GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο… σημείο μηδέν η Ισπανία- Τρελή κούρσα στα spreads

Συναγερμός σήμανε και πάλι στις Βρυξέλλες αλλά και σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς επιδεινώνεται η κρίση στην Ισπανία, απειλώντ...

Συναγερμός σήμανε και πάλι στις Βρυξέλλες αλλά και σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς επιδεινώνεται η κρίση στην Ισπανία, απειλώντας να συμπαρασύρει στη δίνη της τον ευρωπαϊκό Νότο αλλά και τον πυρήνα της ευρωζώνης. Από την πλευρά της Μαδρίτη επιδίδεται σε έναν πρωτοφανή αγώνα δρόμου για να προλάβει τις αντιδράσεις των αγορών και να κερδίσει χρόνο, ωστόσο δεν φαίνεται να τα καταφέρνει. Το μήνυμα που προσπαθεί απεγνωσμένα να περάσει εδώ και μήνες ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, με τη λήψη πρόσθετων μέτρων είναι ότι η Ισπανία δεν θα έχει την τύχη της Ελλάδας, κι ας εκτιμάται ότι η Μαδρίτη βρίσκεται στο σημείο όπου στεκόταν η Αθήνα πριν από δύο χρόνια: στο χείλος του γκρεμού.
Εάν εκτροχιαστεί η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, ο κίνδυνος για το ευρώ είναι ορατός και το άγχος γι’ αυτό το ενδεχόμενο είναι μεγάλο σε όλα τα ευρωπαϊκά πολιτικά στρατόπεδα. Ειδικά για το Βερολίνο, το ενδεχόμενο να χρειαστεί μια ακόμη χώρα και δη του μεγέθους της Ισπανίας, διάσωση, είναι εφιαλτικό σενάριο και η Καγκελάριος φοβάται ότι δεν θα μπορέσει να πετύχει την απαιτούμενη συναίνεση στο γερμανικό κοινοβούλιο. Εξ ου και η αγωνιώδης προσπάθεια να πείσει οτι η Μαδρίτη δεν απειλείται. Για τις αγορές, όμως, η Ισπανία παραμένει ο μεγάλος «ασθενής».
Εξάλλου η κατάρρευση της Ισπανίας ήταν από την πρώτη στιγμή της κρίσης ο μεγαλύτερος φόβος των Ευρωπαίων. Η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θεωρείται όχι μόνο πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει αλλά και πολύ μεγάλη για να διασωθεί. Όμως, οι τελευταίες εξελίξεις και η εκτίναξη του κόστους δανεισμού της Μαδρίτης σε επίπεδα συναγερμού δείχνουν ότι το ντόμινο της Ισπανίας είναι το επόμενο που θα πέσει.
Η διάσωση της τέταρτης μεγαλύτερης ισπανικής τράπεζας, της Bankia, με τη μερική κρατικοποίησή της από την κυβέρνηση Ραχόι αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο σε αυτή την κρίση. Ξεγυμνώνει τις έως τώρα προσπάθειες της Μαδρίτης και κυρίως της Ευρώπης να περιχαρακώσουν την Ισπανία από την ευρω-κρίση. Και επιβεβαιώνει τους φόβους ότι οι ισπανικές τράπεζες αποτελούν μια τεράστια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας της χώρας. Τα «τσιρότα» με τα οποία ήλπιζαν να προστατεύσουν την Ισπανία όσοι αποφασίζουν για το ευρώ, αποδεικνύονται στην πράξη ανεπαρκή αλλά και καταστροφικά. Οι «πυροσβεστικές» προσπάθειες της ΕΚΤ κατάφεραν μόνο να διογκώσουν την έτσι και αλλιώς τρομακτικών διαστάσεων μαύρη τρύπα στο ισπανικό τραπεζικό σύστημα.
Τρίζουν τα θεμέλια του τραπεζικού συστήματος
Έχοντας πλέον ανοίξει τον κύκλο των τραπεζικών διασώσεων από το κράτος, οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι στο εξής, κάθε μέρα που περνά φέρνει στην Ισπανία όλο και πιο κοντά στην προσφυγή της στο ΔΝΤ και την ΕΕ. Είναι προφανές σε όλους ότι ο κρατικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να «σηκώσει» τις τεράστιες ανάγκες του τραπεζικού της συστήματος.
Η κυβέρνηση έχει ήδη επιβάλει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των τραπεζών, στο πλαίσιο του οποίου τις ανάγκασε να προχωρήσουν σε διαγραφές ύψους 54 δισ. ευρώ. Όμως, οι ισπανικές τράπεζες έχουν ένα χαρτοφυλάκιο δανείων συνολικού ύψους 1,7 τρισ. ευρώ και παρότι σημαντικό μέρος των δανείων αυτών χαρακτηρίζονται ως προβληματικά, έπειτα και από το σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων, οι διαγραφές προχωρούν με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.
Ο κλάδος εμφανίζει έκθεση ύψους 300 δισ. ευρώ στο real estate, με την Τράπεζα της Ισπανίας να υπολογίζει τα προβληματικά δάνεια ακινήτων στα 184 δισ. ευρώ. Τα δάνεια αυτά αποτελούν την κληρονομιά της φούσκας των ακινήτων, καθώς από το 1997 έως το 2007 χτίστηκαν στην Ισπανία 5 εκατομμύρια νέες κατοικίες, τουλάχιστον διπλάσιες από τα νέα νοικοκυριά που δημιουργήθηκαν στη χώρα. Ολόκληρες νεόκτιστες κοινότητες είναι καταδικασμένες να παραμείνουν πόλεις-φαντάσματα για δεκαετίες, αφού με τις σημερινές δημογραφικές τάσεις, δεν αναμένεται να υπάρξει οποιαδήποτε ζήτηση για αυτά τα ακίνητα.
Εξάλλου, με την ανεργία στο 24,4%, είναι σαφές ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια δεν μπορούν παρά να αυξηθούν στο επόμενο διάστημα. Για αυτό και η κυβέρνηση απαιτεί από τις τράπεζες να προχωρήσουν σε περαιτέρω διαγραφές δανείων ύψους 30 δισ. ευρώ, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα, θα φέρει και άλλες κρατικές διασώσεις. Και εάν η διαδικασία των διαγραφών έχει μόλις αρχίσει στα χαρτοφυλάκια των κατασκευαστικών δανείων, ο κλάδος δεν έχει κάνει το παραμικρό για να καλύψει τις ζημιές από τα 650 δισ. ευρώ των στεγαστικών δανείων και τα 800 δισ. ευρώ των επιχειρηματικών δανείων που έχει μοιράσει. Είναι χαρακτηριστικό πως το Μάρτιο τα επισφαλή δάνεια εκτιμάχτηκαν στο 8,7% στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 1994, και διαμορφώθηκαν σε 148 δισ. ευρώ. Τον Φεβρουάριο τα επισφαλή δάνεια ανέρχονταν στο 8,3%.
Στα ύψη το κόστος δανεισμού
Σε επίπεδα συναγερμού εξακολουθούν να βρίσκονται τα ισπανικά ομόλογα, μετά και την υποβάθμιση 16 ισπανικών τραπεζών από την Moody’s. Η απόδοση του 10ετούς ισπανικού τίτλου σκαρφάλωσε στο 6,39%, με το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου στις 497 μονάδες βάσης. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι πως στη δημοπρασία κρατικών ομολόγων τριετούς και τετραετούς διάρκειας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, η Ισπανία κατάφερε να αντλήσει από τις αγορές περίπου 2,5 δισ. ευρώ αλλά με αυξημένα επιτόκια. Τα ομόλογα τετραετούς διάρκειας διατέθηκαν με επιτόκιο 5,13%, από 3,43% στην προηγούμενη δημοπρασία. Το επιτόκιο για τα δύο ειδών τριετή ομόλογα που δημοπρατήθηκαν ανέβηκε στο 4,42% και 4,92% από 2,96% και 4,07% αντίστοιχα.

12 σχόλια

  1. προσοχη στους banksters!

    Οι τράπεζες μας ως γνωστόν πηραν όλα τα λεφτά των μνημονίων ώστε να... σωθούν! (αληθεια από ποιους; τους... διαχειριστές τους;).
    Η διαφορά μας από την Ισπανία ήταν ότι στην Ελλάδα δεν κρατικοποίησαν τις τράπεζες , αλλα τα μνημόνια υπεγράφησαν για να σώσουν τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες οι οποίες τότε ήταν βαθειά εκτιθέμενες στο ελληνικό χρέος
    Πρακτικά όλες οι μεγάλες δυτικές τράπεζες έχουν χρεοκοπήσει!
    Κρατούν απλώς ένα μεγάλο ποσό των κρατικών χρεών, που εκτιμάται σε «ΑΑΑ» πεποίθηση …. ότι δεν θα χρεοκοπήσουν!
    Όταν χώρες της ευρωζώνης (χώρες των PIIGS) αρχίζουν τις προεπιλογές , αυτές θα επιφέρουν πλήγμα επί του συνολικού τραπεζικού συστήματος.
    Ο λόγος για τον οποίο οι τράπεζες σώζονται είναι επειδή έχουν τη δυνατότητα να αποτιμούν με την φαντασία τους όλα αυτά τα άχρηστα κρατικά μας χρέη αντί να χρησιμοποιούν ως μοντέλο τους την πραγματική άξια της αγοράς.
    Η FED.Res και ΕΚΤ εγχέουν κάθε τρεις και λίγο τεράστια ποσά ρευστότητας σε αυτές τις τράπεζες για να τις στηρίξουν.
    Στην Ισπανία έγινε επιτέλους αυτό περίμεναν όλοι οι banksters : επιτέλους πλήρωσε ο Ισπανικός λαός τα σπασμένα των τραπεζιτών
    Μόνο που σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγονται από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα , οι βρετανικές τράπεζες είναι εκτιθέμενες στα 74 δισεκατομμύρια ευρώ της αξίας του ισπανικού κυρίαρχου χρέους , ενώ οι γαλλικές τράπεζες κάθονται επάνω σε δυναμίτη άξιας 112 δισεκατομμυρίων ευρώ του ισπανικού κυρίαρχου χρέους και οι δε γερμανικές
    τράπεζες εκτίθενται σε συνολικό ποσό του ισπανικού κυρίαρχου χρέους άξιας 131 δισ. αντίστοιχα.
    Έτσι, λοιπόν ένα ποσόν (ΦΟΥΣΚΑ), περίπου 317 δισεκατομμύρια ευρώ της αξίας του ισπανικού δημόσιου χρέους εγγράφεται στους ισολογισμούς των τραπεζών των τριών αυτών χωρών !
    Αυτό το χρέος, στη συνέχεια, καταγράφεται “ως περιουσιακο στοιχείο” από το οποίο οι τράπεζες δικαιολογούν χρήματα για να τα δανείσουν προς διάφορες εταιρείες, εργολάβους, κτλ. σε ποσοστό άνω του 10 προς 1, η λεγομένη μόχλευση που τωρα ειναι πανω απο 40 προς 1 !!! δηλ. για καθε ευρω δανειζεις 40(αερα) !!)
    Οι τράπεζες , και οι ρυθμιστικές αρχές δεν καθορίζουν πόσο επικίνδυνη είναι η μόχλευση στα περιουσιακά τους στοιχεία με αποτέλεσμα και οι μοχλεύσεις των ισολογισμών τους να θέτουν ως βάση τα ανώτατα δυνατά όρια, με βάση τις δικές τους εσωτερικές εκτιμήσεις ( δηλαδή των στελεχών των τραπεζών) και μετά βρίσκεται η αληταρία των κυβερνήσεων μας που ξεχρεώνουν την τράπεζα εθνικοποιώντας την !
    Αυτό ήταν όλο το κολπο !
    Ενώ το σωστό ΘΑ ΗΤΑΝ: οι ζημιές να χρεώνονται στους μετόχους των τραπεζών , όπως και τα κέρδη τους δηλαδή …. και να τις ξεχρεώνουν οι ίδιοι δια της εκποιήσεως της προσωπικής των περιουσίας, οπως (πρεπει να...) γινεται σε ολες τις επιχειρησεις!
    Αν ομως αυτη η ΦΟΥΣΚΑ των 317 δις σκασει, θα φερει καταρρευση στο υνολο του τραπεζικου συστηματος της ΕΕ!
    Ειναι η μοχλευση εφευρημα των εχοντων για περισσοτερα κερδη, αφου στη χασουρα οι φορολογουμενοι συνεισφερουν (ποιος τους ρωταει...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ
    ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
    ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ.ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ
    ΣΑΙΕΝΤΟΛΟΓΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ
    ΜΑΣΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.ΘΑ
    ΦΡΙΞΕΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 2012.ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, από τον οποίο ζήτησε, στο πλαίσιο του νόμου, να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διακριτικής ευχέρειας που διαθέτει, ώστε να μην απελαθεί ο γνωστός δημοσιογράφος, Νίκο Άγκο»

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, ΕΛΛΗΝΑ ;
    ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΕΧΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΜΠΕΝΥ, ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ !

    ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΦΟΡΤΩΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΕΛΕΟΣ ΚΑΝΕΝΑ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΩΜΟΣ, ΑΦΗΣΕ 1,5 ΕΚ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΦΗΣΕ 1,5 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ Ή ΜΕ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ.
    ΑΦΗΣΕ 200.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ, ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΙ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΑΚΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ.
    ΑΦΗΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΟΡΦΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
    ΕΦΑΓΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ, ΜΕ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΣΙ 1000 ΕΥΡΩ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ 2000 ΦΟΡΟ, ΧΩΡΙΑ ΤΟ ΕΤΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΠ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΤΟΣ, ΧΩΡΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ 2012.

    ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ. ΑΣ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ Ή ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΤΟΣ, ΕΛΕΟΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΡΦΑΚΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ. ΜΟΝΟ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΣΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΑΝΤΕ, ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ, ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΣΚΙΣΕΙ...

    20 Μαϊ 2012 6:01:00 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ- ΣΑΧΙΝΙΔΗ- Π.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ- ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

    ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΚΑΡΔΙΑΚΑ, ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.

    ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2010, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΑΦΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΓΑΜΟΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΤΕΚΝΟΠΟΙΟΥΝ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ "ΕΓΚΛΗΜΑ" ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ ; ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέσα στις επόμενες μέρες μια δυσάρεστη έκπληξη έρχεται σε όλους τους Έλληνες, και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

    Οι φορολογικές δηλώσεις ( έργο των Βενιζέλου- Σαχινίδη ) έρχονται και τσακίζουν τα ήδη εξαντλημένα ( από το χαράτσι στη ΔΕΗ και τις έκτακτες εισφορές ) ελληνικά νοικοκυριά. 8 στα 10 εκκαθαριστικά φέρνουν φόρους απίστευτους, εκεί που πέρσι είχαν επιστροφές 1000, 2000 και άνω ευρώ ! Πραγματικός Αρμαγεδώνας που θα εξουθενώσει τους Έλληνες !
    Τι έκαναν ; Μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις, άφησαν 1,5 εκ. άνεργους, και τριπλασίασαν τα τεκμήρια, ώστε ΟΛΟΙ να πληρώνουν ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ενώ έχουν τα μισά εισοδήματα ! Μείωσαν και το αφορολόγητο, κατάργησαν τις επιστροφές λόγω αποδείξεων και ετοίμασαν έναν φρικτό καλοκαίρι για τους Έλληνες. Τέτοια νοσηρότητα δεν έχει ξαναζήσει η Ελλάδα, μέσα σε ένα χρόνο !

    Επιπλέον, έχουν σταματήσει όλες τις επιστροφές του δημοσίου προς τους πολίτες εδώ και 3 χρόνια, για να παραγραφούν, από 23/05 σταματούν τα φάρμακα και έρχονται και οι περιορισμοί στις ιατρικές εξετάσεις ! Πογκρόμ σε βάρος των Ελλήνων, καλά μελετημένο από το δίδυμο Βενιζέλου- Σαχινίδη- πασοκ, ακόμα και προς τους έρμους τους ψηφοφόρους τους !

    Τέλος, από το Μάιο και Ιούνιο έρχονται οι αναδρομικές κρατήσεις σε συντάξεις, και οι συνταξιούχοι παίρνουν συντάξεις με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις. Επίσης, μαζί με τον Κουτρουμάνη, έχουν συμφωνήσει τη περικοπή σε 200.000 κοινωνικά,τριτεκνικά, πολυτεκνικά επιδόματα, φόρο ιδιοκατοίκησης, φόρο σε οικόπεδα, αγροτεμάχια, ενοίκια, φόρους καταθέσεων και ότι άλλο, χωρίς να διαπραγματευτούν ποτέ ! Εδώ και 2 χρόνια οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ και στα μνημόνια και στην εξαθλίωση των Ελλήνων.

    Συμπέρασμα : αν υπάρχει λογικός άνθρωπος στην Ελλάδα, θα ψηφίσει οτιδήποτε άλλο, εκτός από το μεταλλαγμένο πασοκ του κ. Βενιζέλου και των συνεργατών του. Οι κεντρώοι θα στραφούν προς τη Νέα Δημοκρατία και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Οι αριστεροί θα στραφούν προς Δημ. Αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ. Για να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί η κεντρώα παράταξη, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της σημερινής ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των Ελλήνων, που δεν είναι άλλοι από Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Σαχινίδη, Κουτρουμάνη και όλους όσους βάζουν πλάτη στο μεταλλαγμένο πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EMEIΣ 11/6 ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΟΥΡΟΙΝΟ Ο ΔΙΚΟΛΑΒΟΣ ΧΑΡΑΤΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΤΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ.ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΚΩΝ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ.ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟ ΕΚΛΟΓΩΝ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ. ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ.Ο ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΗΣ ΕΦΥΓΕ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΔΟΡΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΖΟΠΟΥΛΟ .Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μειωμένες συντάξεις για το μήνα Ιούνιο αναμένεται να λάβουν περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι εντός της ερχόμενης εβδομάδας, λόγω της αναδρομικής περικοπής τους από την αρχή του έτους σε 8 ισόποσες δόσεις έως και τον Ιανουάριο του 2013.
    Οι περικοπές των συντάξεων αφορούν... 380.000 συνταξιούχους κύριας ασφάλισης και 550.000 επικουρικής. Ειδικότερα, τα ποσά της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ μειώνονται κατά 12% από 1.1.2012.

    Ειδικότερα, μειωμένες κατά 12% θα είναι οι συντάξεις 451.000 συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη μεγαλύτερη από 1.300 ευρώ, ενώ μειωμένη σύνταξη κατά 7% θα πάρουν και οι 71.538 συνταξιούχοι του ΝΑΤ.
    Η παρακράτηση σε συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ θα υπολογιστεί αφού πρώτα αφαιρεθούν οι προηγούμενες περικοπές της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και της επιπλέον εισφοράς.
    Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, το ποσό της σύνταξης, μετά τη μείωση, δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.300 ευρώ, ενώ αν καταβάλλονται στο ίδιο πρόσωπο περισσότερες από μία κύριες συντάξεις, ως ποσό σύνταξης νοείται το άθροισμα αυτών.

    Παραδείγματα:
    i) Συνταξιούχος του ΟΑΕΕ (800 ευρώ) και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (605 ευρώ). Η μείωση κατά 12% θα υπολογιστεί επί του ποσού του αθροίσματος των δύο κύριων συντάξεων που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ, δηλαδή επί του ποσού των 105 ευρώ. 'Αρα, 105 ευρώ Χ 12% = 12,60 ευρώ μείωση, η οποία θα υπολογιστεί στη μεγαλύτερη σύνταξη, δηλαδή αυτή του ΟΑΕΕ.
    ii) Συνταξιούχος του Δημοσίου (1.200 ευρώ) και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (800 ευρώ). Η μείωση κατά 12% θα υπολογιστεί επί του ποσού του αθροίσματος των δύο κύριων συντάξεων που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ, δηλαδή επί του ποσού των 700 ευρώ. 'Αρα, 700 ευρώ Χ 12% = 84 ευρώ μείωση, η οποία θα υπολογιστεί στη μεγαλύτερη σύνταξη, δηλαδή αυτή του Δημοσίου.

    Βαρύτερες θα είναι οι απώλειες στις επικουρικές συντάξεις, καθώς οι νέες μειώσεις (10% στα ποσά από 200 - 250 ευρώ, 15% από 251-300 ευρώ και 20% από 300 ευρώ και πάνω) επιβάλλονται στα μειωμένα ποσά από την παρακράτηση εισφοράς τύπου ΛΑΦΚΑ 3% - 10% (από τα 300 ευρώ και πάνω) και τις μειώσεις 15% σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΕΤΒΑ, 30% στο τμήμα της σύνταξης του ΕΤΕΑΜ στο τμήμα πάνω από τα 150 ευρώ και 20% στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (50% στο τμήμα πάνω από τα 500 ευρώ).


    Παραδείγματα:
    - Επικουρική σύνταξη 250 ευρώ μετά τη μείωση του 10% θα φτάσει τα 225 ευρώ.
    Προσοχή: για τους επόμενους 8 μήνες που θα γίνει η αναδρομική παρακράτηση ο συνταξιούχος θα λαμβάνει 207 ευρώ. Μετά τους 8 μήνες θα παίρνει 225 ευρώ.
    - Επικουρική σύνταξη 300 ευρώ μετά τη μείωση του 15% θα φτάσει τα 255 ευρώ.
    Προσοχή: για τους επόμενους 8 μήνες που θα γίνει η αναδρομική παρακράτηση ο συνταξιούχος θα λαμβάνει 227 ευρώ. Μετά τους 8 μήνες θα παίρνει 255 ευρώ.
    - Επικουρική σύνταξη 700 ευρώ μετά τη μείωση του 20% θα φτάσει τα 560 ευρώ.
    Προσοχή: για τους επόμενους 8 μήνες που θα γίνει η αναδρομική παρακράτηση ο συνταξιούχος θα λαμβάνει 472 ευρώ. Μετά τους 8 μήνες θα παίρνει 560 ευρώ.

    Το έργο Βενιζέλου-Σαχινίδη συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΚΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ.ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΠΑΝΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΛΗΣΤΑΡΧΟΥΣ ΠΑΘΑΜΕ
    ΜΑΘΑΜΕ.ΑΣ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ .ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΝΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1 9 3 4
    Η FED απόκτησε τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος στις Η.Π.Α. και όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας και των έλεγχο ολων των οικονομικων διεργασιών και το έγραψε και επάνω στο δολλάριο που εξέδωσε.

    Α Ν Ν U I T C O E P T I S !!!
    "Η επιχείρηση εστέφθει με επιτυχία".

    Φρόντισαν να μας ενημερωσουν εμμέσως για το ποιοι είναι και τι αποσκοπούν γραφοντας επάνω παλι στο δολλαριο...

    NOVUS ORDO CECLORUM !!!
    "NEA ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ".

    Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο όλοι γνωρίζουμε τι συνεβη στις ΗΠΑ στην οικονομία της (οικονομικό κραχ). Ήταν το πρωτο τεστ γιαυτα που ειχαν αποφασίσει για το σχέδιο των 120 χρόνων που ο Ουμπέρτο Εκο καλλυμενα αποκαλυψε μεσα από τα βιβλία του (ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ).
    Τα χρονια πέρασαν και η αραχνη ύφαινε τον ιστό της. Οι σκιές πισω από αυτο που λεγεται χρηματοπιστωτικο σύστημα πολυεθνικες και γενικότερα ελιτ συγκρουστηκαν με πολιτικούς που προσπαθησαν να τους ξεμπροστιασουν όπως ο Αιζενχαουερ ο Κενεντυ και ολοι γνωρίζουμε τι συνέβη.
    Τα ονοματα των ιδρυτων- ιδιοκτητών και οι οικογενειες των αυτων που ακομα και σημερα είναι πίσω από την fed δεν εχουν αλλαξει παραμένουν τα ιδια. Διεβρωσαν δωροδόκησαν σκοτωσαν ότι σταθηκε εμπόδιο στην επιτευξη του σχεδίου.
    Σήμερα ελέγχουν το ΝΑΤΟ τον ΟΗΕ το ΔΝΤ και ασφαλως σε μεγαλο μέρος οι υπηρεσίες εθνικης ασφάλειας των ΗΠΑ υπακούουν σε αυτα τα κτήνη.
    Ποιοι είναι; κοιταξτε καλα τα 13 αστερια του ΔΑΥΙΔ επάνω στο δολλάριο πάλι και θα καταλαβετε ποιοι είναι.
    1774 Ημερομηνία δημιουργίας της συνομωτικής εταιρείας εως 1996 όπου ο πατερας Μπους μίλησε για nwo 222 χρόνια από την ίδρυση αθροιστικά 6 ενα νούμερο που λατρεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 2
    Οι μεθοδοι τους εξυγχρονιστηκαν μεσω της επιστήμης και της τεχνολογίας, έγιναν πειραματα σε πολλες χώρες με μετρήσιμα αποτελεσματα των επιδιώξεων τους την παγκόσμια υποδούλωση. Διορθωθηκαν πολλά μεσα από δολοφονικούς πολεμους και οικονομικούς στραγγαλισμούς.
    Σημερα είμαστε στο τελικό σταδιο εφαρμογης του σχεδίου της παγκοσμιας υποδούλωσης και την αρπαγή του πλούτου όλων των λαών στα χερια αυτων που θα εξουσιαζουν τις ζωές μας.
    Το συνθημα εδόθει από το μεγαλυτερο κτηνος εν ζωή που ακούει στο όνομα ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ...We need a major crisis right now!!! Όταν λοιπόν χρειαζεσαι μια κρίση με αντικτυπο και συνεπειες δεν κτυπάς την Σομαλία και την Μποτσουάνα αλλα την καρδια της οικονομικης αντίρροπης δύναμης εναντι των ΗΠΑ την ΕΥΡΩΠΗ!!!
    Η υπερδανειοδότηση ακόμα και των πιθηκων επί 15 χρόνια έγινε με επιτυχια ρίχνωντας το δόλωμα που καθε ανθρωπος θέλει στην ζωή του...την στέγη!!! οργασμός ανοικοδομησης και εικονικής αναπτυξης σε χωρες που σε καμμία περίπτωση δεν δικαιολογούσαν αυτα τα νουμερα αναπτυξης. Ηθικοί αυτουργοί; οι παγκοσμιες σκιές! εκτελεστες τα μαγαζιά τους...οι τράπεζες!!! Δανεια που εκ προοιμίου γνωριζαν ότι ήταν αδυνατον να αποπληρωθουν, πλαστικό χρημα και λογιστικές εγγραφές με δυσθεόρατους τόκους στην καταναλωση, το σχέδιο εστέφθει με επιτυχία!!!
    Τα μαγαζια τους οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι και οι τραπεζες επενδύσεων σε συνδυασμό με τα ινστιτουτα διεθνών σχέσεων τα ΜΜΕ με τους παπαγαλους αυτα ταπληρωμενα και ξεφτιλισμενα καθαρματα πιάσανε δουλειά. Τους έλειπε ο Δούρειος Ιππος της ύπουλης επιθέσης τους...και ω του θαυματος εβρέθει!!! ο ΓΑΠ!!! ο εκκολαπτόμενος βλάκας που δημιουργησαν και έμελλε να παιξει τον πιο βρωμικο ρόλο όχι μόνο στην πατρίδα που τον ταιζε αυτόν και όλο το βρωμοσογο του αλλα σε όλη την Ευρώπη.
    Η κερκόπορτα άνοιξε και ξεχύθηκαν οι ορδες των σκιών. Ο λαός πιάστηκε εξ απείνης. Οι μεθοδολογίες γνωστες...διαίρει και βασίλευε...κοινωνική αναταραχή...καταιγισμος φορων...πανικός, ανασφάλεια, χλευασμος, λοιδωρία και τέλος γερα σοκ ξεχαρβαλώματος της όποιας ζωής είχε μεχρι εκείνη την στιγμή ο κάθε πολιτης με μετρα ισοπεδωτικά ανανδρα και καταστροφικα οικονομικα.
    Το δογμα του σοκ σε πλήρη εφαρμογή.
    Τα αποτελεσματα; η Ελλάδα ήταν μια γεωψυχοπολιτική εικόνα υποσυνείδητης και αναστροφης ψυχολογίας ετσι ώστε να προκαλείται συγχυση τόσο σε επίπεδο κράτους όσο και ατομικό με απώτερο στόχο τον ΦΟΒΟ την υποταγή και την μηδενική αντίδραση με πρόσχημα την ενοχοποίηση του!!! Η έννοια ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ είναι η μονιμη καραμέλλα όλων αυτών αλητών που την χρησιμοποιούν ως πρόσχημα για να βυθίζουν πιο βαθεια το μαχαίρι σε να λιποσαρκο κρατος όπως είναι η Ελλαδα σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 3
    Δράστες η πολιτική κυβέρνηση που επέλεξε ο λαός να προασπίσει τα συμφέροντα του και την ευημερία του σε μια συμμορία πολιτικών αλητών που με ψέμματα φρόντισαν να ξεγελάσουν ακομα και αυτούς που ιδεολογικά πρόσκεινται προς αυτούς.
    Σήμερα όλοι ζούμε αυτά που οι ντόπιοι πολιτικοί αλήτες επετρεψαν συμμετείχαν και εκτέλεσαν με τον χυδαιότερο τρόπο στην πατρίδα μας.
    Ακόμα και σήμερα ζητούν την ψήφο του Ελληνικού λαού για να αποτελειώσουν ότι ακόμα δεν έμεινε ερείπιο σε αυτό τον τόπο.
    Η σημερινή κατασταση μας εδωσε το δικαίωμα να αφυπνιστούμε και να δουμε καταματα τον εχθρό που δεν είναι άλλοι από τις σκιές των μασονικών στοών των τοκογλύφων σιωνιστών σε συνεργασία με όλο αυτό το σαπιο πολιτικο σύστημα που λειτουργούσε στην Ελλαδα και εξετράφει από αυτά τα κτηνη για να σκοτώσει τον ιδιο τον λαο τους.
    Στις 17 Ιούνη ο λαός δεν αποφασίζει για να εκλέξει μόνο μια κυβέρνηση , αποφασίζει να σηκώσει την σημαία εναντια σε ‘όλα αυτά τα κτηνη και να δώσει το συνθημα και σε αλλους λαούς στην Ευρώπη να αντισταθουν στην παγκόσμια λαίλαπα.
    Όποια κυβερνηση και να βγει στις 17 Ιούνη μία από τις άμεσες προτεραιότητες της είναι οι σύλληψη των υπευθύνων προδοτων και η παραπομπη τους σε δικη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας .
    Τους βασικούς υπεύθυνους τους γνωρίζουμε όλοι , οι συγχρονοι Εφιαλτες πρέπει να εξοντωθουν όπως τους αξίζει .
    Εως τις εκλογές θα κανουν ότι μπορούν για να ξεγελάσουν ακόμη μια φορά τον λαό και να υφαρπάξουν την ψηφο του νομιμοποιώντας τα εγκλήματα που διέπραξαν .
    ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ .
    Αν νικηθούμε από τα κόμματα των σκιών αυτό που θα επακολούθησει στην Ευρώπη δεν θα εχει ιστορικό προηγούμενο.
    Η Ισπανία ήδη βαλλεται η Ιταλία είναι στην ιδια κατασταση η Πορτογαλία καταρρεει η Ιρλανδια βρισκεται πολύ κοντα σε αυτό που ζουμ εμείς η Ολλανδία κλυδωνιζεται το Βελγιο δεν εχει κυβερνηση αλλα κυβερναται από τους εγκαθετους των σκιων .
    Οι περισσότερες χωρες της Ευρώπης εχουν δεχθει την επιθεση τους και σε όλους προτείνουν το ίδιο φάρμακο αυτό που εμείς ως πειραματοζωα αποδεχθηκαμε και οδηγηθηκαμε στην εξαθλιωση και την ολοσχερη καταστροφή και χεροκοπία υπογραφωντας συνβάσεις που παραδίδουν τον πλούτο της χωρας σε αντικρυσμα των δανείων με τους υπερογκους τόκους και την μη δυνατοτητα αποπληρωμής.
    Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Θ Ε Ι Τ Ε……………………………………………………

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΛΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΑΥΤΗ ΣΥΝΟΜΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟ 1774 ΠΟΥ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΥΤΗ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΚΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ (ΡΩΜΑΙΚΟΥΣ) ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΥΑΡΙΑ.

    ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΩΣΤΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΦΥΞΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΔΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΝΑ ΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥΣ.
    ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΔΩΜΕΝΟΙ ΩΣ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΚΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ.
    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΦΥΓΑΔΕΥΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΕΚ ΠΡΟΙΟΙΜΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ.
    ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΜΩΝΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.
    ΟΙ 2500 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 10.26

    Eχει αναρωτηθεί κανείς όλο αυτο το λογιστικό χρημα που διαχέουν η FED και η ΕΚΤ έναντι ποιου αντισταθμιστικού στοιχείου πλούτου κόβεται;

    Η μόχλευση είναι αέρας κοπανιστος, δανείζεις χρήμα που δεν έχεις και δεν υπάρχει!!! όπως αέρας κοπανιστός είναι και όλο το σύστημα μηχανικής κοπής χρήματος.

    Η επιστροφή στα μέταλλα είναι κατι προφανές.

    Αυτη την στιγμή σε ΗΠΑ και Ευρώπη οι επιχειρήσεις που ανοίγουν με τρελλό ρυθμό είναι αυτές που αγοραζουν χρυσο ασημι και πολυτιμους λιθους δίνοντας το πετσινο και χωρίς αντίκρυσμα ευρω ή δολλάριο. Είναι κατι που παρατηρείται και στην χώρα μας όχι μονο από ντόπιους αλλα και από εισαγώμενους αργυραμοιβους.
    Το σχόλιο σου είναι μια πραγματικότητα που δυστυχώς πολλοί συμπατριώτες μας ακόμα δεν εχουν κατανοήσει.

    Τα χρηματιστηρια έχουν διαρκείς πτωτικές τάσεις και των παραγωγων σταθερή πορεία αξιών.

    Όντως η επιχείρηση εστέφθει με επιτυχια όπως αναφέρει κάποιος σχολιαστης στο άρθρο.

    Ο πλούτος αναστροφής είναι ο φυσικος και ορυκτος πλούτος του πλανήτη και όχι οι χρωματιστες εικονιτσες του ευρω και των νομισματων γενικοτερα.
    Ολο αυτο που καλειται χρήμα είναι ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση