GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι είδα στην ορκωμοσία...

Της Κατερίνας Γκίκα “Μετά την ορκωμοσία να κάνουμε και ένα ευχέλαιο”, πρότεινε ένας υπουργός κοιτώντας το άδειο έδρανο του Πρωθυπουργ...


“Μετά την ορκωμοσία να κάνουμε και ένα ευχέλαιο”, πρότεινε ένας υπουργός κοιτώντας το άδειο έδρανο του Πρωθυπουργού. Μια ιδέα προκειμένου προφανώς η κυβέρνηση που ξεκίνησε την θητεία της έχοντας πέσει θύμα μιας συστοιχίας κακών συμπτώσεων, να απαλλαχθεί από την κακοδαιμονία.
Την στιγμή εκείνη ωστόσο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου άρχισαν να ψέλνουν το “Σώσον Κύριε τον Λαόν Σου”, κάποιοι άρχισαν να σκέφτονται πιο αισιόδοξα επικαλούμενοι αυτά που επανειλημμένως έχει πει ο Αντώνης Σαμαράς για την Σωτηρία της χώρας.
Το πενταόροφο πάρκινγκ της Βουλής είχε φρακάρει από νωρίς το πρωί. “Κάντε λιγάκι υπομονή, έχει ορκωμοσία σήμερα”, μου είπε ευγενικά ένας αστυνομικός που έβλεπα για πρώτη φορά. Κάθε φορά που γίνονται εκλογές το καταλαβαίνεις από τους αστυνομικούς, αλλάζουν πριν ακόμα ορκιστούν οι νέοι υπουργοί. Ήταν η πρώτη φορά όμως που έβλεπα τέτοια κυκλοφοριακή συμφόρηση στο υπόγειο γκαράζ του κοινοβουλίου. Η εξήγηση ήταν απλή, μπορεί να απουσίαζαν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Παπανδρέου και τρεις τέσσερις υπουργοί, όμως οι βουλευτές είχαν κοντά τους σε αυτή την σημαντική στιγμή της ζωής τους αν όχι όλο τους το σόι τουλάχιστον τους ανθρώπους που συμπληρώνουν το κάδρο της οικογενειακής τους ευτυχίας. Καλλίπυγες συζύγους, καλοχτενισμένα τέκνα, ανίψια, μαμάδες και αδέρφια.
Δυο ορκωμοσίες σε ένα καλοκαίρι δεν είναι και λίγες για αυτό το σχόλιο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου μετά την επίσημη τελετή έχει την σημασία του.
“Μακαριότατε, πόσες κυβερνήσεις έχετε ορκίσει μέχρι σήμερα;” τον ρώτησε ένας δημοσιογράφος. “Oύτε που θυμάμαι. Εύχομαι ωστόσο να ξαναέλθω την επόμενη τετραετία”, απάντησε.
“Πόσος λέτε να είναι ο βίος αυτής της Βουλής;” Αυτό ήταν ένα από τα ερωτήματα που πλανιόταν χθες στους διαδρόμους έστω μεταξύ αστείου και σοβαρού.
“Να φέρεις μια τροπολογία για να σωθεί ο ΠΑΟΚ!” πείραξαν οι δημοσιογράφοι τον ΠΑΟΚτζή αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σ. Καλαφάτη . “Τι το θες;” απάντησε κουνώντας το κεφάλι εκείνος. “Αυτήν την εποχή ευκολότερο είναι να σωθεί η Ελλάδα…”
Ποιος μάτιασε την σύζυγο του Νίκου Μιχαλολιάκου δεν γνωρίζω. Η Ελένη Ζαρούλια δεν πρόλαβε να πατήσει στο κόκκινο χαλί και παραπάτησε στιγμιαία με αποτέλεσμα να σπάσει το τακούνι από το πέδιλο της. Μάτι φώναξε κάποιος από το πλήθος. “Να τους βγει το μάτι” μουρμούρισε η κόρη της Ουρανία που συνόδευε τους γονείς της! Απτόητη η βουλευτής της Χρυσής Αυγής πήρε το τακούνι στο χέρι και προχώρησε. Χρειάστηκε να το πάνε τα αγόρια του κόμματος στην τεχνική υπηρεσία της Βουλής ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά και να μπει στην αίθουσα της ολομέλειας πατώντας γερά στα πόδια της.
Τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής αυτή την φορά πάντως τους είδα πολύ χαλαρούς. Δεν ήρθαν ως συντεταγμένος λόχος, ούτε είχαν την στρατιωτική πειθαρχία που είχαν επιδείξει στην προηγούμενη ορκωμοσία. Πάει τους χάλασε η Βουλή άντε τώρα να τους μαζέψει ο Μιχαλολιάκος.
Τέλος στις φήμες των ημερών που ήθελαν στη σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Βουλής, αξίωμα το οποίο θα καταλάβει ο Β. Μεϊμαράκης, να εκδηλώνονται κρούσματα μαζικής απείθειας, με όχημα την υποψηφιότητα του δυσαρεστημένου Β. Πολύδωρα. Ο κ. Πολύδωρας έκλεισε τα στόματα βάζοντας από χθες κιόλας έξω από το γραφείο του την ταμπέλα “Πρώην Πρόεδρος της Βουλής” . Για να μην ξεχνιόμαστε μπορεί να έγινε για ένα μήνα Πρόεδρος αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει πλέον να έχει όλα τα προνόμια που έχουν οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής, ένα από τα οποία είναι γραφείο εντός του Μεγάρου του Κοινοβουλίου εφ' όρου ζωής.
Ο Παναγιώτης Πικραμένος βρισκόταν στα έδρανα των επισήμων ως πρώην Πρωθυπουργός πλέον. Μάλιστα όπως μας αποκάλυψε από αύριο βγαίνει και στην σύνταξη αφού ολοκληρώνεται η θητεία του στο Συμβούλιο της Επικρατείας «μου μένει αύριο μια ημέρα ακόμα στην υπηρεσία» αποκάλυψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση