GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η συντριβή του συστήματος και το τέλος του διεστραμμένου «εγώ»...

Από τον Λεωνίδα Ορφανουδάκη . Τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου του 2012 κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα το άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη με τον τί...

Από τον Λεωνίδα Ορφανουδάκη.

Τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου του 2012 κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα το άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη με τον τίτλο (Η συντριβή του συστήματος και το τέλος του διεστραμμένου «εγώ»).. Κάθε φορά που νοιώθω να ασφυκτιώ μέσα στις αναθυμιάσεις που εκπέμπουν τα Μ.Μ.Ε ανατρέχω στο αρχείο μου και το ξαναδιαβάζω . Όχι πως με σώζει αλλά είναι μια καλή ανάσα ! Σήμερα , ξανά μπροστά στο φάσμα της καταστροφής που ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια μου οι επίδοξοι σωτήρες μου , το ξαναδιάβασα και ένοιωσα πολύ καλλίτερα. Σκέφτηκα ότι αξίζει να το διαβάσετε και για όσους από φίλους μου το αγνοείτε το ανάρτησα εδώ «http://patarilogotexnon.blogspot.com/2012/05/blog-post_21.html»στο (ΠΑΤΑΡΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ) . Σταχυολογώ παρακάτω μερικά κομμάτια που μου άρεσαν ιδιαίτερα.
Χειρότερο απ' το βλέμμα ενός δαρμένου σκύλου είναι το βλέμμα ενός ανθρώπου σαν δαρμένου σκύλου. ....
Γέμισαν οι δρόμοι τέτοια βλέμματα. Άνθρωποι που δεν ξέρουν τι πρέπει να φοβούνται, σαν τα σκυλιά που περιμένουν το χτύπημα. Πού πάμε; Τι θα μας συμβεί; Κανένας δεν μπορεί ν' απαντήσει αλλά και κανένας δεν θέλει. Τι κακό θα συμβεί; Θα χάσουμε τη δουλειά μας, το σπίτι μας;
Δεν είμαι σίγουρος πως η πτώχευση είναι η καταστροφή της Ελλάδας. Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που θα πτωχεύσει. Η Παιδεία των προσωπικών Πανεπ/μίων και της κομματικής συναλλαγής; Οι εφορίες της διαφθοράς; Τα νοσοκομεία με το φακελάκι;
Μήπως θα συντριβεί το πολιτικό μας σύστημα, αυτή η μεγάλη αποθήκη με ψεύτες, φαφλατάδες και ανεπάγγελτους; …..
Υπάρχουν πολλά που θα χάσουμε, αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτά που δικαιούμαστε και πολύ περισσότερο αυτά που χρειαζόμαστε. …. Οι τράπεζες δεν θα έχουν διακοποδάνεια… και τα παιδιά μας, όταν βγάζουν με 10 το λύκειο, θα πηγαίνουν σε κάποια τεχνική σχολή και όχι στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου που αναλαμβάνει να βαφτίσει τους κατιμάδες επιστήμονες με το αζημίωτο….
 Πιο πολύ, νομίζω, θα καταστρέψουμε με τα χέρια μας εκείνο το διεστραμμένο «εγώ» που επιμένει να μας αξιολογεί και να μας συγκρίνει με βάση τις πισίνες, τη μάρκα του αυτοκινήτου και τις κακόγουστες καρό ταπετσαρίες που φοράμε επειδή γράφουν Burberry. ….Οι αγρότες θα επιστρέψουν στα χωράφια. …. Και τα καφενεία των χωριών θα συζητάνε ξανά ποιο παιδί πρόκοψε και όχι ποιο πήγε σε ριάλιτι….. Το σύστημα της αξιολόγησής μας θ' αλλάξει και ίσως απαιτήσουμε πραγματικά να τιμωρηθούν αυτοί που τα έφαγαν. Ίσως ΔΕΝ ξαναψηφίσουμε εκείνους που μας έφεραν σε αυτήν τη θέση……...
Ναι, θα υπάρξουν χιλιάδες άνεργοι.... Τα επαρχιακά μουσεία της χώρας δεν θα έχουν δέκα κηπουρούς, θα καταργηθούν οι «Οργανισμοί Αναξιοπαθούντων Κορασίδων» και …. Οι ανύπαντρες κόρες αξιωματικών δεν θα παίρνουν επίδομα…. και δεν θα είναι «κατά του γάμου από άποψη», για να παίρνουν το επίδομα.
Φοβάμαι, όπως όλοι. Αλλά θέλω και να συντριβεί ένα σύστημα που αναπαράγει τη σαπίλα. Που βαφτίζει Δημοκρατία τον διεφθαρμένο του εαυτό,Δικαιοσύνη την ατιμωρησία του κι ευτυχία την κενότητα και τον ευδαιμονισμό.
Φοβάμαι.
Γι' αυτό θέλω να τελειώνουμε.
Υ.Γ Φοβάμαι και εγώ ότι ελάχιστα μπόρεσα τελικά να κόψω από το άρθρο .
Λεωνίδας

6 σχόλια

  1. Σέ κάθε ανάρτηση θά βάζω τό ίδιο ερώτημα στόν Τσίπρα καί οχι στόν Σύριζα μέχρι νά απαντήσει.
    Να εγγυηθεις ρητά καί κατηγορηματικά στόν Ελληνικό Λαό με δημόσια δήλωσή σου ότι μέ τήν προτεινόμενη πολιτική δέν θά βγούμε απο τήν ΕΕ καί τό Ευρώ καί δεν θα επιστρέψουμε στήν δραχμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακοίνωση προς χαχόλους Έλληνες :

    Συμπατριώτες, στη συνάντηση Ολάντ - Βενιζέλου, ο κ. Ολάντ υποσχέθηκε :

    1) Να αναστήσει όλους τους πεθαμένους λόγω μνημονίου Έλληνες και να περιθάλψει όλα τα ορφανά του ΔΝΤ !
    2) Θα πληρώσει το χαράτσι σε 1,5 εκ. Έλληνες που δεν μπορούν να το πληρώσουν !
    3)Θα δώσει δουλειά ( στη Γαλλία ; ) στο 1,5 εκ. Έλληνες !
    4) Θα πληρώσει τους επαχθείς φόρους στις νέες φορολογικές δηλώσεις, έργο μοναδικό του Βενιζέλου- Σαχινίδη
    5) Θα καλύψει όλο το πετρέλαιο θέρμανσης ή το φυσικό αέριο για τη νέα χρονιά !
    6)Θα επιστρέψει τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις που επέβαλλε ο κ. Βενιζέλος!
    7)Δεν θα κόψει τα 200.000 κοινωνικά επιδόματα που έχει συμφωνήσει ο κ. Βενιζέλος με την Τρόικα από το Μάιο!
    8) Δεν θα βάλει φόρο ιδιοκατοίκησης, το χαράτσι για το 2012, το ΕΤΑΚ του 2009, τους φόρους σε οικόπεδα, αγροτεμάχια, ενοίκια που έχει συμφωνήσει ο κ. Βενιζέλος !
    9) Θα καλύπτονται όλες οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες των Ελλήνων, θα επιστραφούν τα κουρεμένα ομόλογα,τα εφάπαξ κλπ
    10) Θα επιστραφούν προς τους Έλληνες πολίτες τα 7 δισ. ευρώ που τους χρωστάει εδώ και 3 χρόνια το ελληνικό δημόσιο. Και η αδέκαστη δικαιοσύνη παραγράφει σε 2 χρόνια τις υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους πολίτες, αλλά τις υποχρεώσεις των πολιτών προς το Δημόσιο σε 5 χρόνια ! Αυτό θα το διορθώσει ο Ολάντ !

    Και επειδή, τίποτα από τα παραπάνω δεν θα γίνει, αλλά η συναντηση είναι μια ακόμα ΦΟΥΣΚΑ ( όχι σαν του Χρηματιστηρίου ) και δεν έχει καμία σχέση με τα καθημερινά μας προβλήματα, αλλά μόνο για να ξεγελάσει ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΑ, ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΛΛΑ, ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ...ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ. ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ; ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΚΗ ; ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ΤΑ 20 ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ, ΧΩΡΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ Ο Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΞΙΟ ΣΑΜΑΡΙΚΟ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΓΑBΓΙΖΕΙ


    Ε
    Π
    Ι
    Τ
    Ε
    Λ
    Ο
    Υ
    Σ

    Η

    Μ
    Α
    Ν
    Α

    Σ
    Ο
    Υ

    Ε
    Ι
    Ν
    Α
    Ι

    Π
    Ο
    Ρ
    Ν
    Η

    Α
    Π
    Λ
    Α
    !
    !
    !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2.52

    ΤΟ ΕΡΏΤΗΜΑ ΣΟΥ ΕΊΝΑΙ ΑΝΌΗΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ.
    ΑΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΟΤΙ ΒΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΣ ΌΤΙ ΕΊΣΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΣΑΙ ΤΟ ΑΘΕΑΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΛΕΟΝ ΌΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ.

    ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ. ΔΙΔΑΞΑΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΑΣ ΠΩΣ ΝΑ ΛΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΩΣ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙΣ ΠΩΣ ΝΑ ΛΑΔΩΝΕΣΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΙΖΑΡΕΣΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΚΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ.

    ΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Η ΔΡΑΧΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ;
    ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΤΣ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ" ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣΤΙΓΩΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΡΩΝΤΑς ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ.
    ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΜΕΙΝΕ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.
    ΕΣΥ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΣΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΡΕΣΚΑ ΝΕΑ...
    ANTIO ΕΥΡΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ .ΡΕ ΒΕΛΟΠΟΥΛΕ ΠΟΣΑ ΕΙΧΕΣ!ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΕΞΩ....ΒΑΛΕΤΕΤΑ ΣΤΟΣ ΚΩΛΟΥΣ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ..ΕΣΥ ΡΕ ΚΟΥΒΕΛΕ;;;

    Μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε μια Grexit; (η έξοδος της Ελλάδας απ την Ευρωζώνη);

    Ναι, αλλά σημειώστε ότι η Grexit θα ακολουθηθεί σύντομα από μία Gerxit μια Γερμανική έξοδο από το ευρώ.

    Η Γερμανία απλώς θα αρνηθεί να θέσει σε κίνδυνο τη φερεγγυότητα του γερμανικού κράτους, προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά την υπόλοιπη Ευρωζώνη (μετά το ντόμινο της πτωχεύσεις που θα απορρέει από μια Grexit της ΕΛΛΑΔΟΣ).

    Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΈ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΜΕ ΣΤΟ ΔΙΆΟΛΟ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ ....ΜΑΥΡΟΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση