GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα Δημοκρατία: Λύση Τώρα...

Άρθρο του Τάκη Μαχαίρα,  Πολιτικού Επιστήμονα, Συμβούλου Πολιτικής & Επικοινωνιακής Στρατηγικής. Πριν αυτοσχέδιοι «στρατηγιστές...

Άρθρο του Τάκη Μαχαίρα, 
Πολιτικού Επιστήμονα,
Συμβούλου Πολιτικής & Επικοινωνιακής Στρατηγικής.

Πριν αυτοσχέδιοι «στρατηγιστές» και αυτόκλητοι «γκουρού» της συμφοράς, αναλάβουν αυτοβούλως το έργο της «σωτηρίας» της Νέας Δημοκρατίας και της «αναμόρφωσής» της σύμφωνα με τη νεφελοκοκκυγία που επικρατεί στα μυαλά τους, η μεγάλη φιλελεύθερη και δημοκρατική παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δέσποζε επί δεκαετίες στην πολιτική ζωή της χώρας για δύο κυρίως λόγους:
  1. Γιατί στρατηγικά ήταν τοποθετημένη στο κεντροδεξιό σημείο του πολιτικού φάσματος, θέση που της επέτρεπε να συναιρεί και να συνθέτει επιμέρους ιδεολογικές προσεγγίσεις, να συνάπτει με άνεση και φερεγγυότητα τις κάθε φορά απαιτούμενες κοινωνικές συμμαχίες και να διατηρεί τον πολυσυλλεκτικό της χαρακτήρα, και
  2. Γιατί πάντα πολιτευόταν με πυξίδα τις αρχές της και σαφή προσανατολισμό, λαμβάνοντας στα κάθε φορά στασιαζόμενα στην κοινωνία ζητήματα ξεκάθαρες θέσεις, χωρίς ποτέ να υποκύπτει στον πειρασμό του οπορτουνισμού, του χωρίς αρχές τακτικισμού και της μικροπολιτικής «προσαρμοστικότητας».
Αυτά τα δυο πάγια και απαρασάλευτα χαρακτηριστικά της, επέτρεψαν διαχρονικά στη Νέα Δημοκρατία, πέραν από τις διακυμάνσεις της εκάστοτε πολιτικής συγκυρίας, να αποτελεί έναν ισχυρό πολιτικό πόλο συσπείρωσης ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων, και είτε ως πλειοψηφία, είτε ως μειοψηφία, στο Κοινοβούλιο, να συνιστά έναν παράγοντα σταθερότητας του δημοκρατικού πολιτικού μας συστήματος. Στον οποίο οι οπαδοί της προσέβλεπαν με εμπιστοσύνη και οι αντίπαλοί της με σεβασμό.
Δυόμιση χρόνια πριν, μετά την οδυνηρή ήττα της ΝΔ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, την ηγεσία του κόμματος ανέλαβε, εκλεγόμενος απ’ ευθείας από τη λαϊκή βάση της μεγάλης φιλελεύθερης και δημοκρατικής παράταξης, ο Αντώνης Σαμαράς. Ο νέος πρόεδρος, συνεχίζοντας την αρνητική παράδοση των «εναλλασσόμενων παρεών», που διαφεντεύουν το κόμμα μετά την κάθε φορά αλλαγή αρχηγού, παρέδωσε τη ΝΔ σε ένα κλειστό και ανεξέλεγκτο «περιβάλλον» συμβούλων και παρατρεχάμενων. Μόνο που αυτοί στην πλειονότητά τους, σε αντίθεση με τους προηγούμενους, δεν είχαν καμία απολύτως ψυχική σχέση με το κόμμα και τη λαϊκή του βάση. Και στην παραδοσιακή αυθαιρεσία και αλαζονεία των τέτοιου τύπου «περιβαλλόντων» προσέθεσαν ένα ακόμη στοιχείο: τη φιλοδοξία να μεταλλάξουν τη Νέα Δημοκρατία σε κάτι διαφορετικό από αυτό που η ως τότε παράδοσή της την είχε διαμορφώσει.
Έτσι, ξεκίνησε το εγχείρημα για μια Νέα Δημοκρατία χωρίς τους Νέο-δημοκράτες. Η θανάσιμη, όπως αποδείχτηκε, αυταπάτη ότι το κόμμα θα μπορούσε να φτάσει στην εκλογική νίκη περιφρονώντας τους οπαδούς και τα οργανωμένα μέλη του, απαξιώνοντας την ιστορία του, προσβάλλοντας την παράδοσή του, ασεβώντας στα σύμβολά του. Υιοθετώντας πρακτικές και συμπεριφορές έξω από τον ηθικοπολιτικό-αξιακό του κώδικα και την πολιτική του κουλτούρα. Κάτι ακόμη χειρότερο: ακολουθώντας μια ανερμάτιστη γραμμή πλεύσης, που έθετε σε αμφιβολία την πραγματική κεντροδεξιά ταυτότητά του και ακύρωνε την παράδοσή του να έχει πάντα ξεκάθαρη θέση απέναντι στα προβλήματα του τόπου.
Το αποτέλεσμα αυτής της καταστροφικής έμπνευσης υπήρξε μοιραίο. Η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 6ης Μαΐου είδε την απήχησή της στο εκλογικό σώμα να περιορίζεται σε επίπεδα επιδόσεων ομάδας πολιτικής Β΄ Εθνικής για πρώτη φορά στην ιστορία της. Και μάλιστα, σε μια χρονική συγκυρία, που περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η Ελληνική κοινωνία χρειάζεται μια ισχυρή Κεντροδεξιά για να δώσει λύση στα τραγικά προβλήματά της. Γιατί η λύση στο σημερινό Ελληνικό πρόβλημα ή θα είναι κεντροδεξιά ή δεν θα υπάρξει.
Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, ο πρόεδρος του κόμματος έχει χρέος απέναντι στην παράταξη, της οποίας είναι σάρκα από τη σάρκα της, να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες. Και να δώσει τώρα τέλος σε αυτό που σοκαρισμένοι παρακολουθούν οι Νέο-δημοκράτες: στη διάλυση της παράταξης, που σφράγισε με τις κορυφαίες και ιστορικά δικαιωμένες στρατηγικές επιλογές της, τη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Στην κατεύθυνση αυτή οφείλει:
  1. Να αναδιατυπώσει χωρίς αμφισημίες τη θέση του κόμματος απέναντι στο Μνημόνιο.
  2. Να επαναβεβαιώσει τον αταλάντευτα ριζοσπαστικό και κοινωνικά φιλελεύθερο χαρακτήρα και τον αδιαπραγμάτευτα Ευρωπαϊκό προσανατολισμό του κόμματος.
  3. Να απευθύνει απροϋπόθετο προσκλητήριο πανστρατιάς στους βίαια «ξεσυγγενεμένους» οπαδούς και φίλους της ΝΔ, που από πίκρα και οργή ψήφισαν άλλα κόμματα και να καλέσει σε συστράτευση όλες αδιαίρετα τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς, οριοθετώντας σαφώς την παράταξη στο διάνυσμα από την παραδοσιακή δημοκρατική δεξιά έως και τη μετριοπαθή σοσιαλδημοκρατία, σύμφωνα με την παρακαταθήκη του Ιδρυτή της.
  4. Να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμπόρευσης στις μετριοπαθείς δυνάμεις του κέντρου και της κεντροαριστεράς που ακόμη στεγάζονται στο διαλυόμενο ΠΑΣΟΚ, ή σε άλλους μικρότερους πολιτικούς φορείς, και να τις καλέσει να συμβάλουν σε μια νέα δυναμική προσπάθεια αναδιαμόρφωσης των κομματικών συνόρων, με βάση τη στάση στα νέα διακυβεύματα που έχει μπροστά της η κοινωνία μας.
  5. Να προχωρήσει στην άμεση οργανωτικοπολιτική ανασυγκρότηση του κόμματος, ώστε το ταχύτερο δυνατό να βρεθεί σε σχετικά ετοιμοπόλεμη θέση μάχης ενόψει νέων ενδεχόμενων εκλογών.
  6. Να δεσμευτεί ότι είτε μετά τον πιθανό σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, είτε μετά από ενδεχόμενες άμεσες νέες εκλογές, θα προχωρήσει ταχύτατα στη δημοκρατική αναδιοργάνωση και λειτουργία του κόμματος. Ώστε να διασφαλιστούν οι δημοκρατικές διαδικασίες στη λήψη των αποφάσεων, να κατοχυρωθεί ο ιδεολογικά πολυτασικός του χαρακτήρας και να εμπεδωθεί η διαρκής ανοιχτή αμφίδρομη επικοινωνία του με την κοινωνία.
Αυτά είναι τα ελάχιστα που πρέπει άμεσα να γίνουν. Το μέγιστο, το να γίνει δηλαδή ξανά η παράταξη φορέας της λύσης και όχι μέρος του σημερινού Ελληνικού προβλήματος, είναι το στοίχημα των στελεχών, των μελών και των οπαδών της για την «επόμενη ημέρα». Που οφείλουν να το αναδεχτούν και να το κερδίσουν. Αναλαμβάνοντας και αυτοί τις ευθύνες τους.

16 σχόλια

  1. Παρακολουθώ στον ΣΚΑΙ τον κ. Δούκα,
    Απίστευτο θράσος, αλαζονεία και παραποίηση της αλήθειας.
    Συγχαρητήρια την κυρία για την ψυχραιμία που δείχνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσε ... δεν καταλαβαίνετε τίποτα.... Κάντε τις ερμηνίες που σας συνφέρουν και άσε το κόσμο στην υσηχία του.... Το πρόβλημα με τον Σαμαρά είναι ότι απεδείχθει καιροσκόπος σαν τους άλλους και τώρα απο την μία πλευρά προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα....(ήθελε να γίνει τόσο πολύ προθυπουργός που πάτησε το λόγο και τις παλαιότερες δηλώσεις του...) και από την άλλη προσπαθείτε να κάνετε και τους άλλους σαν τα μούτρα σας... Είναι μου φαινετε πιο εύκολα να εισαστε συμπαθώντες στην δουλοπρέπεια..... Έχω πολλά χρόνια εξω και επειδή δε σας τρώω στη μούρη κάθε μέρα μπορώ να κρίνω λίγο καλύτερα... Για σε παρακαλώ εξηγησέ μου, ποιός θα βγάλει την Ελλάδα από το Ευρώ και την Ευρώπη εκτός αν το ζητήσουν οι ίδιοι οι Έλληνες????? Γιατί λετε ΨΕΜΑΤΑ???? Παραχώρησατε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και τώρα δε ξέρετε πως να τα μαζέψετε??? Και πως έχετε οι πολιτικοί το θράσος να πιστεύετε οτι γνωρίζετε καλύτερα απο την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού???? Η λύση είναι μία, αν λάβεις υπ'όψη σου την ψήφο του Ελληνικού λαού, και δυστυχώς δεν έχει μέσα της κανένα απο τα τρία κόματα της τελευταίας κυβέρνησης..... Καλό κουράγιο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το έσοδα του κράτους έπεσαν στο μισό το μήνα Απρίλιο. Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν βουλιάξει και θα χρειάζονται και άλλα μέτρα. Αυτή είναι η αλήθεια.

    O ΣΥΡΙΖΑ, στο βωμό μιας διαφαινόμενης ( αλλά όχι σίγουρης ) πρωτιάς, θυσίασε την ευκαιρία να παίξει κυβερνητικό ρόλο και να ανατρέψει το μνημόνιο με στροφή στην ανάπτυξη και στην άμεση ανακούφιση των ασθενέστερων στρωμάτων.

    Τώρα αυτή την ευκαιρία έχει η ΝΔ, η οποία μπορεί να ζητήσει τη στήριξη Ανεξάρτητων Ελλήνων και Δημ. Αριστεράς, που δέχονται το ευρώ και ζητούν ΑΜΕΣΗ αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, χωρίς κατάρρευση της οικονομίας με νέες εκλογές σε 1,5 μήνα ! Ας αλλάξουν 10 τομείς της οικονομίας που συμφωνούν και, αφού σταθεροποιήσουν την οικονομία και την ανάπτυξη,και τη ΑΜΕΣΗ προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, και τις αλλαγές στο μνημόνιο και στις δανειακές συμβάσεις, ας κάνουν μετά εκλογές. Δεν υπάρχουν χώροι για εγωισμούς και προσωπικά κίνητρα και προσωπικές αντιπαραθέσεις. Σε 1,5 μήνα, τίποτα μπορεί να μην είναι όρθιο.

    108+33+19= 160 ( και + 41 αν δεχτεί και ο χαρατσοΒενιζέλος ψήφο ανοχής )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στις 18 Ιουνίου δεν θα έχει το πασοκ ούτε τους μισούς βουλευτές εκεί, γιατί
    1) έρχεται το χαράτσι στη ΔΕΗ του 2012 στους λογαριασμούς, ενώ
    ξέρεις ότι δεν μπορούν να το πληρώσουν 1, 5 εκατομμύρια άνθρωποι, αυτό
    του 2011
    2) Άρχισαν οι φορολογικές δηλώσεις, ΚΑΝΕΙΣ δεν παίρνει επιστροφή με τα νέα τεκμήρια και τα μειωμένα αφορολόγητα, αλλά τους έρχεται να πληρώσουν και φόρους 500 , 1000 και άνω ευρώ, εκεί που πέρσι δεν πλήρωναν, αλλά έπαιρναν επιστροφή !
    3) Έρχονται οι αναδρομικές μειώσεις σε συνταξιούχους τον Ιούνιο, ενώ όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι με το ενιαίο φτωχολόγιο, έχουν χάσει από 500 έως 1.500 ευρώ το μήνα.
    4) Αυξάνεται ραγδαία η ανεργία, ενώ σε λίγες μέρες καταρρέουν οι κλαδικές συμβάσεις και έρχονται νέες μειώσεις παντού.
    5) Η αγορά δεν κινείται, ο τουρισμός δεν κινείται, λόγω της πολιτικής που εφάρμοσε ο κ. Βενιζέλος και όλα τα σπίτια δεν έχουν ρευστό, αλλά αντιθέτως ξοδεύουν τις καταθέσεις για να πληρώνουν φόρους, έκτακτες εισφορές και χαράτσια
    6) Έρχονται και οι παλιοί φόροι στα ακίνητα, οπότε η πλειοψηφία του 13, 1 % που ψήφισε πασοκ θα αλλάξει κόμμα, μη αντέχοντας αυτή τη φορολαίλαπα. Σάπισε την Ελλάδα, σάπισε το κόμμα, σάπισαν οι Έλληνες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    Η ΕΥΡΩΠΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΔΩΣΤΕ ΕΛΠΙΔΑ, ΚΑΝΤΕ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΝ, ΜΕ ΤΟ 10,6% ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καμμένο, άκουσε τη φωνή του Αλαβάνου, πάρε την ευθύνη της εξουσίας με βάση το οικονομικό πρόγραμμα των Ανεξάρτητων και οδήγησε την Ελλάδα σε ανάπτυξη και μερική αλλαγή των όρων μνημονίου και δανειακών συμβάσεων. Σχημάτισε κυβέρνηση ειδικού σκοπού με ΝΔ και Δημ. Αριστερά και σώστε τους Έλληνες. Τώρα η Ευρώπη ακούνε και δέχονται κάποιες αλλαγές. Τώρα, πριν είναι αργά για όλους μας.

    Μήνυμα Αλαβάνου σε Τσίπρα πως ''η Αριστερά οφείλει να πει στην κοινωνία πως έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με μια επώδυνη διαδικασία''.

    Σε σημερινό του άρθρο ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί πως ''Σε μια χώρα εξαρτημένη η σωστή ή λαθεμένη εκτίμηση για τις κατευθύνσεις και τα όρια των Μεγάλων Δυνάμεων (από τη δεξιά για να ευθυγραμμιστεί, την αριστερά για να εναντιωθεί) οδηγεί από τον θρίαμβο μέχρι την πανωλεθρία''.

    Ο Αλαβάνος τονίζει :'' Και με τον Ολάντ και τις προθέσεις του για ανάπτυξη και με ένα «όχι» των Ιρλανδών στο ευρωσύμφωνο, τα όρια τροποποίησης των όρων των δανείων είναι ελάχιστα και σε δευτερεύοντα σημεία, που δεν μπορούν να απαντήσουν στις άμεσες ανάγκες και στην κλιμακούμενη οργή του λαού. Δυνατότητα κατάργησης του μνημονίου δεν υπάρχει παρά μόνο εκτός Ευρωζώνης. Μια λάθος εκτίμηση εδώ για τα περιθώρια ευλυγισίας της Γαλλίας ή της Γερμανίας μπορεί να αποβεί μοιραία''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝ ΛΥΓΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ,ΠΕΘΑΝΕ.
    θα αντεξει αν μεινει ενα μηνα απληρωτος,η θα γονατισει παρακαλωντας και κλαιγοντας?
    θα αντεξει το χαος που ερχεται,η θα ζητησει προστασια απο μια δικτατορια?
    θα θυμηθει ποιοι του λεγανε την αληθεια για ολυμπιακους και ευρω,η θα υποκυψει στην προπαγανδα των καναλιων?
    Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.
    Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι μιζέρια που μας περιμένει
    μέτρα

    Μ Α Λ Α Κ Α....ΕΕ...ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕ ΜΑΛΑΚΑ
    ____________________________
    ΙΣΟΤΙΜΙΑ χρεοκοπημένης ΔΡΑΧΜΗΣ
    στην ..καλύτερη
    1.500 δρχ = 1 ευρω.

    όχι των αλλων.


    Πρακτοράκο ώραία σύγκριση
    την σκέφτηκες πολύ μόγγολε
    απο το Καζακτσάν

    και μην παραμυθιάζεσαι ότι θα τρώς απο τον κάδο σκουπιδιών

    Γιατί αν ξεβρακωθούμε με πληθωριστικό νόμισμα
    χρωστόντας σε όλον τον Πλανήτη Γή
    ΗΛΙΘΙΕ

    ούτε σκουπίδια δεν θα υπάρχουν στους κάδους.

    ΜΟΝΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ
    και όσο έχουν και ρεύμα ακόμη
    σύντροφε απο την Γεωργία του Κακιασβίλι

    ΜΑΛΑΚΑ...εε μαλακισμένε Μ Α Λ Α Κ Α

    ΣΚΟΥΠΙΔΙ μολυσματικό ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τι μιζέρια που μας περιμένει
    μέτρα

    Μ Α Λ Α Κ Α....ΕΕ...ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕ ΜΑΛΑΚΑ
    ____________________________
    ΙΣΟΤΙΜΙΑ χρεοκοπημένης ΔΡΑΧΜΗΣ
    στην ..καλύτερη
    1.500 δρχ = 1 ευρω.

    όχι των αλλων.


    Πρακτοράκο ώραία σύγκριση
    την σκέφτηκες πολύ μόγγολε
    απο το Καζακτσάν

    και μην παραμυθιάζεσαι ότι θα τρώς απο τον κάδο σκουπιδιών

    Γιατί αν ξεβρακωθούμε με πληθωριστικό νόμισμα
    χρωστόντας σε όλον τον Πλανήτη Γή
    ΗΛΙΘΙΕ

    ούτε σκουπίδια δεν θα υπάρχουν στους κάδους.

    ΜΟΝΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ
    και όσο έχουν και ρεύμα ακόμη
    σύντροφε απο την Γεωργία του Κακιασβίλι

    ΜΑΛΑΚΑ...εε μαλακισμένε Μ Α Λ Α Κ Α

    ΣΚΟΥΠΙΔΙ μολυσματικό ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τι μιζέρια που μας περιμένει
    μέτρα

    Μ Α Λ Α Κ Α....ΕΕ...ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕ ΜΑΛΑΚΑ
    ____________________________
    ΙΣΟΤΙΜΙΑ χρεοκοπημένης ΔΡΑΧΜΗΣ
    στην ..καλύτερη
    1.500 δρχ = 1 ευρω.

    όχι των αλλων.


    Πρακτοράκο ώραία σύγκριση
    την σκέφτηκες πολύ μόγγολε
    απο το Καζακτσάν

    και μην παραμυθιάζεσαι ότι θα τρώς απο τον κάδο σκουπιδιών

    Γιατί αν ξεβρακωθούμε με πληθωριστικό νόμισμα
    χρωστόντας σε όλον τον Πλανήτη Γή
    ΗΛΙΘΙΕ

    ούτε σκουπίδια δεν θα υπάρχουν στους κάδους.

    ΜΟΝΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ
    και όσο έχουν και ρεύμα ακόμη
    σύντροφε απο την Γεωργία του Κακιασβίλι

    ΜΑΛΑΚΑ...εε μαλακισμένε Μ Α Λ Α Κ Α

    ΣΚΟΥΠΙΔΙ μολυσματικό ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΝΔ

    ΑΜΕΣΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ"

    ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΧΓΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ

    ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΜΕ ΤΗ ΝΔ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν τσιμπάει ο κόσμος από την υστερία του συτηματος πασοκ (μέγκα , δολ , σκαι κλπ) … προσπαθούν καθημερινά να εκθέσουν τον Συν αλλά φευ !!! …

    κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να πειστεί ότι ο Τσίπρας πρέπει να ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚH ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ του Σαμαρά το Νοέμβρη !!!

    έχουμε κουραστεί από την επίκληση της δήθεν σωτηρίας της χώρας

    ο Γιωργάκης προσέφυγε στο ΔΝΤ για τη σωτηρία της χώρας

    το Πασόκ εφήρμοσε το 1ο μνημόνιο για τη σωτηρία της χώρας

    μετά ο Σαμαράς συγκυβνέρνησε με το πασοκ για τη σωτηρία της χώρας
    μετά η συγκυβέρνηση ψήφισε και εφαρμόζει το 2ο μνημόνιο για τη σωτηρία της χώρας

    εεε αφήστε το Συν να ΜΗ ΣΥΝΑΙΝΕΙ στην ίδια άποψη που 2,5 χρόνια τώρα λέμε εμείς ότι καταστρέφει τη χώρα … και ας κυβερνήσουν οι άλλοι καταστρεφοντάς την … για τη σωτηρία της χώρας … βεβαίως βεβαίως !!!

    υ.γ. ποιά λογική λέει ότι με 50 βουλευτές και μόλις 16% πρέπει σώνει και καλά να κυβερνήσεις ΔΕΣΜΙΟΣ των άλλων … που εδώ που τα λέμε σε καθυβρίζουν 3 μήνες τώρα … απαξιώνοντας τις θέσεις σου ??? … αν το σύστημα ψάχνει για νέο Τσιριμώκο προκειμένουν να βρει “αριστερή” νομιμοποίηση αυτός δε θα είναι ο προέδρος του Συν … ευτυχώς … έρχονται μάλλον μέρες του 65 πάλι

    … και ο Παπούλιας ως σύγχρονος Γλυξμπουργκ θα ορκίζει και τον κυπουρό του προκειμένουν να ΜΗΝ δουν αριστερή κυβέρνηση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όταν οι άτιμοι μιλάνε για τιμή.

    Μας κατηγορούν επίσης, ότι εμείς επιβουλευόμαστε την τιμή.

    Βλέπετε, όλοι αυτοί οι «ηθικοί», που όταν περπατάνε μπερδεύουνται τα κεφάλια τους στα σύρματα, μιλάνε για τιμή!

    Αυτοί που πούλησαν τις γυναίκες και τις αδελφές στον κατακτητή, για να κάνουν τα νταραβέρια μαζί του και μας σκλάβωσαν διπλά, αυτοί πάνε τώρα να μας πείσουν ότι είναι οι κέρβεροι της τιμής και της ηθικής.

    Με αυτά τα μέσα προσπαθούν να εξαπατήσουν το λαό για να συνεχίσουν το ξεζούμισμα και την εκμετάλλευση του. Και πολλές φορές το καταφέρνουν αυτό και μας πείθουν μάλιστα ότι έτσι είναι όπως τα λένε.
    Πάρτε ένα παράδειγμα, απ' αυτό που γίνεται στα χωριά:

    Ο χωριάτης καπνίζει τον καπνό που παράγει ο ίδιος. Μα τον πείσανε ότι αυτός είναι λαθραίος. Κι ο ίδιος ο χωρικός σου λέει ότι καπνίζει λαθραίο καπνό. Λες και δεν τον έσπειρε αυτός στον τόπο μας, αλλά τον έφερε από την Αμερική. Όπως βλέπετε λοιπόν κι ο ίδιος ο χωριάτης το πίστεψε, πως ο καπνός του είναι «λαθραίος».

    Η αντίδραση δεν σταματά σε τίποτα μπροστά προκειμένου να εξαπατήσει το λαό, χρησιμοποιώντας γι αυτό όλα τα μέσα, όλη τη συκοφαντία και το ψέμα. Μα αυτές οι συκοφαντίες στην ύπαιθρο, όπου μας είδανε και μας νιώσανε, έγιναν συντρίμμια.

    Στις πόλεις θα γίνει κι αυτού το ίδιο.

    Σε λίγες μέρες θα δείτε κι εσείς μόνοι σας την πραγματικότητα.
    Γιατί ο δικός μας σκοπός είναι ένας:

    Πώς θα ζήσει καλύτερα ο λαός μας!


    ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Tου Στέλιου Ελληνιάδη.

    Δεν ανοίγουμε τις πόρτες των πολυκατοικιών γιατί φοβόμαστε τους υπαλλήλους της ΔΕΗ που κόβουν το ρεύμα και τους δικαστικούς επιμελητές που φέρνουν εξώδικα από τις τράπεζες για χρέη από πιστωτικές κάρτες και δόσεις ανεξόφλητων δανείων.

    Ακόμα και ο ταχυδρόμος έγινε πρόσωπο ανεπιθύμητο από τα «μαντάτα» που φέρνει.

    Λογαριασμούς με παραφουσκωμένες χρεώσεις της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ, του Δήμου και της τράπεζας και ραβασάκια της εφορίας για βεβαιωμένες οφειλές με προειδοποιήσεις κατασχέσεων και έκτακτες εισφορές για κινητά και ακίνητα που διαδέχονται η μία την άλλη.


    Κάθε φάκελος που ρίχνεται κάτω από την πόρτα κουβαλάει μια απειλή, μια σφαίρα. Κάθε χτύπημα κουδουνιού αντηχεί σαν σφυριά που διαταράσσει το νευρικό μας σύστημα.

    Ό,τι τρυφερό, καλό ή χρήσιμο αποκτήσαμε, έμψυχο και άψυχο, μετατρέπεται σε ανυπόφορο βάρος και εφιάλτη.

    Εμείς δεν έχουμε εξοχικά με πισίνες στη Μύκονο ούτε καταθέσεις εκατομμυρίων σε ελβετικές τράπεζες. Πολλοί από μας όχι μόνο δεν τα επιζήτησαν, αλλά τα αντιμάχονταν κιόλας. Παιδιά, με τη φιλοδοξία να σπουδάσουν και να γίνουν καλοί πολίτες, ήθελαν οι περισσότεροι, με όποιο κόστος.

    Δηλαδή, πολλές ώρες εργασίας και σκληρές οικονομίες για σχολεία και φροντιστήρια και, αν χρειαστεί, για σπουδές σε άλλη πόλη ή στο εξωτερικό...
    Ένα σπίτι για σιγουριά και νοικοκυριό, μία στέγη που θα αφήσει ο γονιός στο παιδί του, τράβηξε τους υπόλοιπους πόρους με δανειακές υποχρεώσεις 20 και 30 ετών, δηλαδή ισόβιες.

    Κι ένα αυτοκίνητο για δουλειές και καμιά βόλτα το Σαββατοκύριακο. Αυτός είναι ο «πλούτος» μιας οικογένειας, που μπορεί να έχει και ένα πατρικό σπίτι στο χωριό ή ένα ημιπαράνομο παραθεριστικό στη Λούτσα ή τον Ωρωπό.

    Τώρα, όλα έχουν γίνει καυτά κάρβουνα. Ό,τι αγαπάει ο καθένας, τού γίνεται βραχνάς. Οι θιασώτες της «ελεύθερης» αγοράς, της επιχειρηματικότητας, της μεγάλης ιδιοκτησίας και του απεριόριστου κέρδους, μεταμορφώνουν τα στοιχεία του «πλούτου» των λαϊκών στρωμάτων, και όχι της ολιγαρχίας, σε ζόφο.

    Τα παιδιά, το σπίτι, το αυτοκίνητο, το πατρικό, οι διακοπές, γίνονται αβάσταχτα φορτία, βάρη ασήκωτα, αιτίες στεναχώριας και συμφοράς.
    Όπως έχουν ήδη εξαγγείλει, μετά τις εκλογές, όλοι οι οικιακοί λογαριασμοί θα «διασταυρώνονται» στην εφορία.

    Από το πόσο ρεύμα και νερό χρησιμοποιείς θα βγαίνουν επιπλέον τεκμήρια. Για να μην ανέβει φορολογική κλίμακα, ο εργαζόμενος πολίτης θα πρέπει να κόψει το νυχτερινό διάβασμα, το δικό του ή των παιδιών του, να καταργήσει τα φωτάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, να αντικαταστήσει όλα τα λουλούδια στις γλάστρες με κάκτους και να καταργήσει το καζανάκι στην τουαλέτα γιατί και το τράβηγμά του μετά το κατούρημα θα είναι τεκμήριο!

    Χτυπάνε τον εργαζόμενο στον πυρήνα της ύπαρξής του. Στο μικρό του βιος. Στην οικογένειά του. Στην αξιοπρέπειά του. Κάθε ζωτική λειτουργία πρέπει να καταλυθεί.

    Ποινικοποιούνται όλα τα δικαιώματα, περιορίζονται όλα τα εισοδήματα, κάθε κανονική συμπεριφορά ενοχοποιείται. Οτιδήποτε έχει ο καθένας γίνεται σαρκοβόρο και τον κατατρώει.

    Κάθε αντικείμενο που έχεις αποκτήσει με μόχθο, κάθε συνήθεια που ακολουθείς στη ζωή σου, καίει! Όλα σε απειλούν με την ύπαρξή τους, από τα πιο μικρά ως τα πιο αναγκαία. Ξεκίνησαν από το σπίτι και το αυτοκίνητο και προχωρούν τώρα στο νερό, το φως, το λούσιμο, το πότισμα, το διάβασμα, την καθαριότητα. Τα παιδιά από χαρά και οι ηλικιωμένοι γονείς από στήριγμα γίνονται μπελάς.

    Ένας τρόμος ενσωματώνεται στα πάντα που αποτελούν τον τρόπο ζωής μας!
    Αυτό το ζοφερό κόσμο που φτιάχνουν πρέπει να τον πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

    Με τις εκλογές, με τις διαδηλώσεις, με τα κινήματα. Αλλιώς, δεν θα έχουμε ούτε ζωή, ούτε συνείδηση, ούτε αξιοπρέπεια.

    Όχι στο φόβο, όχι στα ψυχοφάρμακα, όχι στις αυτοκτονίες. Πολίτες, αντισταθείτε! Είναι ένοχοι, είναι ανίκανοι, είναι πουλημένοι!

    Διαγράψτε τους από τη ζωή μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τζωωωων, που είσαι λούγκρα μου???

    Γλείφεις καλά τα χρυσά αρχίδια του άεργου μεγαλοτζακιού από τη Μεσσηνία???

    Κωλόγερε, δεν έχεις να φας και χειροκροτείς τα "τζάκια"???

    Να ρωτήσω κάτι??

    Το Πολιτικό Πτώμα, ο κωλοτούμπας Σαχλαμαράς, γιατί έχει αυτήν την χεσμένη φάτσα, αυτό το θλιμμένο ύφος, σαν να τον πάτησε ελέφαντας???

    ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΖΟΜΠΙ!

    ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

    Το Πολιτικό Πτώμα - ο κωλοτούμπας διαρκείας, κ. Σαμαράς, καλεί σε... Κεντροδεξιό μέτωπο (!?!)

    Μα πόσο ανεγκέφαλοι κωλοτούμπες είναι επιτέλους εκεί στη Συγγρού???

    Δεν πήραν το μήνυμα??? Δεν κατάλαβαν ότι είναι τελειωμένοι, οι καταστροφείς της χώρας!!!

    Μπένυ "σάπιε" και "Κομανέτσι" Σαμαρά... ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ!!!!

    Στις επόμενες εκλογές θα καταβαραθρωθείτε, θα εξαφανιστείτε από τον πολιτικό χάρτη!!!

    Στις επόμενες εκλογές ο Τσίπρας θα σας πάρει ΚΑΙ τα σώβρακα!!!

    Τζων $$$$$$$$$, πουτάνας γιέ, δεξιό αρχίδι της Συγγρού, τώρα που τα σκάτωσε ο κωλοτούμπας σου, ερωτοτροπείς με τη Χ.Α., έέέ?

    Και μην λες ψέματα παλιοαρχίδι, ότι ψήφισες Καμμένο, γιατί θα σε πάρουν με τις πέτρες...

    Τζων $$$$$$, ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ, ΔΕΞΙΑ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ!

    Τζωωων, ΕΓΕΡΘΗΤΩ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΗΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΕΓΚΑΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ.

    ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΦΤΙΑΞΟΥΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 168 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,ΑΝΕΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ,

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ

    ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

    ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,

    ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΜΠΟΝΟΥΣ 50 ΕΔΡΩΝ,

    ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΗΜΑΡ

    ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠ'ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΝ ΑΟΖ,ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ 2,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!

    ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 170 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΟΡΑΤΗ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΛΥΣΗ!!!

    ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ.

    ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΕΤΑ.

    ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΤΟΠΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση