GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η βία δυσχεραίνει το έργο του Ερυθρού Σταυρού...

Η κλιμάκωση της βίας στη Συρία δυσχεραίνει τις απόπειρες των Ηνωμένων Εθνών να οργανώσουν επιχειρήσεις αρωγής του πληθυσμού, δήλωσε αξιωματο...

Η κλιμάκωση της βίας στη Συρία δυσχεραίνει τις απόπειρες των Ηνωμένων Εθνών να οργανώσουν επιχειρήσεις αρωγής του πληθυσμού, δήλωσε αξιωματούχος του ΟΗΕ.
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ανάγκης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία αυξήθηκε στο 1,5 εκατομμύριο, από 1 εκατομμύριο, σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση, ανακοίνωσε σήμερα στη Γενεύη το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπισιτκών υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών.
Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ είχε διανείμει τρόφιμα σε 461.000 Σύρους μέχρι τα μέσα Ιουνίου και φιλοδοξεί να αυξήσει τον αριθμό σε 850.000 τον Ιούλιο, δήλωσαν αξιωματούχοι στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη.
Οι διεθνείς οργανισμοί αρωγής είχαν αποκλεισθεί από τη Συρία κατά τη διάρκεια της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ. Πριν από δύο εβδομάδες, η Δαμασκός συμφώνησε να επιτρέψει στα Ηνωμένα Έθνη και άλλες διεθνείς οργανώσεις αρωγής να επεκτείνουν στη χώρα τις δραστηριότητές τους για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του πληθυσμού.
Η συμφωνία προβλέπει την επί τόπου λειτουργία κέντρων συντονισμού σε τέσσερις επαρχίες που έχουν σοβαρά πληγεί από τις συγκρούσεις, την Ντεράα, την Ντέιρ αλ-Ζορ, τη Χομς και την Ιντλίμπ.
Στο μεταξύ οι βομβαρδισμοί εντάθηκαν και οι συγκρούσεις κλιμακώθηκαν, αναγκάζοντας τους παρατηρητές του ΟΗΕ, οι οποίοι αναπτύχθηκαν για να επιτηρήσουν την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου του απεσταλμένου της διεθνούς κοινότητας Κόφι Ανάν και το οποίο ουδέποτε εφαρμόσθηκε, να διακόψουν την αποστολή τους.
Χθες, το προσωπικό της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, που ήλπιζε ότι θα επιχειρήσει την απομάκρυνση παγιδευμένων και τραυματιών αμάχων από την πόλη Χομς, δεν κατόρθωσε να εισέλθει στην πόλη εξαιτίας των συγκρούσεων και του βομβαρδισμού. Εκπρόσωποι των δύο οργανισμών ανακοίνωσαν ότι η προσπάθειά τους θα επαναληφθεί σήμερα, αναφέρει το ΑΜΠΕ.
Οι συριακές δυνάμεις επαναλαμβάνουν σήμερα τον βομβαρδισμό των επαρχιών Ντεράα και Ιντλιμπ, σε μία νέα ημέρα βίας στη χώρα, όπου προβλέπεται, όπως κάθε Παρασκευή από την έναρξη της εξέγερσης, η οργάνωση αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση