GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Κύπρο ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος

Το πρωί του Σαββάτου θα μεταβεί στη Δερύνεια   Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος . Το πρ...

Το πρωί του Σαββάτου θα μεταβεί στη Δερύνεια
 
Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος. Το πρωί του Σαββάτου θα μεταβεί στη Δερύνεια, στα κράσπεδα της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου ο κ. Κύριλλος θα μπορέσει να αγναντέψει την κατεχόμενη πόλη και ιδιαίτερα την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στον ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου προεξάρχοντος του πατριάρχη (ο ναός είναι προσωρινή έδρα, λόγω της τουρκικής κατοχής, της μητρόπολης Κωνσταντίας- Αμμοχώστου).
Η επίσημη υποδοχή του πατριάρχη έγινε αργά το μεσημέρι στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου στρατιωτικό άγημα της Εθνικής Φρουράς απέδωσε τιμές, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησαν οι υπουργοί Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, και Παιδείας Γιώργος Δημοσθένους.
Ακολούθησε πανηγυρική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου. Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, στην προσφώνηση του, αφού αναφέρθηκε στη δική του επίσκεψη στη Μόσχα το 2008 και στην οδύνη που ένιωσε για τις διώξεις, τις δολοφονίες και τις κακουχίες της Ρωσικής Εκκλησίας κατά την περίοδο του κομμουνισμού, επισήμανε ότι «η Εκκλησία κλυδωνίζεται μεν, αλλά δεν καταποντίζεται».
Ο αρχιεπίσκοπος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες, γιατί ο προκάτοχος του σημερινού πατριάρχη, μακαριστός Αλέξιος, έκανε παρέμβαση στον Βλ. Πούτιν και πρόβαλε βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για «να αποφευχθεί η επιβολή του ολέθριου σχεδίου Ανάν».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι Εκκλησία και κυπριακός λαός στρέφουν ελπιδοφόρα τα βλέμματα προς την ομόδοξη αδελφή Εκκλησία της Ρωσίας στον αγώνα για απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου και για αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο κ. Κύριλλος στην αντιφώνησή του χαρακτήρισε την Κύπρο ευλογημένη νήσο, επισημαίνοντας ότι από εδώ πέρασαν οι απόστολοι Πέτρος, Βαρνάβας και Παύλος και έζησε ο άγιος Λάζαρος. Η κυπριακή γη διατηρεί άσβεστη τη μνήμη της ιστορίας της εκκλησίας, αλλά και τις δοκιμασίες που πέρασε και περνά ο κυπριακός λαός, επισήμανε. Οι ορθόδοξοι Ρώσοι, ανέφερε, συνδέονται με τη «Νήσο των Αγίων» όσο και με τα Ιεροσόλυμα.
Ο Ρώσος πατριάρχης τόνισε ότι συμπάσχει για τη διχοτόμηση της Κύπρου και την παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών των χριστιανών στο κατεχόμενο τμήμα. Καταλήγοντας διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία της Ρωσίας συμπαρίσταται στην αδελφή Εκκλησία της Κύπρου στον αγώνα της για βιώσιμη λύση του Κυπριακού.
Ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος δώρισε στον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο μια εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας και ευχήθηκε από βάθους καρδιάς η Παναγία να βοηθήσει την Εκκλησία και τον λαό της Κύπρου να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες και τις δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν τα τελευταία 38 χρόνια.

1 σχόλιο

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

    Την ώρα που χιλιάδες καρκινοπαθείς πεθαίνουν αβοήθητοι, λόγω έλλειψης φαρμάκων,

    την ώρα που αγωνίζονται να επιβιώσουν οι νεφροπαθείς, οι διαβητικοί, οι παραπληγικοί, οι καρδιοπαθείς,

    την ώρα που ένας στους τρεις είναι άνεργος (1 στους 2 νέους),

    την ώρα που θερίζει η φτώχια, η εξαθλίωση και η δυστυχία,

    την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε,

    την ώρα που 2000 αξιοπρεπείς συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία και κάθε ημέρα που περνά, συνεχίζουν να αυτοκτονούν άνθρωποι,

    την ώρα που ΟΛΑ είναι υπό διάλυση – Υγεία, Παιδεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κράτος,

    την ώρα που σε αυτήν την καταστροφή μας οδήγησαν ΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τις μίζες, τις Siemens, τα υποβρύχια, τα δομημένα ομόλογα, τις «περήφανες» Ολυμπιάδες τους, τα SWAPS τους, τα Βατοπαίδια τους, τους Κουμπάρους τους… κλπ. κλπ…

    Αν μετά απ’ όλα αυτά, ΕΣΥ επιμένεις να τους ψηφίζεις,

    τότε είσαι ΑΘΛΙΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ !!!

    και επιπλέον ΠΡΟΔΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ!!

    Γιατί κάθε ψήφος σε Σαμαρά και Βενιζέλο, είναι ψήφος στην Μέρκελ, στον Σόϊμπλε, στους μεγαλοτραπεζίτες, στους διεθνείς τοκογλύφους, στο παγκόσμιο παρασιτικό Κεφάλαιο, στις δυνάμεις Κατοχής της χώρας μας!!

    ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

    «Ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !!»

    ΘΕΛΕΙΣ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;; ΨΗΦΙΣΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!

    ΘΕΛΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ, ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ;;

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση