GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τους Ποντίους για εγκλήματα εναντίων των Τούρκων!

Την ώρα που ο Τσίπρας στέλνει μήνυμα στην εκδήλωση της ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , για την 19η Μαϊου, Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονία...


Την ώρα που ο Τσίπρας στέλνει μήνυμα στην εκδήλωση της ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, για την 19η Μαϊου, Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τους Ποντίους για εγκλήματα εναντίων των Τούρκων!!
Τελικά ποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ θα μας κυβερνήσει;;;
Δείτε τι πρεσβεύει ο κύριος αυτός για την Γενοκτονία των Ποντίων. Το άρθρο δημοσιεύεται από την εφημερίδα – φωνή του ΣΥΡΙΖΑ!!
Μια ψύχραιμη προσέγγιση του ιστορικού ζητήματος περί Ποντίων
Του Νάσου Θεοδωρίδη (από την ΑΥΓΗ, 20/05/12)
Οι επετειακές κραυγές που συνήθως ακούγονται και γράφονται κάθε άνοιξη για το ζήτημα της όντως απεχθούς και μαζικής εξόντωσης των Ποντίων επιτάσσουν μια ψύχραιμη προσέγγιση και αποτίμηση του ιστορικού αυτού ζητήματος. Δυστυχώς μέχρι σήμερα ουδείς ειδήμων ασχολήθηκε αντικειμενικά με την ιστορική ανάλυση της άλλης πλευράς της αλήθειας στο θέμα του ελληνισμού του Πόντου.
Η επιχειρηματολογία της εθνικιστικής μερίδας των Ποντίων, σε σχέση με αυτά που υπέφερε ο ποντιακός λαός από το 1915 έως το 1924, αναφέρεται πράγματι σε πολλές αλήθειες, ταυτόχρονα όμως δεν διστάζει να χρησιμοποιεί μισές αλήθειες, να αποκρύπτει άλλες αλήθειες και να διαδίδει πολλά ψεύδη.
Από κοινωνικής και πολιτικής σκοπιάς το πιο αναληθές κατασκεύασμα είναι η…

θεωρία του λεγόμενου επαναστατικού αγώνα προς «απελευθέρωση» του Πόντου από τον «τουρκικό ζυγό». Θεωρητικά ο όρος «απελευθέρωση» μπορεί να έχει αποδεκτό περιεχόμενο μόνο όταν αφορά σε μια σχετικά μεγάλη εδαφική περιοχή όπου η φίλια εθνική ομάδα αποτελεί την πληθυσμιακή πλειοψηφία.
Στην προκειμένη περίπτωση ο ελληνικός πληθυσμός των τριών νομών ή Βιλαετίων, του Πόντου αποτελούσε μια σημαντική, μια μικρή ή μια εντελώς ασήμαντη μειοψηφία. Τα επίσημα αυτά στατιστικά στοιχεία, που αφορούν στο έτος 1912, προέρχονται από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Σωτηριάδη. Συγκεκριμένα, στον νομό, δηλαδή στο Βιλαέτι της Τραπεζούντας οι Έλληνες ανέρχονταν μόνο στο 25,9% του συνολικού πληθυσμού, συγκεκριμένα οι Τούρκοι αριθμούσαν 957.866 άτομα ενώ οι Έλληνες ανέρχονταν μόνο σε 353.533.
Το πραγματικό αντάρτικο στον Πόντο άρχισε μόλις το 1916, όταν οι Ρώσοι κατέλαβαν την πόλη της Τραπεζούντας μεταφέροντας το ρωσοτουρκικό πολεμικό μέτωπο στην περιοχή εκείνη. Οργανωτής του ελληνικού αντάρτικου ήταν ο φανατικός «στρατηγός» Καραβαγγέλης, ο οποίος ήρθε στη Σαμψούντα το 1908 ως μητροπολίτης.
Μετά τη δημιουργία των ανταρτικών σωμάτων με χρήματα και πολεμοφόδια που πήρε ο μητροπολίτης από τους Ρώσους, τα εξαπέλυσε να προσβάλουν τον τουρκικό στρατό στα μετόπισθέν του, τη στιγμή κατά την οποίαν οι Τούρκοι πολεμούσαν τον ρωσικό στρατό στο μέτωπο της Τραπεζούντας.
Οι αντάρτες του Πόντου συντάχθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου με τα εχθρικά κατοχικά στρατεύματα της Ρωσίας, καταπολέμησαν τον στρατό του κράτους του οποίου ήταν υπήκοοι, καταπιέζοντας και σκοτώνοντας αλλόθρησκους συμπολίτες τους.
Οι ταλαίπωροι αντάρτες, το πλείστον τουρκόφωνοι και αναλφάβητοι, έπεσαν στην παγίδα του αιμοσταγούς αυτού παπά χωρίς να αναλογιστούν τις συνέπειες του λεγόμενου απελευθερωτικού αγώνα, δηλαδή δεν συνειδητοποίησαν καν το τι θα απογίνονταν αυτοί μετά το τέλος του πολέμου, όταν ο μεν παπάς θα εξαφανιζόταν για να σωθεί, όπως και έγινε, αυτοί όμως θα παρέμεναν.
Κάτω από την εγκληματική καθοδήγηση του Καραβαγγέλη οι χριστιανοί άρχισαν να πυκνώνουν τις τάξεις των ανταρτών χτυπώντας πισώπλατα τον τουρκικό στρατό και ληστεύοντας κυρίως τουρκικά χωριά, για να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Λόγω των πράξεων αυτών ο τουρκικός στρατός άρχισε στην περιοχή της Μπάφρας το κυνήγι εναντίον των ανταρτών, που μετεξελίχθηκε βεβαίως σε μαζική εθνοκάθαρση, απολύτως κατακριτέα αλλά και διακριτή από μια «γενοκτονία», που θα προϋπέθετε «άμεσο δόλο εξόντωσης μέχρις ενός», πράγμα αναπόδεικτο.
Όμως στα ελληνικά ΜΜΕ γίνεται συνεχής αναφορά στα εγκλήματα που διέπραξαν οι Τούρκοι εναντίον των Ελλήνων στον Πόντο παρασιωπώντας συστηματικά τις εγκληματικές πράξεις των Ελλήνων ανταρτών, τις οποίες παρουσιάζει κομπάζοντας σε μια μελέτη του ο εθνικιστής Πόντιος συγγραφέας Ανθεμίδης («Επαναστατική τρομοκρατία – Αντίποινα των Ελλήνων κατά του τουρκικού πληθυσμού»).
Συνεπώς είναι ανεπίτρεπτο να ζητούμε με θορυβώδη τρόπο από την Τουρκία να καταδικάσει τα δικά της εγκλήματα, χωρίς όμως να ζητάμε συγγνώμη για παρόμοια εγκλήματα που έκανε η «δική μας» πλευρά.
* Ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι δικηγόρος και μέλος της Π.Κ. του ΣΥΝ Αμπελοκήπων
UDemand

15 σχόλια

  1. Ειδήσεις στον άλφα περίπου 7& 15 μμ. Η κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας δύο φορέας από τον καθένα 1) Βουλευτής Πλεύρης ¨μελτερίζι αντί μετερίζϊ¨ και από το δημοσιογράφο Βλάχο¨συστήσεις αντί συστάσεις´. Ενα δείγμα από τη μετριότητα των επώνυμων στην ταλαίπωρη πατρίδα μας. Τέλος πάντων δεν έχω απαίτηση να ψηφίζονται όσοι ξέρουν γράμματα ούτε να προσλαμβάνονται από τα πορνοκάναλα οι γνωρίζοντες την Ελληνική γλώσσα. Αλλά στην κρατική ΕΡΤ τι είναι αυτό που γίνεται με την αγραμματοσύνη των ανταποκριτών της. Απίστευτο σχεδόν κάθε μέρα το θέαμα. Ανατριχιάζω με όσα εκστομούν. Ντροπή το λιγότερο που μπορώ να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και φυσικα τοπαμε!
    Χρυση Αυγη δαγκωτο....

    Ψοφος στο συριζα (των πουστηδων και των φτωχων μεταναστων)..ειναι μια μαλακια και μιση..

    Ψοφος στην αλητοσυμμορια πασοκ..
    ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ!!!!

    Ψηφιστε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ εκτος απο αυτες τις συμμοριες,αγαπητοι μου..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι νέες σελίδες της ΧΑ

    http://www.xagr.net/

    http://www.xryshaygh.in/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ.ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΑ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΣΚΛΑΒΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΗΣΥΧΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ20 Μαΐ 2012, 8:05:00 μ.μ.

    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ 6 ΜΑΗ ΗΤΑΝΕ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡ ΑΝΑΤΡΕΨΑΝΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.ΜΕ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ.ΤΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΚΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ Ν ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΟΥΤΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΗΣ.ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟ ΜΑΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΟΠΛΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΦΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ ΜΗ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΗ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ.ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ.ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    20 Μαΐου 2012 6:34 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ὁ ΣΥΡΙΖΑ ἐγκαλεῖ τούς Ποντίους γιά ἐγκλήματα ἐναντίον τῶν Τούρκων!!!


    Μία ψύχραιμη προσέγγιση τοῦ ἱστορικοῦ ζητήματος περί Ποντίων

    Τοῦ Νάσου Θεοδωρίδη (ἀπό τήν ΑΥΓΗ, 20/05/12)
    Οἴ ἐπετειακές κραυγές πού συνήθως ἀκούγονται καί γράφονται κάθε ἄνοιξη γιά τό ζήτημα τῆς ὄντως ἀπεχθοῦς καί μαζικῆς ἐξόντωσης τῶν Ποντίων ἐπιτάσσουν μία ψύχραιμη προσέγγιση καί ἀποτίμηση τοῦ ἱστορικοῦ αὐτοῦ ζητήματος. Δυστυχῶς μέχρι σήμερα οὐδείς εἰδήμων ἀσχολήθηκε ἀντικειμενικά μέ τήν ἱστορική ἀνάλυση τῆς ἄλλης πλευρᾶς τῆς ἀλήθειας στό θέμα τοῦ ἑλληνισμοῦ τοῦ Πόντου.
    Ἡ ἐπιχειρηματολογία τῆς ἐθνικιστικῆς μερίδας τῶν Ποντίων, σέ σχέση μέ αὐτά πού ὑπέφερε ὁ ποντιακός λαός ἀπό τό 1915 ἕως τό 1924, ἀναφέρεται πράγματι σέ πολλές ἀλήθειες, ταυτόχρονα ὅμως δέν διστάζει νά χρησιμοποιεῖ μισές ἀλήθειες, νά ἀποκρύπτει ἄλλες ἀλήθειες καί νά διαδίδει πολλά ψεύδη.
    Ἀπό κοινωνικῆς καί πολιτικῆς σκοπιᾶς τό πιό ἀναληθές κατασκεύασμα εἶναι ἡ…

    θεωρία τοῦ λεγόμενου ἐπαναστατικοῦ ἀγώνα πρός «ἀπελευθέρωση» τοῦ Πόντου ἀπό τόν «τουρκικό ζυγό». Θεωρητικά ὁ ὅρος «ἀπελευθέρωση» μπορεῖ νά ἔχει ἀποδεκτό περιεχόμενο μόνο ὅταν ἀφορᾶ σέ μία σχετικά μεγάλη ἐδαφική περιοχή ὅπου ἡ φίλια ἐθνική ὁμάδα ἀποτελεῖ τήν πληθυσμιακή πλειοψηφία.
    Στήν προκειμένη περίπτωση ὁ ἑλληνικός πληθυσμός τῶν τριῶν νομῶν ἤ Βιλαετίων, τοῦ Πόντου ἀποτελοῦσε μία σημαντική, μία μικρή ἤ μία ἐντελῶς ἀσήμαντη μειοψηφία. Τά ἐπίσημα αὐτά στατιστικά στοιχεῖα, πού ἀφοροῦν στό ἔτος 1912, προέρχονται ἀπό τόν καθηγητή τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν Σωτηριάδη. Συγκεκριμένα, στόν νομό, δηλαδή στό Βιλαέτι τῆς Τραπεζούντας οἴ Ἕλληνες ἀνέρχονταν μόνο στό 25,9% τοῦ συνολικοῦ πληθυσμοῦ, συγκεκριμένα οἴ Τοῦρκοι ἀριθμοῦσαν 957.866 ἄτομα ἐνῶ οἴ Ἕλληνες ἀνέρχονταν μόνο σέ 353.533.
    Τό πραγματικό ἀντάρτικο στόν Πόντο ἄρχισε μόλις τό 1916, ὅταν οἴ Ρῶσοι κατέλαβαν τήν πόλη τῆς Τραπεζούντας μεταφέροντας τό ρωσοτουρκικό πολεμικό μέτωπο στήν περιοχή ἐκείνη. Ὀργανωτής τοῦ ἑλληνικοῦ ἀντάρτικου ἦταν ὁ φανατικός «στρατηγός» Καραβαγγέλης, ὁ ὁποῖος ἦρθε στή Σαμψούντα τό 1908 ὡς μητροπολίτης.
    Μετά τή δημιουργία τῶν ἀνταρτικῶν σωμάτων μέ χρήματα καί πολεμοφόδια πού πῆρε ὁ μητροπολίτης ἀπό τούς Ρώσους, τά ἐξαπέλυσε νά προσβάλουν τόν τουρκικό στρατό στά μετόπισθέν του, τή στιγμή κατά τήν ὁποίαν οἴ Τοῦρκοι πολεμοῦσαν τόν ρωσικό στρατό στό μέτωπο τῆς Τραπεζούντας.
    Οἴ ἀντάρτες τοῦ Πόντου συντάχθηκαν κατά τή διάρκεια τοῦ πολέμου μέ τά ἐχθρικά κατοχικά στρατεύματα τῆς Ρωσίας, καταπολέμησαν τόν στρατό τοῦ κράτους τοῦ ὁποίου ἦταν ὑπήκοοι, καταπιέζοντας καί σκοτώνοντας ἀλλόθρησκους συμπολίτες τους.
    Οἴ ταλαίπωροι ἀντάρτες, τό πλεῖστον τουρκόφωνοι καί ἀναλφάβητοι, ἔπεσαν στήν παγίδα τοῦ αἱμοσταγοῦς αὐτοῦ παπᾶ χωρίς νά ἀναλογιστοῦν τίς συνέπειες τοῦ λεγόμενου ἀπελευθερωτικοῦ ἀγώνα, δηλαδή δέν συνειδητοποίησαν καν τό τί θά ἀπογίνονταν αὐτοί μετά τό τέλος τοῦ πολέμου, ὅταν ὁ μέν παπάς θά ἐξαφανιζόταν γιά νά σωθεῖ, ὅπως καί ἔγινε, αὐτοί ὅμως θά παρέμεναν.
    Κάτω ἀπό τήν ἐγκληματική καθοδήγηση τοῦ Καραβαγγέλη οἴ χριστιανοί ἄρχισαν νά πυκνώνουν τίς τάξεις τῶν ἀνταρτῶν χτυπώντας πισώπλατα τόν τουρκικό στρατό καί ληστεύοντας κυρίως τουρκικά χωριά, γιά νά μπορέσουν νά ἐπιβιώσουν.
    Λόγω τῶν πράξεων αὐτῶν ὁ τουρκικός στρατός ἄρχισε στήν περιοχή τῆς Μπάφρας τό κυνήγι ἐναντίον τῶν ἀνταρτῶν, πού μετεξελίχθηκε βεβαίως σέ μαζική ἐθνοκάθαρση, ἀπολύτως κατακριτέα ἀλλά καί διακριτή ἀπό μία «γενοκτονία», πού θά προϋπέθετε «ἄμεσο δόλο ἐξόντωσης μέχρις ἑνός», πράγμα ἀναπόδεικτο.
    Ὅμως στά ἑλληνικά ΜΜΕ γίνεται συνεχής ἀναφορά στά ἐγκλήματα πού διέπραξαν οἴ Τοῦρκοι ἐναντίον τῶν Ἑλλήνων στόν Πόντο παρασιωπώντας συστηματικά τίς ἐγκληματικές πράξεις τῶν Ἑλλήνων ἀνταρτῶν, τίς ὁποῖες παρουσιάζει κομπάζοντας σέ μία μελέτη τοῦ ὁ ἐθνικιστής Πόντιος συγγραφέας Ἀνθεμίδης («Ἐπαναστατική τρομοκρατία – Ἀντίποινα τῶν Ἑλλήνων κατά τοῦ τουρκικοῦ πληθυσμοῦ»).
    Συνεπῶς εἶναι ἀνεπίτρεπτο νά ζητοῦμε μέ θορυβώδη τρόπο ἀπό τήν Τουρκία νά καταδικάσει τά δικά της ἐγκλήματα, χωρίς ὅμως νά ζητᾶμε συγγνώμη γιά παρόμοια ἐγκλήματα πού ἔκανε ἡ «δική μας» πλευρά.
    * Ὁ Νάσος Θεοδωρίδης εἶναι δικηγόρος καί μέλος τῆς Π.Κ. τοῦ ΣΥΝ Ἀμπελοκήπων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑΙ, ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ..ΕΛΛΗΝΑΣ !!!!

    ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΣΩΝΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ...

    ΡΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !!!!

    ΑΚΟΥ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ !!

    ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ , ΤΟ ΔΗΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τους κτυπησαν πισωπλατα
    και εκεινοι ....εγιναν Τουρκοι !

    τι παραξενο;

    τι να εκαναν;

    το κακο φερνει κακο . . . .

    και το αιμα.. αλλο αιμα....
    δυστυχως

    .
    βεβαια οι τουρκοι το παρακαναν

    αλλα
    ετσι γινεται με τους πολεμους
    που ειναι παντα αδικαιολογητοι να γινονται
    ουτε τα ζωα δεν πολεμανε μεταξυ τους
    αλλα πολεμανε με αλλα ζωα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΛΗΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΙ 7 ΑΠΌ ΤΙς 12 ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε . ΜΙΑ ΑΠΌ ΤΙς ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗς ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΡΓΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ . ΑΛΛΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗς ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΌ ΤΟΥς ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ . ΨΗΦΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ...ΑΝΟΙΨΤΕ ΤΑΜΑΤΙΑ ΣΑς . ΟΤΑΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΙς ΘΕΣΕΙς ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ...ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΠΟΛ-ΑΝ ΔΗΣΟ ΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΗ ΡΕΜΠΕΣΚΙΕΔΩΝ!!!

    Για μια ακόμη φορά ο Κομανέτσης …πρωτοτυπεί.
    Μέχρι τώρα ξέραμε και ακούγαμε για κομματικό μαντρί. Όμως ο φοβερός Καλαματιανός υπερκέρασε τον .., κολλητό Αβέρωφ.

    Έτσι αντί για μαντρί άνοιξε …. ΟΡΝΙΘΟΤΡΟΦΕΙΟ !!!

    Νέο αίμα
    (Ανδρεουλάκος ,Παυλόπουλος, Μπέζας, Παπαθανασίου ,Νάκος…κτλ..)
    νέες …ιδέες.

    ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ!

    ΚΟΤΕΣ ΜΕ...ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, από τον οποίο ζήτησε, στο πλαίσιο του νόμου, να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διακριτικής ευχέρειας που διαθέτει, ώστε να μην απελαθεί ο γνωστός δημοσιογράφος, Νίκο Άγκο»

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, ΕΛΛΗΝΑ ;
    ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΕΧΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΜΠΕΝΥ, ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ !

    ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΦΟΡΤΩΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΕΛΕΟΣ ΚΑΝΕΝΑ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΩΜΟΣ, ΑΦΗΣΕ 1,5 ΕΚ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΦΗΣΕ 1,5 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ Ή ΜΕ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ.
    ΑΦΗΣΕ 200.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ, ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΙ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΑΚΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ.
    ΑΦΗΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΟΡΦΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
    ΕΦΑΓΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ, ΜΕ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΣΙ 1000 ΕΥΡΩ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ 2000 ΦΟΡΟ, ΧΩΡΙΑ ΤΟ ΕΤΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΠ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΤΟΣ, ΧΩΡΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ 2012.

    ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ. ΑΣ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ Ή ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΤΟΣ, ΕΛΕΟΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΡΦΑΚΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ. ΜΟΝΟ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΣΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΑΝΤΕ, ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ, ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΣΚΙΣΕΙ...

    20 Μαϊ 2012 6:01:00 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ- ΣΑΧΙΝΙΔΗ- Π.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ- ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

    ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΚΑΡΔΙΑΚΑ, ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.

    ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2010, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΑΦΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΓΑΜΟΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΤΕΚΝΟΠΟΙΟΥΝ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ "ΕΓΚΛΗΜΑ" ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ ; ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Περιμένετε λίγο,θα ακούσουμε και άλλα από τις.....συνιστώσες του ΣΦΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ____________________________________________________________________
    Στο πλευρό του Αλέξη τα φιλαράκια του Άκη και του Γιωργάκη

    Παλιοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου, πολιτικοί φίλοι του Γιώργου Παπανδρέου , άνθρωποι που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, συνέβαλαν στην οργανωτική ανασύσταση αλλά και στην εκλογική του εκτόξευση.

    Η μεταφορά της «τεχνογνωσίας» του ΠΑΣΟΚ στην Κουμουνδούρου αλλά και η «ικανότητα» του Αλέξη Τσίπρα να ακούει τις συμβουλές των πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μετέτρεψαν το ΣΥΡΙΖΑ -υποστηρίζουν πολλοί- σε κόμμα εξουσίας.
    Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», ακόμα και το «σύνθημα» για κυβέρνηση της Αριστεράς φημολογείται ότι ειπώθηκε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ από πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

    ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ-ΚΛΕΙΔΙΑ

    Αντώνης Κοτσακας: Ο οργανωτικός νους του νεου ΣΥΡΙΖΑ
    Στενός συνεργάτης του Άκη Τσοζατζόπουλου, διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας και Υπουργός Αιγαίου από το 1989 έως το 2000 στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου. Παραιτήθηκε από το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ πριν απο ένα χρόμο. Θεωρείται ο στρατηγός της οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική. Του προτάθηκε να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλά το γεγονός της σύλληψης του Ακη, «φρέναρε» την υπόθεση.

    Ευάγγελος Χωραφάς: O Τακτικός συνομιλητής του Αλέξη...
    Αν και δεν εμφανίζεται επίσημα στο ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Χωραφάς, πρώην στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου, είναι απο τους τακτικότερους συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ακούει προσεκτικά τις συμβουλές του για πολιτικά και οργανωτικά θέματα.

    Γιώργος Ραφτόπουλος: Ουσιαστική συμβολή στην ανασύνταξη
    Από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του συνδικαλιστικού κινήματος. Πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, προσχώρησε στο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Σπύρο Κότσια που διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Την δεκαετία του '80 είχε συγκρουστεί με στελέχη της Αριστεράς που προέρχονταν κυρίως από το ΚΚΕ ενώ ήταν θύμα της 17ης Νοέμβρη που αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει πυροβολώντας τον στο κεφάλι. Εχει συμβάλει σημαντικά στην οργανωτική ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Παναγιώτης Κουρουμπλής: Ανοιξε το δρόμο...
    Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη δυνατή φωνή, αρνήθηκε να υπογράψει τη δανειακή σύμβαση, διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ και δημιούργησε την Ενωτική Κίνηση μαζί με τον Νίκο Κοτζιά. Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και επανεξελέγη.

    Νίκος Κοτζιάς: Ειδικός στα οικονομικά θέματα
    Πανεπιστημιακός καθηγητής με αντιδιδακτορική δράση στην ΚΝΕ και πολυετή πορεία στο ΚΚΕ. Δημιούργησε μια φιλική σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου και τοποθετήθηκε πρόεδρος στο ΙΣΤΑΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσω της Ενωτικής Κίνησης ανέλαβε τον ρόλο του «μυστικού» οικονομικού συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα.

    Λούκα Κατσέλη: To φλερτ γίνεται...αρραβώνας
    Η πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ απάντησε με ιδιαίτερη θέρμη στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία. Άλλωστε το ...δαχτυλίδι ο Αλέξης το έδωσε με την πρότασή του να οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο παλιός υπουργός Εθνικής Οικονομίας του Ανδρέα, Γεράσιμος Αρσένης, που είναι σύζυγός της. Μετεκλογικά θεωρούν πολλοί ότι ο Τσίπρας θα την αξιοποιήσει εαν η ίδια δεν επιδιώξει να ενταχθεί νωρίτερα στο δυναμικό του κόμματος.

    iefimerida.gr


    Πήρε τέτοιους προφέσορες $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ ο Τσίπρας;
    Αλλάχαχ... !!
    θα κλέψουν και τους Τάφους των Ελλήνων ...τώρα !

    ΜΥΡΙΣΤΗΚΑΝΕ ΜΑΣΑ αλλιώς ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ.

    ΤΟ ΜΠΑΤΣΟΚ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ

    οπότε μπαχαλάκηδες
    και Λαθρο εγκληματίες + κλέφτες με κουκούλα + παρακράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση