GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δώρον-άδωρον...

Toυ Τάκη Μίχα Δώρον-άδωρον προς την ΝΔ ίσως να αποδειχθεί τελικά η προσχώρηση της Ντόρας Μπακογιάνη. Διότι η πλειοψηφία των οπαδών του κό...

Toυ Τάκη Μίχα

Δώρον-άδωρον προς την ΝΔ ίσως να αποδειχθεί τελικά η προσχώρηση της Ντόρας Μπακογιάνη. Διότι η πλειοψηφία των οπαδών του κόμματος Δημοκρατική Συμμαχία του οποίου ηγείτο δεν πρόκειται να την ακολουθήσουν και να ψηφίσουν ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Αυτό πιστεύει ο τ. γενικός διευθυντής της ΔΗΜΣΥΜ Γιώργος Αναστασόπουλο,ς ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο στήσιμο του κομματικού μηχανισμού σε όλη την Ελλάδα και έχει άμεση επαφή με τις οργανώσεις βάσης σε όλους τους νομούς. «Είμαι σίγουρος ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της ΔΗΜΣΥΜ δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Ντόρα» μας λέει. «Όμως είναι άγνωστο πού θα πάει».
«Προσωπικά πιστεύω» μας λέει «ότι η μετάβαση της Ντόρας στη ΝΔ δείχνει ασυνέπεια αρχών. H ΔΗΜΣΥΜ είχε καταφέρει να συγκεντρώσει ένα ικανό αριθμό νέων ανθρώπων που διαμόρφωναν νέα ήθη και αρχές διαφορετικές από το παλαιοκομματικό κατεστημένο. Όλοι αυτοί μένουν ξεκρέμαστοι μετά την προσχώρηση της Ντόρας στην ΝΔ».
Κύκλοι της κ. Μπακογιάννη υποστηρίζουν ότι η μετάβαση της στην ΝΔ είναι απόλυτα συνεπής με την πολιτική της. Η Ντόρα έφυγε, λένε, όταν η ΝΔ ακολουθούσε αντιευρωπαϊκή πολιτική και ξαναγύρισε τώρα που άλλαξε στάση στο θέμα της Ευρώπης.
«Δηλαδή όταν η ΝΔ επανέλθει σε αντιευρωπαϊκή πολιτική η Ντόρα θα ξαναφύγει και θα ξαναστήσει το κόμμα της;», σχολιάζει ειρωνικά ο συνομιλητής μας. «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Αν ίσχυε αυτό τότε η Ντόρα θα έπρεπε να είχε κλείσει το κόμμα και να είχε προσχωρήσει στην ΝΔ εδώ και αρκετούς μήνες – δηλαδή από τότε πού έκανε την φιλοευρωπαϊκή στροφή ο κ. Σαμαράς».
Ρωτήσαμε τον κ. Αναστασόπουλο ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους αυτός δεν θα πήγαινε στην ΝΔ: «Ο κυριότερος αφορά την ιδεολογική ασάφεια που επικρατεί σε αυτό το κόμμα το οποίο κατά βάθος εξακολουθεί να είναι βαθύτατα κρατικιστικό. Πάρτε π.χ. το θέμα των μεταρρυθμίσεων. Ο κ.Βορίδης, που ανήκει στην ΝΔ, έπαιξε καθαρά αρνητικό ρόλο ως υπουργός στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων – χωρίς να ιδρώσει το αυτί του κόμματος του!»


         

7 σχόλια

  1. Νέο πρόβλημα για το μεταλλαγμένο πασοκ τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

    Σε μια χρονιά που οι μαθητές πήραν τα βιβλία με 2 μήνες καθυστέρηση, το επιτελείο της Αννούλας φρόντισε να βάλει δύσκολα και δυσνόητα θέματα στους μαθητές της Γ' Λυκείου, εξοργίζοντας αυτούς και τις οικογένειές τους.
    Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, όπου πολλά παιδιά δεν μπόρεσαν να κάνουν φροντιστήρια, δεν έκαναν πολλές εβδομάδες κανονικό μάθημα από έλλειψη βιβλίων ή και καθηγητών, οι φωστήρες του Υπουργείου ( βασικά κρατήθηκε το επιτελείο της Αννούλας ) έβαλαν δύσκολα θέματα και εξόργισαν τους μαθητές, που απογοητεύτηκαν τόσο από την Έκθεση, όσο και από το μάθημα επιλογής.
    Αυτό που φοβούνται τώρα στην Ιπποκράτους είναι ότι,μετά τη φυγή εξοργισμένων από τις φορολογικές δηλώσεις και τις αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις πολιτών, χάνουν το μεγαλύτερο μέρος των νέων ψηφοφόρων που θα στραφούν ακόμα πιο μαζικά προς Νέα Δημοκρατία, Σύριζα και Ανεξάρτητους Έλληνες, συμπαρασύροντας μαζί τους φίλους, αδέλφια, γονείς και συγγενείς !

    Αυτό καθιστά ανέφικτο το να πιάσει το πασοκ πάνω από 10% και οδηγείται πλέον σε ξεκάθαρα μονοψήφια νούμερα του 7 και 8% !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κύριος αυτός ( Παπαδήμος ) είχε κάνει δηλώσεις και το 1999 και γκρέμισε στα τάρταρα το Ελληνικό Χρηματιστήριο και τις αποταμιεύσεις εκατομμυρίων Ελλήνων. 17 Σεπτεμβρίου 1999.
    Σήμερα συνεχίζει να κάνει τα ίδια, όπως και οι δηλώσεις Παπανδρέου- Παπακωνσταντίνου γκρέμισαν την αξιοπιστία της ελλ. οικονομίας, ανέβασαν στα ύψη τα spreads, και οδήγησαν έτσι τη χώρα στο μνημόνιο και στη ΔΝΤ. Στη συνέχεια, επέβαλλαν επαχθείς φόρους και χαράτσια, προσπαθώντας να ξεπουλήσει ο Έλληνας τζάμπα την περιουσία του ( ακίνητα, αυτοκίνητα, οικόπεδα ) και να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία,επίσης, μισοτιμής. Ο κ. Βενιζέλος έφαγε τα λεφτά των ομολογιούχων, τα ταμεία και άλλα δημόσια ιδρύματα έχασαν τα αποθεματικά τους, και τώρα στόχος είναι οι καταθέσεις, μέσω φορολογικών δηλώσεων, νέων μειώσεων, νέων φόρων. Και στις δύο περιπτώσεις ( τυχαίο ; ) κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ του Άκη, Τσουκάτου, Μαντέλη και λοιπών !!! Καθένας που συνεργάζεται με αυτό το κόμμα εγκληματεί κατά του εαυτού του, της οικογένειάς του, των παιδιών του, όλων των Ελλήνων ! Καθένας που το ψηφίζει είναι συνένοχος στη μεγαλύτερη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ και πτώχευση των Ελλήνων. Ψηφίστε οτιδήποτε άλλο, εκτός από το σάπιο πασοκ της μίζας και της πτωχευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να χαρώ σοβαρούς αναλυτές !

    Και θα δεχθούν οι ψηφοφόροι του Μάνου και του Τζήμερου και της Δημ. Συμμαχίας να βγει πρώτο κομμα ο Σύριζα και στις 18 Ιουνίου να τρέχουν πανικόβλητοι, αντί να ακολουθήσουν τη φωνή της φιλελεύθερης λογικής του "μη χείρον βέλτιστον"

    Ενδιαφέρον θα έχει, πάντως, αφού και ο Καρατζαφέρης και κάποιοι νεοφιλελεύθεροι βάζουν πλάτες για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ! Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
    Και από 18 Ιούνη θα τους κυνηγάνε όσοι ψηφοφόροι τους τους ακολουθήσουν στη κάλπη. Όταν θα έχουμε αριστερή πλειοψηφία στη Βουλή και θα αρχίσουν οι κρατικοποιήσεις. Εκεί να δεις γέλιο. Αλλά τι τους νοιάζει τους θεωρητικούς του νεοφιλελευθερισμού ; Μήπως εδώ έχουν τα λεφτά τους ; Οι απλοί ψηφοφόροι θα την πατήσουν. Άντε και σιγά σιγά, να πάμε στα σουπερ μαρκετ. 6 μηνες τρόφιμα θα φτάσουν ; Ή μήπως θα μας φιλοξενήσουν στα σπίτια τους ο Μάνος και ο Τζήμερος και ο Μίχας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα διέλυσαν όλα οι ΓλεζοΣτρατούληδες

    Σε ομόλογα του εξωτερικού, αλλά και σε λογαριασμούς ξένων τραπεζών, τοποθετούν σταδιακά τις προθεσμιακές καταθέσεις τους ασφαλιστικές εταιρείες -μετά την σταδιακή αποχώρηση από τα ελληνικά ομόλογα- υπό το φόβο....εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και όσων ακούγονται για δέσμευση καταθέσεων από τους μάγους Γλέζο και Στρατούλη.

    Ορισμένες εταιρείες αποποιούνται τις υψηλές αποδόσεις που συνεπάγεται η διατήρηση των χρημάτων τους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί κ. Μιχα μου; μεταγραφή αρχηγού κανατε δεν το πηρες χαμπαρι ακόμη; ποτε το Μητσοτακεικο δεν ειχε πανω απο 1% οπαδούς και αυτοί από την Κρήτη αφου ο αρχιδρακουλας βαφτιζε οτι γεννιόταν στο νησί.
    Τι περίμενες κοσμοσυρρόη; ουτε 20% δεν θα παρει το κομμα των οπαδων του καμα σουτρα. Ο αρχηγος του εκανε όλε τις στασεις καρεκλατο κωλοτουμπογυριστο, ανακουρκουδα τα παντα ολα.
    Κανατε και δυνατες μεταγραφές από το ΛΆΟΣ πηρατε όλο τον κατιμα οτι παλτο είχε ξελαφρώσατε και τον Καρατζαφερη από τα αρουρια μια χαρα κομμα γινατε για τα μπαζα.

    Επαναφερατε και τον μεγα μακεδονομαχο τον καραγκιοζη της Μακεδονίας θα γεμίσετε ψήφους τωρα δεν θα ξερετε που να τις πρωτοβαλετε.

    Μια χαρα θίασος γινατε θεατρο που θα βρείτε να παιξετε αυτο ειναι το προβλημα. Απο θεατες αστα να πανε συμβιβαστείτε με τους συγγενείς σας και με καποιους που ζουνε στην εποχή του Ομερ Βρυωνη.

    Στις 17 θα το νοιωσετε καλα ερχεται πολυ πίσσα πολυ ασφαλτος αδερφακι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μίκης Θεοδωράκης

    Πρώτο θέμα: η Ακυβερνησία. Πώς είναι δυνατόν να αγνοείτε το γεγονός ότι η χώρα μας κυβερνάται τυπικά και ουσιαστικά από την Τρόικα που εφαρμόζει τις εντολές του ΔΝΤ και των Μέρκελ-Σαρκοζί; Εσχάτως αποκτήσαμε και τον ουσιαστικό πρωθυπουργό μας, τον κ. Ράϊχενμπαχ με τους συνεργάτες του δήθεν συμβούλους, που έχουν ήδη εγκατασταθεί ως Υπουργοί στα διάφορα Υπουργεία μας;

    Υπάρχοντος του Μνημονίου, όποια Ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι παρά μια μαριονέτα, ένα πιστό εκτελεστικό όργανο. Γι' αυτό σας παραπέμπω στους όρους του Μνημονίου που μας καθιστούν όλους και όλες υποτελείς. Επομένως το έργο που παίχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και απασχολούσε νυχθημερόν τα Κατοχικά κανάλια, δεν ήταν παρά μια τραγική φάρσα για τον κάθε Έλληνα που νοιώθει μέσα του ανεξάρτητος.

    Δεύτερον: Το νόημα των εκλογών. Ο Μέγας Ελληνικός Λαός δεν αποδοκίμασε απλώς αλλά κατεδάφισε τα δύο κόμματα του Μνημονίου που κατηγορούνται γιατί παρέδωσαν την εθνική μας ακεραιότητα και τον δημόσιό μας πλούτο. Τα κατεδάφισε, τα τιμώρησε, τα έβαλε στην γωνία και έδωσε εντολή «Ουδεμία σχέση μαζί τους!».

    Ειλικρινά απορώ όταν διαπιστώνω την τόση έλλειψη αιδούς από τους άλλοτε μεγαλόσχημους εξουσιαστές, που όχι μόνο ερήμωσαν την χώρα αλλά τόλμησαν να την καταστήσουν προτεκτοράτο και τους Έλληνες άβουλους εκτελεστές των εντολών των διάφορων Μπαρόζο, Μέρκελ και Σόϊμπλε που μας υβρίζουν, μας νουθετούν και μας απειλούν. Ποιοι; Οι ηττημένοι του χθες, χάριν της ευψυχίας των προγόνων σας, κ. Τσιαντή, που σας κληροδότησαν μιαν Ελλάδα υπερήφανη, που σήμερα κάποιοι την κατάντησαν ζητιάνα και που χωρίς ντροπή συζητούν δημοσίως τους όρους της ζητιανιάς. Γιατί περί αυτού πρόκειται...

    Ενώ ο Μέγας Λαός μόλις χτες καταδίκασε με τρόπο απόλυτο και επιβλητικό τους εκπροσώπους και τα κόμματα της εθνικής ντροπής, τολμούν κάποιοι σήμερα να ομιλούν περί εθνικής (οικουμενικής, ενωτικής, ομοψύχου και πράσινα άλογα) κυβέρνησης. Ποιοι; Αυτοί που ατίμασαν το «εθνικό», περιφρόνησαν το «ενωτικό» και λοιδώρησαν το «ομόψυχο» αφήνοντας περιφρονητικά στο περιθώριο επί τόσες δεκαετίες την «προδοτική Αριστερά» καβαλικεύοντας τα ευτραφή πράσινα και φαιά άλογα της εξουσίας.

    Εν τούτοις χωρίς αιδώ εμφανίζονται καθημερινά στα κανάλια έφιπποι στους σκελετούς των αλόγων τους και κατηγορούν εν χορώ με τους θλιβερούς κλακαδόρους την άλλοτε «προδοτική Αριστερά», τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του, γιατί δεν δέχεται να κυβερνήσει! Τόση μεγαλοψυχία; Τόσο μεγάλη εθνική ευθύνη (από αυτούς που πούλησαν το Έθνος και τιμωρήθηκαν από τον Μέγα Λαό); Ναι! Ναι! Τόσο μεγάλη κοροϊδία από τους ανερυθρίαστους*. Γιατί τρέμουν τις εκλογές!

    Ίσως με ρωτήσετε «Για ποιο λόγο;». Θα σας πω: Μα γιατί ενώ το ΟΧΙ του Λαού ήταν σαφές, το ΝΑΙ εν τούτοις μέλλει να διευκρινισθεί. Αναδεικνύοντας σε δεύτερο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν του έδωσε κυβερνητική εντολή μ' αυτό το 17%. Και επειδή υπάρχουν πιθανότητες αυτό το 17 να γίνει 27 (όπως έγινε) ή 37 ή ακόμα και 47%, τρέμουν μπροστά σ' αυτή την εφιαλτική γι' αυτούς προοπτική. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει ο πιθανός νικητής του αύριο να σεβαστεί την εντολή του Λαού: «Καμμιά σχέση με τα κόμματα του Μνημονίου». Και φυσικά ολοκληρωτική απαλλαγή από το Μνημόνιο.

    Μίκης Θεοδωράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσοι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί άραγε !!!! Να μας αποτελειώσουν !!!
    Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ πήγαν στη ΝΔ για να μας σώσουν ή επειδή υπάρχει ανεργεία!!!! Η Ντόρα επανήλθε στη ΝΔ , γνωρίζοντας σίγουρα ότι θα μπει στη βουλή και σε μελλοντικές εκλογές εσωκομματικές να μπορέσει να γίνει και πρόεδρος της ΝΔ ???? Αυτά που έλεγε όταν ήταν εκτός ΝΔ , ξεχάστηκαν ??
    Η κοινή κάθοδος μικρών κομμάτων για να μπορέσουν να μπουν στη βουλή , τι θα προσφέρει???? Καταπολέμηση ανεργείας!!!!
    Οι ψηφοφόροι είναι όπως τα πρόβατα , που ο τσοπάνος τους μπορεί να τα ενώσει με το κοπάδι άλλου τσοπάνου ???? Οι μεταγραφές των βουλευτών , θα σημαίνει ότι θα έχουμε και αντίστοιχη μετακίνηση των ψηφοφόρων , εκτός των βολεμένων ???
    Tόσα χρόνια κατηγορούσαμε τον δικομματισμό , στις εκλογές της 6ης Μαϊου ο λαός έστειλε το μήνυμα ότι θέλει κυβέρνηση συνεργασίας , η οποία δεν σχηματίστηκε .
    Μήπως νομίζουν , ότι οι εκλογές είναι διαγωνισμός ιδεών και απόψεων ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση