GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πραγματικό ερώτημα...

Του Τάκη Μίχα Ας υποθέσουμε ότι μετά την κρίση των κομμουνιστικών καθεστώτων στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης την δεκαετία του 80, στ...

Του Τάκη Μίχα

Ας υποθέσουμε ότι μετά την κρίση των κομμουνιστικών καθεστώτων στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης την δεκαετία του 80, στις ελεύθερες εκλογές που ακολούθησαν, τα κόμματα που υποστήριζαν το σύστημα της ανοιχτής οικονομίας και της ελεύθερης αγοράς δεν έπαιρναν  πάνω από 30% -ενώ αντίθετα τα κόμματα που υποστήριζαν το κομμουνιστικό καθεστώς έπαιρναν περίπου 70%. Θα μιλούσαμε σε αυτή την περίπτωση για «κρίση του συστήματος»; Δεν θα λέγαμε μάλλον ότι επικράτησαν οι κομμουνιστικές δυνάμεις και ότι το σύστημα δεν αντιμετωπίζει καμία κρίση;
Στην Ελλάδα σήμερα και εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που έχει βιώσει η χώρα μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο οι δυνάμεις που πρεσβεύουν την καταστροφή της οικονομίας της αγοράς και των θεσμών της ατομικής ιδιοκτησίας και της επιχειρηματικότητας από κοινού δεν πήραν πάνω από 30% (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ανταρσια). Οποιοσδήποτε αντικειμενικός αναλυτής θα θεωρούσε ότι τα εκλογικά αυτά αποτελέσματα αποτελούν ένα κόλαφο για όλους αυτούς που υποστηρίζουν με κάθε σοβαρότητα ότι «το σύστημα πάσχει από κρίση νομιμοποίησης». Όπως μία εκλογική παρουσία της τάξης του 30% των αντικομμουνιστικών δυνάμεων στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης κατά την διάρκεια της κρίσης του κομμουνισμού θα αποτελούσε κόλαφο για όλους όσους πρέσβευαν την αλλαγή του συστήματος, έτσι και μία  παρουσία στα ίδια επίπεδα των αντικαπιταλιστικών δυνάμεων στην σημερινή Ελλάδα της κρίσης αποτελεί ένα εξ ίσου μεγάλο φιάσκο για αυτές.
Όμως δυστυχώς αυτή η πτυχή δεν τονίζεται όσο πρέπει με αποτέλεσμα  οι αστικές δυνάμεις να παραμένουν ιδεολογικά κατακερματισμένες και κατά συνέπεια εύκολη λεία για τους παλαιοκομμουνιστές τους ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Είναι  τραγικό π.χ. να βλέπεις ένα κόμμα όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να έχει  μεταβληθεί σε φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ και στην ουσία να το συνδράμουν  στον ανήλεο αγώνα που έχει  εξαπολύσει   εναντίον των θεσμών της ελεύθερης οικονομίας. Είναι εξ ίσου θλιβερό να βλέπεις  το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ να αναλώνονται σε «εξυπνακίστικες» αντιπαραθέσεις αντί να τονίζουν τις «κόκκινες γραμμές»  πού χωρίζουν τα δύο αυτά κόμματα από τις δυνάμεις εκείνες πού προωθούν την μετάβαση της Ελλάδας στο καθεστώς της οικονομίας της προσταγής.   
Το ερώτημα πλέον που τίθεται σήμερα δεν είναι αν είναι κανείς η όχι υπέρ του «Μνημονίου» η  έστω υπέρ της παραμονής η όχι στο ευρώ. Το βαθύτερο ερώτημα είναι αν η Ελλάδα θα παραμείνει μία (με όλες της τις ελλείψεις) ανοιχτή οικονομία, όπως επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού η αν θα μεταβεί σε ένα οικονομικό σύστημα που θα χαρακτηρίζεται από την απουσία βασικών αγαθών από τα ράφια, από τις ουρές, την «μαύρη αγορά», τους συναλλαγματικούς ελέγχους, τα δελτία, κλπ- όπως οραματίζονται οι γκαουλάιτερ του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό είναι το ερώτημα το οποίο θα πρέπει να θέσουν οι  αστικές δυνάμεις στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης. Θέτοντας μάλιστα αυτό το ερώτημα θα διαπιστώσουν ότι αυτά  που τους χωρίζουν από το 30%   είναι πολύ περισσότερα απ αυτά  που τους χωρίζουν μεταξύ τους.
  

8 σχόλια

  1. O SAMARA TA PEIRE TA EPERNE TI SKATA
    MONO O AKHS TA EPERNE..

    http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2032:siemens-&catid=6:2012-02-11-12-50-26&Itemid=6



    Η ανεξάρτητη δημοσκόπηση σε μεγάλο δείγμα για λογαριασμό του makeleio.gr συνεχίζεται. Μέχρι ώρας όμως(ημέρα Τρίτη), καταγράφονται συγκεκριμένα συμπεράσματα και τάσεις του εκλογικού σώματος, πανελλαδικά, που είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιοποιήσουμε επειδή δεν σας κρύβουμε τίποτα. Το τελευταίο αποτέλεσμα της πρόθεσης ψήφου θα το ανακοινώσουμε αναλυτικά, την Παρασκευή το απόγευμα. Όταν η έρευνα από τον συγκεκριμένο αξιόπιστο φορέα θα έχει ολοκληρωθεί.

    Eμείς τα γράφαμε... οι ψηφοφόροι δυστυχώς τρομοκρατήθηκαν απο τους εκβιασμούς και τα ψευτοδιλήμματα των δανειστών και των μνημονιακών κομμάτων και τσίμπησαν το τυράκι της δραχμής...

    Το makeleio έχει στα χέρια του ανεξάρτητη πανελλαδική δημοσκόπηση και μάλιστα με μεγάλο δείγμα, 2500 ερωτηθέντες σε όλη την Ελλάδα.

    Τα ποσοστά που καταγράφει μέχρι ώρας είναι:

    ΝΔ 29,9%

    ΣΥΡΙΖΑ 26,3%

    ΠΑΣΟΚ 11,0%

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 6,5%

    ΚΚΕ 4,0%

    ΔΗΜΑΡ 5,7%

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,8%

    Το γκάλοπ καταγράφει πολύ μικρο ποσοστό αναποφάσιστων μόλις 2% ενώ για μια ακόμη φορά μένουν εκτός βουλής ΛΑΟΣ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ...

    To makeleio οφείλει να κρατήσει αποστάσεις απο όλες τις δημοσκοπήσεις ωστόσο η συγκεκριμένη δημοσκοπική ομάδα είχε επιβεβαιωθεί και στις εκλογές της 6ης Μαϊου...Κυριακή κοντή γιορτή που λέει και ο θυμόσοφος λαός. Πάντως και έτσι να είναι τα νούμερα(μέχρι ώρας), η διαφορά είναι κοντά στα όρια του στατιστικού λάθους(+- 2-2.5%). Ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μυτιληναίος χρωστάει 250 εκ. ευρώ, οι καρκινοπαθείς δεν έχουν φάρμακα!!!!!!

    ΔΕΗ και ΔΕΠΑ προσπαθούν να βρουν δάνεια από τις τράπεζες και από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να μπορέσουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, η δε ΔΕΗ έφτασε μέχρι του σημείου να παρακρατήσει τις εισπράξεις από το χαράτσι των ακινήτων για το σκοπό αυτό.

    Παράλληλα, προσφεύγουν στους υπηρεσιακούς υπουργούς και ζητούν χρήματα, ενώ γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει αυτή τη στιγμή χρήματα να δώσει ούτε για τα φάρμακα των καρκινοπαθών. Kανείς, όμως, από...

    τις διοικήσεις των ΔΕΗ και ΔΕΠΑ δεν αναφέρεται σ’ αυτούς, που από την πλευρά τους χρωστούν στις δημόσιες αυτές επιχειρήσεις πολλαπλάσια ποσά από ό,τι οι δικές τους υποχρεώσεις. Και, βέβαια, δεν εννοούμε τους μικροκαταναλωτές, αλλά τους μεγαλοοφειλέτες, που κάνουν μπίζνες με ξένα λεφτά.

    Μόνο ο Όμιλος Μυτιληναίου χρωστά σε μόνιμη βάση σε ΔΕΗ και ΔΕΠΑ περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ ! Οι κύριοι λοιπόν των διοικήσεων των δημόσιων αυτών επιχειρήσεων θα πρέπει πρώτα να εισπράξουν τα χρέη από αυτούς και όχι να ζητάνε από το Δημόσιο τα λεφτά, που προορίζονται για τα φάρμακα των καρκινοπαθών.

    Εκτός αν υπάρχουν για τους ίδιους κάποια ανταλλάγματα για τη μη είσπραξη των χρεών από τους μεγαλοκαρχαρίες, πράγμα όμως που δεν θα μείνει για πολύ κρυφό, όπως έχει αποδείξει με τις πράξεις του μέχρι τώρα ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Πεπόνης.

    ΖΗΤΏ Η ΑΝΑΠΤΎΞΕΙ ΖΗΤΏ Η ΙΔΙΩΤΙΚΉ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ... ΠΈΣΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΈΝΑ ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩ.....ΣΤΟ ΞΕΠΟΎΛΗΜΑ ΠΑΝΑΘΕ ΜΕ .....ΑΡΜΥΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΙΑΖΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΚΩΛΟ ΚΟΜΜΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΑ ΣΑΣ ΛΕΧΡΊΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. £ύριζα....

    Μ
    Α
    Σ
    Τ
    Ο
    Υ
    Ρ
    Α....

    ΚΡΕΤΙΝΕ !!


    ΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ
    ΔΟΣΗ
    ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΣΤΗΝ ΑΤΡΟΦΙΚΗ ΤΣΟΥΤΣΟΥ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΩΟ ΠΑΣΟΚ ( ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΠΛΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ), ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟΥ ΛΑΟΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ, ΤΗΣ Χ.Α, ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΗΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ :
    1) Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΕ ΜΕ ΕΚΡΟΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 100 ΕΩΣ 500 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ "ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ" ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΑ ΑΤΜ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !
    2) ΚΟΣΜΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ 4 ΜΕ 5 ΜΟΝΑΔΕΣ,ΤΟΤΕ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ.
    3) ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε, ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΕ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
    4) ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Ή ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ( ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ) ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΕΙ, ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΡΧΗΣ ΚΑΙ "ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ".

    ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ, Η ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ. ΟΣΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΘΑ ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. ΑΛΛΑ Η ΑΤΤΙΚΗ, ΜΕ ΤΑ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ; ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΛΠ ;

    ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ, ΑΝΑΓΚΑΙΑ, ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΗ ΛΥΣΗ, ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΕΘΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΕΨΙΑ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ.ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΣΩΖΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα μνημόνια μας χρεωκόπησαν. Με ποιά χρεωκοπία μας φοβερίζουν τώρα;

    Εχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που ο ανεκδιήγητος Γ.Παπανδρέου και η παρέα του, έβαλαν τη χώρα στο τούνελ του ΔΝΤ και την παρέδωσαν έτοιμη και εύκολη βορά στους διεθνείς τοκογλύφους.

    Στη διάρκεια των δύο αυτών επώδυνων για τη χώρα και τους πολίτες χρόνων, ακούγαμε συνέχεια από τους κυβερνώντες ότι αυτό που έκαναν ήταν μονόδρομος και υποχρεωτική επιλογή γιατί αν δεν το κάναμε, η χώρα θα χρεωκοπούσε με τα ακόλουθα καταστροφικά για το έθνος, τη χώρα και τους πολίτες αποτελέσματα :

    ♦ Δεν θα υπήρχε επάρκεια φαρμάκων και τροφίμων.

    ♦ Η ανεργία θα έφτανε στο 30%.

    ♦ Οι μισθοί και οι συντάξεις θα έπεφταν στα 200 ευρώ.

    ♦ Η εγκληματικότητα με ληστείες και δολοφονίες για την εξεύρεση των προς το ζείν, θα έφτανε σε υψηλά επίπεδα.

    ♦ Οι καταθέσεις θα δεσμευόταν ή και θα χανόταν.

    ♦ Τα εθνικά θέματα θα εγκαταλείπονταν βορά στους εχθρούς μας.

    ♦ Η εθνική κυριαρχία θα διαγραφόταν από το ελληνικό λεξιλόγιο.

    ♦ Ο πλούτος της χώρας θα ξεπουλιόταν αντί «πινακίου φακής».

    Ας δούμε τώρα ποια είναι η κατάσταση της χώρας και των πολιτών σήμερα, μετά από τα δύο χρόνια εφαρμογής αυτής της «υποχρεωτικής», «μονόδρομης» και «διασωστικής» πολιτικής :

    ♦ Φάρμακα δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν σήμερα ανθρώπινες ζωές. Οι ασφαλισμένοι ασθενείς καλούνται να πληρώνουν εξ ολοκλήρου την αξία των πολύ ακριβών φαρμάκων, τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν κατεβεί σε επίπεδα φτώχειας και πλήρους εξαθλίωσης.

    Επι πλέον οι ...
    εισαγωγές εχουν ήδη πρόβλημα, χωρίς χρεωκοπία, αφού ολες οι ξένες εταιρίες δεν παραδίνουν πλέον προϊόντα στην Ελλάδα παρά μόνο με πληρωμή με μετρητά. Και αφού λεφτά δεν υπάρχουν, δεν υπάρχουν και φάρμακα και τρόφιμα.

    ♦ Η ανεργία είναι ήδη, με βάση τα επίσημα στοιχεία, στο 22% ενώ ανεπίσημα και με πραγματικά δεδομένα, φτάνει στο 30%, αφού σε κάποιες περιοχές και για τις νέες ηλικίες, ξεπερνάει και το 40%.

    ♦ Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν είναι ακόμη στα 200 ευρώ, αλλά είναι στα 400 ευρώ, Εχει καμμία διαφορά για τον εργαζόμενο πολίτη και τον οικογενειάρχη αν καλείται να ζήσει με 200 ή 400 ευρώ ; Δηλαδή κατά τη λαϊκή ρήση «τι τον έκαψες, τι τον παλούκωσες», αφού και με τον έναν τρόπο και με τον άλλον πεθαίνεις.

    ♦ Η εγκληματικότητα είναι ήδη σε ανεξέλεγκτα επίπεδα, με εγκληματικές πράξεις που φτάνουν στο έγκλημα για μερικά ευρώ. Και οι αυτοκτονίες πολιτών γιατί δεν μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς, να έχουν γίνει καθημερινή είδηση.

    ♦ Οι καταθέσεις των μικρομεσαίων έχουν ήδη χαθεί, αφού η οικονομική εξαθλίωση που υφίστανται δύο χρόνια τώρα, τους ανάγκασαν να τις αποσύρουν και να τις διθέσουν για την επιβίωση των οικογενειών τους, ή την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.

    ♦ Τα εθνικά θέματα είναι ήδη ανύπαρκτα για τους Ελληνες πολιτικούς, με αποτέλεσμα να έχει στηθεί ένα οργιαστικό πάρτυ των εχθρών γειτόνων μας (Τουρκία, Σκόπια) εις βάρος εθνικών δικαιωμάτων μας που απορρέουν από διεθνείς συνθήκες.

    ♦ Η εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία έχει εκχωρηθεί πλήρως στους δανειστές μας και δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης περί αυτού.

    ♦ Ο πλούτος της χώρας έχει αρχίσει ήδη να ξεπουλιέται και η διαδικασία αυτή προβλέπεται να ολοκληρωθεί με συνοπτικές διαδικασίες οι οποίες προβλέπονται στις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια.

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ… Εφοπλιστές ΛΕΝΕ: Εάν μας φορολογήσετε, θα φύγουμε??

    Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω εκτεθέντα, ποιά διαφορά θα μπορούσε κανείς να διαβλέψει μεταξύ της υφιστάμενης κατάστασης στη χώρα και αυτής που θα ήταν αποτέλεσμα μιας χρεωκοπίας ;
    Καμμία, λέμε εμείς.

    Και αυτοί που δημιούργησαν την σημερινή κατάσταση παραδίνοντας τη χώρα στους δανειστές μας, τολμούν και ζητούν σήμερα την ψήφο μας για να συνεχίσουν.

    Θα τους την δώσουμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης

    Οι εκλογές είναι η αναμέτρηση της ελπίδας με τον φόβο, δήλωσε ο Α.Τσίπρας στον «Εθνικό Κήρυκα»

    Νέα Υόρκη
    Στις εκλογές κρίνεται αν η Ελλάδα θα παραμείνει δεσμευμένη σε μια πολιτική ύφεσης ή αν θα αντιμετωπίσει την κρίση με μια ολοκληρωμένη πολιτική ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης.

    Αναφερόμενος στα βασικά στοιχεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του σημείωσε ότι «εκλογικός μας στόχος είναι με το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου να ανοίξει ο δρόμος για μία κυβέρνηση της Αριστεράς, με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ.

    » Προγραμματικό πλαίσιο της κυβέρνησης αυτής θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου, η επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές και η υλοποίηση ενός σχεδίου ανόρθωσης, με στόχο την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη δημοσιονομική σταθεροποίηση.»

    Στην ερώτηση αν εκτιμά ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είπε: «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε την εκλογική αριθμητική της 17ης Ιουνίου. Την Κυριακή μιλάει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Εμείς ζητάμε ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή. Ζητάμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρωτιά. Και τα μηνύματα που παίρνουμε από την επαφή μας με τον απλό κόσμο είναι περισσότερο από αισιόδοξα.»

    Όσον αφορά τα «άμεσα κυβερνητικά σχέδια» σε περίπτωση που σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «πέρα από την άμεση έναρξη του διαλόγου με τους εταίρους μας, υπάρχουν μια σειρά από άμεσα πράγματα που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες. Θα μειώσουμε στο ελάχιστο δυνατό τις σπατάλες του κρατικού μηχανισμού εξουσίας, δημιουργώντας ένα ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα.

    » Εννοείται ότι θα καταργήσουμε τις στρατιές συμβούλων στα υπουργεία, τους αργόμισθους και χρυσοκάνθαρους της εξουσίας στις ΔΕΚΟ. Θα ξεκινήσουμε άμεσα τη συγκρότηση περιουσιολογίου. Και για λόγους συμβολικούς θα το ξεκινήσουμε από όσους θα στελεχώνουν τον κυβερνητικό μηχανισμό, ώστε να είναι σε πλήρη διαφάνεια για συγκρίσεις τα περιουσιακά τους στοιχεία πριν και μετά τη θητεία τους σε κυβερνητικές θέσεις. Θα περικόψουμε στο μισό τους υπουργικούς μισθούς και θα περιορίσουμε στο ελάχιστο δυνατόν τους έμμισθους συνεργάτες και τους αστυνομικούς συνοδούς που διατίθενται σε υπουργούς και βουλευτές».

    Απαντώντας σε ερώτηση για την ομογένεια της Αμερικής, εξέφρασε την άποψη ότι «οι ελληνικές κοινότητες, όπως και οι ομοσπονδίες τους στο εξωτερικό, πρέπει να είναι αυτόνομες και δημοκρατικά οργανωμένες. Η δική σας Κοινότητα παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Όχι μόνο γιατί διατηρεί ζωντανή σε έναν ξένο τόπο την ελληνική πολιτισμική ιδιαιτερότητα, αλλά και γιατί αποτελεί κέντρο προβολής της ελληνικής γλώσσας, του ελληνικού μας πολιτισμού και των εθνικών μας θεμάτων.»

    Τέλος ρωτήθηκε και για το εάν προγραμματίζει κάποια επίσκεψη στις ΗΠΑ για επαφές στην Ουάσιγκτον, αλλά και με την ομογένεια.

    «Θα μπορώ να απαντήσω στην ερώτησή σας μετά τις 17 Ιουνίου. Ελπίζω το εκλογικό αποτέλεσμα να είναι τέτοιο ώστε να μας δοθεί σύντομα αυτή η ευκαιρία» είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση