GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερωτικό τριήμερο ή Σάββατο βράδυ με κολλητές;

Γράφει η Γιώτα Κωνσταντινίδου Είναι μήνες τώρα σου μπήκε η ιδέα , θα προγραμματίσεις τριήμερη εκδρομή με ψηλό μελαχρινό στα Γιάννενα, βόλ...

Γράφει η Γιώτα Κωνσταντινίδου

Είναι μήνες τώρα σου μπήκε η ιδέα, θα προγραμματίσεις τριήμερη εκδρομή με ψηλό μελαχρινό στα Γιάννενα, βόλτες στη λίμνη(μη σου μπαίνουν ιδέες να τον πνίξεις), μουσεία, φωτογραφίες, φιλοσοφικές συζητήσεις. Στη πορεία όμως τα πράγματα άλλαξαν. Δε το θυμήθηκε, η ζωή σας πήγε αλλού, που διάθεση πια, κανόνισες μάθημα και οι σχετικές δικαιολογίες. Τώρα έπεισες τον εαυτό σου; Αν το ήθελες πολύ, θα τα κανόνιζες όλα(σου’ χει μείνει η γραμματειακή υποστήριξη) και θα έστελνες ένα μωβ φάκελο με το σημείωμα ‘’στις 5 στο παγκάκι παραπλεύρως της λίμνης’’. Αλλά το υπομόνευσες, παραδέξου το.
Δεν υπάρχουν πια αντοχές για τόσο μεγάλα ανοίγματα. Ξανακλείσε τους ρομαντικούς φακέλους στο μεγάλο κουτί κάτω από το κρεβάτι και καταχώνιασε βαθιά στη ντουλάπα τα φορέματα με τη κορδέλα και το βικτωριανό μπούστο. Φόρεσε το τζην χτίστη (αυτό που νευριάζει τη μαμά σου) και κάνε κάτι για σένα. Χουχούλιασε και δώσε χρόνο στον εαυτό σου γιατί αυτός είναι πάντα εκεί.
Κάτι τέτοιες στιγμές, μου έρχεται στο νου η στιχομυθία από μια θεατρική παράσταση με Πέγκυ Τρικαλιώτη και Νίκο Ψαρρά, -‘’Λοιπόν, θα βγούμε το βράδυ;’’ –‘’Α, πρέπει να το συζητήσω με τις κολλητές μου’’ –‘’Ποιες κολλητές σου, δηλ.;’’ –‘’Τις άλλες μου φωνές, τη συναισθηματική, τη κυνική, τη μίζερη, τη τρελή, τη πολυλογού, την αμίλητη’’.
Κάπως έτσι, λοιπόν, διαλέγω και γω τις κολλητές μου. Άλλες με βλέψεις ακαδημαϊκής καριέρας να με πιέζουν να διαβάζω, άλλες με μονόπετρο να μου κανονίζουν ευκατάστατα ξενέρωτα προξενιά, άλλες ψαγμένες να με προσκαλούν σε διαλέξεις, άλλες γιατρίνες να με μυούν στο κυνισμό.
Αφήστε, τα δικά σας ‘’θωρηκτά’’, τα δικά σας ταίρια ένα Σάββατο βράδυ να τα πιουν με φίλους τους και επιλέξτε κολλητές. Έτσι θα νομίσουν ότι έχουν το πάνω χέρι στις σχέσεις (όταν κάνουν τέτοιες δηλώσεις οι άντρες, γελάω και τους αγαπάω πιο πολύ). Κανονίστε βραδιά με ταινίες που συντρόφευαν τα μαθητικά και φοιτητικά σας χρόνια, που σας έκαναν να σουφρώνετε τα χείλη σας, να κλέβετε ατάκες, να θυμάστε φορέματα. Συγκεντρωθείτε σπίτι, πιείτε λιμοντσέλο (ιταλίδα προγιαγιά), ρούμι με κόκα, τζιν με τόνικ. Δείτε μαζί ‘’Amelie’’, αλήθεια από κει ξεκίνησαν τα ενδόμυχα στοιχήματα, ‘’Εξιλεωση’’, με το θρυλικό βαθύ πράσινο φόρεμα και την ερωτική σκηνή στη βιβλιοθήκη, ‘’Τhe end of the Affair’’ το σπαρακτικό τρόπο που φωνάζει το όνομά της, την υπαινικτική σκηνή που τις βάζει αργά τις μεσοπολεμικές κάλτσες, ‘’Η Αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι’’, η νεαρή που με μια βαλίτσα, άγνωστη μεταξύ αγνώστων, τον βρίσκει στο διαμέρισμά του και κείνος για πρώτη φορά πιάνει τον εαυτό του να κρατάει σφιχτά όλο το βράδυ το χέρι μας γυναίκας. Ή ‘’Breakfast at Tiffany’s’’ για τις κοπέλες που δεν αποχωρίζονται ποτέ τα μαργαριταρένια σκουλαρίκια τους, τους σικάτους κότσους, τα υπέροχα γυαλιά και πιστεύουν στις ελεύθερες ψυχές που δε φυλακίζονται.
Αγαπήστε το περίεργο εγώ σας, μη προγραμματίζετε ταξίδια, γελάστε με κολλητές που είναι τώρα εδώ χωρίς όρους και βαρύγδουπες δηλώσεις.

7 σχόλια

  1. Οργή και φόβος για την έκρηξη της εγκληματικότητας - Δολοφονίες, ληστείες και βασανισμοί σε ολόκληρη τη χώρα
    - Στην Καβάλα έδεσαν, φίμωσαν και σκότωσαν ηλικιωμένο μέσα στο ίδιο του το σπίτι
    - Στην Λαμία η εικόνα του θύματος μετά την επίθεση που δέχτηκε σοκάρει - Χαροπαλεύει σε νοσοκομείο
    - Στην Κάλυμνο μια 27χρονη σφαγιάστηκε με 18 μαχαιριές - Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη
    - Στην Αττική η δολοφονική επίθεση με καλάσνικοφ σε δύο αδέρφια συγκλονίζει τους πάντες...

    Ναι, όλα αυτά κληρονόμησε στη χώρα η άθλια οικονομική πολιτική του Βενιζέλου- Παπακωνσταντίνου. Ένα κράτος- μπάχαλο, διαλυμένο, όπως φάνηκε και από τη σφαγή των Πανελλαδικών.

    Από την άλλη, πως ο Σύριζα, ο προστάτης των λαθρομεταναστών ( δεν μιλάμε για τους νόμιμους μετανάστες ), που θα υποβαθμίσει την Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας θα ελέγξει την εγκληματικότητα ; Καταλαβαίνετε, βέβαια, ότι από τη Σκύλλα του Βενιζέλου κινδυνεύουμε να πέσουμε στη Χάρυβδη του Τσίπρα.

    Από το καταστροφικό ΝΑΙ σε όλα του Βενιζέλου- Παπακωνσταντίνου κινδυνευούμε να πέσουμε στο - επίσης- καταστροφικό ΟΧΙ των Τσίπρα- Καμμένου.

    Μέσα σε αυτά τα δεδομένα, η ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, η ΜΕΣΗ ΟΔΟΣ, που συνδυάζει επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου με πολιτική ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ( αυτό έλειπε δύο χρόνια από τη χώρα )είναι, καλώς ή κακώς, ο Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία

    Πιο σκατά γίνεται;

    Ψήφισε Σαμαρά και θα μάθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία

    Πιο σκατά γίνεται;

    Ψήφισε Σαμαρά και θα μάθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία

    Πιο σκατά γίνεται;

    Ψήφισε Σαμαρά και θα μάθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαμαράς και Βενιζέλος, δύο επιτυχημένοι "φιλέλληνες".
    Ξαναψήφισέ τους για περισσότερες επιτυχίες και μάσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαμαράς και Βενιζέλος, δύο επιτυχημένοι "φιλέλληνες".
    Ξαναψήφισέ τους για περισσότερες επιτυχίες και μάσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαμαράς και Βενιζέλος, δύο επιτυχημένοι "φιλέλληνες".
    Ξαναψήφισέ τους για περισσότερες επιτυχίες και μάσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση