GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O ίδιος ο Άκης δίνει τα στοιχεία για να μείνει στη φυλακή...

Σχεδιαγράμματα με τη δομή, τη λειτουργία και τη δραστηριότητα υπεράκτιων εταιρειών μέσω των οποίων – κατά την κατηγορία – διακινήθηκε...


Σχεδιαγράμματα με τη δομή, τη λειτουργία και τη δραστηριότητα υπεράκτιων εταιρειών μέσω των οποίων – κατά την κατηγορία – διακινήθηκε μαύρο πολιτικό χρήμα από την προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και παρατηρήσεις διά χειρός Ακη Τσοχατζόπουλου σε εμπιστευτικό έγγραφο του ΣΔΟΕ που αφορούσε την υπόθεσή του βρίσκονται στο στόχαστρο των δικαστικών Αρχών.

Τα ευρήματα που κατασχέθηκαν στο γραφείο του πρώην υπουργού, στην Κυψέλη δείχνουν ότι το αρχείο του ήταν ο… άγνωστος θησαυρός που επί χρόνια έψαχνε η Δικαιοσύνη. Τα χιλιάδες έγγραφα μαρτυρούν την οργάνωση και τη μεθοδικότητα του Ακη Τσοχατζόπουλου και «δένουν» -σύμφωνα με τις δικαστικές πηγές – το κακούργημα για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Στο πλουσιότατο αρχείο του πρώην υπουργού βρέθηκε μέχρι και αντίγραφο από εκείνη την πρώτη ανώνυμη καταγγελία που είχαν κάνει «έντιμοι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, υποστηρίζοντας ότι «με μία εισαγγελική έρευνα θα προκύψει ανενδοίαστη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, κυρίως όσον αφορά τις υπερτιμολογήσεις και προπαντός τις παροχές-»μίζες» σε διαφόρους διαπλεκόμενους και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του πρώην υπουργού κυρίου Ακη Τσοχατζόπουλου».
Ο συνδετικός κρίκος που αποκαλύφθηκε ύστερα από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και την αναζήτηση των αληθινών δικαιούχων offshore εταιρειών για την υπόθεση των Tor-M1 δεν ήταν άλλος από την εξωχώρια εταιρεία Bluebell, όπως περιγράφουν στο πόρισμά τους οι εισαγγελείς. Στη συγκεκριμένη εταιρεία, για την οποία ο Ακης Τσοχατζόπουλος κρατούσε στοιχεία στο αρχείο του, κατέληξαν έξι επιταγές συνολικού ποσού 16.202.000 ελβετικών φράγκων από λογαριασμούς του Al Zayat Fouad, που – κατά τις Αρχές – έχει σχέση με την Drumilan και τα Tor-M1.
Μέσω αυτής της υπεράκτιας εταιρείας απέκτησε το σπίτι στο Κολωνάκι η προφυλακισμένη κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου.
http://www.ezy.gr/wp-content/uploads/2012/05/fetcher_1897.jpeg
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείωμα με τη δομή της εταιρείας υπάρχει στο τέλος η εξής παρατήρηση: «Δεν φαίνεται ευθεία ανάμειξη της Bluebell στα Τor-Μ1».
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένα χειρόγραφο σχόλιο σε άλλο εμπιστευτικό έγγραφο του ΣΔΟΕ, το οποίο αφορά την κίνηση λογαριασμών στη Μοrgan Stanely της Ζυρίχης. Από εκεί, σύμφωνα πάντα με την κατηγορία, πέρασαν οι μίζες για την προμήθεια των υποβρυχίων, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
«Φρόσω. Μίλησε. ΣΔΟΕ», αναγράφεται στο κείμενο, υπονοώντας προφανώς την κ. Λαμπροπούλου, ενώ εικάζεται ότι ο συντάκτης διατυπώνει την απορία ή την αγωνία του αν η συγκεκριμένη κατηγορουμένη μίλησε στο ΣΔΟΕ.


3 σχόλια

  1. Το πασοκ των Παπανδρέου- Παπακωνσταντίνου- Βενιζέλου εφάρμοσε μια εγκληματική πολιτική από τον Οκτώβριο του 2009 : με συνεχείς δηλώσεις υπονόμευσαν τη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο μνημόνιο και στο ΔΝΤ, δεν διαπραγματεύτηκαν ΠΟΤΕ, αλλά δουλικά εφάρμοσαν ένα πρόγραμμα μαζικής εξόντωσης των Ελλήνων, με οριζόντιες περικοπές, διπλές και τριπλές φορολογήσεις εισοδημάτων, ακινήτων και αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να βουλιάξουν τη χώρα στην ύφεση,καθημερινά βούλιαζαν την ελληνική οικονομία και την οικονομία των Ελλήνων και σήμερα η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο. Αν χρεωκοπούσαμε το 2010, οι Έλληνες είχαν οικονομικά αποθέματα για να αντέξουν, είχαν αποταμιεύσεις και τότε οι ξένοι, επειδή είχαν ελληνικά ομόλογα,θα βοηθούσαν χωρίς επαχθείς όρους. Το Πασοκ τους έδωσε το χρόνο να τα ξεφορτωθούν, να αποδυναμώσουν οικονομικά το 80% των Ελλήνων και να τους φτάσουν σε αυτό το σημείο σήμερα, όπου η ανεργία έχει φτάσει το 1,5 εκατομμύριο, οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ το 1,5 εκατομμύριο, οι σιτιζόμενοι στα συσσίτια της Εκκλησίας στις 200.000 ! Σήμερα, αν γίνει πτώχευση, οι Έλληνες δεν θα μπορέσουν να αντέξουν, εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής ανικανότητας του ΠΑΣΟΚ.
    Από την άλλη ο Σύριζα, έχει ένα νεφελώδες οικονομικό πρόγραμμα, που "σπάει" τις σχέσεις με την Ε.Ε. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι έχουν προετοιμαστεί για σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας,όσο και το γεγονός ότι μπορεί να σταματήσουν αναπτυξιακά προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ, πέραν της διακοπής της δανειοδότησης. Το άσχημο με τον Σύριζα δεν είναι στο εξωτερικό, αλλά στο εσωτερικό της Ελλάδας. Καλώς ή κακώς, πέραν του 25 ή 30% που τον υποστηρίζουν, υπάρχει μια φοβία στους υπόλοιπους Έλληνες, σχετικά με την οικονομική του πολιτική. Πως θα φορολογήσει τα υψηλά εισοδήματα, αν η μια μετά την άλλη οι επιχειρήσεις κλείσουν και φύγουν από την Ελλάδα ; Πως θα φορολογήσει τα υψηλά εισοδήματα, εάν οι εφοπλιστές, την άλλη μέρα, σηκώσουν ξένη σημαία ; Πως θα φορολογήσει υψηλά εισοδήματα, εάν οι ξένοι επενδυτές αποσυρθούν από το ισχνό - έτσι κι αλλιώς- Χρηματιστήριο ή οι Έλληνες επιχειρηματίες κλείσουν τις εδώ επιχειρήσεις τους και τις μεταφέρουν σε γειτονικά κράτη, φοβούμενοι τη πολιτική του Σύριζα ; Το άσχημο για το Σύριζα είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στους περισσότερους πολίτες, οι οποίοι- βλέποντας το προβάδισμά του- θα πανικοβληθούν και θα κάνουν κινήσεις που θα οδηγήσουν σε χρεοκοπία,όπως μαζικές αναλήψεις από τράπεζες,αγορά τροφίμων για να έχουν σε περίπτωση χρεοκοπίας κλπ. Ο Σύριζα, πράγματι, παίρνει ένα υψηλό ρίσκο κινδύνου,όχι τόσο από τις δηλώσεις των ξένων που μπορεί να μπλοφάρουν, όσο από το κλίμα πανικού που δημιουργείται καθημερινά από το ασαφές και υψηλού ρίσκου πρόγραμμά του. Αν πανικοβληθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία και αρχίζει να φεύγει η ανεργία θα εκτοξευθεί στα ύψη μέσα σε 1-2 μήνες ακόμα περισσότερο,τα ασφαλιστικά ταμεία και ο ΟΑΕΔ θα καταρρεύσουν,λόγω έλλειψης εσόδων.
    Σε αυτή τη συγκυρία, λοιπόν, που μας οδήγησε η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ, ΑΝΙΚΑΝΗ πολιτική του πασοκ, δηλαδή, στο χείλος του γκρεμού χρειάζεται μια μέση λύση, σε σχέση με τα δύο άκρα που περιγράφονται παραπάνω. Χρειάζεται μια πολιτική επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου ΑΛΛΑ και μεγάλα κίνητρα για ανάπτυξη και επενδύσεις από την ΕΕ, τη ναυτιλία και τον τουρισμό,μείωση φορολογίας, ώστε να ενισχυθεί η κατανάλωση ( αλλά με δρακόντεια μέτρα για τη πάταξη της φοροδιαφυγής ), αναδιοργάνωση του Δημοσίου ( χωρίς μαζικές απολύσεις ). Αυτή την ενδιάμεση πολιτική, καλώς ή κακώς, ίσως μπορέσει να την εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς, που μπορεί να οδηγήθηκε σε ένα συμβιβασμό ανεπίτρεπτο, αλλά τώρα είναι και ο μόνος που μπορεί να ανατρέψει αφενός αυτή την ΗΛΙΘΙΑ, ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗ πολιτική του Πασοκ και αφετέρου να προστατεύσει την Ελλάδα από μια άτακτη χρεοκοπία, λόγω Σύριζα, με την μαζική απόσυρση καταθέσεων από Τράπεζες την παραμονή των εκλογών μέχρι και αποχώρηση ξένων και Ελλήνων επιχειρηματιών πριν ή και αμέσως μετά τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ...

    ΡΙΓΕ ΦΟΡΜΑ ΑΠΟ ΔΕΡΜΑ ΖΕΒΡΑΣ

    ΚΕΛΙ 33

    ΑΚΗΣ, Ο ΩΡΑΙΟΣ ΜΠΡΟΥΜΕΛ.

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ !

    ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΤΕ, ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΑΠΙΟ,ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ; ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ; ΑΠΛΩΣ ΑΥΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΑΝ, ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ !

    ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ Ή ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ... ΚΡΑΞΙΜΟ, ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΖΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΦΥΓΑΜΕ. ΔΕΝ ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΝΤΑΦΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΚΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΟΝ ΧΟΤΖΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3Ο ΧΡΟΝΙΑ... ΕΜΕΙΣ ; ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- ΒΕΝΙΖΕΛΟ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ 36 ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ.

    ΠΟΛΛΑ Η ΛΙΓΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΩΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση