GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί ψηφίζει ο πολίτης αριστερά...

Toυ Νίκου Κοτζιά . Η αριστερά, και ιδιαίτερα ο Σύριζα, δέχεται μια ισχυρότατη επίθεση που αποσκοπεί στο να αποτραπεί η υπερψήφισή του. Δεν...

Toυ Νίκου Κοτζιά.

Η αριστερά, και ιδιαίτερα ο Σύριζα, δέχεται μια ισχυρότατη επίθεση που αποσκοπεί στο να αποτραπεί η υπερψήφισή του. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αριστερά έχει σειρά αδυναμιών, κενών, αντιφάσεων που την εμποδίζουν να προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο. Τίθεται όμως, ένα πραγματικό ερώτημα που οφείλει ο καθένας να το απαντήσει: γιατί παρά τις πραγματικές αδυναμίες της αριστεράς, και ιδιαίτερα του Σύριζα, το εκλογικό σώμα τείνει να τον προτιμήσει και να το καταστήσει πρώτη ή δεύτερη δύναμη; Γιατί σκέφτεται ακόμα και να δώσει στην αριστερά κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε αυτά τα ερωτήματα μέσα από ορισμένα πολιτικά παραδείγματα.
Πρώτον, ορθώς -κατά τη γνώμη μου- λέγεται ότι ο Σύριζα δεν έχει το κάλλιστο προεκλογικό πρόγραμμα. Παρόλα αυτά αυξάνει συνεχώς την εκλογική του δύναμη. Ο λόγος είναι ότι ο Σύριζα παρά τις αδυναμίες και τα κενά του, εννοεί όσα λέει και η στόχευσή του ξεκινά από ότι εκείνος θεωρεί ως ανάγκες του λαού. Αυτό είναι στα υπέρ του, ακόμα και αν δεν συμφωνεί κανείς με πολλές προγραμματικές του θέσεις. Ο λαός γνωρίζει ότι τα τάχα καλύτερα επεξεργασθέντα προγράμματα των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν ως αφετηρία τις άμεσες ανάγκες των πολιτών. Επιπλέον γνωρίζει ότι τα φιλολαϊκά στοιχεία που διεκήρυτταν τα προγράμματά τους ήταν για το θεαθήναι και όχι προς εφαρμογή. Είναι, λοιπόν, λογικό, να εξάγει το εκλογικό σώμα το συμπέρασμα ότι το κύριο δεν είναι η «επάρκεια» των προγραμμάτων, που είναι αναγκαίο να υπάρχει, αλλά τα κριτήρια διαμόρφωσής και η θέληση υλοποίησης τους.
       Δεύτερον, η αριστερά δεν έχει μόνο ένα μέτριο πρόγραμμα, αλλά αυτό δεν επεκτείνεται σε όλους τους αναγκαίους τομείς. Τα δε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής είναι η αχίλλειος φτέρνα της. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ενώ οι προγραμματικές αδυναμίες και κενά της αριστεράς έχουν μια πιθανότητα να καλυφθούν μέσα στο χρόνο, πιθανόν και όχι, το «πρόγραμμα» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι τα μνημόνια της τρόικας και της διαπλοκής. Από αυτή τη σκοπιά το πιο αδύναμο πατριωτικό, κοινωνικά δίκαιο και δημοκρατικό πρόγραμμα είναι χιλιάδες φορές καλύτερο από ένα καλά επεξεργασμένο θανατηφόρο πρόγραμμα σε βάρος της πατρίδας και της πλειοψηφίας του λαού της.   
            Η αριστερά κατηγορείται, επίσης, τρίτον, ότι μιλά με πολλές διαφορετικές φωνές ταυτόχρονα. Ότι δεν έχει, δηλαδή, συνεκτικότητα στο λόγο της. Γεγονός που αντικειμενικά είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα. Όμως, από την άλλη, η κοινωνία γνώρισε τα τελευταία χρόνια την «συνεπή» διφωνία των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Άλλα να λένε προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά. Άλλα να υπόσχονται και άλλα να πράττουν. Άλλα να λένε όσο κέρδιζαν στις εκλογές και άλλα μετά την ήττα τους τον Μάιο, όταν ο ίδιος ο λαός έβαλε τον εαυτό του στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Είναι λογικό σε αυτά τα πλαίσια, να προτιμά, έστω και χωρίς ευχαρίστηση, ο λαός την πολυφωνία στην αναζήτηση τρόπου διασφάλισης της σωτηρίας της χώρας παρά τη διγλωσσία που την κατέστρεψε.
           Τέταρτον, δεν είναι λιγότερη η κριτική στην αριστερά για το γεγονός ότι δεν διαθέτει επάρκεια στελεχών και πολύ λιγότερο στελεχών με εμπειρίες. Πράγματι, αρκεί κανείς να παρακολουθήσει μερικά στελέχη του Σύριζα στην τηλεόραση και να αποκτήσει πρόβλημα. Σίγουρα τέτοια άπειρα στελέχη καλό είναι να μείνουν μακριά από τυχόν μελλοντικές κυβερνητικές ευθύνες. Από την άλλη, όμως, ακόμα και το πιο άπειρο στέλεχος που παλεύει να προασπίσει τα δικαιώματα της πατρίδας και των εργαζομένων, είναι προτιμητέο από εκείνα που συνειδητά παραδίδουν τον τόπο σε αλλότρια συμφέροντα και εξυπηρετούν άνομα συμφέροντα. 

21 σχόλια

  1. Πρώτα ένα σύντομο φρεσκάρισμα της μνήμης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας πολιτικός χώρος που έμπαινε - δεν έμπαινε στη Βουλή, με όποιο όνομα και όποια ηγεσία και αν εμφανιζόταν. Το 2009, μπήκε, αλλά κόπηκε στα τρία. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ήταν προφανές ότι θα επωφεληθεί από την κατάσταση που δημιούργησαν στην κοινωνία οι κυβερνήσεις Παπανδρέου με τις επιλογές τους. Αν έπαιρνε 8%-10% θα ήταν θρίαμβος. Τι συνέβη και εκτινάχθηκε στο 17%;
    Απέκτησε ξαφνικά πολιτικές θέσεις με απήχηση; Οχι. Ο,τι έλεγε και τότε που έπαιρνε 3% λέει και τώρα, σε γενικές γραμμές. Παρουσίασε αξιόπιστο πρόγραμμα με συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα; Οχι. Δεν έχει καν πρόγραμμα και τα στελέχη του προτάσσουν ό,τι τους υπαγορεύουν η ιδεολογία, η κουλτούρα και οι γνώσεις τους. Εχει μήπως ο Αλ. Τσίπρας τη στόφα των πολιτικών ηγετών που ενθουσιάζουν και δημιουργούν ρεύμα με τον λόγο, τη σκέψη και το έργο τους; Χλωμό ακούγεται.
    Η αιφνίδια συσπείρωση ψηφοφόρων στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αποτέλεσμα της πειστικής παρουσίας του στον δημόσιο χώρο. Ούτε της ακτινοβολίας του επικεφαλής του.

    Στην πραγματικότητα, η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αποτέλεσμα τροφοδότησης από την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ. Λειτούργησε υπέρ του ο εθισμός μεγάλου όγκου πράσινων ψηφοφόρων σε μια συγκεκριμένη ρητορική που απορρίπτει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ιδίως στο κράτος. Για τους ίδιους λόγους που λειτουργούσε πριν υπέρ του ΠΑΣΟΚ.
    Το ρεύμα που τάχθηκε, άκριτα, υπέρ του Γ. Παπανδρέου στην εσωτερική αναμέτρηση του 2007 και τον απογείωσε στις εκλογές του 2009, αιμοδοτεί σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ. Από εκείνο το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι έχουν προσχωρήσει αυτοπροσώπως στις γραμμές του, όπως η Λούκα Κατσέλη. Αυτό ακυρώνει την «ικανότητα αυτοπροσδιορισμού» που αναγνώρισε - από ουδέτερα έως κολακευτικά - στην Κουμουνδούρου ο Κώστας Λαλιώτης.
    Η μαζική εγκατάλειψη ενός κόμματος που δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί ότι δεν θα αλλάξει τίποτε και η προσχώρηση σε ένα άλλο που υπόσχεται ότι δεν θα θιγούν «κεκτημένα», σημαίνει ότι η πολιτική που ακολουθεί ο Τσίπρας προϋπήρχε του Τσίπρα. Από αυτή την άποψη, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παγιδευμένος στην παρακμιακή πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Και φυσικά, όπως έλεγε ο Αϊνστάιν, «τα προβλήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με το επίπεδο σκέψης που τα δημιούργησε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η θεωρία της συνωμοσίας είναι το εργαλείο επιλογής των λαϊκιστών στις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Αντί να συζητάς την ουσία, αμφισβητείς τις προθέσεις. Και ενοχοποιείς τη διαφωνία. Ούτως ή άλλως, η τελική κρίση ανήκει στη λαϊκή ετυμηγορία που θα εκφραστεί στις 17 Ιουνίου.
    ΤΑ τελευταία δύο χρόνια τα γεγονότα έχουν τρέξει γρήγορα. Χρειάστηκε να χρεοκοπήσει η χώρα για να τερματισθεί η οικογενειοκρατία σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε στη δραχμή για να απαλλαγούμε από τον λαϊκισμό σε εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η θεωρία της συνωμοσίας είναι το εργαλείο επιλογής των λαϊκιστών στις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Αντί να συζητάς την ουσία, αμφισβητείς τις προθέσεις. Και ενοχοποιείς τη διαφωνία. Ούτως ή άλλως, η τελική κρίση ανήκει στη λαϊκή ετυμηγορία που θα εκφραστεί στις 17 Ιουνίου.
    ΤΑ τελευταία δύο χρόνια τα γεγονότα έχουν τρέξει γρήγορα. Χρειάστηκε να χρεοκοπήσει η χώρα για να τερματισθεί η οικογενειοκρατία σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε στη δραχμή για να απαλλαγούμε από τον λαϊκισμό σε εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η Ελλάδα δεν έχει μόνο χρέος. Εχει και ελλείμματα. Στο τέλος του 2012 π.χ. θα λείπουν 4-5 δισ. ευρώ. Εφόσον «το Μνημόνιο το κατάργησε ήδη ο λαός», θα κληθούν να βάλουν τα λεφτά που θα λείπουν οι φορολογούμενοι. Αυτό λέγεται «άγρια λιτότητα» και «εξαθλίωση της κοινωνίας», αν ρίξει μια ματιά στα κείμενα του... ΣΥΡΙΖΑ.
    Επιπροσθέτως, με το Μνημόνιο «καταργημένο από τον λαό» η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα χορηγεί ρευστότητα και οι ελληνικές τράπεζες θα καταρρεύσουν. Ξέρουν στην Κουμουνδούρου κανέναν τρόπο να λειτουργεί μια χώρα χωρίς τράπεζες και να παραμένει και στο ευρώ;
    Κατά τους θεωρητικούς του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά είναι κινδυνολογίες - η ευρωζώνη δεν αντέχει να μας αποκόψει. Αρα με κάποιον τρόπο θα εκβιάσουμε την παραμονή στο κλαμπ. Είναι έτσι; Μια χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα μάλλον δεν θα ήθελε να το δοκιμάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαστε η χώρα όπου οι λεγόμενες «αντι-συστημικές» δυνάμεις αποδεικνύονται οι καλύτεροι μαθητές του συστήματος εναντίον του οποίου στρέφονται και από τους κόλπους του οποίου συνήθως προέρχονται.

    Δεν είναι εκείνοι που εναντιώνονται σε κάποιο σύστημα, αλλά όσοι δικαιολογούνται ή αισθάνονται ότι έμειναν έξω από κάποιο σύστημα.

    Και γι' αυτό δεν θέλουν να αλλάξουν την χώρα. Θέλουν απλώς να μπουν στο κόλπο.

    Με την ελπίδα ότι τελικά δεν θα αλλάξει τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι 8 επιστολές που στέλνει ο Βενιζέλος- Σαχινίδης και το επιτελείο του, το καλοκαιράκι, σε όλους τους Έλληνες !

    - Ανάμεσα τους και το ΕΤΑΚ του 2009 που... ξέχασαν να το εισπράξουν!
    - Φωτιά στους φόρους ακίνητης περιουσίας που θα είναι μαζεμένοι σχεδόν 3 χρόνων
    - Θα πρέπει να ξεχάσουμε και τις επιστροφές φόρων

    Ούτε έναν, ούτε δυο. Οκτώ φόρους καλούνται να πληρώσουν εντός του καλοκαιριού οι φορολογούμενοι προκειμένου να εκτελεστεί με όσο το δυνατόν μικρότερες αποκλίσεις ο φετινός προϋπολογισμός.

    Πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η βροχή από τα εκκαθαριστικά και τα ειδοποιητήρια για τους φόρους, ενώ πιθανόν να βρίσκονται ήδη στο ταχυδρομείο οι πρώτοι φάκελοι που αφορούν στο Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2009.

    Αναλυτικά οι φόροι που θα κληθούν εντός των επόμενων μηνών να πληρώσουν οι φορολογούμενοι είναι:

    1. Tο Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2009. Πρόκειται για περίπου 300.000 εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ 2008 τα οποία αφορούν φορολογούμενους που το 2008 είχαν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους. Λόγω τεχνικών προβλημάτων και νομικών εμποδίων που είχαν προκύψει στο παρελθόν με την ανάθεση της σχετικής επεξεργασίας σε ιδιωτική εταιρεία, τα σχετικά εκκαθαριστικά καθυστέρησαν. Η τελευταία καθυστέρηση προέκυψε από την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να αναβάλει την αποστολή τους για μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

    2. Φόρος εισοδήματος 2011. Πρόκειται για τα γνωστά εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος τα οποία αναμένεται να αρχίσουν να αποστέλλονται τις αμέσως επόμενες ημέρες με την πρώτη εκκαθάριση. Η καταληκτική ημερομηνία αλλάζει σχεδόν κάθε εβδομάδα και ήδη το υπουργείο έδωσε παράταση (δείτε εδώ τις ημερομηνίες) ενώ ο θα είναι εξαιρετικά αυξημένος. Οι λόγοι της αύξησης είναι η μείωση του αφορολόγητου ορίου το 2011 στα 5.000 ευρώ από 12.000 που ήταν το 2010, η μείωση του ποσοστού έκπτωσης από όλες τις φοροαπαλλαγές στο 10% της δαπάνης από το φόρο και η αλλαγή επί τα χείρω για τους φορολογούμενους της φορολογικής κλίμακας.

    3. Τέλος επιτηδεύματος. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιτηδευματίες και οι επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν και φέτος το λεγόμενο τέλος επιτηδεύματος. Πρόκειται για ένα χαράτσι ύψους 500 ευρώ, ενώ πέρυσι ήταν 300. Στα φυσικά πρόσωπα το τέλος θα βεβαιωθεί μέσω του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος. Οι φορολογούμενοι που διαθέτουν μπλοκάκι το οποίο είναι ανενεργό, δηλαδή το 2011 δεν είχαν κανένα εισόδημα από αυτό, μπορούν να δηλώσουν διακοπή επαγγέλματος εντός του Ιουνίου και να γλιτώσουν το τέλος. Θα πρέπει μόνο να υποβληθούν στην ταλαιπωρία της διακοπής (έλεγχος κλπ.) και να καταβάλλουν πρόστιμο εκπρόθεσμης διακοπής εργασιών ύψους 40 ευρώ.

    4. Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών. Πρόκειται για το γνωστό χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η βεβαίωση της πρώτης δόσης για το 2012 αναμένεται να γίνει εντός του Ιουλίου και το χαράτσι θα εξοφληθεί φέτος σε τέσσερις αντί για πέντε δόσεις που είχε θεσπιστεί.

    5. Εισφορά Αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011. Στο φετινό εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα έχει βεβαιωθεί και η έκτακτη εισφορά η οποία κυμαίνεται από 1% έως 4% ανάλογα με το ύψος του δηλωθέντος εισοδήματος, με απαλλαγή των φορολογούμενων με εισόδημα έως 12.000 ευρώ.

    6. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2010.

    7. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011. Τα εκκαθαριστικά για το ΦΑΠ 2010 και 2011 θα αρχίσουν να εκδίδονται τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

    8. Έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν στην κατοχή τους ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Η εισφορά θα βεβαιωθεί μαζί με τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για το 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O κ. Βενιζέλος, βλέποντας τα γκάλοπ και την πλήρη αδιαφορία του κοινού για τις υπναλέες ομιλίες του ( όλες είχαν από 50 έως 100 άτομα το μάξιμουμ, ανάμεσα σε αυτούς και οι φωτογράφοι, τεχνικοί, φωτορεπόρτερ και οι της ασφαλείας για τη κάλυψη των ομιλιών ), αρχίζει να παρουσιάζει σύνδρομο Καρατζαφέρη.

    Δείχνοντας έναν πασιφανή θυμό και τρόμο, για τα μειωμένα εκλογικά ποσοστά,αρχίζει τώρα τις απεγνωσμένες προσπάθειες, σαν τη γκόμενα που την παράτησε ο αγαπητικός και ρίχνει την ευθύνη σε αυτόν! Δεν κοιτάζει, δηλαδή, τις δικές του προσωπικές ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες, με τα αλλοπρόσαλλα χαράτσια και τις φορολογικές δηλώσεις και τις οριζόντιες περικοπές. Φταίνει οι ξένοι, φταίνε οι ψηφοφόροι που του φεύγουν αγανακτισμένοι, φταίει ο ένας κι ο άλλος, εκτός από τον εαυτό του. Σε λίγο θα αρχίσουν να τα ρίχνουν στα εναπομείναντα στελέχη του σάπιου πασοκ, που προκαλεί απέχθεια στους πολίτες !

    Αυτός ο διάχυτος εκνευρισμός του κ. Βενιζέλου διώχνει ακόμα περισσότερους ψηφοφόρους, γιατί δειχνει σημάδια αδυναμίας και κόπωσης και έλλειψη εναλλακτικής πρότασης, στην αποτυχημένη πολιτική που εφάρμοσε. Καλώς ή κακώς, οι ψηφοφόροι έχουν διαίσθηση, ειδικά οι ψαγμένοι που είδαν τις φορολογικές δηλώσεις, έργο του επιτελείου του κ. Βενιζέλου. Ο κόσμος τόσο πολύ τον σιχαίνεται, ακόμα και οι ψηφοφόροι του, ώστε όταν τον βλέπουν αλλάζουν κανάλι ή αλλάζουν ιστοσελίδα !

    Όταν απειλούσε με διακοπές ρεύματος, δεν ήξερε ότι θα έρθει η ώρα της πληρωμής ; Κι άλλοι που τον άφησαν να αλωνίζει στα οικονομικά, ενώ ήταν άσχετος ( σύμφωνα με τον Ν. Παπανδρέου ), γιατί δεν τον σταμάτησαν ; Τώρα τα ποσοστά ( παρά τις προσπάθειες πληρωμένων δημοσκόπων ) θα είναι μονοψήφια, και ίσως πιο κάτω από άλλα κόμματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΤΣΟΥΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ
    ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΗ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΦΟΥΛΑΡΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΨΗΦΑ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΕΛΛΗΝΑ,

    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ!

    ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΗ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ;;;

    ΕΧΕΙΣ ΒΙΤΣΙΟ ΝΑ ΣΕ ΚΑΘΥΒΡΙΖΕΙ Η ΜΑΝΤΑΜ ΛΑΝΓΚΑΡΝΤ;;;

    ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;;;

    ΤΟΤΕ ΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΜΕΡΚΕΛΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ- ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!!

    ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;;;

    ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΛΑΟΙ, ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΠΟΥ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΡΥΚΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ;;;;

    ΤΟΤΕ ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ,

    ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ,

    ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ,

    ΟΤΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΡΟΪΚΑΝΟ ΖΥΓΟ!!!

    ΨΗΦΙΣΕ ΣΥΡΙΖΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΝΩ ΚΩΤΖΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ;

    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ "ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΕ" ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ !
    ..υπάνθρωπα ζωοποιημένα Σύριζα δίποδα, με δολοφονικά ένστικτα ..σκυλιά. και μαϊμου Χρυσα..Αυγίτικα κουράδια τους.

    ______________________________
    Β.Αγγελόπουλος (Διοικούσα του ΣΥΡΙΖΑ): Η 17Ν απέτυχε γιατί δεν τους σκότωσε όλους και δεν βρήκε μιμητές!!!

    Ο Βενιος Αγγελόπουλος (τέρμα αριστερά, στη μέση ο φίλος του Γιωτόπουλος και δεξιά οι αδελφοί Ξηρού), μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν από τους πρώτους μάρτυρες υπεράσπισης της 17Ν. Μεταξύ άλλων είχε καταθέσει και τα εξής εντυπωσιακά, όπως αποδεικνύεται από τα πρακτικά της δίκης:
    “(…) Δεν μπορεί να έχει κανένας την ίδια αντιμετώπιση απέναντι σε μια οργάνωση η οποία αποκαλείται, και είναι –άσχετο αν ευοδώθηκε ή όχι η δράση της –, είναι μία οργάνωση επαναστατική η οποία απέτυχε να κάνει την επανάσταση την οποία ευαγγελιζόταν”.
    “(…) Για τα θύματα τα ίδια πρώτα απ’ όλα και για τους οικείους των θυμάτων, αυτά είχαν προφανώς βαρύτατες επιπτώσεις όπως κάθε ανθρωποκτονία. Αλλά στην πολιτική ζωή του τόπου (…) θεωρώ ότι δεν είχαν εμβέλεια. Γιατί; Διότι εκ του αποτελέσματος, εάν μία επαναστατική οργάνωση πιστεύει ότι σκοτώνοντας ένα άτομο τον χρόνο θα σκοτώσει όλους όσους ενέχονται στο πλέγμα της εξουσίας και αν το πλέγμα της εξουσίας περιλαμβάνει 10.000 άτομα, τότε σε 10.000 χρόνια θα ξοφλήσει, είναι απλά μαθηματικά Δημοτικού. Επομένως, δεν είναι το να σκοτώνεις έναν τον χρόνο που θα φέρει την επανάσταση, αλλά το να βρεις μιμητές. Μιμητές όμως δεν βρέθηκαν (…)”

    Σημείωση: Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ οικτίρει τη 17Ν γιατί απέτυχε να σκοτώσει του πάντες … Τους λέει και άχρηστους δηλαδή !

    Και αντί να τον συλλάβουν ατάκα και επιτόπου την ώρα που έλεγε αυτές τις μπούρδες μέσα στο δικαστήριο, σήμερα βρίσκεται ελεύθερος και αναμένει να κυβερνήσει την χώρα, προφανώς για ν’αποκτήσει την νομιμοποίηση να υλοποιήσει το “επαναστατικό” όραμά του …!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακριβώς ακύρωση δηλαδη αντικατάσταση με νεο μνημόνιο που θα λεγεται πρόγραμμα ανορθωσης κλπ, για το οποίο χρειάζονται χρήματα ...τα οποία θα προκύψουν από την αναδιαπραγματευση μέρους του χρέους ..η οποία θα γίνει με νέο κούρεμα και νέα δανειακή σύμβαση και αλλο μνημονιο ..το οποίο θα λένε ότι αποτελεί νέα βάση κλπ . Αν το δεκτούν βεβαια οι Ευρωπαίοι,και αν δεν το δεκτούν εννοείται δραχμούλες με ολα οσα ανεφερε η Εθνικη τραπεζα σαν συνεπειες.Μπορείτε να μας δουλεύετε, ατομα νέα και άπειρα στη πολιτική ειχτε...τους αλλους ΟΧΙ.. ....όσο ψηλότερα ανεβαίνει η μαϊμού , τόσο περισσότερο φαίνετα ι ο κ----ς της .Δεν είναι όμως μόνο τα μνημόνια ,είναι και τα σκοπια που θελετε να τα λετε βορεια μακεδονια,οι λαθρομεταναστες σαν ελληνες,να ξεφορτωθουμε την κύπρο με σχέδιο Αναν,καλως ηλθες Τουρκια δεν έχουμε λεφτα για στρατο να πολεμησουμε γιαυτο βγαινουμε εξω απο το Νατο ,αοπλη αστυνομια γιατι οι κακοποιοι και οι κουκουοφοροι εχουν δικαιωματα.Μια Κουβα στην Ευρωπη.Και για ζησουμε πορνεια για ολους-ολες σε αυτους που θα εχουν ευρω και ενα καλο αγαθο να μας δωσουν σαν δωρο γιατι οσα εχουμε τωρα καποτε θα παλιωσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι δεν σημαίνει ότι θα βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά οι ιδιωτικοί ή δεν θα απολυθούν ή θα παίρνουν μεγαλύτερες αποδοχές.

    Πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία. Απολύσεις στο δημόσιο σημαίνει και απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

    Μειώσεις στο δημόσιο σημαίνει μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα. Και τα δύο μαζί σημαίνουν λουκέτα στα μικρομάγαζα και καταστροφή ελεύθερων επαγγελματιών.

    Όλα μαζί σημαίνει επέλαση πολυεθνικών και κρατικοδίαιτων κολοσσών για να καλύψουν και να αρπάξουν ότι μπορεί να βγάλει κέρδος.

    Απ ότι κατάλαβα αυτό που σου φταίει είναι η γραφειοκρατία. Η γραφειοκρατία δεν είναι δημόσιο αλλά και κάθε οργάνωση με τη συγκεκριμένη δομή.

    Η γραφειοκρατία είναι εξουσία και πολύ σωστά το τοποθετείς. Αλλά όταν η δημόσια εξουσία γίνει ιδιωτική εξουσία των εταιρειών τότε δεν υπάρχει επιστροφή.

    Αν διώξουν Δημοσίους υπαλλήλους δεν σημαίνει ότι θα μειωθεί η γραφειοκρατία και ότι ο πολίτης θα εξυπηρετείται καλύτερα. Δεν σημαίνει ότι θα πληρώνει λιγότερους φόρους και παράβολα.

    Σημαίνει ότι κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις θα αναλάβουν τομείς του δημοσίου.

    Φαντάσου εισπρακτικές εταιρείες στην εφορεία για να κατασχέτουν σπίτια και πράγματα από τον κοσμάκη. Και βέβαια θα είναι πιό παραγωγικές.

    Αλλά ποιός θέλει τέτοια παραγωγικότητα; Ο ιδιωτικός τομέας είναι καλός μόνο όταν παράγει πράγματα.

    Όχι όταν δρα παρασιτικά και απομυζά από την κοινωνία. Όχι όταν ασκεί εξουσία με σκοπό το κέρδος.

    Η παραγωγικότητα έχει νόημα μόνο όταν παράγεις πράγματα που τρώμε πίνουμε φοράμε οδηγάμε ή χρησιμοποιούμε γενικά.

    Στην εξουσία δεν υπάρχει παραγωγικότητα και αν ακόμα υπάρχει αυτή θα είναι εις βάρος του πολίτη και όχι εις όφελός του.

    περιγράφει ο\doctormarkon..

    Λίγο μυαλό θέλει ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ το μικτό σύστημα οικονομίας μην χέσω τον ΤΖΗΜΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ!

    Δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

    ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ!

    ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ!!!!!!

    Είναι κινδυνολογία, εκβιασμοί, τρομοκράτηση του ελληνικού λαού, από τους καναλάρχες, τα μεγαλοσυμφέροντα, το ΔΝΤ, την Μέρκελ και τα εδώ τσιράκια της- ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τους κύριους υπεύθυνους για την καταστροφή της χώρας και του κοινωνικού της ιστού !!!!!

    ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ,

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

    Ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σημαίνει επιδοκιμασία του Μνημονίου, ανακούφιση της Μέρκελ, της Τρόϊκας και του διεθνούς τραπεζικού και παρασιτικού κεφαλαίου...

    ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, αλλά και των Ισπανών, των Πορτογάλων, των Ιταλών, των Ιρλανδών εργαζομένων και ανέργων!

    Ψήφος στα Μερκελικά κόμματα- ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σημαίνει
    ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ για το αύριο!

    Σήμερα όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της στην Ελλάδα.

    Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι βλέπουν σε μας την ελπίδα...

    ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΡΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ!

    Εδώ με το 16,8% του ΣΥΡΙΖΑ, ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ!!

    ΑΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ!

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ,

    ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νίκο, κάνεις πρόβα για Υπουργός παρά τω Τσίπρα? Τι έγινε η ανταρσία σου με νέα ρεύματα και Καθημερινές βόλτες στην επανάσταση? Βολεύτηκες ήδη ...σώπασε κυρά Δέσποινα...
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το πραγματικό δίλημα των εκλογών

    -Για αυτούς που ξέρουν ότι οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται και όταν τις σκίζουν καποιοι, οι πιό ισχυροί συμβαλόμενοι επιβάλλουν τους όρους τους με άσχημο τρόπο.....
    -Για όσους ξέρουν ότι περιορισμός κίνησης κεφαλάιων σημάινει έξοδο από την ΕΕ ......
    -Για τους μη νοσταλγούς της δραχμής αξίας 2002 με ισοτιμία 2012.....
    -Για αυτούς που δεν θέλουν λαθρομετανάστες με ελληνικά έγγραφα να ταξιδεύουν στην Ευρώπη θέτοντας σε κίνδυνο να κλέισει τα σύνορα η ΕΕ και για τους Ελληνες, αφού θα προσελκύονται κάθε λογής καρύδια να έρχονται στην Ελλάδα.....
    -Για αυτους που δεν θέλουν πόλεμο στους δρόμους με κάποια Χρυσή αυγή να "καθαρίζει" τους Ελληνες Πακιστανους λαθρομετανάστες γιατί μια "δημοκρατική" αστυνομια δεν θα μπορεί......
    -Γι'αυτους που αντιπαθούν ψευτοιδεολόγους που δήθεν αγαπάνε την κοινωνία ......
    -Γι' αυτούς που δεν ψηφίζουν βλέποντας το δέντρο και όχι το δάσος για ενα υποτιθέμενο καλύτερο μισθό με αγνωστη αγοραστική αξία και αγνωστα προιόντα στην αγορά όταν θα φύγουν ή θα κλείσουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις λόγω φορολογίας ....
    -Γι' αυτούς που δεν θελουν πειράματα με ασθενείς κυβερνησεις συνεργασίας.....
    -Για αυτούς που δεν ρισκάρουν πόλεμο με την Τουρκία λόγω ενδειξης αδυναμίας ή από απομόνοση από Ευρώπη .....
    -Για την τροικα που έρχεται σε κάθε περίπτωση και τα 22 δις μετρα πλέον ,από 14 πρίν τις εκλογές, λόγω στάσης πληρωμών παντου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.....
    -Γιάυτους που ξερουν ότι το περιουσιολόγιο είναι να βάλουν χερι στις καταθέσεις του κοσμάκη
    -Τι να εμπιστευτείς το καθε αληταρα που θελει να κυβερνησει και νομιζει οτι η περιουσια καθενος πολιτη η νομιμα αποκτημενη με κοπο ειναι μονο για φορους γιατι αλλοι εχουν κλεψει και δεν εχουν πληρωσει.

    -Ολη η τρομοκρατια περι δραχμης που δημιουργει και απορια αν βγει ο συριζα πρωτο κομμα τι θα γινει στις τραπεζες την επομενη απο πολιτες που φοβουνται και δεν θα τον ψηφισαν


    Ολοι αυτοι και μεις ξέρουν ότι είναι ευκαιρία να πάνε να βγάλουν στο εξωτερικό τις όποιες οικονομίες μέχρι τις εκλογές ,για να επενδύσουν σύντομα σε βαρος περιουσιών άλλων που θα χαθούν ή να αντικαταστήσουν περιουσίες που θα χαθουν .... από 400 ευρώ 3 ημερο σε μεγαλη πόλη σε Αγγλια-Γαλλία-Γερμανία-Κυπρο αν δεν μπορείτε να διασφαλήσετε τα χρήματα σας με καποιο τρόπο ή να κανετε κινήσεις μέσω κάποιας τραπεζας στην Ελλάδα .Μετά ψηφίστε ότι θελετε !.-

    Ενας εξυπνος ψηφορόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Tα 70 δις που έχουν φύγει ήδη από Ελλάδα,για ασφαλεια έχουν φύγει.Αλλοι τα εχουν σε θυρίδες και σε ομολογα του εξωτερικού απο ελληνικες τραπεζες αγορασμενα.Δεν είναι όλοι λαμόγια να θελουν να αγοράσουν φθηνα μια Ελλάδα της δραχμής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τελικά όλοι οι αριστεροι ή όσοι το παίζουν αριστεροί, είτε έχουν δεξιες τσεπες είτε είναι φτωχοι που ζηλέυουν τις περιουσίες των άλλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 2 Ιουν 2012 8:55:00 μ.μ.


    ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΝΔ: Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ!!!

    Ο Σαμαράς διέγραψε την Ντόρα επειδή ψήφισε ΝΑΙ στο 1ο Μνημόνιο, ενώ η γραμμή του κόμματος ήταν ΟΧΙ…

    Μετά, στο 2ο Μνημόνιο, διέγραψε 21 βουλευτές του, επειδή ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ η γραμμή της Ν.Δ. ήταν ΝΑΙ (!?!)

    ΝΑΙ όμως στο 1ο Μνημόνιο, είχαν ψηφίσει και ο Γεωργιάδης με τον Βορίδη, που τους προσέλαβε ο Σαμαράς, ενώ είχε διαγράψει την Ντόρα!!

    Στη συνέχεια, κάποιοι από τους διαγραφέντες είχαν επαφές με την Ντόρα, για να ενταχθούν στην Δημοκρατική Συμμαχία, που έλεγε ΝΑΙ στο 2ο Μνημόνιο, ενώ αυτοί είχαν διαγραφεί επειδή είπαν ΟΧΙ (!?!)

    Η Ντόρα, που συζητούσε το ενδεχόμενο ένταξης στο κόμμα της αυτών πού ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ η ίδια έλεγε ΝΑΙ, κατηγόρησε τον Σαμαρά για πολιτική σχιζοφρένεια!!

    Ο Σαμαράς τώρα μαζεύει πίσω αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ (ΛΑΟΣ και λοιποί), ενώ έπρεπε να ψηφίσουν ΝΑΙ (!?!?!)

    Και μετά το 18%... πήρε και τη Ντόρα (με την καταδικασμένη από το εκλογικό σώμα, αποτυχημένη νέο-φιλελεύθερη συνταγή), που ψήφισε και στα 2 Μνημόνια ΝΑΙ (!?!)

    ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ...

    Όταν έχεις απέναντί σου τέτοια πολιτικά πρόσωπα, ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ, που η μοναδική σταθερή αξία τους, είναι ο καιροσκοπισμός, η πολιτική σκοπιμότητα, η αναξιοπρέπεια, η πλειοδοσία σε υποταγή και δηλώσεις κατοχικής νομιμοφροσύνης ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, τότε τι αξία μπορεί να έχει ο πολιτικός τους λόγος και για ποιό λόγο θα επέλεγες αυτά τα πρόσωπα προκειμένου να ηγηθούν στην πορεία για την ανάκτηση της εθνικής και της προσωπικής σου αξιοπρέπειας; ; ; ;

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΦΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

    ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΛΕΓΑ,

    ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΨΗΦΙΣΕ ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση δηλαδη αντικατάσταση με νεο μνημόνιο που θα λεγεται πρόγραμμα ανορθωσης κλπ, για το οποίο χρειάζονται χρήματα ...τα οποία θα προκύψουν από την αναδιαπραγματευση μέρους του χρέους ..η οποία θα γίνει με νέο κούρεμα και νέα δανειακή σύμβαση και αλλο μνημονιο δηλαδη φόροι ..το οποίο θα λένε ότι αποτελεί νέα βάση κλπ . Αν το δεκτούν βεβαια οι Ευρωπαίοι,και αν δεν το δεκτούν εννοείται δραχμούλες με ολα οσα ανεφερε η Εθνικη τραπεζα σαν συνεπειες και οτι βρει ο Γλεζος στην τράπεζα από τον καθε φουκαρα.Μπορείτε να μας δουλεύετε, ατομα νέα και άπειρα στη πολιτική ειχτε...τους αλλους ΟΧΙ.. ....όσο ψηλότερα ανεβαίνει η μαϊμού , τόσο περισσότερο φαίνετα ι ο κ----ς της .Δεν είναι όμως μόνο τα μνημόνια ,είναι και τα σκοπια που θελετε να τα λετε βορεια μακεδονια,οι λαθρομεταναστες σαν ελληνες,να ξεφορτωθουμε την κύπρο με σχέδιο Αναν,καλως ηλθες Τουρκια δεν έχουμε λεφτα για στρατο να πολεμησουμε γιαυτο βγαινουμε εξω απο το Νατο ,αοπλη αστυνομια γιατι οι κακοποιοι και οι κουκουοφοροι εχουν δικαιωματα.Μια Κουβα στην Ευρωπη.Και για ζησουμε πορνεια για ολους-ολες σε αυτους που θα εχουν ευρω και ενα καλο αγαθο να μας δωσουν σαν δωρο γιατι οσα εχουμε τωρα καποτε θα παλιωσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση