GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νικήσαμε…και τώρα τι κάνουμε;

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου.  Ο ελληνικός λαός τόλμησε και σε σημαντικό βαθμό αποσπάστηκε από το δίκτυο της διαπλοκής, εκφράζοντας με α...

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου.

 Ο ελληνικός λαός τόλμησε
και σε σημαντικό βαθμό αποσπάστηκε από το δίκτυο της διαπλοκής, εκφράζοντας με αδιάψευστο τρόπο την βούλησή του να μην αποδεχθεί τις μεθοδεύσεις της πολιτικομεγαλοεπιχειρηματικής τάξης που οδήγησαν στον μονόδρομο της χρεοκοπίας, υπό την στρατηγική του ΔΝΤ και την διεύθυνση της γερμανικής κυβέρνησης.
Έτσι, θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ότι ο λαός νίκησε τον φοβισμένο και παθητικό εαυτό του. Από δω και πέρα, όμως, τον λόγο έχει η πολιτική, η οποία θα πρέπει να διαμορφωθεί σε δύο απολύτως αλληλοεξαρτώμενα επίπεδα: το εσωτερικό και το εξωτερικό. Στο εσωτερικό, οι δυνάμεις που εξέφρασαν το «αντιμνημονιακό» αίτημα θα πρέπει να συνεννοηθούν και να συμπράξουν ώστε να διαμορφωθεί ένα διακυβερνητικό μέτωπο, που θα επιδιώξει την επανατοποθέτηση του ελληνικού προβλήματος στον διεθνή περίγυρο. Στο εξωτερικό επίπεδο θα πρέπει να αποκρυσταλλωθεί ταχύτατα μία νέα στρατηγική διαπραγμάτευσης, κυρίως με τους εταίρους μας στην ΕΕ, με παράλληλο άνοιγμα στις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου και σε προοδευτικές περιφερειακές δυνάμεις και κυβερνήσεις.
Όλα αυτά δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν δίχως κατ’ αρχήν μία ευρεία συμφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Δημοκρατικής Αριστεράς, οι ηγεσίες των οποίων θα πρέπει να αποτελέσουν τον πυρήνα της συνεργασίας των προοδευτικών κοινωνικών δυνάμεων με φορείς και προσωπικότητες, τόσο από τον προοδευτικό χώρο, όσο και από εκείνον της πατριωτικής δεξιάς, εξαιρουμένων ασφαλώς των υπερεθνικιστών και των υπερλαϊκιστών. Η αριστερά στο σύνολό της δεν μπορεί πλέον παρά να σηκώσει το βάρος τόσο της αναδιοργάνωσης της χώρας, όσο και της αναθεώρησης του εθνικού συμφέροντος και της εθνικής ταυτότητας, με κριτήριο, ασφαλώς, τα συμφέροντα και την εκπεφρασμένη βούληση των δύο τρίτων της κοινωνίας.
Εάν οι διερευνητικές προσπάθειες για την συγκρότηση κυβέρνησης αποτύχουν και οδηγηθούμε σε νέες εκλογές, η ευρύτερη αριστερά (κομμουνιστική και μη κομμουνιστική) θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να κατέβει ως ενιαίο κόμμα με απόλυτη, όμως, διασφάλιση μετεκλογικώς, της αυτονομίας των κομμάτων που θα συνθέσουν τον ενιαίο εκλογικό φορέα. Εάν αυτό δεν συμβεί, ας βρεθεί τουλάχιστον μία άλλη φόρμουλα συνεννόησης για να μην καταλήξουμε σε αλληλοσπαραγμό εντός του αριστερού χώρου. Εάν επιτρέψουμε να συμβεί το τελευταίο, τότε θα πρόκειται για εγκληματική πράξη εναντίον του λαού, με την πολιτική ασφαλώς έννοια. Οι ηγεσίες της αριστεράς σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προβούν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, σε μικρότητες και εκδήλωση κάθε είδους συμπλέγματος. Ήρθε η στιγμή να επιδειχθεί από όλες τις πλευρές της αριστεράς ένα ανώτερο πνεύμα και να υπηρετηθεί μία εντελώς διαφορετική ποιότητα σχέσεων. Ας πάψουμε να συνομιλούμε ο καθένας στην βάση του ιστορικού μύθου που ορίζει την αναφερόμενη ταυτότητά του και ας συνομιλήσουμε επιτέλους στην βάση των αντικειμενικοτήτων που διαμορφώνονται στην συγκυρία της κρίσης και με το μάτι στη νέα γενιά!
 Η αριστερά ή θα αλλάξει στρατηγική και τακτική τα επόμενα 24ωρα, ή θα έχει διαπράξει το πρώτο μεγάλο σφάλμα του 21ου αιώνα, που θα μπορεί να συγκριθεί μόνον με κάποιες άλλες κρίσιμες επιλογές της τον προηγούμενο αιώνα, που ζημίωσαν πολλαπλά την χώρα, την κοινωνία και τους ίδιους τους αριστερούς αγωνιστές. Και θα είναι απολύτως μάταιο τότε να ψάξουμε να βρούμε ποιος είχε την μεγαλύτερη ευθύνη. Αυτό που απέτυχε να πράξει η ελληνική αριστερά του 20ου αιώνα, μπορεί να το πετύχει σήμερα, δίνοντας στον λαό την δυνατότητα να πάρει την τύχη στα χέρια του, στην χώρα την ευκαιρία να ισχυροποιηθεί και να αποκτήσει διεθνή σεβασμό, στην οικονομία μία μοναδική ανάσα παραγωγικής ανασυγκρότησης, στον εκδημοκρατισμό των θεσμών ένα δυναμικό πλαίσιο και στην ισότητα μία νέα ευκαιρία να συμφιλιωθεί με την ελευθερία σε μία χώρα που θα καταπολεμεί διαρκώς τον αποκλεισμό, τα τραστ, τα μονοπώλια, την διοικητική αυθαιρεσία, τους απατεώνες της αγοράς και την μαφία των χρηματαγορών. Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι δύσκολο να δρομολογηθεί, ενώ το ένα συνδέεται με το άλλο και καθόλου δεν αντιφάσκουν με το αντικαπιταλιστικό ιδεολόγημα. Επιτέλους, ας διακρίνουμε την ιδεολογία από την πολιτική πρακτική μέσα σε μία ζωτική κρίση για τα συμφέροντα της κοινωνίας, της χώρας και του ελληνισμού. Το έκαναν οι πάντες (όλοι οι αριστεροί που άσκησαν διακυβέρνηση) σε ανατολή και δύση από την εποχή του Λένιν. Δεν υπάρχει καμία σοβαρή δικαιολογία να μην το πράξουμε κι εμείς, σε μία μάλιστα εποχή που δεν δίνει κανένα άλλο περιθώριο αντικειμενικών πιθανοτήτων για μετασχηματισμό σοσιαλιστικού χαρακτήρα.
 Σε ότι αφορά στο εξωτερικό μέτωπο, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι «διαπραγμάτευση» δεν είναι αυτό που έκαναν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού μέχρι σήμερα και ούτε τούτο που θεωρεί ανιστόρητα ο αριστερισμός κάθε μορφής. Δεν είναι εδώ χώρος για να αναπτύξω ξανά – το έχω κάνει παλαιότερα – πώς εννοούμε την διαπραγμάτευση στο σύγχρονο πλαίσιο ανάπτυξης της εξωτερικής ή/και οικονομικής πολιτικής. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει το καπελάκι της και να φύγει από την ευρωζώνη και το παλτουδάκι της και να αποχωρήσει από την ΕΕ. Και αυτά τα έχουμε εξηγήσει επανειλημμένως, επισημαίνοντας παράλληλα με ποιόν τρόπο θίγεται υπό τις σημερινές συνθήκες το (ελληνικό) συμφέρον μιας χρεοκοπημένης χώρας εντός της ευρωζώνης και πώς μία σειρά θεμελιωδών θεσμών της ΕΕ επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη της χώρας και προκαλούν κρίση στην σχέση κεφαλαίου – εργασίας, εξανδραποδίζοντας τα λαϊκά και μεσαία στρώματα. Το πλαίσιο νέας διαπραγμάτευσης θα πρέπει να χαραχθεί στην βάση της απαίτησης η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ που μας έχει επιβληθεί, να μετατραπεί σε ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, έτσι ώστε να δοθεί στην χώρα ένα επαρκές διάστημα ανασυγκρότησης και θεμελίωσης ενός νέου παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου σε προοδευτική συνάφεια, δίχως αυτή να επιβαρύνεται από υποχρεώσεις εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και από τους όρους του συμφώνου σταθερότητας. Μετά από αυτό το διάστημα, το οποίο δεν μπορεί να είναι λιγότερο από μία 5ετία, θα επανεξεταστεί, αφού πρώτα ελεγχθεί διεξοδικά, το χρέος, όπως ασφαλώς και συνολικά η σχέση μας με τους θεσμούς της ΕΕ, εάν φυσικά στο μεταξύ δεν έχουν υπάρξει κατακλυσμιαίες μεταβολές, είτε προς την διάλυση της Ένωσης, είτε προς την αντικατάστασή της με θεσμούς που προτείνει η Ευρωπαϊκή Αριστερά (ιδιαίτερα το Die Linke) με κατεύθυνση τον εκδημοκρατισμό, το σπάσιμο των τραστ, την καταπολέμηση των μονοπωλίων και την εδραίωση ενός νέου νομισματικού μηχανισμού που θα επιτρέψει τον δημόσιο έλεγχο των πιστώσεων και τις πιστώσεις των κρατών δίχως κερδοσκοπία.
Αυτές είναι μόνον μερικές απολύτως ρεαλιστικές ιδέες, τις οποίες αποσπασματικά έχω ήδη παρουσιάσει αναλυτικά, και οι οποίες σήμερα φαίνεται να ταιριάζουν απολύτως στις αντικειμενικές συνθήκες που διαμορφώνονται μετά την έκφραση του εκλογικού σώματος. Ήδη σήμερα όσοι αστειεύονταν με όλα τα παραπάνω, ή απειλούσαν με χάος, τρομοκρατώντας την κοινωνία, πιστεύω ότι αντιλαμβάνονται πως μάλλον το … παράκαναν. Και ότι πράγματι η πιθανότητα δόμησης μιας αριστερής διακυβέρνησης αποτελεί, όχι απλώς τον καλύτερο διαπραγματευτικό παράγοντα για τα συμφέροντα της χώρας, αλλά και την ιδανικότερη λύση για το οικονομικό, παραγωγικό και διοικητικό αδιέξοδό της. Αυτές τις ιδέες, που επαναλαμβάνω, σε καμία περίπτωση δεν αντιφάσκουν με την αντικαπιταλιστική ιδεολογική συγκρότηση, αλλά αποκλειστικά με την επανάσταση του προλεταριάτου, δεν τις κρατήσαμε για τον εαυτό μας τόσον καιρό, απλώς η προηγούμενη διακυβέρνηση των διαπλεκομένων ήταν αδύνατον να τις εννοήσει και να τις αξιοποιήσει. Σήμερα διαμορφώνονται συνθήκες οι οποίες, αν δεν καταλήξουν σε ναυάγιο εξαιτίας προβοκατόρικων ενεργειών, αθεράπευτης υστεροβουλίας και κομματικής ιδιοτέλειας, ή ανικανότητας πολιτικής σύνθεσης των ηγεσιών, κυρίως της αριστεράς, θα μπορούσαν να μελετηθούν, να αναπτυχθούν στο πλαίσιο στόχου-προγράμματος-στρατηγικής και να αξιοποιηθούν κατάλληλα υπέρ των συμφερόντων των δύο τρίτων της κοινωνίας. Η αριστερά και θα έλεγα ευρύτερα η ελληνική κοινωνία σήμερα, δεν αντιμετωπίζει το δίλημμα αν θα πρέπει να κινηθεί λίγο αριστερότερα ή λίγο δεξιότερα για να ισχυροποιηθεί ως χειραφετημένος παράγων προόδου, αλλά αν θα κινηθεί προς τα μπροστά μέσα στον 21ο αιώνα, ή θα συνεχίζει να αλληθωρίζει προς τα πίσω, αναζητώντας παραδείγματα από την ιστορία του εργατικού κινήματος των αρχών του προηγούμενου αιώνα ή χειρότερα, παραδείγματα αποτυχημένων πολιτικών ισχύος της ίδιας περιόδου. Σήμερα, απαιτείται ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ και διάθεση ρεαλιστικής προσέγγισης του ιδεολογικού και εθνικού παράγοντα.

30 σχόλια

  1. ΑΝ ΚΟΨΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΘΥΜΩΝΕΙ ΚΙ ΟΤΑΝ ΘΥΜΩΝΕΙ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η Β ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΚΟΥ ΘΥΜΩΣΕ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ?ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @9.19
    ρε δε γαμιεστε που σας τρεφουμε με επιδοτησεις τσογλανια,αχρηστα αμορφωτα τσουτσεκια,επρεπε να σας ειχαμε αφησει στους τουρκους που σας πηδαγανε και σεις λεγατε πιο βαθια αγα μου..
    αντε να φας κανενα πιτογυρο με τον ψωμιαδη μαλακισμενο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πλειοψηφια αποφασισε οτι δεν πρεπει να υπαρχουμε ως χωρα...Η κριση της πρεπει να γινει απολυτα σεβαστη απο όλους!!!
    ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ.. Η ΕΛΛΑΣ.. ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ

    Σε προηγουμενο σχολιο μου εγραφα για το φρενοκομειο της Ελλαδας βασει των δημοσοκοπησεων.. δυστυχως η καλπη το επιβεβαιωσε με το χειρότερο τροπο.. Εγραφα τοτε:

    Συμφωνα τουλαχιστον με τις δημοσκοπησεις (πλεον και επισημα), αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα:
    -το 15% (τελικα το 14 %) των Ελληνων εμπιστευεται το κομμα που του ειπε χοντρα ψεμματα πριν απο 2 χρονια, και μετα κατεστρεψε την Ελλαδα, εβαλε μεσα το ΔΝΤ, μειωσε μισθους, οδηγησε στην ανεργια 1,5 εκ. ανθρωπους..
    -το 12% (επισημα το 17%) θελει να συνεχισουν οι αναρχικοι να καινε την χωρα, η πλειοψηφια της χωρας να αποτελειται απο υπηκοους Πακισταν-Μπαγκλαντες, να συνεχισουμε να ζουμε απο δανεικα αγνωστου προελευσεως..Μαλιστα ιδιως επιθυμουν οι κατοικοι της Αθηνας να γινουν μειοψηφια σε ενα κρατος πακιστανων..
    -το 11% (τελικα μονο το 8%) % επιθυμει να γινουμε Βορεια Κορεα..
    -το 10% (τελικα μονο το 6%) εμπιστευεται οτι και το πρωτο 15%, αλλα ντρεπεται να το πει.
    -το 9% (και επισημα) θεωρει οτι μπορουμε να συνεχισουμε να ζουμε με δανεικα, πινοντας φραπε στο καφενειο και κλεβοντας το κρατος, αφου θα μας δανεισουν οι.. κινεζοι (ξερετε, αυτοι με το ημερομισθιο των 2 ευρω), και βρουμε το .. πετρελαιο στο Αιγαιο..
    -το 5% (τελικα το 7%) θεωρει οτι πρεπει να διωξουμε τους λαθρομεταναστες αμεσα (αγνωστο πως), να παιζουμε ξυλο με τους αντιεξουσιαστες και αυτο θα λυσει αυτοματως ολα τα υπολοιπα προβληματα (α, και να στεκομαστε προσοχη οταν εισερχεται ο αρχηγος του κομματος).
    -το 3% εμπιστευεται για αρχηγο εναν κατ' επαγγελμα πολιτικο κωλοτουμπα..
    -το 10% (δυστυχως επισημα το 20%) παει στις εκλογες για χαβαλε ειτε ψηφιζοντας μικρα κομματα ειτε ριχνοντας ακυρο..
    -και αρκετοι αλλοι (κανενα 20%) δεν πανε καθολου να ψηφισουν, αλλα προτιμουν εκεινη την ημερα να πιουν το φραπε τους, συζητωντας για τους πολιτικους που τα παιρνουν...


    Οποτε , αφου μιλησε πλεον ο πανσοφος ελληνικος λαος, πρεπει να πουμε τα μπραβο μας:
    α) ΜΠΡΑΒΟ στους δεξιους που χθες πηγαν για μπανακι ή φραπε.. τοσο καλο καιρο ειχε, μην χασουν την ευκαιρια... τωρα μπορουν να απολαμβανουν απ' την ξαπλωστρα τους τον τσιπρα..
    β) ΜΠΡΑΒΟ στους δεξιους που ψηφισαν τα μικρα κομματα (δραση, κοινωνικη συμφωνια, κοινωνια κτλ)...και αυτοι ας απολαυσουν τωρα το ωραιο εκλογικο αποτελεσμα..
    γ) Ενα τεραστιο ΜΠΡΑΒΟ στους δεξιους που εμπιστευτηκαν τον Καμμενο.. τωρα βεβαια με το ποσοστο τους και 6 κομματα στη βουλη θα ηταν κυβερνηση η νδ, αλλα αυτα ειναι λεπτομερειες.. αυτοι εκαναν το κομματι τους, και τωρα μπορουν να απολαυσουν .. τους καρπους τους....
    δ) ΜΠΡΑΒΟ στους ελληνες που ψηφισαν χρυση αυγη.. η λυση προφανως τους προβληματος της λαθρομεταναστευσης γι 'αυτους δεν ειναι να καταργησουμε το νομο Ραγκουση και να τους απελασουμε, που προτεινε η νδ, αλλα να παιζουμε ξυλο μαζι τους και με τους αριστερους που τους υποστηριζουν στις γειτονιες της Αθηνας,...
    ε) Και βεβαιως το μεγαλυτερο ΜΠΡΑΒΟ ανηκει στους νεοελληνες που μετα το 2009 ξαναπιστεψε το λεφτα υπαρχουν, του Συριζα αυτη τη φορα..

    ΥΓ Μετα απ' αυτα δεν νομιζω οτι υπαρχει σωτηρια για την ελλαδα..αφου οι νεοελληνες δεν εχουν προβλημα να χρεωκοπησουμε, να ειμαστε σε μια δεκαετια μειοψηφια ενος πακιστανικου κρατους, τα συνορα μας να εκτεινονται απο Πελοππονησο μεχρι Κατερινη, να ζητησουμε συγγνωμη απ 'την Τουρκια για το συνωστισμο που προκαλεσαμε στη Σμυρνη, δεν υπαρχει καμμια λογικη να προσπαθησει η νδ να σωσει αυτη τη χωρα... αφου δηλωσει οτι σεβεται την κριση του "πανσοφου ελληνικου λαου", μπορει να τονισει τι θα συμβει στην Ελλαδα σε καμμια δεκαετια, να προτρεψει οσους μπορουν να σωθούν απο μονοι τους και να αυτοδιαλυθει..

    Δυστυχώς η πλειοψηφια αποφασισε οτι δεν πρεπει να υπαρχουμε ως χωρα...
    Η κριση της πρεπει να γινει απολυτα σεβαστη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 9.35..
    το βρακι της γιαννας και το ευρω εσεις το κανατε σημαια μαζι με τους πασοκους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. .

    Ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα ΤσιπροΚαμμενοι..

    Γουστάρω....

    Τώρα θα κάθομαι να δώ τί θα την κάνουν την εντολή που θα πάρουν
    οι Τσιπροκαμμένοι.

    Απίθανα!

    Τι τι μαλακίες ακούγονται δεν περιγράφεται...
    Μπροστάρης ο Παπαδημούλης που χθες επέμενε για αριστερή κυβέρνηση χωρίς ΝΔ την ώρα που όλοι του έλεγαν ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα.
    Πρίν λίγο καλεσμένος του MEGA είπε:
    Θα κρατήσουμε την εντολή επί 3ήμερο όπως μας επιτρέπει το Σύνταγμα για να έχουμε χρονο να συναντηθούμε εκτός από τα κόμματα της αριστεράς και με κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις!!

    Μπορεί να εννοούσε και οργανώσεις καταναλωτών...με τα μαρούλια ;

    ______________________________
    το δε γελοίο νούμερο.. Χαϊκάλης, απάντησε αντί του Καμμένου...
    Γιαυτό σου λέμε ρε Αντώνη: ΔΩΣΤΟΥΣ ΤΗ ΜΠΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝΕΒΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΣ!!!!

    Αφού ρε Αντώνη οι Έλληνες δεν θέλουν τα δανεικά των Ευρωπαίων!
    Δεν τα θέλουν!
    Θέλουν Τσίπρα και Καμμένο!
    Ε δώστους την εντολή και στήριξέ τους!

    Άσε τον Τσίπρα να πάει να διαπραγματευτεί το χρέος μας με τους Γερμανούς και τους Γάλλους.

    Άσε τον Καμμένο να πάει στις...Βρυξέλλες να βαρέσει το χέρι στο τραπέζι στις αδελφές της Ε.Ε. και να τις κάνει να κατουρηθούν από τη μαγκιά του.

    Στήριξέ τους και μετά ας κάτσουμε στο σαλόνι μας για να δούμε το έργο....
    ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !
    ΔΩΣΤΟ ΤΟΥΣ !

    ______________________________________________
    - νισάφι πια με τους κατασκευασμένους Ηλιθίους
    απο
    τον πασοκισμό του Ανδρέ απο το ΄81 ακόμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Pasok

    Αρχισαν τα αργανα στην ΝΔ
    Ο Σαμαράς παρέδωσε την εντολή και παραλαμβάνει το εσωκομματικό πρόβλημα


    Το ιστορικό χαμηλό στα ποσοστά της ΝΔ φέρνει γκρίνια στη ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς, αν και ήταν ο πρώτος που πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, τώρα είναι... στριμωγμένος στα σχοινιά.
    Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πασοκ

    Το Πασοκ δεν μπορει να αλλαξει εντελως ονομα και ταυτοτητα ειπε ο δρ Κουτσουκος

    αλλα να αλλαξει τους ανικανους τους γκει και τις πορνες

    Το Πασοκ γεννηθηκε απο τον Ανδρεα και πρεπει να συνεχισει να υπαρχει ως συνεχεια του Ανδρεα Παπανδρεου
    δυστυχως τα παιδια του Ανδρεα δεν μπορεσαν...

    ομως υπαρχουν νεοι πολιτικοι που μπορουν

    ο Ολαντ συνεχισε την Πολιτικη Μιττεραν χωρις να αλλαξε ονομα και σημα

    και κερδισε

    αρα δεν φταιει το ονομα και το σημα

    αλλλα το ποιον των στελεχων οι σχεσεις των συντροφων

    δηλ. αν μαζευτουν 10 πασοκοι σε ενα μερος ο ενας θα βριζει τον αλλον αυτο ειναι το προβλημα

    και βεβαια η συνηθεια στην πορνεια την κομματικη στην μιζα στην διαφθορα κλπ... που πρεπει να εξαφανιστουν

    Βαγγελη

    αν δεν μπορεις μπορουνε αλλοι νεοτεροι


    ερχεται ο δρ Κουτσουκος.. και πολλοι νεοι..

    To Πασοκ μπορει να κερδισει..,. αλλλα...

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

    ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΛΥΣΗ!

    Νικος Πασοκ

    8 Μαϊ 2012 12:05:00 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Ελλάδα βυθίζεται στο χάος και η αριστερά αρνείται να κυβερνήσει...

    Στις εκλογές της 6ης Μαϊου ο ελληνικός λαός έκανε της επιλογές του. Ο κόσμος τιμώρησε τα δύο μεγάλα κόμματα -περισσότερο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη ΝΔ σε μεγάλο βαθμό-. Όλα αυτά επειδή «αυτά ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας». Όλοι, σχεδόν, αυτοί οι πολίτες που δεν ψήφισαν αυτά τα κόμματα σε αυτές τις εκλογές ήταν εκείνοι που επέλεγαν το εύκολο χρήμα απ' έξω, από τον Ανδρέα την εποχή του «Τσοβόλα, δώσ' τα όλα». Ήταν, επίσης, εκείνοι που το 2009, ανάμεσα στη λιτότητα του Καραμανλή και στο «Λεφτά υπάρχουν» του Παπανδρέου, επέλεξαν το δεύτερο. Τώρα οι ίδιοι έρχονται και δημιουργούν πολιτικό χάος στην κοινωνία ψηφίζοντας σε μεγάλο ποσοστό εκείνους που πριν τις εκλογές του '09 έκαναν τα πάντα να διώξουν τον Καραμανλή που επιχείρησε να θωρακίσει την οικονομία, σπρώχνοντας στην εξουσία τον Γιώργο Παπανδρέου με όλα όσα ακολούθησαν. Όλοι θυμόμαστε τις αφίσες με κεντρικό σύνθημα «Καραμανλής ή χάος; Χάος.» και τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας. Τώρα, τρία χρόνια μετά φέρνουν αυτούς στα πρόθυρα της διακυβέρνησης. Για τα ΜΜΕ, βέβαια, κυρίαρχο θέμα δεν είναι αυτό, αλλά η είσοδος του άλλου άκρου στη Βουλή. Όταν το ένα άκρο φλερτάρει με την πρωτιά στις εκλογές και το άλλο κερδίζει κάποιες λίγες έδρες στη Βουλή, κυρίαρχο πρόβλημα είναι το δεύτερο; Κατά τη γνώμη μου όχι.

    Σε τούτη τη χρονική στιγμή που η χώρα μας χρειάζεται όσο ποτέ την σταθερότητα, ξαφνικά, αυτοί που έπραξαν τα παραπάνω, θυμήθηκαν τώρα τη διαφθορά των δύο μεγάλων κομμάτων. Για σκεφτείτε, αν ο Σαμαράς δεν ψήφιζε τη δανειακή σύμβαση, έλεγε «όχι» στο δεύτερο μνημόνιο και δεν εξασφάλιζε το κράτος τα 110 δις, θα εκλεγόταν με ποσοστό πάνω από 40%. Τότε η Νέα Δημοκρατία ως δια μαγείας θα έπαυε να ακούγεται ότι είναι διεφθαρμένο κόμμα και ο δικομματισμός δε θα ήταν ο ένοχος; -σε κάθε αστική δημοκρατία, καλώς ή κακώς, δύο κόμματα διεκδικούν την εξουσία-.

    Ο Σαμαράς κάλεσε σε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας τους αρχηγούς των λεγόμενων «αντιμνημονιακών» κομμάτων με σκοπό την παραμονή στο ευρώ και την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Ο πατριωτισμός τους τους επέβαλε να απορρίψουν οποιαδήποτε προσπάθεια για την επίτευξη αυτών των δύο που αποτελούν και επιδιώξεις των δικών τους κομμάτων σύμφωνα με το προεκλογικό τους πρόγραμμα. Η αριστερά αρνείται τη συμμετοχή της στη διακυβέρνηση της χώρας. Τόσα χρόνια ξέρει καλύτερα απ' όλους να καταγγέλει, τώρα αρνείται να πάρει αυτή τη σκητάλη της εξουσίας βάζοντας τη χώρα σε πολιτική αστάθεια και αβέβαιο μέλλον. Εκ του ασφαλούς μπορεί καθένας να λέει ότι θέλει και να κατακρίνει τους πάντες, ας έρθει λοιπόν να κυβερνήσει η αριστερά να δούμε τις λύσεις που θα επιλέξει για τη χώρα και τους πολίτες και να συγκρίνουμε. Μήπως περιμένει να αποκτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση με ποσοστό 15%; Η άρνηση δείχνει φόβο. Οι μάσκες πέφτουν...

    Και η Ελλάδα βυθίζεται στο χάος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΙ ΧΑΜΟΥΡΤΖΙΔΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΥΧΑΙΟ ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΙ ΧΑΜΟΥΡΤΖΙΔΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΥΧΑΙΟ ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΙ ΧΑΜΟΥΡΤΖΙΔΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΥΧΑΙΟ ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΘΑΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΦΤΑΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΑ ΜΜΕ ΕΠΑΙΞΑΝ ΑΣΧΗΜΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ,ΞΕΝΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΓΙΔΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΠΩΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ Η ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΕΛΟΥΝ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΑΕ ΜΗ ΜΑΣΑΣ.ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΣ.ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ.ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΘΥΜΩΣΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗ Β ΕΛΛΑΔΑ ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΑΡΚΕΤΑ>?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΦΑΠΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΟ ΛΡΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΘΥΜΩΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙralf lauren poykamisaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. AX BRE PAIDIA AS KANOYME MIA ARISTERH KYBERNHSH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΧ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΟΙ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΔΩΣΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΑΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κουτσούκο, τ' αρχίδια μου θα πιάσει το ΠΑΣΟΚ.

    Νίκος ΑΜΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κουτσούκο, τ' αρχίδια μου θα πιάσει το ΠΑΣΟΚ.

    Νίκος ΑΜΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κουτσούκο, τ' αρχίδια μου θα πιάσει το ΠΑΣΟΚ.

    Νίκος ΑΜΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κουτσούκο, τ' αρχίδια μου θα πιάσει το ΠΑΣΟΚ.

    Νίκος ΑΜΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ
    ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΤΟΥ 81.

    Οι επιχειρηματίες σφιχταγκαλιάζουν τον Τσίπρα.
    Το νέο Πασοκ κουβαλώντας όλα τα κουσούρια του παλιού είναι εδώ, θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές προσπαθώντας νάναι πρώτη δύναμη, συγκυβερνώντας με τον Βενιζέλο, άντε και κανά Κουβέλη.
    Η πράσινη διαχείριση της εξουσίας θα συνεχιστεί με περισσότερους πεινασμένους για χρήμα και εξουσία απο ότι αυτούς του 81.

    Οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως δεξιοί για μια ακόμα φορά λειτούργησαν ως ιδανικοί αυτόχειρες παραδίδοντας μες στον θυμό τους την διακυβέρνηση της χώρας σε γκρουπες και σέχτες.

    Οι Έλληνες για μια ακόμα φορά ψήφισαν το λεφτά υπάρχουν νομίζοντας ότι εμφανίστηκαν οι ακροδεξιοί και οι αριστεροί Μεσσίες που θα τους ξαναγυρίσουν στο 2000.

    Οι μπίζνες των Νταβατζήδων θα συνεχιστούν με το δήθεν νέο που έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η αντίστοιχη του Μιχαλολιάκου στη Γαλλία , Marin Le Pen, πήρε 19% και όχι 7%. Αλλά κανείς δεν λέει οτι οι νεοφασίστες στην “δημοκρατική” ευρώπη είναι το 10-20% του πληθυσμού της. Ασχολούνται με τους Έλληνες και την Χρυσή Αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κουτσούκο, τ' αρχίδια μου θα πιάσει το ΠΑΣΟΚ.

    Νίκος ΑΜΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΣΕ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ!!

    ΤΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΨΗΦΟ ΑΝΟΧΗΣ.

    ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΟΤΙ
    ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΑΡΑ
    ΑΜΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΨΗΦΟ ΑΝΟΧΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ!!!

    ΚΑΙ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕΣ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ!!!

    ΒΓΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕΣ ''ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΩ ΠΙΣΩ,ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ!!!

    Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!!!

    ΜΟΛΙΣ ΠΕΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΔΛΗΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ!!!

    ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ
    ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση