GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλό το παραμύθι σου αλλά δεν έχει δράκο...

Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη δως της κλώτσο να γυρίσει παραμύθι ν αρχινήσει.... Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα hkremala.blogspot.c...

Κόκκινη κλωστή δεμένηστην ανέμη τυλιγμένη
δως της κλώτσο να γυρίσει
παραμύθι ν αρχινήσει....


Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα
hkremala.blogspot.com

Κάθε κοριτσάκι που σέβεται τον εαυτό του λατρεύει τα παραμύθια, ειδικά εκείνα που μιλάνε για πριγκήπισσες.Θεωρεί ότι είναι μια μικρή πριγκήπισσα και περιμένει τον πρίγκηπα, καβάλα στο άσπρο άλογο που θα την οδηγήσει στο θρόνο της καρδιάς του και θα τη λατρέψει.Θα μου πεις που είναι το κακό; Κι εγώ σου απαντώ ότι δεν είναι απλά κακό αλλά τραγικό, ιδίως αν αυτό το παραμυθένιο όνειρο επερεάζει την πραγματική ζωή.
Ας πάρουμε , όμως , τα πράγματα από την αρχή.Από μικρή τρελαινόμουνα για παραμύθια.Έβαζα τη μητέρα μου να τα διαβάζει ξανά και ξανά ώσπου , κάποια στιγμή , σε ηλικία 3 ετών , τα είχα μάθει απέξω. 'Επαιρνα , λοιπόν, τα παραμύθια και τα ''διάβαζα'' δήθεν στα άλλα παιδιά
.Ήμουν τόσο πειστική μάλιστα και τόσο καλός παπαγάλος που τους είχα πείσει όλους ότι ξέρω να διαβάζω.Μέχρι και την δασκάλα μου στο νηπιαγωγείο έπεισα και κάλεσε τους γονείς μου για να τους δώσει τα εύσημα, ως παιδί θαύμα που ήμουν.Θυμάμαι εκείνο το απόγευμα έφαγα μεγάλη κατσάδα από τον πατέρα μου.Αριστερός από τα γεννοφάσκεια του και με μεγάλη πορεία στα χρόνια της δικτατορίας, θα προτιμούσε η κόρη του να ξέρει απ΄έξω τον Μαρξ αντί τον Άντερσεν και να ονειρεύεται μια σοσιαλιστική κοινωνία [ με την πραγματική έννοια του όρου κι , όχι όπως την έχουν καταντήσει τώρα] σε αντίθεση με τα δικά μου όνειρα για παλάτια και βασιλιάδες.Τα περισσότερα , όμως , τα άκουσε η μητέρα μου- προερχόμενη από δεξιά οικογένεια , είχε ακολουθήσει το δικό της παραμύθι όταν ερωτεύτηκε τον επαναστάτη, αριστερό πατέρα μου-επειδή μου καλλιεργούσε λάθος ένστικτα με τα ''ανούσια '' παραμύθια.
Τα ανούσια παραμύθια , κατά τη γνώμη του πατέρα μου, μαζεύτηκαν και φυλάχτηκαν στο πατάρι.Από κείνη τη στιγμή ανέλαβε ο ίδιος την ΄΄λογοτεχνική '' μου εκπαίδευση.
Όλα τα κοριτσάκια της ηλικίας μου μεγάλωναν με την Σταχτοπούτα, τη Χιονάτη και την Ωραία Κοιμωμένη, εγώ μάθαινα ιστορίες για τον εμφύλιο, τη δίκη της Βάρκιζας και τον Μπελογιάννη.Έμαθα ελληνική ιστορία , αρχαία και νεότερη και στο θέατρο παρακολουθούσα Οιδίποδα.Φυσικά τα όνειρα για τον πρίγκηπα που έρχεται να μ αγαπήσει χάθηκαν στα όνειρα που μου εμφύσησε ο πατέρας μου να αλλάξω τον κόσμο.Βλέπεις ακόμη πιστεύανε σ αυτό το παραμύθι ότι ο κόσμος μπορεί ν αλλάξει και να γίνει καλύτερος.
Στην εφηβεία μου γράφτηκα σαν άξιο τέκνο στην ανάλογη αριστερή νεολαία και ξέχασα τελείως τα κλειδωμένα παραμύθια στο πατάρι.Μαζί τους ξέχασα και το γοβάκι της Σταχτοπούτας.Το όνειρο ενός νέου κόσμου μεστωνόταν στη καρδιά μας, και ήταν λες και έπαιρνε σάρκα και οστά.Φαίνεται πως όλη η γενιά η δική μου, που γεννήθηκε λίγο πρίν ή λίγο μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, είχε ποτιστεί από μια ιδιαίτερη ενέργεια.
Ήταν η εποχή που με συγκινούσαν τα πολιτικώς ορθά παραμύθια, το κοριτσάκι με τα σπίρτα ανάβει μολότωφ, ο δράκος στα παραμύθια είναι η εξουσία , ο πρίγκηπας έρχεται καβάλα σε μηχανή και φοράει δερμάτινα και ο Αγ. Βασίλης είναι η επιθυμία του αρσενικού να κατακτήσει τη γυναικεία εστία- μήτρα , όπως έλεγε ο Γιούνγκ.
Η πριγκήπισσα δε φορούσε γοβάκια και ακριβά φορέματα που να τονίζουν τη λεπτή της μέση , αλλά άρβυλα και σκισμένα τζιν , έπινε βότκα, διάβαζε Καζαντζάκη και συμμετείχε σε συζητήσεις πολιτικές κάνοντας τον πατέρα της υπερήφανο.
Όμως , το παραμύθι της όμορφης κοπέλας που αναζητά την αγάπη ήταν περασμένο στο DNA της. Τόσες γενιές γυναικών πίσω απ αυτήν πίστεψαν σ αυτό, εκείνη γιατί νόμιζε ότι θα μπορούσε να ξεφύγει;
Ευτυχώς , ο πατέρας έφυγε νωρίς και δεν είδε το παραμύθι της αλλαγής του κόσμου να ξεθωριάζει και να χάνεται στα γρανάζια της εξουσίας και του συμφέροντος.Δεν είδε ανθρώπους που μέχρι χθές ήταν μπροστάρηδες της ''επανάστασης'' να συμβιβάζονται και να πουλιούνται.Δεν είδε τη μικρή πριγκήπισσα να βγάζει τα άρβυλα και να φοράει τα γοβάκια- εντάξει, δεν ήταν γοβάκια αλλά γόβες στιλέτο και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις μπότες με δωδεκάποντο τακούνι , αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιττα.
Και ήρθε η ώρα της αναζήτησης του πρίγκηπα.Πρίγκηπες περάσανε πολλοί, άλλος με μηχανή χιλίων κυβικών αντί για άλογο, άλλος με πανάκριβο αμάξι στη θέση της λαμπερής άμαξας,άλλος με μητέρα την κακιά μάγισσα.Και σε κάθε ιστορία η μικρή πριγκίπισσα ζούσε ένα παραμύθι και δινότανε στον εκλεκτό της καρδιάς της με την ίδια ορμή και ένταση, με το ίδιο απαρράμιλλο πάθος της πρώτης φοράς.
Κάποια στιγμή το παραμύθι τελείωνε , γιατί όλα τα ωραία και φανταστικά κάποτε τελειώνουν και τότε καταλάβαινε γιατί τα παραμύθια της μαμάς έκλειναν με το '' ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα'' . Πάντα είχε απορία γιατί τα παραμύθια να τελειώνουν τόσο απότομα , τί γίνεται μετά, ποιά η τύχη της όμορφης πρωταγωνίστριας; Και γιατί να ζούμε εμείς καλύτερα απ αυτούς , αφού αυτοί τα έχουν όλα.Μέσα από τις δικές της ερωτικές ιστορίες και απογοητεύσεις κατάλαβε ότι το τέλος είναι μια νέα αρχή και η αρχή πολύ εύκολα σε οδηγεί στο τέλος.
Πρίγκηπες δεν υπάρχουν, σκέφτηκε και τότε γνώρισε ένα βάτραχο.Αυτόν δεν τον ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά.Τον ερωτεύτηκε με την δεύτερη και με την τρίτη είχε γίνει λιώμα για το χατήρι του.Ο βάτραχος ήξερε να μιλάει ωραία , να χαιδεύει τα όνειρά της , να της λέει άλλα παραμύθια και να την κάνει να γελά.Όταν τον φίλησε και τον μεταμόρφωσε σε πρίγκηπα , τον εγκατέστησε στη καρδιά της , σ ένα μεγάλο θρόνο.Ο βάτραχος- πρίγκηπας, όμως , μας βγήκε Δον Ζουάν.Δεν του έφτανε η καρδιά της πριγκήπισσας και ήθελε κι άλλες καρδιές γυναικών και, το χειρότερο, δεν αναγνώρισε τίποτα απ όσα έκανε για κείνον.Γρήγορα , λοιπόν , έφυγε για άλλες αγκαλιές .Τί ανάγκη είχε εξάλλου πια, είχε βρεθεί το θύμα που τον μεταμόρφωσε σε πρίγκηπα.
Τί απέγινε η πριγκήπισσα μας;Έζησε,άλλα άρχισε πλέον να αναρωτιέται μήπως το παραμύθι να αλλάξουμε τον κόσμο είναι πιο εφικτό;
Αποφάσισε τότε να βάλει άρβυλα με τακούνι και μέσα από το σκισμένο τζιν ζαρτιέρες και να ξεκινήσει τη δική της επανάσταση.... και να μου το θυμηθείτε , θα ζήσει καλύτερα κι οι άλλοι, απλώς, καλά!!

6 σχόλια

  1. - Νέος με 9.000 εισόδημα με σπίτι 80τμ που του παραχωρούν οι γονείς του θα πληρώσει 1252,40 ευρώ
    - Όσοι έχουν αφορολόγητο έως 9.000 ευρώ εάν το ξεπεράσουν τότε ξαναπέφτουν σε αφορολόγητο 5.000 ευρώ
    - Ο φοροτεχνικός Β. Αμπελιώτης προειδοποιεί ότι σε ένα-δύο μήνες οι επιχειρήσεις δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς
    - Σε όλα αυτά τα φορολογικά βάρη θα προστεθούν σύντομα το νέο χαράτσι και το ΕΤΑΚ 2009

    Το επόμενο χρονικό διάστημα η ύφεση στην Ελλάδα θα γίνει ακόμα βαθύτερη και πως στην πραγματικότητα το κράτος δεν έχει να εισπράξει γιατί απευθύνεται στους μη έχοντες οι οποίοι δεν δίνουν γιατί δεν έχουν, με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομίας να καλεί την Τετάρτη σε έκτακτη σύσκεψη τους 10 εφόρους των μεγαλύτερων ΔΟΥ, λόγω εκτροχιασμού των εσόδων.

    Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ΣΚΑΙ στις 19:00, όπου φιλοξενήθηκε ο γνωστός φοροτεχνικός, Βαγγέλης Αμπελιώτης, ο οποίος έκανε λόγο για μία παράμετρο του φορολογικού όχι ιδιαιτέρως γνωστή και η οποία αποτελεί πασιφανή τρόπο τιμωρίας των φορολογουμένων. Όπως τόνισε για έναν νέο μέχρι 30 ετών ή έναν συνταξιούχο ισχύει το αφορολόγητο στις 9.000 ευρώ και όχι στις 5.000 όπως ισχύει για όλους. Εάν όμως κάποιος από αυτούς ξεπεράσει τις 9.000 ευρώ το κράτος "τον τιμωρεί" κατεβάζοντας το αφορολόγητό του στις 5.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με όσα εξήγησε ένας νέος φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ που του έχει παραχωρηθεί από τους γονείς του κατοικία 80 τετραγωνικά μέτρα και παλιό αυτοκίνητο 1.600 κυβικά, αυτός με βάση το εισόδημά του θα έχει φόρο 0. Αλλά με βάση τα τεκμήρια ο φόρος κύριος και προκαταβολή θα ανέρχονται στα 1252,40 ευρώ.

    Αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης αυτός ενώ δεν θα φορολογείτο με βάση το παλιό σύστημα θα φορολογηθεί με 1252,40 ευρώ, μία φορολόγηση που είναι περίπου μιάμιση φορά ο βασικός μηνιαίος του μισθός ή 100 ευρώ το μήνα. Να σημειωθεί εδώ ότι με βάση το συγκεκριμένο παράδειγμα εάν αυτός ο πολίτης ξεπεράσει τα 12.000 ευρώ καλείται να πληρώσει και έκτακτη εισφορά.

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ


    Με βάση αυτό το παράδειγμα, τις αδικίες, αλλά και το γεγονός πως ένας πολίτης δεν θα ΜΠΟΡΕΙ πλέον να πληρώσει αυτά που τον καλεί το κράτος, ο κ. Αμπελιώτης προειδοποίησε ότι σε έναν-δύο μήνες με βάση την υπάρχουσα κατάσταση, οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να πληρώνουν μισθούς.

    Σε ένα άλλο παράδειγμα που ανέλυσε ο κ. Αμπελιώτης φαίνεται επίσης ότι η φορολογία αντί να βοηθήσει έναν πολύτεκνο ή τρίτεκνο έρχεται να τον δυσκολέψει ακόμα περισσότερο. Συγκεκριμένα, ένας πατέρας 3 παιδιών με εισόδημα 20.000 ευρώ για το 2010 δεν πλήρωσε φόρο, ενώ φέτος θα πληρώσει φόρο 1720 ευρώ, κάτι που δείχνει ότι το κράτος τον "τιμωρεί" επειδή έχει τρία παιδιά.

    Στα δύο προηγούμενα παραδείγματα είναι επίσης απαραίτητο να διευκρινιστεί πως δεν αποτυπώνεται η έκτακτη εισφορά στο ρεύμα και για το ΕΤΑΚ το 2009.

    Στο τελευταίο παράδειγμα με τα τραγικά του φορολογικού συστήματος, αποτυπώνεται ένας φορολογούμενος χωρίς εισόδημα που μένει σε κατοικία 70 τετραγωνικά, την οποία του την έχουν παραχωρήσει οι γονείς του. Αυτός ο φορολογούμενος θα υποβάλλει δήλωση και επειδή δεν έχει εισόδημα δεν δηλώνει αποδείξεις. Επειδή όμως τον πιάνει το τεκμήριο λόγω της κατοικίας και το τεκμήριο διαβίωσης θα κληθεί να πληρώσει φόρο 201,50 ευρώ.

    Αυτή η εικόνα αποδεικνύει το τραγικό κράτος και τις τραγικές ευθύνες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και το μόνο σίγουρο είναι πως εάν δεν το αλλάξουν από μόνοι τους αυτό το σκηνικό, θα αλλαχτεί αναγκαστικά γιατί ο κόσμος δεν ΕΧΕΙ να δώσει άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝΤ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟΥ..

    - ΕΣΕΙΣ ...ζώα έλληναράδες ΠΡΕΠΕΙ να τους ταίζετε,
    να τους πλουτίζετε
    και να ΣΑΣ Γ Α Μ Α Ν Ε ________ οικογενειακώς.

    Η άκριτη νομιμοποίηση ΟΛΩΝ των λαθρομεταναστων,
    η διάλυση της αστυνομίας και η υποστήριξη της άρνησης στράτευσης θα ήταν σε φυσιολογικές συνθήκες μία προκλητική κουβέντα καφενείου
    ή -στη χειρότερη περίπτωση- μία συζήτηση σε φοιτητικό αμφιθέατρο ή υπό κατάληψη λύκειο ανάμεσα σε επίδοξους κοινωνικούς επαναστάτες…

    Στην Ελλάδα του 2012 όμως, όσο κι αν δύσκολα μπορεί να το πιστέψει κανείς, αποτελούν επίσημες θέσεις ενός κόμματος εξουσίας (!)
    που προσδοκά να κυβερνήσει!

    Συνεχίζοντας την παρουσίαση των αληθινών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που πολύ απέχουν από τα επικοινωνιακά τερτίπια του συμπαθή Αλέξη Τσίπρα, επικεντρώνουμε σήμερα σε κάποια από τα σοβαρότερα κοινωνικά ζητήματα και τον τρόπο με τον οποίο το κόμμα του τα αντιλαμβάνεται.
    _____________
    Δείτε λοιπόν: ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ του πλήκτρου και του ΚΩΛΟΥ.

    Νομιμοποίηση Λαθρομεταναστών
    «Νομιμοποίηση των μεταναστών και μεταναστριών και η εξασφάλιση ότι οι εισφορές τους θα πιάνουν τόπο, ακόμα και αν φύγουν». (ΕΠ, σελ. 13)
    «Αποσύνδεση της χορήγησης άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων». (ΕΠ, σελ. 12)
    «Επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε όλους και όλες, ντόπιους και μετανάστες, ώσπου να βρουν δουλειά, και η αύξησή του σταδιακά στο 80% του τελευταίου μισθού για την πρώτη διετία». (ΕΠ, σελ. 13)
    «Μας απειλούν ότι θα φύγουμε από το Σένγκεν, μικρό το κακό λέω, η Δανία έχει φύγει δυο φορές», Αλ. Τσίπρας στη ΝΕΤ (2.5).

    (Όλες οι θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συντείνουν όχι μόνο στη παγίωση της σημερινής κατάστασης με τους εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και θα βαρύνουν ακόμη περισσότερο τον ελλειμματικό κρατικό προϋπολογισμό αλλά και δημιουργούν το ευνοϊκό περιβάλλον για να προσελκυσθούν και νέα κύματα λαθρομεταναστών. Οι θέσεις του δεν ισχύουν σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, αντίκεινται στις συμφωνίες της χώρας και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην έξοδό μας από τη συνθήκη Σένγκεν)

    -Επάνοδος στο καθεστώς ανομίας του Πανεπιστημιακού ασύλου
    «Την αναστολή της εφαρμογής του νόμου 4009 μέχρι την οριστική του απόσυρση». (ΕΠ, σελ. 16)

    Αποδυνάμωση της Αστυνομίας παρά την έξαρση της εγκληματικότητας
    «Οι υπηρεσίες Δημόσιας Τάξης πρέπει να είναι πολιτικές υπηρεσίες.
    Να αποστρατιωτικοποιηθούν η Αστυνομία και το Λιμενικό σώμα όσον αφορά την οργάνωση, την εκπαίδευση και την εμφάνισή τους. Να πάψει η εκπαίδευση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις». (ΕΠ, σελ. 11)

    (Οι θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στοχεύουν ευθέως στην απόλυτη διάλυση της αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας που θα σημάνει την αποχαλίνωση του εγκλήματος και τη γενίκευση της ανομίας)

    - «Η άρνηση στράτευσης πρέπει να προστατεύεται». (ΕΠ, σελ. 12)
    ------------------------------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΑΣΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΜΕΓΑ ΠΡΟΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
    ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ....ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΑΣΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΜΕΓΑ ΠΡΟΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
    ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ....ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ!

    Δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

    ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ!

    ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ,

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

    Ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σημαίνει επιδοκιμασία του Μνημονίου, ανακούφιση της Μέρκελ, Τρόϊκας και του διεθνούς τραπεζικού και παρασιτικού κεφαλαίου...

    ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, αλλά και των Ισπανών, των Πορτογάλων, των Ιταλών, των Ιρλανδών εργαζομένων και ανέργων!

    Ψήφος στα Μερκελικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σημαίνει ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ για το αύριο!

    Σήμερα όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της στην Ελλάδα.

    Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι βλέπουν σε μας την ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΤΟΥΣ ελπίδα...

    ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΡΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ!

    Εδώ με το 16, 8% του ΣΥΡΙΖΑ, ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ!!

    ΑΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ..

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Η ΆΛΛΟ ΚΌΜΜΑ ΑΝΤΙΜΗΜΟΝΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

    ΜΑΥΡΟ ΣΕ ..ΔΥΜΑΡ..Δ.Ν.. ΠΑΣΟΚ..ΙΑΧΩΒΑΔΟΜΑΝΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Guardian:

    "Eurozone crisis: if Greece goes, Germany's prosperity goes with it"

    "Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, η ευημερία της Γερμανίας θα χαθεί"

    Σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο η βρετανική εφημερίδα Guardian κάνει λόγο για την εξάρτηση της Γερμανίας από τις »μικρότερες» οικονομίες της Ευρώπης, όπως της Ελλάδας.

    «Αν Ελλάδα φύγει από το ευρώ η ευημερία της Γερμανίας… πάει περίπατο», γράφει η Guardian εξηγώντας ότι αν οι »αιχμάλωτες» οικονομίες φύγουν από το ευρώ δεν θα μπορούν να κάνουν εισαγωγές όπως σήμερα, ένα βαρύ πλήγμα για την Γερμανία και τις εξαγωγές της.

    Με σκληρά λόγια μιλά για την »αποτυχημένη» πολιτική των Μερκοζί μέχρι σήμερα στην Ευρώπη καταλήγοντας ότι: «Η Γερμανία την τελευταία δεκαετία έχει αποκομίσει ήσυχα από τη συμμετοχή της στο ενιαίο νόμισμα οικονομικά μερίσματα και θα πρέπει τώρα να αποφασίσει αν είναι διατεθειμένη να πληρώσει φόρο αλληλεγγύης σε κλίμακα-ευρώ».

    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ- ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΨΗΦΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ!

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΨΗΦΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση