GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ελληνική ΑΟΖ ενάντια στην οικονομική κρίση...

Από το http://gerasimos-politis.blogspot.com . Η εθνικά κρίσιμη ανάγκη καθορισμού της - Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Η μόνη...

Νίκος Λυγερός, Στρατηγικές επενδύσεις και ΑΟΖ,φυσικό αέριο,πετρέλαιο
Η εθνικά κρίσιμη ανάγκη καθορισμού της - Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Η μόνη οικονομική λύση που προσφέρει πραγματικές δυνατότητες ανάπτυξης, οι οποίες μετατρέπουν το ελληνικό χρέος σε ποσοστό και μόνο... Η ΑΟΖ ως έννοια υιοθετήθηκε από τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και οι κανονισμοί που την διέπουν περιλαμβάνονται στη νέα Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, του 1982. Πρόκειται, ουσιαστικά, για εξέλιξη των ρυθμίσεων που μέχρι τότε περιλαμβάνονταν στο Διεθνές Δίκαιο Αλιείας, προκειμένου να συμπεριληφθούν και νέες οικονομικές και άλλες δραστηριότητες, τις οποίες μπορούν να ενεργήσουν παράκτια κράτη. Χωρίς ΑΟΖ δεν μπορείς να κάνεις εξόρυξη ώστε να επωφεληθείς εσύ ως κράτος τα κέρδη. Η Κύπρος έδωσε το παράδειγμα σε όλο τον ελληνισμό με τις τολμηρές της αποφάσεις σ' ένα πλαίσιο το οποίο ήταν αδιανόητο για πολλούς. Η εύρεση του φυσικού αερίου στο κοίτασμα Αφροδίτη που ανήκει στο οικόπεδο 12 και είναι ένα από τα φτωχότερα οικόπεδα, έχει ήδη αλλάξει τα δεδομένα. Μόνο αυτό το οικόπεδο, καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες τις Ευρώπης για 100 χρόνια..

Η ΑΟΖ δεν είναι μόνο ένα τυπικό θεσμικό πλαίσιο που απορρέει από το Δίκαιο της Θάλασσας. Η ΑΟΖ έχει μέσα της μια τεράστια δυναμική που είναι ορατή στους ειδικούς, αλλά ακόμα άγνωστη στους άλλους. Η σφαιρικότητα των τομέων που αγγίζει η ΑΟΖ είναι θεαματική και δίχως αυτή είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τις επιπτώσεις. Κι όμως σιγά – σιγά ανακαλύπτουμε την τοποστρατηγική της αξία, τη γεωμετρική της εμβέλεια και το γεωλογικό της υπόβαθρο που μας επιτρέπουν να έχουμε μια σοβαρή εικόνα, η οποία με την αξιοπιστία της δείχνει που υπάρχουν οι στρατηγικές επενδύσεις. Κατά συνέπεια, δεν είναι ανάγκη να παραμείνουμε κολλημένοι σε μερικά θέματα λόγω διπλωματικής παράδοσης και θα ήταν καλό να ενσωματώσουμε στα νοητικά μας στρατηγικά σχήματα και τα μεγέθη των εκτιμήσεων της πετροχημικής έρευνας. Συχνά αναφερόμαστε σε περιοχές θεωρώντας ότι έχουν όλες την ίδια αξία και δίνουμε σημασία σε άσχετα θέματα. Το Αιγαίο, το Ιόνιο, το Λιβυκό κλπ δεν αντιπροσωπεύουν τις ίδιες τάξεις μεγέθους στον τομέα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου. Όταν διαβάζουμε μελέτες του Α. Φώσκολου, του Η. Κονοφάγου κατανοούμε απολύτως ότι ακόμα και με περιθώρια οι διαφορετικές εκτιμήσεις έχουν τεράστιες διαφορές. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να μην επικεντρωθούμε στα κύρια θέματα και να θέσουμε προτεραιότητες. Επιπλέον μια απλή έρευνα αγοράς από μια ειδική ομάδα επαρκεί για να δώσουμε έμφαση σε στρατηγικά σημεία της οικοπεδοποίησης, όταν περάσουμε το στάδιο της θέσπισης. Και η τελευταία είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να ελέγξουμε με όλες τις έννοιες, τις ανεπίσημες σεισμικές έρευνες που γίνονται συνεχώς στα νότια της Κρήτης και μεταξύ Καστελλόριζου και Κύπρου. Παλαιότερα ειδικοί, και τώρα άσχετοι, θεωρούσαν ότι θα χρειαζόμασταν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να μπορέσει η οριοθέτηση της ΑΟΖ να προσφέρει οικονομικά οφέλη. Στην πραγματικότητα με όλα τα σεισμικά δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας, μας επιτρέπουν να αξιοποιήσουμε την ΑΟΖ σε μερικούς μήνες μόνο. Διότι το ενδιαφέρον υπάρχει ήδη από εταιρίες που έχουν τεχνογνωσία. Δεν είναι ανάγκη να τις πείσουμε. Αρκεί να κάνουμε λοιπόν στρατηγικές επενδύσεις για να αλλάξουμε τα δεδομένα της χώρας μας και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που προκαλούν μερικοί λόγω απραξίας, αδράνειας ή και σκοπιμότητας. Η ΑΟΖ είναι η κυριότερη στρατηγική επένδυση της πατρίδας μας. Απλώς πρέπει να το αποφασίσουμε.


Νίκος Λυγερός. Οι απαιτήσεις της ΑΟΖ
Οι απαιτήσεις της ΑΟΖ είναι πολλαπλές και βέβαια δεν είναι αποκλειστικά πολιτικές. Η πολιτική πρέπει να έχει ένα υπόβαθρο, για να μπορεί να εκτιμήσει την κατάσταση ορθολογικά και να πάρει μετά την αποτελεσματική απόφαση. Τώρα που το θέμα της ΑΟΖ έχει γίνει πλέον ένα όραμα, θα ήταν καλό να το ενισχύσουμε και με τις γεωλογικές μας γνώσεις. Υπάρχουν επιστήμονες σαν τον Αντώνη Φώσκολο που παλεύουν εδώ και δεκαετίες, για να αναδείξουν μεθοδολογικά την αξία του ελληνικού υπεδάφους, οι ίδιοι έχουν αποδείξει τη σημασία της έννοιας του λασποηφαίστειου στο πλαίσιο των ερευνών για πετρέλαιο. Μελετούν γεωλογικούς χάρτες που αποτελούν από μόνοι τους, όχι μόνο ενδείξεις, αλλά πιστοποιητικά της ορθότητας των εκτιμήσεων περί πετρελαίου και φυσικού αερίου στο χώρο της ελληνικής ΑΟΖ. Έτσι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ακολουθήσαμε πρωτοπόρους στο Δίκαιο της Θάλασσας, στη γεωπολιτική, στα ενεργειακά πρέπει τώρα να ακούσουμε και τους γεωλόγους, διότι το επιστημονικό τους πλαίσιο είναι απόλυτα απαραίτητο για την αξιοποίηση του υποθαλάσσιου χώρου. Μετά τη θέσπιση της ΑΟΖ, τις πρώτες οριοθετήσεις, θα είναι ουσιαστική η συμβολή τους. Οι έρευνες επίσημες ή όχι, όσον αφορά στα σεισμικά δεδομένα υπάρχουν και θα εμφανιστούν σύντομα, πρέπει όμως να εμπεριέχουν και τον καθαρά γεωλογικό παράγοντα. Δεν είναι δυνατόν να μην ενεργοποιήσουμε το γεωλογικό μας δυναμικό. Θέλουμε δεν θέλουμε, η ΑΟΖ έχει απαιτήσεις στη φυσική, στη θερμοδυναμική, στη χημεία, στην πετροχημεία, στη σεισμολογία και βέβαια στη γεωλογία. Η μαθηματική ανάλυση των δεδομένων της ΑΟΖ δεν επαρκεί αν δεν εμπλουτισθεί από αυτά τα επιστημονικά πεδία, τα οποία δεν θεωρούνται και τόσο σημαντικά στο πλαίσιο της ελληνικής κοινωνίας. Ενώ υπάρχουν αξιόλογοι ερευνητές και φοιτητές σε αυτούς τους τομείς που πρέπει να αξιοποιήσει η πατρίδα μας, για να μπορέσει η ΑΟΖ να προσφέρει όλες τις δυνατότητές της στον ελληνισμό, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα. Η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει χρήση και αυτών των γνώσεων, αν θέλει η ΑΟΖ να μην παραμείνει ένα τεχνοκρατικό παίγνιο. Υπάρχει το πλαίσιο, το πεδίο, το πεδίο δράσης και το πεδίο μάχης. Έχουμε ανάγκη από όλα αυτά τα επίπεδα, για να είμαστε αποτελεσματικοί και στρατηγικοί παίκτες. Δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε την ευκαιρία, ούτε να την χάσουμε, πρέπει να την δημιουργήσουμε, αν θέλουμε πράγματι να βοηθήσουμε την πατρίδα μας. Το πρέπον, λοιπόν, είναι να προετοιμάσουμε και τους νέους με αυτές τις νέες απαιτήσεις, για να σταματήσει η αναμονή και να περάσουμε στην επιστημονική ετοιμότητα που θα ενισχύσει και τις πολιτικές μας αποφάσεις. Διότι ένα μέτωπο είναι ισχυρό, μόνο όταν έχει εγκέφαλο πίσω του. Αλλιώς είναι επιφάνεια, δίχως βάθος.

Νίκος Λυγερός, Το βάθος της ΑΟΖ, λασποηφαίστεια, Καστελλόριζο
Amsterdam, Athina, Kazan, Kula, Thessaloniki είναι ονομασίες των λασποηφαιστείων που υπάρχουν στην περιοχή του Αναξιμάνδρου, η οποία βρίσκεται νότια του συμπλέγματος Καστελλόριζου. Τα λασποηφαίστεια δεν είναι μια απλή λεπτομέρεια. Είναι μια γεωλογική ένδειξη του βάθους της ΑΟΖ και έμμεσα της αξίας της. Οι περισσότεροι μιλούν βέβαια για τα 200ΝΜ δίχως να συνειδητοποιούν το μέγεθος του εμβαδού της. Μόνο όταν βλέπουν ένα χάρτη, όπου αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα διαθέτει τη δεύτερη μεγαλύτερη ΑΟΖ μέσα στη Μεσόγειο θάλασσα, αντιλαμβάνονται τη γεωστρατηγική της αξία μέσω της γεωπολιτικής, αλλά η τελευταία αποκτά την πραγματική της αξία με το βάθος. Μόνο με το βάθος βλέπουμε τις λιθοσφαιρικές πλάκες και κατανοούμε τη σημασία της απόκλισης για τα γιγάντια κοιτάσματα, το πλήθος των λασποηφαιστείων στη μεσογειακή ράχη, τις λεπιώσεις πρίσματος επαύξησης. Αλλιώς ποιο νόημα θα είχαν οι ψαμίτες με καλύμματα αλάτων του Μεσσηνίου; Κι όμως η στόχευση είναι ουσιαστική για τις γεωτρήσεις που θα ακολουθήσουν. Με αυτόν τον τρόπο αποκτούν αξία και τα μη συμβατικά αποθέματα υδρογονανθράκων, όπως το αποδεικνύουν ειδικοί σαν τον Α. Φώσκολο και Η. Κονοφάγο. Με αυτόν τον τρόπο τα χαρτογραφημένα λασποηφαίστεια νότια της Κρήτης του Dimitrov αλλάζουν ριζικά την εικόνα που έχουμε για την ελληνική ΑΟΖ. Και επινοούμε την έννοια του τόξου που ενισχύει τη γεωλογική συνέχεια που υπάρχει από τους Παξούς έως το σύμπλεγμα Καστελλόριζου. Επιπλέον οι υδρίτες που αποτελούνται από εγκλωβισμένο μόριο μεθανίου μέσα σε κλωβό από μόρια ύδατος, αλλά και με μόρια αιθανίου και προπανίου, προσφέρουν πρακτικές και όχι μόνο θεωρητικές και επιστημονικές μεθόδους εκμετάλλευσης της ΑΟΖ. Αν οι υπεύθυνοι και όχι μόνο οι επιστήμονες και οι τεχνοκράτες κατανοούσαν την πραγματική αξία όλου του θέματος δεν θα καθυστερούσαν δεκαετίες για να υλοποιήσουν την ελληνική ΑΟΖ. Τώρα όμως αυτά τα δεδομένα είναι γνωστά και σε μη ειδικούς, έτσι ακόμα και οι πολιτικοί μπορούν να αποκτήσουν μια πραγματική εικόνα όχι του προβλήματος, αλλά της οικονομικής λύσης. Αρκεί, λοιπόν, να κάνουν την απαραίτητη στρατηγική κίνηση για να ενεργοποιηθεί η δύναμη του βάθους της ελληνικής ΑΟΖ αντί να εξετάζουν παθητικά το βάθος του γειτονικού κράτους.


Κύπρος, Φυσικό Αέριο, Ελληνική ΑΟΖ
Η λογική και η πορεία της σκέψεις γύρω από το θέμα της ΑΟΖ έχει αλλάξει, μετά και από το φυσικό αέριο που βρέθηκε στην Κύπρο. Η Χώρα μας πλέον θα πρέπει να προετοιμάσει όλες εκείνες τις υποδομές προκειμένου να διαχειριστεί το αέριο που θα έρθει από την Κύπρο. Θα πρέπει η Χώρα μας τόνισε, να μην χάσει αυτήν την ευκαιρία και να δημιουργήσει εκείνες τις υποδομές στα λιμάνια της όπου και θα αξιοποιηθεί στο έπακρον με τα όποια οφέλη προκύψουν. Διαφορετικά τόνισε, η Κύπρος θα συνεργαστεί στον εφοδιασμό της Ευρώπης με άλλες χώρες που διαθέτουν λιμάνια όπως η Ιταλία. Το φοβικό σύνδρομο των έως τώρα Ελληνικών Κυβερνήσεων στάθηκε η αιτία να μην κοινοποιηθεί από τους γεωλόγους η ύπαρξη πλούτου στο Αιγαίο, χαρακτηρίζοντας αυτά τα επιχειρήματα γελοία γιατί  με την ύπαρξη των δορυφόρων είναι πλέον πολύ εύκολο να εντοπιστεί ο ορυκτός πλούτος της Χώρας μας.


Νίκος Λυγερός - ΑΟΖ και Euroasia Interconnector, οικονομική κρίση
Για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμα το δυναμικό πλαίσιο της ΑΟΖ, έρχεται το Euroasia Interconnector να αποδείξει σε όλους την αποτελεσματικότητά του. Έχουμε αναπτύξει πρόσφατα μια φιλική σχέση με τον Σόλωνα Κασσίνη στο πλαίσιο του αγώνα μας για τη θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ, αλλά έχουμε κι έναν άλλο παλιό και τολμηρό φίλο Κύπριο τον Νάσο Κτωρίδη που μας βοήθησε τα μέγιστα όταν αντιμετωπίζαμε το Σχέδιο Ανάν, που τώρα έρχεται να ενισχύσει επί του πρακτέου την όλη μας προσπάθεια για να αναδείξουμε ότι η ουτοπία και του άλλου μας φίλου από την Αμερική Θεόδωρου Καρυώτη είναι πλέον ένα όραμα για τον ελληνισμό σε όλες του τις διαστάσεις. Η σημασία της συνεκτικότητας της ευρωπαϊκής ΑΟΖ παίρνει όλο το νόημά της με αυτό το έργο που ξεκινάει από το Ισραήλ, περνά από την Κύπρο και καταλήγει στην Ελλάδα. Αυτό το ηλεκτρικό καλώδιο είναι μια γέφυρα με τρία τόξα. Το πρώτο μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου έχει μήκος 155 ΝΜ. Το δεύτερο μεταξύ Κύπρου και Κρήτης έχει μήκος 320 ΝΜ και το τελευταίο μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου 65 ΝΜ. Αυτή η τρίτοξη γέφυρα δεν είναι πια μια ιδέα και μόνο. Με τις πρόσφατες υπογραφές που πέτυχαν η Κύπρος και το Ισραήλ, η πραγματικότητα, η επόμενη, έχει αρχίσει. Και πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας και ειδικά στην Ελλάδα ότι το Euroasia Interconnector χρησιμοποιεί στην ουσία τις ΑΟΖ του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας. Κατά συνέπεια, υπάρχει τώρα ένας επιπλέον μοχλός πίεσης για να υλοποιηθεί η ελληνική ΑΟΖ στην πράξη. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, διότι αυτή η συμμαχία έχει ενεργοποιηθεί ήδη και αυτό το έργο συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάκαμψη του ελληνισμού σε ολικό πλαίσιο. Η πολιτική δεν μπορεί παρά να αποδεχθεί την εμβέλεια του έργου αυτού και να συνειδητοποιήσει ότι η ΑΟΖ είναι όντως ένα αποτελεσματικό και ορθολογικό εργαλείο και όχι μόνο μια αφαιρετική, μαθηματική έννοια. Βλέπουν τώρα ότι τα διαγράμματα Voronoi έχουν πρακτικές επιπτώσεις που επηρεάζουν θετικά την οικονομία του μέλλοντος. Αυτή η τρίτοξη γέφυρα δείχνει το δρόμο σε όλους μας και έρχεται να υποστηρίξει με πρακτικά επιχειρήματα την αναγκαιότητα της θέσπισης της ελληνικής ΑΟΖ. Ας αφήσουμε λοιπόν την αδράνειά μας και την απραξία μας κι ας ακολουθήσουμε κι εμείς αποφασιστικά το δρόμο που άνοιξε η Κύπρος σε αυτόν τον τομέα. Η καινοτομία υπάρχει ήδη, αυτό που απομένει από εμάς είναι η στρατηγική συνέπεια της πολιτικής θέλησης του ελληνισμού!

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 

"Η Ελληνική ΑΟΖ ενάντια στην οικονομική κρίση" (http://www.youtube.com/watch?v=R4EAQjndsGM)

Ο Ηλίας Κονοφάγος: (http://www.youtube.com/watch?v=o2WPESIju6Q)





Μπορούμε να παράγουμε, έχουμε πλούτο, έχουμε υπέδαφος εκμεταλλεύσιμο ; (http://www.youtube.com/watch?v=vDThuOHfe9g)

Αντώνης Φώσκολος ομότιμος καθηγητης στο Πολυτεχνείο Κρητης, ομότιμος ερευνητης στην γεωλογικη υπηρεσια του Καναδά - στο κανάλι ''ΚΡΗΤΗ TV".


9 σχόλια

  1. ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΣΑΧΙΝΙΔΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΑΒΑΣΤΑΧΤΑ ΜΕΤΡΑ.ΗΔΗ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ,ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΗ ΔΕΗ ΤΟΥ 2012, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ.
    1)Φόρο ΕΤΑΚ και ΦΑΠ
    2) Φόρο για τα αγροτεμάχια ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΠ.
    3) ΕΕΤΗΔΕ ( χαράτσι στη ΔΕΗ ) ΤΟ2012, ενώ οι 100.000 αιτήσεις εξαίρεσης
    εκκρεμούν στις εφορίες της Ελλάδας και απειλούνται με δήμευση καταθέσεων
    και σπιτιών !
    4) αύξηση αντικειμενικών αξιών ( άρα διπλάσιους φόρους ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ και χαράτσια )ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΡΗΤΗ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ,ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΑΤΤΙΚΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ,ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.
    5) Φόρο 20% στα ενοίκια και στις καταθέσεις
    6) νέες έκτακτες εισφορές στα εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, αυτοκίνητα, ελεύθερους επαγγελματίες
    7)κατάργηση φοροαπαλλαγών, οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων,
    και των κοινωνικών επιδομάτων ΣΕ 200.000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, αφού θα μπουν πολύ χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια.
    8)ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ , άρα διπλασιασμός φόρων και ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΕΡΣΙ 1000 Ή 2000 ΕΥΡΩ.
    9) νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις,εφάπαξ
    10) πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,5 ευρώ και ανάλογα το φυσικό αέριο 1,3 ευρώ
    11) ΒΕΝΖΙΝΗ στα 2 ευρώ.
    12) Μείωση επιδομάτων ανεργίας και βύθιση της χώρας σε μεγαλύτερη ύφεση,
    άρα και μείωση του εσωτερικού τουρισμού, καταποντισμός των τουριστικών περιοχών, των ναυτιλιακών και αεροπορικών εταιρίων.
    13) Απολύσεις και ανεργία άλλων 200.000 ατόμων τουλάχιστον σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
    14) ΦΟΡΟ ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !
    15 )Όχι αποζημιώσεις σε ομολογιούχους που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους από το κούρεμα και σε ταμεία ασφαλισμένων και δημόσια ιδρύματα που έχασαν τα αποθεματικά τους.
    16) μηδενισμός αφορολόγητου, ακόμα και για τα παιδιά, οπότε θα αυξηθούν οι
    φόροι κατά 100%
    17 ) νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ, στις συγκοινωνίες και στις εταιρίες κοινής οφέλειας.
    18 ) ηλεκτρονικό φακέλλωμα όλων των Ελλήνων.
    19 ) ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΒΕΒΑΙΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ 13OY KAI 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ.
    20 ) Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών
    21) Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά
    22)Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο σύνταξη.
    -23)Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.
    24)Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%
    25) Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά
    26) Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ
    27) Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα
    28) Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
    29)Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ.ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ( ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ( ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ), ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ

    ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

    ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ

    ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

    ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

    ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΒΑΛΑ

    ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΛΩ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ
    ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΝΔ,ΜΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

    ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

    Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΜΕ

    ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ

    ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

    ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

    ΗΤΑΝ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ

    ΤΟΥΤΟΙ ΕΔΩ ΤΗΣ ΠΟΛΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ

    ΟΥΤΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΚΑΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ.

    ΑΦΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 168 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,ΑΝΕΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ,

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ

    ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

    ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,

    ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΜΠΟΝΟΥΣ 50 ΕΔΡΩΝ,

    ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΗΜΑΡ

    ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠ'ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΝ ΑΟΖ,ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ 2,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!

    ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 170 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΟΡΑΤΗ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΛΥΣΗ!!!

    ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ.

    ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΕΤΑ.

    ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΤΟΠΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

    ΑΝΑΛΥΤΕΣ Γ.Τ.Π.Κ. ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

    ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ

    ΚΑΙ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ.

    Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

    ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΘΑ΄ΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΩΝ 50 ΕΔΡΩΝ

    ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΑΡ

    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΑΟΖ,ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ 2 ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ (ΠΟΥ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ)

    ΠΑΝΩ ΑΠΟ 170 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ.

    ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ,

    ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΗΔΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ

    ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΗΛΙΑ ΤΩΝ ΤΣΑΤΣΑΔΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΣΕΝ

    ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΝΤ-ΔΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ!

    Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ

    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠ'ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

    ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ

    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

    ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ

    ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠ'ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

    ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΓΥΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ
    ΤΟ ΧΑΟΣ,ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ,ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το 95% του ΣΥΡΙΖΑ είναι δημόσιοι υπάλληλοι
    και εάν διαβάσετε τους συμμετέχοντες στον συνασπισμό τους θα εκπλαγείτε…
    Από αυτους κανένας δεν έχει βγάλει ούτε ένα ευρώ στην αγορά.

    Όλοι περιμένουν την πρώτη του μήνα να τους πληρώσει το δημόσιο…
    καταλαβαίνετε γιατί ...ΑΡΧΙΔΙΑ μιλάμε ~~~~~~~~~~~~~

    _________________________________________
    Ο κόσμος χάνεται και το αιδοίο χτενίζεται:
    Την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας.

    Τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μια μεγάλη δημοκρατική αριστερή παράταξη ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ της 5ης Μαΐου δεν υπάρχει πια, είπε ο κ. Τσίπρας, ανακοινώνοντας την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και τη μετεξέλιξή του σε μια μεγάλη δημοκρατική αριστερή παράταξη.
    Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι αυτή είναι η εντολή του λαού, δηλαδή η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι αυτή η προσπάθεια άρχισε ήδη και χθες πραγματοποιήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση 70 ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα.

    χαχαχαχα..χοχοχοχο..χιχιχιχι..χεχεχεχε

    Θελει να παρει τις 50 εδρες του πρωτου κομματος...
    Τωρα ειναι καλες ετσι ???

    Πράκτορα των Σκοπιανών
    Γιουσουφάκι στα τέσσερα των Τούρκων
    Παπανδρεόυ ΠΑΠΑΤΖΗ Νο..4 !

    ΛΑΘΡΟ-ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ
    ΤΕΛΟΣ ΝΟΥΜΕΡΟ +___________________

    τώρα ξέρουμε τι θέλει η Ξενόφερτη Αλητεία σας.

    • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ.
    • ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
    • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
    • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΡΚΟΥ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΛΠ.
    • ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΖΑΜΙΩΝ.
    • ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
    • ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
    • ΥΠΕΡ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    • ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ DEB ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ.
    και λοιπά Σύριζα Προδοτικα.
    -------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τζωωωων, που είσαι λούγκρα μου???

    Γλείφεις καλά τα χρυσά αρχίδια του άεργου μεγαλοτζακιού από τη Μεσσηνία???

    Κωλόγερε, δεν έχεις να φας και χειροκροτείς τα "τζάκια"???

    Να ρωτήσω κάτι??

    Το Πολιτικό Πτώμα, ο κωλοτούμπας Σαχλαμαράς, γιατί έχει αυτήν την χεσμένη φάτσα, αυτό το θλιμμένο ύφος, σαν να τον πάτησε ελέφαντας???

    ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΖΟΜΠΙ!

    ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

    Το Πολιτικό Πτώμα - ο κωλοτούμπας διαρκείας, αχώνευτος κι ατάλαντος, Σαχλαμαράς, καλεί σε... Κεντροδεξιό μέτωπο (!?!) (με… τον Φαήλο, τον… Συμπιλίδη, τον… Μπουμπούκο και τον… Τσεκουροβγάλτη???)

    ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΧΤΕΣ (ΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧ...ΟΥΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!), Ο ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ!!!

    Μα πόσο ανεγκέφαλοι κωλοτούμπες είστε εκεί στη Συγγρού???

    Δεν πήρατε το μήνυμα, ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ,

    Ε, ΠΤΩΜΑΤΑ???

    Δεν καταλάβατε ότι είστε τελειωμένοι, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΦΕΡΑΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ??

    Μπένυ "σάπιε" και "Κομανέτσι" Σαμαρά... ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ!!!!

    Στις επόμενες εκλογές θα καταβαραθρωθείτε, θα εξαφανιστείτε από τον πολιτικό χάρτη!!!

    Στις επόμενες εκλογές ο Τσίπρας θα σας πάρει ΚΑΙ τα σώβρακα!!!

    Τζων $$$$$$$$$, πουτάνας γιέ, δεξιό αρχίδι της Συγγρού, τώρα που τα σκάτωσε ο κωλοτούμπας σου και θα τα σκατώσει ΞΑΝΑ στις 17 του Ιούνη, ΑΓΟΡΑΣΕ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΒΑΖΕΛΙΝΗ, που θα βάλεις στο πουστογέρικο κωλαράκι σου, έέέ?

    Τζων $$$$$$ και kourdistiri, ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ, ΔΕΞΙΕΣ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΕΣ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!

    Τζωωων και kourdistiri,

    ΕΓΕΡΘΗΤΩ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΗΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πράκτορα των Σκοπιανών
    Γιουσουφάκι στα τέσσερα των Τούρκων
    Παπανδρέουυ ΠΑΠΑΤΖΗ Νο..4 !

    ΛΑΘΡΟ-ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ
    ΤΕΛΟΣ ΝΟΥΜΕΡΟ +___________________

    τώρα ξέρουμε τι θέλει η Ξενόφερτη Αλητεία σας.
    • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ.
    • ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
    • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
    • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΡΚΟΥ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΛΠ.
    • ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΖΑΜΙΩΝ.
    • ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
    • ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
    • ΥΠΕΡ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    • ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ DEB ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ.
    και λοιπά Σύριζα Προδοτικα.
    -------------------------------
    και το κυριώτερο και αισχότερο
    σε ένα κόσμο που διαρκώς αλλάζει
    και προσπαθεί για το καλό.
    στο έτος 2012 ! ΠΤΩΧΕΥΣΗ = ΟΛΕΘΡΟΣ.
    ----------------------------------
    Τον τελευταίο καιρό, αφήνουν κάποιοι ανεύθυνοι και επιπόλαιοι πολιτικοί να φανεί, ότι το να πτωχεύσουμε δεν είναι και τόσο τραγικό. Μερικοί δε εξ αυτών, ισχυρίζονται ότι έχουμε πτωχεύσει και στο παρελθόν αρκετές φορές, και δεν πάθαμε τίποτα.
    Κατά το παρελθόν, δεν είχαμε εξάρτηση από το πετρέλαιο, ή αν είχαμε ήταν μικρή.
    Η καλλιέργεια της γης γινόταν με ζώα, καθώς επίσης και πολλές από τις μεταφορές. Σήμερα, στην επαρχία δεν υπάρχουν πλέον ζώα, ή αν υπάρχουν είναι ελάχιστα.
    Σε περίπτωση που πτωχεύσουμε, ένεκα της επιπολαιότητας αυτών των πολιτικών, είναι βέβαιο ότι δεν θα έχουμε επάρκεια σε καύσιμα.

    Ερωτώ, τους επιπόλαιους αυτούς πολιτικούς που φλερτάρουν με την πτώχευση:
    1. Πως θα καλλιεργήσουν οι αγρότες τη γη;
    2. Πως θα μεταφέρουν τη σοδειά τους;
    3. Πως θα μετακινηθεί ένας αγρότης που μένει σε απομακρυσμένο χωριό;
    4. Πόσο καιρό θα επιβιώσουν αυτοί οι άνθρωποι στην ύπαιθρο;
    5. Μπορούν να φανταστούν, αυτοί που φλερτάρουν με την πτώχευση, τι θα συμβεί;

    Δεδομένου ότι η έλλειψη καυσίμων ισοδυναμεί με θάνατο, μήπως εξαναγκαστούμε να ξεπουλάμε ένα νησί κάθε μήνα, ούτως ώστε να προμηθευόμαστε τις αναγκαίες για την επιβίωσή μας ποσότητες πετρελαίου;
    Επειδή αυτοί που φλερτάρουν με την πτώχευση αναφέρουν διάφορα παραδείγματα π.χ. Αργεντινή, Ισημερινός, που ξεπέρασαν την πτώχευση σχετικά “ανώδυνα”, μήπως θα μπορούσαν να μας υποδείξουν και κάποιες χώρες που βγήκαν αλώβητες από πτώχευση ενώ δεν είχαν ούτε πετρέλαιο ούτε ζώα;

    Οι χώρες που πτώχευσαν, και τις οποίες χρησιμοποιούν ως παράδειγμα,
    είχαν γείτονες που αμφισβητούσαν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα;
    Οι χώρες που πτώχευσαν, και τις οποίες χρησιμοποιούν ως παράδειγμα, είχαν πλούτο “εύθραυστο” σε πτώχευση, όπως είναι ο τουρισμός;
    Αυτοί, που επί σειρά ετών σπάνε καταστήματα, καταστρέφουν περιούσιες, καθώς και αυτοί που τους στηρίζουν, αποφάσισαν το τελειωτικό κτύπημα.

    Την πλήρη ισοπέδωση των πάντων.

    ΣΥΡΙΖΑ: Να χρησιμοποιηθούν μετανάστες για φτηνό εργατικό δυναμικό... ποιος τους γαμά@@ τους έλληνες ανέργους..
    Ο Γιάννης Μηλιός, είναι καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δηλ. ουσιαστικά του ΣΥΡΙΖΑ.


    ΔΕΝ Θα τους κάνουμε το χατίρι
    -------------------------------
    ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ που μας ετοιμάζετε
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ - ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ και ΑΣΙΑΤΕΣ
    ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΣΑΣ.
    ΛΑΘΡΟλάγνοι - άχρηστοι- ΑΛΗΤΕΣ
    του Πρακτορικού ΑνθελληνικούΣύριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

    Το Πολιτικό Πτώμα - ο κωλοτούμπας διαρκείας, αχώνευτος κι ατάλαντος, Σαχλαμαράς, καλεί σε... Κεντροδεξιό μέτωπο (!?!) (με… τον Φαήλο, τον… Συμπιλίδη, τον… Μπουμπούκο και τον… Τσεκουροβγάλτη???)

    ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΧΤΕΣ (ΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧ...ΟΥΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!)

    ΠΟΙΟΟΟΣ???

    Ο ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ!!!

    Μα πόσο ανεγκέφαλοι κωλοτούμπες είστε εκεί στη Συγγρού???

    Δεν πήρατε το μήνυμα, ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ,

    Ε, ΠΤΩΜΑΤΑ???

    Δεν καταλάβατε ότι είστε τελειωμένοι, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΦΕΡΑΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ??

    Μπένυ "σάπιε" και "Κομανέτσι" Σαμαρά... ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ!!!!

    Στις επόμενες εκλογές θα καταβαραθρωθείτε, θα εξαφανιστείτε από τον πολιτικό χάρτη!!!

    Στις επόμενες εκλογές ο Τσίπρας θα σας πάρει ΚΑΙ τα σώβρακα!!!

    Τζων $$$$$$$$$, πουτάνας γιέ, δεξιό αρχίδι της Συγγρού, τώρα που τα σκάτωσε ο κωλοτούμπας σου και θα τα σκατώσει ΞΑΝΑ στις 17 του Ιούνη, ΑΓΟΡΑΣΕ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΒΑΖΕΛΙΝΗ, που θα βάλεις στο πουστογέρικο κωλαράκι σου, έέέ?

    Τζων $$$$$$ και kourdistiri, ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ, ΔΕΞΙΕΣ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΕΣ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!

    Τζωωων και kourdistiri,

    ΕΓΕΡΘΗΤΩ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΗΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ..................._____________

    ΣΥΡΙΖΑ hot line.

    - Για αύξηση μισθού,
    γράψε ALEXIS (κενό),
    το ποσό που επιθυμείς και αποστολή στο 1981.


    - Για το ποσό που θέλεις να σου κατασχέσουν,
    γράψε GLEZOS (κενό), τον αριθμό λογαριασμού σου, (κενό),το ποσό
    που διαθέτεις και αποστολή στο 1945.

    + _________________________________+

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση