οπότε σίγουρα δεν έστειλε απλά τα χαιρετίσματά του στον Αλέξη.
    Έδωσε ... εντολές!

    Σίγουρα στο πρόσωπό του sexy Αλέξη, βλέπει τον πολιορκητικό κριό της Ευρωζώνης και τους τρόπους που θα αυξήσει τα κεφάλαιά του.

    Πάντως η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι για συμμετοχή του Μπαρουφάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε ότι θα προκαλούσε τον ελληνικό λαό και τελικά απερρίφθη!

    περιοδικό

    Σημείωση: Λέγεται ότι ο κ. Βαρουφάκης πήρε άδεια από το Πανεπιστήμιο όπου εργάζεται και μετακόμισε στην έδρα των επιχειρήσεων, στις ΗΠΑ, του κ. Σόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ" ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ, ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΡΑΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ, ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ "ΕΠΙΘΕΣΗ" ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΛΠ ΖΗΤΑ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ;

    - Νέος με 9.000 εισόδημα με σπίτι 80τμ που του παραχωρούν οι γονείς του θα πληρώσει 1252,40 ευρώ
    - Όσοι έχουν αφορολόγητο έως 9.000 ευρώ εάν το ξεπεράσουν τότε ξαναπέφτουν σε αφορολόγητο 5.000 ευρώ
    - Ο φοροτεχνικός Β. Αμπελιώτης προειδοποιεί ότι σε ένα-δύο μήνες οι επιχειρήσεις δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς
    - Σε όλα αυτά τα φορολογικά βάρη θα προστεθούν σύντομα το νέο χαράτσι και το ΕΤΑΚ 2009

    Το επόμενο χρονικό διάστημα η ύφεση στην Ελλάδα θα γίνει ακόμα βαθύτερη και πως στην πραγματικότητα το κράτος δεν έχει να εισπράξει γιατί απευθύνεται στους μη έχοντες οι οποίοι δεν δίνουν γιατί δεν έχουν, με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομίας να καλεί την Τετάρτη σε έκτακτη σύσκεψη τους 10 εφόρους των μεγαλύτερων ΔΟΥ, λόγω εκτροχιασμού των εσόδων.

    Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ΣΚΑΙ στις 19:00, όπου φιλοξενήθηκε ο γνωστός φοροτεχνικός, Βαγγέλης Αμπελιώτης, ο οποίος έκανε λόγο για μία παράμετρο του φορολογικού όχι ιδιαιτέρως γνωστή και η οποία αποτελεί πασιφανή τρόπο τιμωρίας των φορολογουμένων. Όπως τόνισε για έναν νέο μέχρι 30 ετών ή έναν συνταξιούχο ισχύει το αφορολόγητο στις 9.000 ευρώ και όχι στις 5.000 όπως ισχύει για όλους. Εάν όμως κάποιος από αυτούς ξεπεράσει τις 9.000 ευρώ το κράτος "τον τιμωρεί" κατεβάζοντας το αφορολόγητό του στις 5.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με όσα εξήγησε ένας νέος φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ που του έχει παραχωρηθεί από τους γονείς του κατοικία 80 τετραγωνικά μέτρα και παλιό αυτοκίνητο 1.600 κυβικά, αυτός με βάση το εισόδημά του θα έχει φόρο 0. Αλλά με βάση τα τεκμήρια ο φόρος κύριος και προκαταβολή θα ανέρχονται στα 1252,40 ευρώ.

    Αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης αυτός ενώ δεν θα φορολογείτο με βάση το παλιό σύστημα θα φορολογηθεί με 1252,40 ευρώ, μία φορολόγηση που είναι περίπου μιάμιση φορά ο βασικός μηνιαίος του μισθός ή 100 ευρώ το μήνα. Να σημειωθεί εδώ ότι με βάση το συγκεκριμένο παράδειγμα εάν αυτός ο πολίτης ξεπεράσει τα 12.000 ευρώ καλείται να πληρώσει και έκτακτη εισφορά.

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ


    Με βάση αυτό το παράδειγμα, τις αδικίες, αλλά και το γεγονός πως ένας πολίτης δεν θα ΜΠΟΡΕΙ πλέον να πληρώσει αυτά που τον καλεί το κράτος, ο κ. Αμπελιώτης προειδοποίησε ότι σε έναν-δύο μήνες με βάση την υπάρχουσα κατάσταση, οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να πληρώνουν μισθούς.

    Σε ένα άλλο παράδειγμα που ανέλυσε ο κ. Αμπελιώτης φαίνεται επίσης ότι η φορολογία αντί να βοηθήσει έναν πολύτεκνο ή τρίτεκνο έρχεται να τον δυσκολέψει ακόμα περισσότερο. Συγκεκριμένα, ένας πατέρας 3 παιδιών με εισόδημα 20.000 ευρώ για το 2010 δεν πλήρωσε φόρο, ενώ φέτος θα πληρώσει φόρο 1720 ευρώ, κάτι που δείχνει ότι το κράτος τον "τιμωρεί" επειδή έχει τρία παιδιά.

    Στα δύο προηγούμενα παραδείγματα είναι επίσης απαραίτητο να διευκρινιστεί πως δεν αποτυπώνεται η έκτακτη εισφορά στο ρεύμα και για το ΕΤΑΚ το 2009.

    Στο τελευταίο παράδειγμα με τα τραγικά του φορολογικού συστήματος, αποτυπώνεται ένας φορολογούμενος χωρίς εισόδημα που μένει σε κατοικία 70 τετραγωνικά, την οποία του την έχουν παραχωρήσει οι γονείς του. Αυτός ο φορολογούμενος θα υποβάλλει δήλωση και επειδή δεν έχει εισόδημα δεν δηλώνει αποδείξεις. Επειδή όμως τον πιάνει το τεκμήριο λόγω της κατοικίας και το τεκμήριο διαβίωσης θα κληθεί να πληρώσει φόρο 201,50 ευρώ.

    Αυτή η εικόνα αποδεικνύει το τραγικό κράτος και τις τραγικές ευθύνες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και το μόνο σίγουρο είναι πως εάν δεν το αλλάξουν από μόνοι τους αυτό το σκηνικό, θα αλλαχτεί αναγκαστικά γιατί ο κόσμος δεν ΕΧΕΙ να δώσει άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αποσπασμα Αρθρογραφου της φημεριδας Εθνος.
    -------
    Ακουγα τις προάλλες τον Ανδριανόπουλο να λέει στο Mega ότι και το ΠΑΣΟΚ πολλά υποσχέθηκε και δεν τα έκανε, όπως η απομάκρυνση των βάσεων, και άρα το ίδιο θα κάνει κι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ατυχέστερος παραλληλισμός δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Πρώτον, διότι άλλο Ανδρέας Παπανδρέου και άλλο Αλέξης Τσίπρας. Και δεύτερον, άλλο οι βάσεις που κανένας δεν περίμενε να φύγουν στις 10 Οκτωβρίου 1981 και άλλο το Μνημόνιο που όλοι θα ζητούν να ακυρωθεί στις 18 Ιουνίου 2012. Οποιος δεν καταλαβαίνει τη διαφορά δεν βλέπει την ωρολογιακή βόμβα που ο ίδιος ο Τσίπρας έχει ενεργοποιήσει.

    Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν το αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου του αναθέσει τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά εκείνο που με βεβαιότητα ξέρω είναι πως ό,τι κι αν κάνει αποκλείεται να μη βρεθεί αντιμέτωπος ακόμη και με τους ψηφοφόρους του. Και είναι απλό γιατί: ή θα κάνει εκπτώσεις στις διακηρύξεις του και θ' αποδειχθεί ανακόλουθος ή θα τις τηρήσει μπλοφάροντας και οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για όλους. Τρίτη επιλογή όχι μόνο δεν θα έχει τη δυνατότητα, αλλά ούτε και τον χρόνο να κάνει.

    Προ ημερών ο Βενιζέλος θύμισε στον Τσίπρα τι ακριβώς έγινε στου Γουδή μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ισως κάποιος θα πρέπει να του μιλήσει και για πιο πρόσφατα γεγονότα, για τα οποία ή δεν είναι τόσο καλά ενημερωμένος ή προτιμά να τα βλέπει όπως θεωρεί ότι τον βολεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΨΑΝΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ .ΜΟΛΙΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΞΕΘΑΒΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΣ.ΑΚΟΥ ΘΡΑΣΟΣ Ο ΓΟΥΡΟΥΝΑΣ ΧΑΡΑΤΣΑΣ ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΙΑΣΟ [ΔΗΜΑΡ]ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΚΑΡΟ ΡΕΠΟΥΣΗ .ΑΣΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΔΙΚΟΛΑΒΕ.ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΟΥ.ΕΕΕΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ .ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τον Βενιζελο τον ξερουμε δεν χρειαζεται συστασεις λεβεντη 3.39
    Να μας κανεις ενα σχολιο εαν εχει καποια βαση το σχολιο του αρθρου για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσιπρα 'η πως τα βλεπεις εσυ τα πραγματα. θα καραργησει το Μνημονιο ή λεει μαλακιες??? μας δινει εγγυηση οτι δεν θα παμε δραχμη και οτι τα χρηματα του κοσμου δεν κινδυνευουν στις τραπεζες??? Εγγυηση λεω, να βγει και να πει την λεξη..εγγυωμαι...κλπ. την συνταξη και το μισθο των εργαζομενων αυτου τελος παντων που εμεινε. Αυτη ειναι η ουσια οχι την μπαλλα στην Ιπποκρατους του Βαγγελη και γαργαρα τα υπολοιπα. Αυτοι εχουν ξοφλησει αρα εμενα με ενδιαφερουν οι αλλοι και επομενως απαιτω καθαρες κουβεντες. Πριμενω λοιπον ενα ουσιαστικο σχολιο σου χωρις να βριζεις και να πετας γιαουρτια. Ηρεμα πολιτισμενα μια φορα, κυβερνηση θα γινεται οποτε απαιτειται σοβαροτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εγγυησεις δεν υπαρχουν 4.32..
    ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορει να σου εγγυηθει τιποτα..
    καιρος να μεγαλωσεις
    να κανεις επιλογες
    και να φερεις τις συνεπειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση