GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτόνομη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ...

Αυτόνομη κάθοδο στις νέες εκλογές, επιλέγει, κατ΄αρχήν, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλώντας, ωστόσο, τις αντικαπιταλιστικές και αντι-ΕΕ δυνάμεις σε κοινό ...

Αυτόνομη κάθοδο στις νέες εκλογές, επιλέγει, κατ΄αρχήν, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλώντας, ωστόσο, τις αντικαπιταλιστικές και αντι-ΕΕ δυνάμεις σε κοινό μέτωπο.
Μολονότι δεν έχει γίνει επίσημη πρόταση εκλογικής σύμπραξης, εκ μέρους της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, η σχέση των δύο από την πλευρά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει αποσαφηνιστεί, όπως επισημαίνουν στελέχη της, κατά τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που είχε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Στη συνάντηση αυτή, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέθεσε τις αμετακίνητες θέσεις της σχετικά με τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ και την εθνικοποίηση των τραπεζών.
Με ανακοίνωση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει και την απάντησή της στις πρόσφατες θέσεις του κ. Τσίπρα:
«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας ''υπευθυνότητα'' και ''σύνεση'', υποχωρώντας από τις ''μη μονομερείς ενέργειες'' και τη ''διαπραγμάτευση'' των όρων του Μνημονίου έως την υπόδειξη του Γ. Αρσένη ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού, συνεχώς αδυνατίζει το κίνημα που έφερε σε αδιέξοδο τα κόμματα του Μνημονίου. Κι επειδή για την Αριστερά δεν υπάρχει κανένας ''σκοπός'' που να αγιάζει τα ''μέσα'', φαίνεται ότι ο σκοπός της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόσημος με τα μέσα που χρησιμοποιεί».
Ήδη από την περασμένη Κυριακή, σε συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποφάσισε να επιδιώξει την κοινή εκλογική κάθοδο με δυνάμεις του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, την κομμουνιστική οργάνωση Ανασύνταξη, το ΚΚΕ ΜΛ-ΜΛ ΚΚΕ, και άλλες στις οποίες έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση «αναδεικνύοντας ιδιαίτερα το ζήτημα της πάλης κατά του ευρώ και της ΕΕ».
Ταυτόχρονα καλεί «όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς να συμβάλλουν στην ανάπτυξη εκείνου του εργατικού κινήματος, πριν και μετά τις εκλογές, που θα απαντήσει με αποφασιστικότητα στην πρόκληση της εφαρμογής των μνημονιακών μέτρων, που συνεχίζεται ακόμη και μετά την σαφή καταδίκη τους από τον ελληνικό λαό: οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, οι απολύσεις, η διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, τα χαράτσια, η καταστολή, οι ρατσιστικές προκλήσεις είναι εδώ και απαιτούν άμεση κινηματική απάντηση».
Μετά από τον κύκλο των συναντήσεων που ήδη έχουν δρομολογηθεί τις τελευταίες μέρες η τελική απόφαση για την εκλογική κάθοδο θα ληφθεί την προσεχή Κυριακή στο Πανελλαδικό Συντονιστικό όργανο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το οποίο θα λάβει υπόψη του τη συζήτηση και τις αποφάσεις από τις τοπικές και κλαδικές επιτροπές του μετώπου που συνεδριάζουν σε όλη την Ελλάδα.

6 σχόλια

  1. Ανακοίνωση προς χαχόλους Έλληνες :

    Συμπατριώτες, στη συνάντηση Ολάντ - Βενιζέλου, ο κ. Ολάντ υποσχέθηκε :

    1) Να αναστήσει όλους τους πεθαμένους λόγω μνημονίου Έλληνες και να περιθάλψει όλα τα ορφανά του ΔΝΤ !
    2) Θα πληρώσει το χαράτσι σε 1, 5 εκ. Έλληνες που δεν μπορούν να το πληρώσουν !
    3)Θα δώσει δουλειά ( στη Γαλλία ; ) στο 1, 5 εκ. Έλληνες !
    4) Θα πληρώσει τους επαχθείς φόρους στις νέες φορολογικές δηλώσεις, έργο μοναδικό του Βενιζέλου- Σαχινίδη
    5) Θα καλύψει όλο το πετρέλαιο θέρμανσης ή το φυσικό αέριο για τη νέα χρονιά !
    6)Θα επιστρέψει τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις που επέβαλλε ο κ. Βενιζέλος!
    7)Δεν θα κόψει τα 200.000 κοινωνικά επιδόματα που έχει συμφωνήσει ο κ. Βενιζέλος με την Τρόικα από το Μάιο!
    8) Δεν θα βάλει φόρο ιδιοκατοίκησης, το χαράτσι για το 2012, το ΕΤΑΚ του 2009, τους φόρους σε οικόπεδα, αγροτεμάχια, ενοίκια που έχει συμφωνήσει ο κ. Βενιζέλος !
    9) Θα καλύπτονται όλες οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες των Ελλήνων, θα επιστραφούν τα κουρεμένα ομόλογα, τα εφάπαξ κλπ
    10) Θα επιστραφούν προς τους Έλληνες πολίτες τα 7 δισ. ευρώ που τους χρωστάει εδώ και 3 χρόνια το ελληνικό δημόσιο. Και η αδέκαστη δικαιοσύνη παραγράφει σε 2 χρόνια τις υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους πολίτες, αλλά τις υποχρεώσεις των πολιτών προς το Δημόσιο σε 5 χρόνια ! Αυτό θα το διορθώσει ο Ολάντ !

    Και επειδή, τίποτα από τα παραπάνω δεν θα γίνει, αλλά η συναντηση είναι μια ακόμα ΦΟΥΣΚΑ ( όχι σαν του Χρηματιστηρίου ) και δεν έχει καμία σχέση με τα καθημερινά μας προβλήματα, αλλά μόνο για να ξεγελάσει ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΑ, ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΛΛΑ, ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ...ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ. ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ; ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΚΗ ; ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ΤΑ 20 ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ, ΧΩΡΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ Ο Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΞΙΟ ΣΑΜΑΡΙΚΟ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΓΑBΓΙΖΕΙ


    Ε
    Π
    Ι
    Τ
    Ε
    Λ
    Ο
    Υ
    Σ

    Η

    Μ
    Α
    Ν
    Α

    Σ
    Ο
    Υ

    Ε
    Ι
    Ν
    Α
    Ι

    Π
    Ο
    Ρ
    Ν
    Η

    Α
    Π
    Λ
    Α
    !
    !
    !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπούτζουκας Θ. Τ ..Ηράκλειο Κρήτης..

    Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, μου τα πες με το πρώτο σου το γάλα, μα τώρα που ξύπνησαν τα φίδια, εσύ φοράς τα αρχαία σου στολίδια, και δεν δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου ΕΛΛΑΣ που τα παιδιά σου ΣΚΛΑΒΟΥΣ ξεπουλάς ...

    Ήρθε η ώρα να πείτε στο κόσμο αλήθειες … Πιο είναι το πλάνο Β! του εκάστοτε κόμματος για το καλό της πατρίδος που λένε ΣΗΜΕΡΑ όλοι και όλα τα κόμματα,..

    1} πάνε στης Βρυξέλες και τρώνε ξύλο {δεν δεχόμαστε τίποτα προχωράμε σε ότι έχετε υπογράψει ΤΕΛΟΣ.} τι γίνετε; Δεν έχει μας απαντήσει πειστικά κανείς τους…

    2} Βγαίνουν τα σκύβαλα της πολιτικής και βάζουν μόνο εκβιαστικά ερωτήματα , αλλά ξεχνούν το 1.500.000 άνεργους επίσημα, ανεπίσημα είναι πάνω 2.300.000 άνθρωποι, που η πλειοψηφία τους είναι νέοι, μορφωμένοι, ότι καλλίτερο δηλαδή διαθέτει η χώρα μας ,το μέλλων της χώρας μας, η ξέχασαν τους 600.000 χιλιάδες ανθρώπους που στήνονται στης ουρές για να φανέ ώστε να μη πεθάνουν από πείνα ,η για τους ανθρώπους με σοβαρές ασθένειες που πεθαίνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περιλθαψη στην ισχυρή Ελλάδα του ευρώ !! και όλα αυτά εν έτη 2012 …


    3} Ρωτήθηκε κανείς σας γιατί δεν γίνονται επένδυσης σήμερα σε όλη την ΕΥΡΩΠΗ; Αν πιστέψουμε ότι εμείς στην ΕΛΛΑΔΑ είμαστε ένας όλοι ένας ΛΑΟΣ από τεμπέληδες, απατεώνες , γραφειοκράτες, κλέφτες , μιζαδόρους κ.ο.κ όπως μας διαφήμιζαν και συνεχίζουν ακάθεκτα και σήμερα όλα αυτά τα σκύβαλα πολιτικοί και πράκτορες δημοσιογράφοι τους μαζί με τα τηλεοπτικά κανάλια σε εσωτερικό και στο εξωτερικό, να θυμηθούμε Γ.Α.Παπαντέρου , Παπακωσταντινου, Σαμαρά , Βενιζέλο, Πάγκαλο, Τσίμερος, Μάνος, Ντόρα Κουβελου- Μπακογιαννη-Μητσοτάκη , Λοβέρδος , Διαμαντόπουλου, Αργύρης Ντινόπουλος , Μπουμπούκος, Βορίδης , Πρετεντέρης, Κάψης , Τρέμη ,Τσίμας Προτοψάλτε, Οικονόμου ,Λυρίτζης , Καμπουράκης ,Οικονομέας , ο ΜΠΑΜΠΗΣ, οι ιδικοί {καθηγητές και αναλυτές με πολλά εισαγωγικά} και πολλοί πολλοί άλλοι , όλα αυτά σιχάματα της Ελλάδος.. Όμως εδώ υπάρχει το εξής παράξενο φαινόμενο που τους ξευτελίζει όλους αυτούς , η Ιταλία χωρίς επενδύσεις ,η Ισπανία χωρίς επενδύσεις, η Πορτογαλία χωρίς επενδύσεις η Ελλάδα χωρίς επενδύσεις και το φαινόμενο αυτό εξαπλώνεται παντού στην Ευρώπη σαν πανούκλα ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ θα μας πείτε μια ημέρα , γιατί αν υπήρχαν επενδύσεις δεν θα υπήρχε ανεργία, πείνα, εξαθλίωση, θλίψει , αυτοκτονίες σε αυτές της Ευρωπαϊκές χώρες .. Ρωτηθήκατε ποτέ κανείς σας ΓΙΑΤΙ; και αν ναι; τι απαντάτε στο κόσμο που σας ακούει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπούτζουκας Θ. Τ ..Ηράκλειο Κρήτης..


    4} Η Απάντηση μου: Ακόμα και η ίδια η Γερμανία επενδύει εκτός Ευρωπαϊκή Ένωσης, σε Ασία, Σιγκαπούρη, Κίνα κ.τ.λ γιατί για ανταγωνιστικότητα;

    ΟΧΙ κατηγορηματικά ΟΧΙ , δεν είναι πια μυστικό ,αλλά θέμα χρόνου όχι για να καταρρεύσει η Ελλάδα ,αυτή έχει καταρρεύσει παταγωδώς, μαζί με όλο το παλιό πολιτικό προσωπικό της, ίσως κάποιοι δεν το έχουν αντιληφθεί , τα μεγάλα ψάρια το ξέρουν πάρα πολύ καλά και θέλουν να βγάλουν της εύθηνες από επάνω τους, ώστε να πληρώσουν στελέχη τους Γ! ,,Δ! ,,Ε!,, ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ μαζί με τους αναλώσιμους προπαγανδιστές τους..

    Ειδικά στα δυο κόμματα της Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά. Γι’αυτό βλέπετε σήμερα στην Ν.Δ να ενώνονται, ώστε να κάνουν ένα ανθρώπινο τοίχος, από φανατισμένους οπαδούς τους που θα τους υπερασπίζει την ώρα της κρίσεως.. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΞΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΈΤΩΠΌ ΛΕΝΕ, ενάντια στο ΚΑΚΟ , πιο είναι αλήθεια το κακό που φοβούνται; ο προδομένος, ο άνεργος, ο πεινασμένος ,ο εξαθλιωμένος , ο ασθενής, ο κατεστραμμένος ΛΑΟΣ από της πολιτικές τους; Αυτό είναι το ΚΑΚΟ ;Αυτόν φοβούνται και ενώνονται με τόσο εξευτελιστικό τρόπο; στο όνομα τάχα της σωτηρίας της πατρίδος, εγώ λέω ευθέως ότι το κάνουν ΑΠΟ ΦΟΒΟ για την δικιά τους ΣΩΤΉΡΙΑ να προλάβουν να φύγουν..


    Σήμερα δεν είναι πια μυστικό σε όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το έκτρωμα που λέγεται νόμισμα του ΕΥΡΩ καταρρέει , είναι θέμα μηνών η ενός έτους το πολύ ώστε να σκάσει η φούσκα με πάταγο..
    Αυτός είναι και ο λόγος που κανένας κεφαλαιοκράτης δεν επενδύει πια σε χώρες της Ε.Ε φοβούνται ξέρουν ότι το ευρώ έκανε τον κύκλο του και πάνε για άλλες {πολιτείες} … Εδώ μας έχουν όλοι μια πιπίλα που μας την λένε κάθε ημέρα, ξεπούλημα =αποκρατικοποιήσεις , ώστε να έλθουν επένδυσης και έτσι θα μας να έλθει η αναπτύξει με 185 ευρω τον μήνα και πρέπει να είμαστε στο ευρώ και στο μνημόνιο ,το πάνε ήπια να προλάβουν να φύγουν ΠΩΣ ΒΓΑΊΝΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ; Οι κεφαλαιοκράτες ξέρουν ότι αν επενδύσου στην Ε.Ε κινδυνεύουν σοβαρά ανά πάσα στιγμή από μια Παν Ευρωπαϊκή εξέγερση και φεύγουν το αγγούρι ψάχνει ποπό , αν έλθουνε θα έλθουν με άλλη μορφή έχοντας Λαόφίλια, είναι ιδικοί σε αυτά..

    Έτσι θα βλέπετε καθημερινά το δικός μας πολιτικό προσωπικό – κύκλωμα- να πολώνει το κλίμα, για ένα πόλεμο που ξέρουν ότι τον έχουν χάσει από τώρα ακόμα και αν ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ .θα έχουμε τέτοιες ραγδαίες εξελίξεις που θα τρομάξει και ο ΜΑΜΜΩΝΑΣ ΤΟΥΣ.

    Εμείς τι κάνομε; Πως οργανωνόμαστε; Γιατί οι πρώτοι μήνες ,ο πρώτος χρόνος , εξελίσσονται τόσο σοβαρά γεγονότα που δεν ξέρω να σας το περιγράψω , θα υπάρξουνε ελλείψεις σε βασικά είδη , θα χαθούνε ζωές , θα βγούνε παλιά μίση , εκδίκησης, θα υπάρξουνε λεηλασίες , όλα αυτά τα ξέρουν πολύ καλά ότι θα συμβούν .. Ένα απλό απλό παράδειγμα θα πω, σας λένε ότι υπάρχουν 160 δις ευρω σε καταθέσεις σας , όσοι έχετε ακόμα; αν πάτε π.χ αύριο όλοι μαζί οι νόμιμοι καταθέτες να τα ζητήσετε υπάρχουν να τα πάρετε; ; ΟΧΙ.. Με στοιχεία της τράπεζας της Ελλάδος είναι γύρω στα 11—14 δις ευρω όλα τα μετρητά , μετρητά δικά σας, του απλού κόσμου, τα αλλά 145 δις ευρώ είναι χρεόγραφα , ομόλογα… τι θα γίνει ΤΟΤΕ με κυβέρνηση την ΝΔ Μπουμπούκο που σήμερα κινδυνολογείς και προπαγανδίζεις; Αν χάσουν το ίδιο θα λέει ο Μπομπούκος, ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η Κομανέτσι σήμερα τα ίδια ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ,αλλά παίζουν αυτό το παιγνίδι οι ανίκανοι ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ..

    Ξανά γράφω , πια είναι τα πλάνα Β! ,,Γ! ,, όλων τον πολιτικών κόμματων αν υπάρξει αύριο, σε δυο μήνες, σε ένα χρόνο, η κατάρρευση του ΕΥΡΩ; Για τη κατάρρευση της χώρας δεν εγείρονται ερωτήματα ΕΧΟΜΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ.


    Δεν είναι σημερινή κατάσταση για πολιτικά παιγνίδια με τον ΛΑΟ ,αν δεν το έχουν καταλάβει τα κόμματα τόσο χειρότερο για όλους τους και τα τσιράκια τους…

    Πιο απλά να σας τα γράψω δεν γίνεται, με κυνηγάνε που με κυνηγάνε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΞΙΟ ΣΑΜΑΡΙΚΟ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΓΑBΓΙΖΕΙ


    Ε
    Π
    Ι
    Τ
    Ε
    Λ
    Ο
    Υ
    Σ

    Η

    Μ
    Α
    Ν
    Α

    Σ
    Ο
    Υ

    Ε
    Ι
    Ν
    Α
    Ι

    Π
    Ο
    Ρ
    Ν
    Η

    Α
    Π
    Λ
    Α
    !
    !
    !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΓΛΥΦΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ Ο ΟΛΑΝΤ ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΠΕ ΟΧΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ.ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ Ο ΛΥΓΟΥΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση